Što bona uvrijedi onako čovjeka?SaraFina wrote:palermo wrote:
Kako ćeš bona napisati nisu bili remetilački faktor. Pa da su Bošnjaci hercegovine pristali biti HVO, pristali da im Zagreb bude glavni grad, ne bi bilo ni logora, ni nekog etničkog čišćenja. Doduše, ne bi bilo ni Bošnjaka kao političkog naroda, ali to je već druga priča.
Kao čovjeka koji jako dobro zna kako je sve išlo, koji je to sve vidio, osjetio u svoj punini, jednostavno me vrijeđa način na koji pišeš o Bošnjacima hercegovine. Nije Hafiz i diskusija sa njim vrijedna ovoga što ti ovdje napisa.
Zao mi je ako nisi shvatio. Ne osporavam borbu Hercegovačkih Bošnjaka ..
Dakle poredila sam odnos bošnjačkog stanovništva u većinskim bošnjačkim gradovima poput Sarajeva i Tuzle u tijeku M-H sukoba sa etničkim ćišćenjem dijelova Hercrgovine. Dijelova gdje su Hrvati bili apsolutna većina i gdje nije bilo potrebno nikakvo privodjenje Bošnjaka i zatvaranje po logorima. Nadam se da ti je jasnije.
Ljudi su se borili kao lavovi za goli opstanak, (ovo najozbiljnije) a ti mu još došla objašnjavati kako je to izgledalo.
Hajde da je priča o Žući ili Igmanu, pa inekako, ali događaji u Hercegovini...pa nije ni taj google svemoguć.
Sad si i mene uvrijedila.