UDES - Molim pomoc
- ja.neron
#26 Re: UDES - Molim pomoc
evo malo uvečane i poboljšane slike

-
SAAdnan
#27 Re: UDES - Molim pomoc
hvalaja.neron wrote:evo malo uvečane i poboljšane slike
-
SAAdnan
#28 Re: UDES - Molim pomoc
Tek sad vidim jest bandit pravi na slici ... ko da su ga skinuli sa nekog crtanog 
-
vnm
#29 Re: UDES - Molim pomoc
zastitni fond vec nekoliko godina ne isplacuje stete sa nepoznatim stetnikom, vec samo stete prouzrokovane sa poznatim neosiguranim/neregistrovanim vozilom.and wrote:mislim da je najbolja varijanta da nisi u zapisniku spominjao holandske tablice,da si napisao da je pobjegao i onda osiguravajuće kuće imaju neki fond za isplatu takvih šteta.bez peglanja sa policijom.
u slucaju da se nekako nadje ovaj tip i vozilo sa tim stranim registarskim tablicama, a isto nije osigurano ili je registracija istekla u danskoj, onda ce ti zastitni fond isplatiti stetu a njega tuziti.
- and
#30 Re: UDES - Molim pomoc
da li si siguran,meni je čovjek iz osiguranja rekao da isplaćujuvnm wrote:zastitni fond vec nekoliko godina ne isplacuje stete sa nepoznatim stetnikom, vec samo stete prouzrokovane sa poznatim neosiguranim/neregistrovanim vozilom.and wrote:mislim da je najbolja varijanta da nisi u zapisniku spominjao holandske tablice,da si napisao da je pobjegao i onda osiguravajuće kuće imaju neki fond za isplatu takvih šteta.bez peglanja sa policijom.
u slucaju da se nekako nadje ovaj tip i vozilo sa tim stranim registarskim tablicama, a isto nije osigurano ili je registracija istekla u danskoj, onda ce ti zastitni fond isplatiti stetu a njega tuziti.
-
vnm
#31 Re: UDES - Molim pomoc
ja sam radio u zastitnom fondu pa mogu reci da sam sigurno u pravu. mnogo ljudi koji rade u i sa osiguranjima ne zna kako fond funkcionira.
fond stetu isplati, pa zatim tuzi osobu koja je prouzrokovala stetu, odnosno od stetnika naplati iznos koji je isplacen ostecenom.
sta mislis kakvih bi bilo namjestaljki kad bi se mogle prijavljivati stete sa nepoznatim vozilom. kupis kalaju od 300KM i neko dobro auto. udaris kalajom to dobro auto, naplatis stetu 5000KM, popravis auto za 2500KM, a kalaju zapalis. dobar 2200KM...
fond stetu isplati, pa zatim tuzi osobu koja je prouzrokovala stetu, odnosno od stetnika naplati iznos koji je isplacen ostecenom.
sta mislis kakvih bi bilo namjestaljki kad bi se mogle prijavljivati stete sa nepoznatim vozilom. kupis kalaju od 300KM i neko dobro auto. udaris kalajom to dobro auto, naplatis stetu 5000KM, popravis auto za 2500KM, a kalaju zapalis. dobar 2200KM...
- hakazvaka
- karanana
#33 Re: UDES - Molim pomoc
meni nije jasno kako je frajer u rikverc isao kad iza njega ima auta. pa u kojoj je traci bjezao u rikverc? jeli u ovoj sto vodi prema dobrinji ili je presao u drugu traku pa u rikverc? a i ti si ga trebo zaganjat 100-200 metara, znalo se da nece u rikverc do carsije moci da ide i da ce se negdje brzo okrenuti.
- Super Hik
#34 Re: UDES - Molim pomoc
a neiskusan čovjek, drugi put će znati. sjećam se kad je mene lola pretekao na raskrsnici dok sam čekao da se uključim i pritom me okrznuo, ja ko levat stao da zovem policiju. nailazi patrola, ja im kažem šta je bilo kažu oni meni da nisu "nadležni" već da zovem stanicu, te da oni ne mogu pozvati "nadležne" svojom radiostanicom jer ne znaju na kojem su kanalu. e tada sam naučio lekciju i o udesima i o policiji.karanana wrote:meni nije jasno kako je frajer u rikverc isao kad iza njega ima auta. pa u kojoj je traci bjezao u rikverc? jeli u ovoj sto vodi prema dobrinji ili je presao u drugu traku pa u rikverc? a i ti si ga trebo zaganjat 100-200 metara, znalo se da nece u rikverc do carsije moci da ide i da ce se negdje brzo okrenuti.
- Boom71
#35 Re: UDES - Molim pomoc
Ma to su stresne situacije i tesko se moze reagovati .
Imao sam slucaj da je mog prijatelja i mene spucao delegat i nastavio voziti,tj. bjezati.
Nekako se desilo da je moj drug prilicno sporo vozio,a krelac se zaletio da pretice.U tom trenutku nailazi vozilo iz suprotnog smjera i krelac da bi izbjegao frontalni udar,spuca nas u lijevi zadnji dio,ovo auto iz suprotnog smjera nekako prodje,a imbecil se izvuce,jedva ukroti golfa i nastavi bjezati.
Ja gledam u crveni Golf kako se bori da ostane u traci,kontam da ce se prevrnuti i gledam u table
.Svjesno i pribrano znam sta se desava,gledam ali ne vidim brojeve.
Dodje murija i zamalo mi ne na..basmo.Kontaju oni da nismo Mi izrezirali situaciju,ali sreca dodje Taxista koji je vidio i skide "sumnju" sa nas.
Kretena sa malom glavom i malim kliker mozgom za upravljacem golfa nikada nisu nasli.
Ako i ne izganjas ovo,dobro je sto si postavio Temu,cisto da se pripremimo jer i nas ovo moze zadesiti.
Digitalac je Tito.
Ja ti zelim da se ovo rijesi i da se majmun pronadje !
Imao sam slucaj da je mog prijatelja i mene spucao delegat i nastavio voziti,tj. bjezati.
Nekako se desilo da je moj drug prilicno sporo vozio,a krelac se zaletio da pretice.U tom trenutku nailazi vozilo iz suprotnog smjera i krelac da bi izbjegao frontalni udar,spuca nas u lijevi zadnji dio,ovo auto iz suprotnog smjera nekako prodje,a imbecil se izvuce,jedva ukroti golfa i nastavi bjezati.
Ja gledam u crveni Golf kako se bori da ostane u traci,kontam da ce se prevrnuti i gledam u table
Dodje murija i zamalo mi ne na..basmo.Kontaju oni da nismo Mi izrezirali situaciju,ali sreca dodje Taxista koji je vidio i skide "sumnju" sa nas.
Kretena sa malom glavom i malim kliker mozgom za upravljacem golfa nikada nisu nasli.
Ako i ne izganjas ovo,dobro je sto si postavio Temu,cisto da se pripremimo jer i nas ovo moze zadesiti.
Digitalac je Tito.
Ja ti zelim da se ovo rijesi i da se majmun pronadje !
- nineinchnails
#36 Re: UDES - Molim pomoc
Vrlo sam skeptican da ces tog tipa pronaci.
To si trebao rijesiti na licu mjesta, ne dozvoliti da pobjegne.
To si trebao rijesiti na licu mjesta, ne dozvoliti da pobjegne.
-
maxell_sarajevo
#37 Re: UDES - Molim pomoc
Ja mislim da je ovo auto ukradeno ili je mozda koristen za transport droge pa se zbog toga prepao i pobjegao. 
-
udrch
#38 Re: UDES - Molim pomoc
Ma nisu čista posla 100%..nema šanse..Danska je specifična zemlja skroz..najveći porez na auta u Evropi..ovakav audi gore košta oko 15 000 KM..a za ovako sitne udese se dobije baš minorna kazna..nije pobjego zbog kazne..
Pobjego je zbog nečeg drugog..
A šta se pitate kuda je pobjegao, pa suprotnom trakom do prve raskrsnice..zar je to problem..
Pobjego je zbog nečeg drugog..
A šta se pitate kuda je pobjegao, pa suprotnom trakom do prve raskrsnice..zar je to problem..
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#39 Re: UDES - Molim pomoc
Svasta u bozijoj basti... moracemo revolvere nosati da se odbranimo od ovih nenormalaca... 
-
autoe
#40 Re: UDES - Molim pomoc
Prije 12-13 godina sam imao istu situaciju između B i C faze na alipašinu, udario me lik sa starom ladom, žuta boja i to baš specifična bila i pobjegne... Zapamtim broj tablica ali valjda u tom da ne kažem šoku napravim permutaciju srednja dva broja. Pošto su tad tablice bile stare, znači SA xxxx MA, policija je imala gotovo sve podatke ali ga nisu "mogli" naći...
Srećom drug koji je bio sa mnom u autu ga vidi nakon nekih 20ak dana, i zapiše broj tablica koje mi posle drugi jaran koji je u policiji radio na njihovom trminalu provjeri i izvuče sve podatke. Sa tim sam onda otišao u stanicu i prvo se napravio budala i pitam jesu li ga našli, na šta mi se drotina smije i kaže ,nije ti taj broj tačan mi smo provjerili i nije to-to auto... (greška je bila lupam sad, umjesto SA 9763 MA, ja sam rekao SA 9673 MA) Pitam ga onda pa je li moguće da se ne može provjeriti Lada kojih je već tad bilo pravo malo u gradu, a žutih ne znam jesu li bile 3-4... On se smije i kaže vidiš da ne može, imamo mi i prečih poslova... Tad mu dam sve podatke o vozilu i vlasniku koje sam dobio i lola samo zine i gleda u mene. Evo ,rekoh nadam se da ga sad možete naći i izađem iz stanice. Posle 7 dana me zovu da preuzmem zapisnik, i odem u osiguranje.
Sad da li je ulogu igralo to što je lik koji me udario imao isto prezime kao i jedan od šefova u stanici koja je to provjeravala u to neću da ulazim, ali znajući naše familijarno kriminalne policijske veze ništa me ne bi začudilo...
Tako da od njih i ne očekuj neku veliku pomoć...
Srećom drug koji je bio sa mnom u autu ga vidi nakon nekih 20ak dana, i zapiše broj tablica koje mi posle drugi jaran koji je u policiji radio na njihovom trminalu provjeri i izvuče sve podatke. Sa tim sam onda otišao u stanicu i prvo se napravio budala i pitam jesu li ga našli, na šta mi se drotina smije i kaže ,nije ti taj broj tačan mi smo provjerili i nije to-to auto... (greška je bila lupam sad, umjesto SA 9763 MA, ja sam rekao SA 9673 MA) Pitam ga onda pa je li moguće da se ne može provjeriti Lada kojih je već tad bilo pravo malo u gradu, a žutih ne znam jesu li bile 3-4... On se smije i kaže vidiš da ne može, imamo mi i prečih poslova... Tad mu dam sve podatke o vozilu i vlasniku koje sam dobio i lola samo zine i gleda u mene. Evo ,rekoh nadam se da ga sad možete naći i izađem iz stanice. Posle 7 dana me zovu da preuzmem zapisnik, i odem u osiguranje.
Sad da li je ulogu igralo to što je lik koji me udario imao isto prezime kao i jedan od šefova u stanici koja je to provjeravala u to neću da ulazim, ali znajući naše familijarno kriminalne policijske veze ništa me ne bi začudilo...
Tako da od njih i ne očekuj neku veliku pomoć...
-
maxim2000
#41 Re: UDES - Molim pomoc
...
Last edited by maxim2000 on 31/08/2009 14:59, edited 1 time in total.
-
AAEERROO
#42 Re: UDES - Molim pomoc
................................
Last edited by AAEERROO on 31/08/2009 10:54, edited 1 time in total.
- karanana
#43 Re: UDES - Molim pomoc
ne mora administracija, neka maxim i ti editujete postove, samo ostavite tackicu ili xic
-
SAAdnan
#44 Re: UDES - Molim pomoc
E ljudi hvala vam puno. Trenutno sam na poslu pa ne mogu previse biti ukljucen. Informacije kao predhodna najbolje na PM a ja cu dalje obavjestiti. Hvala
-
AAEERROO
#45 Re: UDES - Molim pomoc
nadam se da si dobi pm narocito onu druguSAAdnan wrote:E ljudi hvala vam puno. Trenutno sam na poslu pa ne mogu previse biti ukljucen. Informacije kao predhodna najbolje na PM a ja cu dalje obavjestiti. Hvala
- mrtva kokoš
#46 Re: UDES - Molim pomoc
gdje rece,na alipasinu kod studentskih,da nije blizu jednog objekta poznatog po skupljanju osoba sumnjivog moralamaxim2000 wrote:Drug moj cini mi se da sam ovo vozilo vidio jutros na alipasinom Ulica Ante Babica, kod studentskih, jer su mi bas za oko zapale table koje pocinu sa ZX. Ako bude jos tu zapisem ti kompletne table i postavim na forum a vjerovatno cu i slikat!!! Sretno!!!
-
Bellica
#47 Re: UDES - Molim pomoc
Zato sto mu nije sve u redu. Znam jer je mene covjek udario, nista strasno, razbio mi zmigavac, ja htjela zvati policiju, kaze on "Nemoj svega ti,platit cu ti i zmigavac i popravak i sve, samo ih nemoj zvati ja sam bez papira." Bila sam u dilemi, ali nisam zvala policiju, dogovorili se, napravila zmigavac i svako svojim putem. A ovakav majmun i to iz Danske, udari covjeka i pobjegne, strasno, da ga znam ili da sam ga vidjela licno bih ga prijavila, dosao od nekud i pravi probleme covjeku, koji vjerovatno mora ustati pa zaraditi sebi i porodici za zivot, a ne "skace" po inostranstvu gdje pravi sudare. Strasno.Edin H. wrote:Pitanje je sto bi se frajer ispario za tako bezvezan sudar.
Mozda je uradio auto ili je bio pri kahvipa da ne napravi sebi jos veci belaj.
Ma najvjerovatnije ce se sam prijaviti sutra.
-
skojotovski
#48 Re: UDES - Molim pomoc
nije ovo dijaspora, garant! ovo je lokalni klosar, a Audi je vjerovatno ukraden, danske table su samo pokrice da se svera.... ni prvi, a ni posljednji slucaj...
- sodom
#49 Re: UDES - Molim pomoc
đesi rikverckaranana wrote:meni nije jasno kako je frajer u rikverc isao kad iza njega ima auta. pa u kojoj je traci bjezao u rikverc? jeli u ovoj sto vodi prema dobrinji ili je presao u drugu traku pa u rikverc? a i ti si ga trebo zaganjat 100-200 metara, znalo se da nece u rikverc do carsije moci da ide i da ce se negdje brzo okrenuti.
- karanana
#50 Re: UDES - Molim pomoc
evo me ler, sta ima kod tebe?