Ništa znači specijalno mi ne treba.
A ako nešto ne ide, čitam da ima programa koji to riješe?
Moderator: Benq
Imaš mogućnost pokretanja Windows programa pod Wineom, meni rade gotovo svi koje trebam - ali realno postoji određen broj programa koje nećeš uspjeti pokrenuti ni pod wineom - tako da opet ostaje virtuelna mašina sa winom kao rješenje (ako već hoćeš samo Corel, a ne recimo sK1). Što se mobitela tiče, ja za pozive i poruke koristim KMobileTools, a za prebacivanje sadržaja ti ne treba ništa, otvoriš karticu kao disk... Office, browseri, konvertori, torrenti, playeri, sve ok - navikni se i na linuxaške igreThe Realist wrote:Pa office (može bilo koja verzija, ako će mi čitati dokumente koje već imam, slike pregledavati, onda torrenti, playeri, nokia i samsung pc suite, IE, firefox...., znači neki od pretraživača, corel, convertori, eh imam neke programe medicinske (poput fiziologije medicinske INTEACTIVE PSHYOLOGY, Benjamin Cunnigs) što bi bilo obavezno da radi, video igre naravnoi tako to....!
Ništa znači specijalno mi ne treba.
A ako nešto ne ide, čitam da ima programa koji to riješe?
Ja ne volim devDecerto wrote:devc++ nemre na ubuntu
Hajd malo da kontam pa ako mi sta padne na pamet, javim se. Obicno su sve tvoje postavke unutar /home/tvojuser/ direktorija i kada pobrises sve direktorije koji pocinju sa tackom, trebao bi imati default izgled. Javim ako se cega pametnog sjetim.Lud i ponosan wrote: Nista. Pobrisao sam preko 1gb svega i svacega, no stanje je ostalo isto... Uopste mi ne pada na pamet sta bih jos mogao da uradim...
Ne mora biti corel, ustvari, samo bih da imam mogućnosti, kao na ovom w7, jedino što mi treba jesu dokumenti, kako bih mogao bez problema na slikanje i štampanje nositi stvari.nellington wrote: Imaš mogućnost pokretanja Windows programa pod Wineom, meni rade gotovo svi koje trebam - ali realno postoji određen broj programa koje nećeš uspjeti pokrenuti ni pod wineom - tako da opet ostaje virtuelna mašina sa winom kao rješenje (ako već hoćeš samo Corel, a ne recimo sK1). Što se mobitela tiče, ja za pozive i poruke koristim KMobileTools, a za prebacivanje sadržaja ti ne treba ništa, otvoriš karticu kao disk... Office, browseri, konvertori, torrenti, playeri, sve ok - navikni se i na linuxaške igreNe znam za taj interaktivni CD, za njega drži W7
Treba mi neki kompajler za c++,a taj sam poceo koristiti pa zatnellington wrote:Ja ne volim devDecerto wrote:devc++ nemre na ubuntuŠta će ti uopće?
Sad ću ispasti ters, ali dev c++ nije kompajler, dev je IDE.Decerto wrote:Treba mi neki kompajler za c++,a taj sam poceo koristiti pa zatnellington wrote:Ja ne volim devDecerto wrote:devc++ nemre na ubuntuŠta će ti uopće?
fole13 wrote:Ima li neki dobar program na ubuntu za video editovanje snimanje desktopa itd.Nesto kao camstasia
Well,pardon me,ali nema ni mjesec kako sam se poceo baviti ''programiranjem'',znas ono,beginner level folovi golovinellington wrote:
Sad ću ispasti ters, ali dev c++ nije kompajler, dev je IDE.
Može li ti pomoći xvidcap? Mali program, vrši video snimanje ekrana.fole13 wrote:fole13 wrote:Ima li neki dobar program na ubuntu za video editovanje snimanje desktopa itd.Nesto kao camstasia
Ne zna niko ili nema ?
Dobro to moze za snimanje tnx .Ali mislio sam da ima nekio kompletniji program za video editovanjenellington wrote:Može li ti pomoći xvidcap? Mali program, vrši video snimanje ekrana.fole13 wrote:fole13 wrote:Ima li neki dobar program na ubuntu za video editovanje snimanje desktopa itd.Nesto kao camstasia
Ne zna niko ili nema ?
Pa kad već nema ni mjesec, možeš se brzo naviknuti i na drugo okruženje, tipa Code::blocks i slDecerto wrote:Well,pardon me,ali nema ni mjesec kako sam se poceo baviti ''programiranjem'',znas ono,beginner level folovi golovinellington wrote:
Sad ću ispasti ters, ali dev c++ nije kompajler, dev je IDE.
Ja svo editovanje (oni rijetki youtube klipovi koje napravimfole13 wrote:
Dobro to moze za snimanje tnx .Ali mislio sam da ima nekio kompletniji program za video editovanje