Čudan problem sa zvučnicima na PC-u

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Bobi

Post Reply
User avatar
vkmiro
Posts: 289
Joined: 31/08/2007 20:55

Čudan problem sa zvučnicima na PC-u

Post by vkmiro » 06/08/2016 22:40

Na računaru mi je prikopčana zvučna kutija Quardo sa subbaferom i 5 satelita.U zadnje vrijeme i kada ne slušam ništa preko njih, cuje se povremeno da nešto kao pucketne i to nebi bio neki problem da mi se sada dešava kada to pucketne, na par sekundi mi nestane i slika na tv-u ( bude samo crn ekran ). TV i resiver mi uopšte nisu prikopčani na istoj utičnici kao računar i zvučnik. Za probu sam stavio neke male bezvezne zvučnike i to se ne dogadja sa njima. Po logici, stvar je do Quardo kutije sa pojačalom, ali mi nije jasno šta ima tv sa tim? Imal ko kakav komentar i riješenje?


kolegione
Posts: 1271
Joined: 28/09/2013 02:29

Re: Čudan problem sa zvučnicima na PC-u

Post by kolegione » 07/08/2016 13:54

vkmiro wrote:Na računaru mi je prikopčana zvučna kutija Quardo sa subbaferom i 5 satelita.U zadnje vrijeme i kada ne slušam ništa preko njih, cuje se povremeno da nešto kao pucketne i to nebi bio neki problem da mi se sada dešava kada to pucketne, na par sekundi mi nestane i slika na tv-u ( bude samo crn ekran ). TV i resiver mi uopšte nisu prikopčani na istoj utičnici kao računar i zvučnik. Za probu sam stavio neke male bezvezne zvučnike i to se ne dogadja sa njima. Po logici, stvar je do Quardo kutije sa pojačalom, ali mi nije jasno šta ima tv sa tim? Imal ko kakav komentar i riješenje?
Provjeri uticnice, tacnije produzni, kratki pad napona

User avatar
vkmiro
Posts: 289
Joined: 31/08/2007 20:55

Re: Čudan problem sa zvučnicima na PC-u

Post by vkmiro » 09/08/2016 14:44

Izgleda da sam mu dohakao. Racunar i ostale komponente su bile prikljucene na produžni sa zaštitnim utičnicama.Nedavno je drmno grom u zgradu i spalio par racunara nama gore pri vrhu. Nekome sve a meni samo graficku kartu. Iako je bila zaštitna utičnica, nije se izgleda aktivirala. Kada sam je razvalio, pošto na njoj nema šarafa :D vidim da je otpornik koji ide na nulu klimav, lem se odvojio od štanpane pločice. Sada je to sve izbaceno, i evo do sada je ok. Još je na testiranju hoceli se ponovo događati.

Post Reply