Udaljenost izmedju partnera

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Post Reply
Ghost_Rider_XXX

#126 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Ghost_Rider_XXX »

Eleonora wrote:Izvini Ghost_Rider_XXX, mozda te nisam dobro shvatila. Ti si vec bio u vezi na daljinu pa prekinuo, ili si SAD trenutno u vezi na daljinu? :-) Ne zamjeri, sporo trenutno kopcam 8-) :razz: :D
Nema te budale na ovom svijetu koja bi dva puta ušla u long distance vezu. Bio bona u normalnoj regularnoj vezi ovoj f2f bez skypea msn-a i ostalih čuda. Mlad i neiskusan i zateleban da te Bog sačuva i onda se nasukah. Al to je cijeli roman koji ne može stat u par forumskih redaka.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#127 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Truba »

sada necu da budem u vezi s curom iz zenice :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Eleonora

#128 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Eleonora »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Eleonora wrote:Izvini Ghost_Rider_XXX, mozda te nisam dobro shvatila. Ti si vec bio u vezi na daljinu pa prekinuo, ili si SAD trenutno u vezi na daljinu? :-) Ne zamjeri, sporo trenutno kopcam 8-) :razz: :D
Nema te budale na ovom svijetu koja bi dva puta ušla u long distance vezu. Bio bona u normalnoj regularnoj vezi ovoj f2f bez skypea msn-a i ostalih čuda. Mlad i neiskusan i zateleban da te Bog sačuva i onda se nasukah. Al to je cijeli roman koji ne može stat u par forumskih redaka.
Pa nisam mislila da si 2 puta bio bolan :lol: :) Vec : il si sad il si bio.
Znam ;-)
Just like my story.... ;-)
Nikad kraja takvim pricama.
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#129 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Truba »

svak se jednom zajebe
ali niko da nauči na njihovim greškama
svak mora sam to proći
i shvatiti da ništa nije vječno niti su imali išta posebno... kako reče druga strana na kraju
Le_La

#130 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Le_La »

komi wrote:šta ćeš
´´
e takav sam bio ljetos... i onda skontaš da si kao što neko reče IZGUBIO VRIJEME kao onih 10 ili koliko već dana koje je poništio papa Grgur... jednostavno više ih nemaš

počneš se sjećati koliko si vremena izgubio koliko si cura odjebo zbog nje i njene diplome od koje sada nemaš ništa
Ne smijes to tako gledati, nisi izgubio vrijme, imao si lijepo vrijme sa osobom koja ti je nesto znacili i kojoj si ti znacio, nazalost neke stvari ne traju vjecno :-? neki ljudi mozda nikada nece imati to sto si ti imao, tako da trebamo biti zahvalni za godine koje smo proveli sa voljenim osobama ikao nekad kraj dodje.
Eleonora

#131 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Eleonora »

Le_La wrote:
´´
e takav sam bio ljetos... i onda skontaš da si kao što neko reče IZGUBIO VRIJEME kao onih 10 ili koliko već dana koje je poništio papa Grgur... jednostavno više ih nemaš

počneš se sjećati koliko si vremena izgubio koliko si cura odjebo zbog nje i njene diplome od koje sada nemaš ništa
Ne smijes to tako gledati, nisi izgubio vrijme, imao si lijepo vrijme sa osobom koja ti je nesto znacili i kojoj si ti znacio, nazalost neke stvari ne traju vjecno :-? neki ljudi mozda nikada nece imati to sto si ti imao, tako da trebamo biti zahvalni za godine koje smo proveli sa voljenim osobama ikao nekad kraj dodje.
Ma ebo to :lol:
A kad ti ta ista osoba izvadi srce, baci ga na pod i zgazi ga, i jos utaba fino, unisti te doslovno :x .... Ja bih voljela da to mogu, ali ne mogu i sumnjam da cu moci. I jesmo imali nesto posebno, ali bih voljela da nismo, jer mi je samo ostavilo gorak okus i odvratno sjecanje.
citroen

#132 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by citroen »

Le_La wrote:
´´

Suplja,bilo lijepo na pcetku ali kraj je ipak glavni :wink:
Le_La

#133 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Le_La »

Od kajanja nemamo nista. Godine provede kraj te osobe su sigurno bile super inace bi prije puklo. Ljubav je uvijek riziko.
burek_in_space

#134 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by burek_in_space »

Eleonora

#135 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Eleonora »

POSLIJE LJUBAVI

Poslije ljubavi ostaju telefonski racuni koji blijede
Poslije ljubavi ostaju case sa ugraviranim monogramima ukradene po boljim hotelima
Poslije ljubavi ostaje obicaj da se bijelo vino nalijeva u dvije case i da crte budu na istoj visini
Poslije ljubavi ostaje sto u kavani i zacudjen pogled konobara sto nas vidi s nekim drugim
Poslije ljubavi ostaje na usnama metalni okus promasenosti i adrese pozajmljenih soba od 4 do 6
Poslije ljubavi ostaje recenica - dobro izgledas, nista se nisi promijenila javi se ponekad, imas jos moj broj
Poslije ljubavi ostaju tamne ulice kojima smo se vracali
Poslije ljubavi, ostaju melodije sa radija koje lagano izlaze iz mode, ostaju tajni znaci, ljubavne sifre, ostaje tvoja strana postelje i strah da ce neko iznenada doci, spustena slusalica kada se javi neciji tudji glas, hiljadu i jedna laz.
Poslije ljubavi ostaje recenica- ja cu prva u kupatilo- i odgovor - zar necemo zajedno?- -ovaj put ne-
Poslije ljubavi ostaju saucesnici, cuvari tajne koja nije vise tajna, ostaje laka uznemirenost kada u prolazu udahnemo poznati parfem na nepoznatoj zeni
Poslije ljubavi ostaju nepotpisane razglednice Venecije i Amsterdama, prepune pepeljare, prazno srce, navika da se pale dvije cigarete istovremeno, fotografije snimljene u prolazu, zagubljene ukosnice, taksisti koji nas nisu voljeli i cvjecarke koje jesu.
Poslije ljubavi ostaje povrijedjena sujeta.
Poslije ljubavi ostaju drugi ljudi i druge zene.

Poslije ljubavi ne ostaje nista...

Cholina_Lokica

#136 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Cholina_Lokica »

burek_in_space wrote:
:thumbup: :mrgreen:
fedor

#137 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by fedor »

Le_La wrote: Ne smijes to tako gledati, nisi izgubio vrijme, imao si lijepo vrijme sa osobom koja ti je nesto znacili i kojoj si ti znacio, nazalost neke stvari ne traju vjecno :-? neki ljudi mozda nikada nece imati to sto si ti imao, tako da trebamo biti zahvalni za godine koje smo proveli sa voljenim osobama ikao nekad kraj dodje.
Sve je dobro i lijepo. Pa kad smo imali sve lijepo i vrijeme i momente, daj da to lijepo završi na kraju još ljepše, a ne da se sve, da izvineš, usere! :)
Evo čitam, prethodne postove, i u većini slučajeva razmišljamo isto. I ja sam bio 4 god., u vezi. Što rekoste, čekao da se njene ambicije ispune, da završi faks, nađe posao...O vjenčanju/svadbi nismo puno ni govorili iako se to nametalo kao logičan slijed događaja, više je ona insistirala na tome...ali hajd!
I na kraju dođe dan, nikad to neću zaboraviti. Bila je nedjelja, izašli, sve fino i................... :-?
Kaže se ovako: "Ja tebe volim (to mi je najjače), dalje, meni ova veza nije kao što je bila na početku, nema ono nešto, sve se izgubilo (ja se sjebao)"......i onda minut ćutanja!
Kažem ja:"Kako je moguće, da si me sinoć voljela, klela se, i sad se probudila i odjednom se ne može više"?
A mlada odgovara: "pa eto, nije to baš tako, to već traje par mjeseci......bla, bla, bla...." :)
Prvo, odmah sam znao da je sebi već pripremila "mjesto", i kažem sebi "no problem" (što ti kazao Eki Jevrić), neka ide....
Bio sam u depresiji 5-6 mjeseci, nisam bio dobro nikako, nisam ni mogao da shvatim kako neko nakon 4 godine, jednostavno ode, odnosno da prostite da te odjebe, ali eto! I tako je to bilo, završila se jedna priča, da bi nakon toga, sad ima već 2 godine, ona mene zvala, kao da idemo na kafu....
I jbt, pitam sebe: "Da li je ona normalna"? Mislim, nisam lud da takvo sebi nešto dozvolim, bio bih najveći debil,... Naravno nisam otišao, i dan danas zove, a u vezi je! :-? :-? :-? :D
Zato kad sve prođe, shvatiš da i nisi imao nešto posebno, da je sve to bilo jedno zavaravanje, ali čovjek mlad, pa ne zna.... :-) :-) :-)
Sad je sve OK! Idemo dalje, upoznajemo nove ljude, žene/djevojke (kako god), i to je to! ;-) :D
Ghost_Rider_XXX

#138 Re: Udaljenost izmedju partnera

fedor wrote:
Le_La wrote: Ne smijes to tako gledati, nisi izgubio vrijme, imao si lijepo vrijme sa osobom koja ti je nesto znacili i kojoj si ti znacio, nazalost neke stvari ne traju vjecno :-? neki ljudi mozda nikada nece imati to sto si ti imao, tako da trebamo biti zahvalni za godine koje smo proveli sa voljenim osobama ikao nekad kraj dodje.
Sve je dobro i lijepo. Pa kad smo imali sve lijepo i vrijeme i momente, daj da to lijepo završi na kraju još ljepše, a ne da se sve, da izvineš, usere! :)
Evo čitam, prethodne postove, i u većini slučajeva razmišljamo isto. I ja sam bio 4 god., u vezi. Što rekoste, čekao da se njene ambicije ispune, da završi faks, nađe posao...O vjenčanju/svadbi nismo puno ni govorili iako se to nametalo kao logičan slijed događaja, više je ona insistirala na tome...ali hajd!
I na kraju dođe dan, nikad to neću zaboraviti. Bila je nedjelja, izašli, sve fino i................... :-?
Kaže se ovako: "Ja tebe volim (to mi je najjače), dalje, meni ova veza nije kao što je bila na početku, nema ono nešto, sve se izgubilo (ja se sjebao)"......i onda minut ćutanja!
Kažem ja:"Kako je moguće, da si me sinoć voljela, klela se, i sad se probudila i odjednom se ne može više"?
A mlada odgovara: "pa eto, nije to baš tako, to već traje par mjeseci......bla, bla, bla...." :)
Prvo, odmah sam znao da je sebi već pripremila "mjesto", i kažem sebi "no problem" (što ti kazao Eki Jevrić), neka ide....
Bio sam u depresiji 5-6 mjeseci, nisam bio dobro nikako, nisam ni mogao da shvatim kako neko nakon 4 godine, jednostavno ode, odnosno da prostite da te odjebe, ali eto! I tako je to bilo, završila se jedna priča, da bi nakon toga, sad ima već 2 godine, ona mene zvala, kao da idemo na kafu....
I jbt, pitam sebe: "Da li je ona normalna"? Mislim, nisam lud da takvo sebi nešto dozvolim, bio bih najveći debil,... Naravno nisam otišao, i dan danas zove, a u vezi je! :-? :-? :-? :D
Zato kad sve prođe, shvatiš da i nisi imao nešto posebno, da je sve to bilo jedno zavaravanje, ali čovjek mlad, pa ne zna.... :-) :-) :-)
Sad je sve OK! Idemo dalje, upoznajemo nove ljude, žene/djevojke (kako god), i to je to! ;-) :D
Oj druže fedore, razumijem te 100%, been there, done that. FUJ.
fedor

#139 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by fedor »

Ghost_Rider_XXX wrote:
Znam ghost, po tvojim postovima sam mogao da zaključim da ti se desilo slično, tako da sam i ja odlučio da sa vama podijelim svoje iskustvo! 8-)
Ghost_Rider_XXX wrote: FUJ.
Upravo tako! Fuj!!! :x
Ghost_Rider_XXX

#140 Re: Udaljenost izmedju partnera

fedor wrote:
Ghost_Rider_XXX wrote:
Znam ghost, po tvojim postovima sam mogao da zaključim da ti se desilo slično, tako da sam i ja odlučio da sa vama podijelim svoje iskustvo! 8-)
Ghost_Rider_XXX wrote: FUJ.
Upravo tako! Fuj!!! :x
Što je najgore, danas sam u vezi sa ženom koju ću ako Bog da ženiti na ljeto, i pravo je volim, ali mi je još uvijek gorak okus u ustima.
Ne da volim bivšu daleko od toga, al se još uvijek osjećam ko levat, iskorišteno.
fedor

#141 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by fedor »

Ghost_Rider_XXX wrote: Što je najgore, danas sam u vezi sa ženom koju ću ako Bog da ženiti na ljeto, i pravo je volim, ali mi je još uvijek gorak okus u ustima.
Ne da volim bivšu daleko od toga, al se još uvijek osjećam ko levat, iskorišteno.
I ja sam se osjećao tako, duže vrijeme, ali prestalo je. Mada kad opet pomislim na to :x :x :x !
Svašta! :-) :-)
Dobro si to kazao, iskorišteno, ko debil, levat, kako god. Bukvalno ko da te neko *ebao i ostavio, pa čak i gore od toga. Stvarno neopisiv osjećaj.... :x :x
blufonka

#142 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by blufonka »

Iz vlastitog iskustva: veza moze opstati i uspjeti pod par uslova:
1. ako je fakat ljubav prisutna
2. ako ste oboje strpljivi i to jako
3. ako planirate zajednicku buducnost (ukoliko nemate konkretnih planova nego taljigate onako pa dokle stignete necete stici daleko jer te bezobavezne situacije nemaju opstanka u ovakvim slucajevima)!
fedor

#143 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by fedor »

blufonka wrote:Iz vlastitog iskustva: veza moze opstati i uspjeti pod par uslova:
3. ako planirate zajednicku buducnost (ukoliko nemate konkretnih planova nego taljigate onako pa dokle stignete necete stici daleko jer te bezobavezne situacije nemaju opstanka u ovakvim slucajevima)!
Pored toga, ima još X stvari koje se moraju poklopiti pa da to uspije... 8-)
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#144 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by JoseMujica »

komi wrote:ko kaže da to ne radim
ali u ovoj zemlji se proda 200-300 primjeraka jedne knjige
šta bolan proda!!!!! to bi bio great success

drug moj knjige se štampaju u 200-300 primjeraka u BiH, a i u susjednim nam zemljama.

Baš sam gledao neki dan knjigu, Orvelova 1984, štampana u srbiji u 500 primjeraka :-)
Ghost_Rider_XXX

#145 Re: Udaljenost izmedju partnera

blufonka wrote:Iz vlastitog iskustva: veza moze opstati i uspjeti pod par uslova:
Bold je glavna stvar.
blufonka

#146 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by blufonka »

Ah da, zaboravih napomenuti, nakon razdvojenosti od skoro 2 godine danas smo u braku, pa kad god kupim prljave carape s poda i ne mogu da spavam od njegovog hrkanja sjetim se onih "lijepih" dana na msn-u :lol: :lol: :lol:
blufonka

#147 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by blufonka »

fedor wrote:
Da, ali te X stvari su neophodne i u "normalnim" vezama!
fedor

#148 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by fedor »

blufonka wrote:
fedor wrote:
Da, ali te X stvari su neophodne i u "normalnim" vezama!
Nisu sve, neke jesu.... 8-)
Ma.Le.Na

#149 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Ma.Le.Na »

:roll:

nesto bih da kazem :D

niko se ne MORA voljeti vjecno
i ljubavi prolaze
da..prolaze :roll:
ne mora svaki prekid znaciti "sjo jest me zajebala...jao koji odjeb...iskoristila me" i sl.
shvatite da je odljubljivanje vrlo moguce

vas cura ostavi i kaze da se odljubila a vi svi tumacite kao odjeb jer joj vise ne trebate i jer je nasla boljeg...iskoristila vas..po tome i vi ste nju iskoristili..
cuj iskoristavanje u vezi
pa svako je u vezi dobrovoljno..i ako se osjecate iskoristenim to je zato sto ste sami dozvolili i nesvjesno odobrili takvo stanje

kosa mi se dize na ove zalopojke...ispunila ambicije i ostavila ga..

jeste li se nekada zapitali..sta ste vi za to vrijeme veze postigli? da li je moguce da vas je jednostavno prerasla? ona je napredovala izgradjivala se a vi cupkali u mjestu..

polazim od sebe...svjesna sam da ako ostanem ovakva kakva jesam..svakome cu dosaditi..ma koliko me na pocetku volio...
pokusavam uciti nesto novo..raditi nove stvari...ma mjenjati i izgled :-) ..jer sam sama sebi dosadna a ne partneru da ne dosadim..

problem je sto je najlakse krivicu na drugoga prebaciti i popljuvati drugoga jer nas je takve savrsene ostavio..
Ma.Le.Na

#150 Re: Udaljenost izmedju partnera

Post by Ma.Le.Na »

i jos da dodam

svaka im cast kad su imale snage i hrabrosti prekinuti
i kada su uvidjele na vrijeme da niste jedno za drugo

sta da vam se desilo da se vjencate i nakon godinu skontate da to nije to

problematicno je koliko ljudi bi radje i u problematican brak..pa da guraju...da budu na granici srece i nesrece..a samo da nisu sami..
Post Reply