fedor wrote:Le_La wrote:
Ne smijes to tako gledati, nisi izgubio vrijme, imao si lijepo vrijme sa osobom koja ti je nesto znacili i kojoj si ti znacio, nazalost neke stvari ne traju vjecno

neki ljudi mozda nikada nece imati to sto si ti imao, tako da trebamo biti zahvalni za godine koje smo proveli sa voljenim osobama ikao nekad kraj dodje.
Sve je dobro i lijepo. Pa kad smo imali sve lijepo i vrijeme i momente, daj da to lijepo završi na kraju još ljepše, a ne da se sve, da izvineš, usere!
Evo čitam, prethodne postove, i u većini slučajeva razmišljamo isto. I ja sam bio 4 god., u vezi. Što rekoste, čekao da se njene ambicije ispune, da završi faks, nađe posao...O vjenčanju/svadbi nismo puno ni govorili iako se to nametalo kao logičan slijed događaja, više je ona insistirala na tome...ali hajd!
I na kraju dođe dan, nikad to neću zaboraviti. Bila je nedjelja, izašli, sve fino i...................
Kaže se ovako: "Ja tebe volim (to mi je najjače), dalje, meni ova veza nije kao što je bila na početku, nema ono nešto, sve se izgubilo (ja se sjebao)"......i onda minut ćutanja!
Kažem ja:"Kako je moguće, da si me sinoć voljela, klela se, i sad se probudila i odjednom se ne može više"?
A mlada odgovara: "pa eto, nije to baš tako, to već traje par mjeseci......bla, bla, bla...."
Prvo, odmah sam znao da je sebi već pripremila "mjesto", i kažem sebi "no problem" (što ti kazao Eki Jevrić), neka ide....
Bio sam u depresiji 5-6 mjeseci, nisam bio dobro nikako, nisam ni mogao da shvatim kako neko nakon 4 godine, jednostavno ode, odnosno da prostite da te odjebe, ali eto! I tako je to bilo, završila se jedna priča, da bi nakon toga, sad ima već 2 godine, ona mene zvala, kao da idemo na kafu....
I jbt, pitam sebe: "Da li je ona normalna"? Mislim, nisam lud da takvo sebi nešto dozvolim, bio bih najveći debil,... Naravno nisam otišao, i dan danas zove, a u vezi je!
Zato kad sve prođe, shvatiš da i nisi imao nešto posebno, da je sve to bilo jedno zavaravanje, ali čovjek mlad, pa ne zna....
Sad je sve OK! Idemo dalje, upoznajemo nove ljude, žene/djevojke (kako god), i to je to!