UEFA Champions League
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- dječak sa šibicama
#48051 Re: UEFA Champions League
Nakon Markinjosa vs Livakovic u Qataru i ovog nesretnika veceras, zakljucak je jasan, ne daj brazilskim stoperima da pucaju kljucne penale. Ili bilo kakve, tjeraj ih od bijele tacke.
-
hipija
#48052 Re: UEFA Champions League
Da se otvorio Arsenal proveo bi se kao Inter prošle godine. Očekivati da se umire u ljepoti u finalu LP je prevaziđena priča. PSG nije slomio Arsenal, Arsenal realno kao slabija ekipa nije poražen, niti je imao snage za nešto više i na kraju je sreća odlučila pobjednika i to je jedino što se pamti a ne kako se igralo niti razne statistike.
-
Osmi Socrates
#48053 Re: UEFA Champions League
Nisu se ni morali otvoriti nakon 1:0. Ali igrati malo hrabrije da riješiš utakmicu nekom kontrom su morali. Nisu ništa uradili nakon gola. Apsolutno ništa. Dobro su se branili, ali ako pustiš protivniku toliko kontrole utakmice, greška će se najvjerovatnije desiti prije ili kasnije.
Da li je igranje Mosquere na desnom beku taktička odluka ili Timber nije imao snage za čitavu utakmicu vidjećemo poslije Artetinog intervjua. Ali, to je jedna od najvažnijih odluka koju je on donio.
Da li je igranje Mosquere na desnom beku taktička odluka ili Timber nije imao snage za čitavu utakmicu vidjećemo poslije Artetinog intervjua. Ali, to je jedna od najvažnijih odluka koju je on donio.
-
Osmi Socrates
#48054 Re: UEFA Champions League
I na kraju se pamti samo ko je osvojio trofej, dodao bih. A ne da je sreća odlučila protivnika. Niko se neće ni sjećati utakmice za par mjeseci, jer je, realno, za zaborav.
- MarlboroGold
#48055 Re: UEFA Champions League
Treba znati igrati protiv ovakvog PSG-a, a Arsenal je pokazao kako se igra sviđalo se to ljudima ili ne. Limitirali su ih poprilično i namučili više od Bayerna. Plašio sam se da će Kvara rasturiti Mosqueru, a ovaj ga je držao u džepu sve do situacije sa penalom koji je apsolutno opravdan. Timber nije bio spreman da igra od početka.
Na kraju lutrija jbg... kad sam vidio da Gabriel izvodi penal kao peti igrač znao sam da će fulati. On je previše emocionalan i rijetko kad smiren. Tu je Arteta fulao žestoko. Trebao je staviti Salibu umjesto njega koji je hladan kao špricer.
Eze no comment... onakvo kurčenje im Arteta mora izbiti iz glave.
Ali šta je tu je... ligu su osvojili, neka odmore i onda opet. Ovoj ekipi treba lijevo krilo svjetske klase tipa Yildiza i slično i to mora biti prioritet, kao i kupovina Hincapiea. Ostalo par kvalitetnijih igrača za zamjenu i ne treba ništa više. I Saka da preko ljeta ode nekom hodži, jer još jedna ovakva sezona i ja bih ga katapultirao iz Arsenala.
Na kraju lutrija jbg... kad sam vidio da Gabriel izvodi penal kao peti igrač znao sam da će fulati. On je previše emocionalan i rijetko kad smiren. Tu je Arteta fulao žestoko. Trebao je staviti Salibu umjesto njega koji je hladan kao špricer.
Ali šta je tu je... ligu su osvojili, neka odmore i onda opet. Ovoj ekipi treba lijevo krilo svjetske klase tipa Yildiza i slično i to mora biti prioritet, kao i kupovina Hincapiea. Ostalo par kvalitetnijih igrača za zamjenu i ne treba ništa više. I Saka da preko ljeta ode nekom hodži, jer još jedna ovakva sezona i ja bih ga katapultirao iz Arsenala.
- dembele
#48056 Re: UEFA Champions League
Sreća nego šta je, pa taman da Željo raspucava penale, može bilo ko pobjediti kada dođe do penala.Osmi Socrates wrote: ↑30/05/2026 21:58 I na kraju se pamti samo ko je osvojio trofej, dodao bih. A ne da je sreća odlučila protivnika. Niko se neće ni sjećati utakmice za par mjeseci, jer je, realno, za zaborav.
-
RJ57
#48057 Re: UEFA Champions League
da, grozno zb gledati ali učinkovitoMarlboroGold wrote: ↑30/05/2026 22:01 Treba znati igrati protiv ovakvog PSG-a, a Arsenal je pokazao kako se igra sviđalo se to ljudima ili ne. Limitirali su ih poprilično i namučili više od Bayerna. Plašio sam se da će Kvara rasturiti Mosqueru, a ovaj ga je držao u džepu sve do situacije sa penalom koji je apsolutno opravdan. Timber nije bio spreman da igra od početka.
Ali šta je tu je... ligu su osvojili, neka odmore i onda opet. Ovoj ekipi treba lijevo krilo svjetske klase tipa Yildiza i slično i to mora biti prioritet, kao i kupovina Hincapiea. Ostalo par kvalitetnijih igrača za zamjenu i ne treba ništa više.
bez obzira na to, ovakav arsenal niko ne može simpatisati
kod penala saka nije pomogao nego je gledao šta se dešava
- MarlboroGold
#48058 Re: UEFA Champions League
Jasno mi je da ljudi to ne vole mada ima tu pretjerivanja. I defanzivna igra je sastavni dio fudbala, ali haters are gonna hate i toga je uvijek bilo.RJ57 wrote: ↑30/05/2026 22:09da, grozno zb gledati ali učinkovitoMarlboroGold wrote: ↑30/05/2026 22:01 Treba znati igrati protiv ovakvog PSG-a, a Arsenal je pokazao kako se igra sviđalo se to ljudima ili ne. Limitirali su ih poprilično i namučili više od Bayerna. Plašio sam se da će Kvara rasturiti Mosqueru, a ovaj ga je držao u džepu sve do situacije sa penalom koji je apsolutno opravdan. Timber nije bio spreman da igra od početka.
Ali šta je tu je... ligu su osvojili, neka odmore i onda opet. Ovoj ekipi treba lijevo krilo svjetske klase tipa Yildiza i slično i to mora biti prioritet, kao i kupovina Hincapiea. Ostalo par kvalitetnijih igrača za zamjenu i ne treba ništa više.
bez obzira na to, ovakav arsenal niko ne može simpatisati
kod penala saka nije pomogao nego je gledao šta se dešava
Da su igrali otvoreno otišli bi u London sa 4 gola u mreži, jer ova Enriqueova ekipa je zvijer. Arsenal nema atomski napad i nema neke zvijezde u ekipi na tim pozicijama, a najveća je Saka koji je baš zakazao ove sezone.
Last edited by MarlboroGold on 30/05/2026 22:13, edited 1 time in total.
- SmokingMan
#48059 Re: UEFA Champions League
Šuga dosadnog trčkaranja prešla sa Atletika na tzv. Arsenal.
- MarlboroGold
#48060 Re: UEFA Champions League
Ajd jasni su mi ostali, ali koji je tebi kurac ovih dana i još navijaš za Arsenal?
Nisi mi jasan nikako.
-
hipija
#48061 Re: UEFA Champions League
Atraktivni, ne atraktivni, dosadni, ne dosadni kakogod ali Arsenal je iz ovog takmičenja izašao neporažen.U najvažnijoj utakmici su tek na lutriju izgubili. Da su se otvorili pa popili par komada govorilo bi se da su zalutali u finale, kad igraju neriješeno sa timom koji je uzeo skalp Bayernu i nekoliko timova iz PL opet ne valja. Hajmo gledati sa druge strane, zašto ih PSG nije riješio kao i sve svoje ranije protivnike već su se kockali sa penalima?
Realno gledajući trofej je uzela sveukupno gledajući bolja ekipa koja je i slovila za favorita ali da su večeras demonstrirali silu nad Arsenalom baš i nisu.
Realno gledajući trofej je uzela sveukupno gledajući bolja ekipa koja je i slovila za favorita ali da su večeras demonstrirali silu nad Arsenalom baš i nisu.
- insaneinthebrain
#48062 Re: UEFA Champions League
ma Arsenal je moralni pobjednik. neporazeni osvjaci drugog mjesta 
- dembele
#48063 Re: UEFA Champions League
Superkup sa Aston Villom.
-
Osmi Socrates
#48064 Re: UEFA Champions League
Izgleda da treba objašnjavati razliku između "otvaranja" i igranja da protivnika onemogućiš da u tvojoj polovini drži posjed tri četvrtine utakmice. I barem jednu kontru odigraš kako treba tokom cijele utakmice.
Pričate o herojstvu Arsenala kao da su propustili osamsto stopostotnih šansi ili barem jednu normalnu kontru odigrali čitavu utakmicu.
Ništa od toga, nikakav pritisak na protivnika, ništa. Samo su se dobro branili ispred svojih 16. Poređenje sa PSG protiv Bayerna u drugoj utakmici. I oni su se branili, ali to nije bilo ispred svojih 16, nego su zakočili protok lopte preko čitavog terena.
Da, recimo, nije ona lopta savršeno pala Havertzu prije gola, sad bi pričali da je PSG rutinski pobjedio golom iz penala. Jer Arsenal nije ništa pokazao osim volje da se brane veoma blizu svog gola.
Nijanse su u pitanju, ali bitne nijanse.
Pričate o herojstvu Arsenala kao da su propustili osamsto stopostotnih šansi ili barem jednu normalnu kontru odigrali čitavu utakmicu.
Ništa od toga, nikakav pritisak na protivnika, ništa. Samo su se dobro branili ispred svojih 16. Poređenje sa PSG protiv Bayerna u drugoj utakmici. I oni su se branili, ali to nije bilo ispred svojih 16, nego su zakočili protok lopte preko čitavog terena.
Da, recimo, nije ona lopta savršeno pala Havertzu prije gola, sad bi pričali da je PSG rutinski pobjedio golom iz penala. Jer Arsenal nije ništa pokazao osim volje da se brane veoma blizu svog gola.
Nijanse su u pitanju, ali bitne nijanse.
-
Armin2013
#48065 Re: UEFA Champions League
Nema sudija iz EPL da progledaju kroz prste Arsenalu nakon nugiravanja i valjanja po terenu.
Das gol srecom i onda odbrana, ako nije taktika Artete bila doci do penala imamo dobrog golmana, sta covjek uradi od Arsenala
PSG - BM je bilo finale
Das gol srecom i onda odbrana, ako nije taktika Artete bila doci do penala imamo dobrog golmana, sta covjek uradi od Arsenala
PSG - BM je bilo finale
- dembele
#48066 Re: UEFA Champions League
Ma možda je ovako i najbolje. Da su Englezi uzeli sva tri kupa ko bi ih deverao.
-
zippoo87
#48067 Re: UEFA Champions League
Meni jedno od najdosadnijih finala unazad pofino. Niti jedna ekipa veceras nije bila bolja i ovako na penale i na srecu i jeste najrealnije,pa ko pobijedi.
Eto PSG udje u historiju zajedno sa Realom,jer su jedina dva kluba koji su odbranili titulu...nicim izazvani. Naravno,obje ekipe su zasluzeno dosle do finala i tu nema dileme. Ali vecerasnja utakmica se od potencijalnog spektakla,pretvorila u neku utakmicu kao iz dosade.
Ali eto red je cestitati pobjedniku,ma ko on bio...ja nisam ni za koga navijao,mada onako mi je drazi Arsenal.
Eto PSG udje u historiju zajedno sa Realom,jer su jedina dva kluba koji su odbranili titulu...nicim izazvani. Naravno,obje ekipe su zasluzeno dosle do finala i tu nema dileme. Ali vecerasnja utakmica se od potencijalnog spektakla,pretvorila u neku utakmicu kao iz dosade.
Ali eto red je cestitati pobjedniku,ma ko on bio...ja nisam ni za koga navijao,mada onako mi je drazi Arsenal.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#48068 Re: UEFA Champions League
kako ba nijedna nije bila bolja, po kojim parametrima?
- kakotakonikako
#48069 Re: UEFA Champions League
Ovo je Artetin poraz.

-
Osmi Socrates
#48070 Re: UEFA Champions League
Plus što je PSG stvarno odigrao nerealno lošu utakmicu. Sporo. Bez previše trčanja. Sa dva desna krila. Jedan gori od drugog. Bez napadača. Dok nije Dembele nešto prije povrede a poslije penala počeo igrati malo više u 16. Bezvoljni Kvarawhatever u prvom poluvremenu. Niko ne utrčava u sredinu između linija kad je bilo prostora. Jedna apsolutno užasna utakmica što se njih tiče. Ni blizu koliko mogu dobro odigrati. Čak i protiv ovako defanzivnog Arsenala.
-
zippoo87
- Jack Be Nimble
#48072 Re: UEFA Champions League
A Ajax, Bayern, Nottingham, Inter, Benfica, Milan, Liverpool?zippoo87 wrote: ↑30/05/2026 23:02 Meni jedno od najdosadnijih finala unazad pofino. Niti jedna ekipa veceras nije bila bolja i ovako na penale i na srecu i jeste najrealnije,pa ko pobijedi.
- ShnjaZZZ
#48073 Re: UEFA Champions League
Ne znam što vam je toliko teško priznat neke stvari koje i slijepac vidi. Činjenica je da ih je Arsenal ugasio i defanzivno ubio, činjenica je da je Arsenalov napad prejalov da zabije više od jednog ili dva gola ekipi kakva je PSG, a realno mislim da su među 2 najbolje ekipe Europe.
Da Mosquera nije napravio penal Parižani ga nikad ne bi zabili iz igre. Na kraju odlazak u produžetke je njima više godio jer su svakako dosta svježiji, a sami penali su također bili prednost. Pucali su prvi, a osim toga bili su psihički rasterećeniji jer su već osvojili Ligu prvaka.
To ništa ne umanjuje njihovu pobjedu koja je zaslužena.
Ali priče da su odigrali loše, da su podbacili, da su ovo da su ono su baš glupe. Igraš koliko ti protivnik dozvoli.
Da Mosquera nije napravio penal Parižani ga nikad ne bi zabili iz igre. Na kraju odlazak u produžetke je njima više godio jer su svakako dosta svježiji, a sami penali su također bili prednost. Pucali su prvi, a osim toga bili su psihički rasterećeniji jer su već osvojili Ligu prvaka.
Ali priče da su odigrali loše, da su podbacili, da su ovo da su ono su baš glupe. Igraš koliko ti protivnik dozvoli.
- Logovan
#48074 Re: UEFA Champions League
Govori za ovaj noviji period, otkako su uveli grupne fazeJack Be Nimble wrote: ↑30/05/2026 23:21A Ajax, Bayern, Nottingham, Inter, Benfica, Milan, Liverpool?zippoo87 wrote: ↑30/05/2026 23:02 Meni jedno od najdosadnijih finala unazad pofino. Niti jedna ekipa veceras nije bila bolja i ovako na penale i na srecu i jeste najrealnije,pa ko pobijedi.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#48075 Re: UEFA Champions League
100%ShnjaZZZ wrote: ↑30/05/2026 23:29 Ne znam što vam je toliko teško priznat neke stvari koje i slijepac vidi. Činjenica je da ih je Arsenal ugasio i defanzivno ubio, činjenica je da je Arsenalov napad prejalov da zabije više od jednog ili dva gola ekipi kakva je PSG, a realno mislim da su među 2 najbolje ekipe Europe.