Udruženje građana plemićkog porijekla BiH".
- horns&drums
- Location: Quaff a cup to the dead already and hooray for the next to die
Brazzo, sta micjic oce li mi neki od ovih pojiticaja biti zijant
:D:D
- manijak1
Ma kakvi
ali ko pita ne ckita
Vidic iz ovog citata cve je jacno

Vidic iz ovog citata cve je jacno
.......valjda ......ono opomenaNe mozete ni pojmiti koliko je to mukotrpan posao i do kakvih sam kontradiktornih podataka sve dolazio
- horns&drums
Meni je ovo ravno piramidamasve znacajne begovske porodice u BiH, od p.n.e. do danas.
- manijak1
- horns&drums
Nije, bili su po Europi
:D
:D:D:D:D
Vidis da i dijaspora ima pretke u EuropiBosna je u tom poslu, inace, bila vrlo kurentna u to doba. Njezino kraljevstvo je bilo propalo, propale knjige, arhivi, blago i pecati, ali njezino plemstvo visoko je kotiralo u sustavu evropskoga plemstva.
- manijak1
......ne bih o pikanterijamaEtimoloski Mahmutcehajic je nastao od rijeci Mahm-eha, sto na sanskrtskom znaci dud, a na starodalmatinskom murva; korijen mu je cak iz etrurskog, sto znaci konopac ili uze, a na hebrejskom izvorno znaci urota ili spletka, preveden na perzijski to je isto kao i korpa ili sprej. To je staroindijsko prezime, poznato je u naucnim krugovima da je Geronimo imao pseudonim Mahmutceho. Evo nekih pikanterija vezani za ovo prezime:
- horns&drums
Ispade da su Mahmutcehajici suicidalna familija...
Dud, Murva, Konopac...
Dud, Murva, Konopac...
- manijak1
........ja bih ovog Rushdia ......nešto upitaoGospodin Hamdibegovic je dinamican i malo krut covjek (to je posljedica londonske magle), zivi u vlastitoj luksuznoj vili u otmjenom i elitnom dijelu Londona, gdje su mu prvi susjedi ljudi iz visokog jet-set drustva: sir Conan Doyle, poznati pisac i tvorac Sherlocka Holmesa, Margaret Tatcher, John Lennon, Salman Rusdie koji mu cesto navrati sa svojom simpaticnom tamnoputom indijskom ljubavnicom Senom M., princ Hamed i doskora lord Bayron, koji je davno preselio...
- horns&drums
Sta mislis Brazzo za koga druka Hamdibeg?
:D:D:D
Arsenal ili Chelsea, West Ham mozda
Totenhem nije posto cu cifuti, dje ce Hamdibeg to
Arsenal ili Chelsea, West Ham mozda
Totenhem nije posto cu cifuti, dje ce Hamdibeg to
- horns&drums
Geronimo imao pseudonim Mahmutceho
A Winetou ?
- manijak1
- horns&drums
BrazzoZatekli smo ga kada je upravo ispracao englesku kraljicu Elizabetu III, koja sedmicno, nekad i cesce, a jednom godisnje obavezno, navrati kod Rejhanove skromne supruge Habibe, na legendarnu bosansku zeljanicu od lososa i kavijara
- horns&drums
Idem nafatat lososa u milji i iznijeti Nagibu projekat
:D:DD:D
- manijak1
Mema .....kod Nagiba kavijaja
-
FortunaBela
Pclacu vam ja, da mu onesete, a vi meni uckujsu.... 
- horns&drums
Nemam kalupa za uckurusu
imam ali prevelik
- manijak1
- pape
- Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.
Takodjer je ljubitelj i cuvenog himbera od Trnoruzice, ciji recept je Habiba naslijedila od Hane sa Sirokace, poznate gatare, koja je lokalnu slavu stekla kada je, usred najvece zime, zabiljezene u Sarajevu, 1951. godine, preplivala smrznutu Miljacku i za opkladu umrla na drugoj obali, kod jevrejskog groblja, 350 metara zracne linije od Spicaste stijene.
- Edin H.
Zatekli smo ga kada je upravo ispracao englesku kraljicu Elizabetu III, koja sedmicno, nekad i cesce, a jednom godisnje obavezno, navrati kod Rejhanove skromne supruge Habibe, na legendarnu bosansku zeljanicu od lososa i kavijara. Takodjer je ljubitelj i cuvenog himbera od Trnoruzice, ciji recept je Habiba naslijedila od Hane sa Sirokace, poznate gatare, koja je lokalnu slavu stekla kada je, usred najvece zime, zabiljezene u Sarajevu, 1951. godine, preplivala smrznutu Miljacku i za opkladu umrla na drugoj obali, kod jevrejskog groblja, 350 metara zracne linije od Spicaste stijene.
Kraljica Elizabeta jednom sedmicno kod Habibe
supruge svercera oruzje.
Ja sam mislio da ce pasti Tony Blair, ali izgleda ode i kraljica
Koji je mentol ovo napisao
Kraljica Elizabeta jednom sedmicno kod Habibe
Ja sam mislio da ce pasti Tony Blair, ali izgleda ode i kraljica
Koji je mentol ovo napisao
- Edin H.
Jedan kratak telefonski razgovor, uspostavljen preko zajednickog prijatelja, i vec nas ceka karta na aerodromu sa rezervacijom za visoku poslovnu elitu, i evo nas u Londonu, gdje pijemo caj iz srebrnih solja kod naseg tajanstvenog gosta, koga je red i da upoznate.
Je li moze neko objasniti kako izgleda karta rezervisana za visoku poslovnu elitu?
Cisto sumnjam da se Hamibeg uchipio za business klasu
Mogu li iskoristiti ovu priliku da i ja izrazim divljenje gatari sa Sirokace na preplivanoj smrznutoj Miljacki.
Je li moze neko objasniti kako izgleda karta rezervisana za visoku poslovnu elitu?
Cisto sumnjam da se Hamibeg uchipio za business klasu
Mogu li iskoristiti ovu priliku da i ja izrazim divljenje gatari sa Sirokace na preplivanoj smrznutoj Miljacki.
-
vatra i voda
A nasto izgubih 15 minuta jebem ti red taraba , nego gdje je Muhamed Filipovic Tunje tu ? On je jednom prilikom u drustvu sa onim lopinama i cetnicama Ovnovima i Karingtonima rekao :" ja sam ovdje jedini lord ! "
pa onda ona sranja o kanoniku Filipovicu iz Zagreba od kojeg on potice pa zemlja oko Glamoca pa begovi, pa konji i dukati .....a u sustini sve sama fukara koja bi ti ukrala misao iz glave kada bi se to moglo prodati za pet onih zutih para .Sklonost bosanskog covjeka svih vjeroznaka prema kradji je za mene impresivna i nerjesiva enigma.Ja kako kradu Boze dragi <<<<<<
- horns&drums
Tunju i Adila Kulenovica NE BLATI, JASNO???!!!
:D:D:D
-
vatra i voda
Vodi ih kuci kad su ti dragi .I kad se govori o Tunji i Adil Begu onda se misli na Adila Zulfikarpasica osnivaca bosnjackog instituta i svicarsskog multimilionera .samo da mi je znati kako se naklepo tolikijeh parahorns&drums wrote:Tunju i Adila Kulenovica NE BLATI, JASNO???!!!:D:D:D