Ubistvo u pokusaju
- Motokultivator
#1 Ubistvo u pokusaju
U zadnje vrijeme cesto vidjam ovu recenicu, koju nikako ne mogu da svarim. Jednostavno mi nema logike ili sam ja pao s marsa ili se sad uci neka nova logika.
Znam da postoji
Ubistvo iz nehata
Ubistvo u samoodbrani i sl
Al naziv
Ubistvo u pokusaju to mi nikako ne lezi. Da l je to isto sto i Pokusaj ubistva ili to nema nikakve slicnosti, pojma nemam. Pa ako neko ima da mi malo ovo pojasni, ja sa gramaticke, ja sa kriminalisticko-pravne strane.
Fala.
Znam da postoji
Ubistvo iz nehata
Al naziv
Ubistvo u pokusaju to mi nikako ne lezi. Da l je to isto sto i Pokusaj ubistva ili to nema nikakve slicnosti, pojma nemam. Pa ako neko ima da mi malo ovo pojasni, ja sa gramaticke, ja sa kriminalisticko-pravne strane.
Fala.
- DobroJutroKolumbo
#2 Re: Ubistvo u pokusaju
To ti je isto sto i pokusaj ubistva!Motokultivator wrote:U zadnje vrijeme cesto vidjam ovu recenicu, koju nikako ne mogu da svarim. Jednostavno mi nema logike ili sam ja pao s marsa ili se sad uci neka nova logika.
Znam da postoji
Ubistvo iz nehata
Al naziv
Fala.
- Motokultivator
Dobro OK, to je isto.
A ima l ova recenica smisla. Fakat da mi bi vidjet tog insana koji sastavi ovu recenicu, bas bi mi bilo nako milo da se rukujem s njim da mu kazem e svaka cast majstore
. Fakat mi se gadi, kad negdje vidim ovaj naslov.
A ima l ova recenica smisla. Fakat da mi bi vidjet tog insana koji sastavi ovu recenicu, bas bi mi bilo nako milo da se rukujem s njim da mu kazem e svaka cast majstore
- cyprus
#6 Re: Ubistvo u pokusaju
DobroJutroKolumbo wrote:To ti je isto sto i pokusaj ubistva!
Eh, ovo je interesantan slučaj.elSaik wrote:To ti je isto što i pokušaj ubistva.
Sorry for offtopic
- burekodsira
isto ko u fudbalu kad komentator kaze "...i umalo pored gola"
sta covjek da takvima uradi
- jasko_ba
#9 Re: Ubistvo u pokusaju
cyprus wrote:DobroJutroKolumbo wrote:To ti je isto sto i pokusaj ubistva!Eh, ovo je interesantan slučaj.elSaik wrote:To ti je isto što i pokušaj ubistva.![]()
Sorry for offtopic.
- abondanzieri
Ne znam da sam ikada cuo da komentator kaze umalo pored gola,ali sam cuo da kaze za malo pored gola i to po meni ima smislaburekodsira wrote:isto ko u fudbalu kad komentator kaze "...i umalo pored gola"
- cyprus
A meni bi više smisla imalo da kaže: zamalo gol.abondanzieri wrote:Ne znam da sam ikada cuo da komentator kaze umalo pored gola,ali sam cuo da kaze za malo pored gola i to po meni ima smislaburekodsira wrote:isto ko u fudbalu kad komentator kaze "...i umalo pored gola"
- abondanzieri
Ma zera je falila da udje je po meni najbolje

- ladyblue18
- Location: You don't have to like me, I'm not a facebook status
#13 Re: Ubistvo u pokusaju
ja sam to prva pomislila al nisam napisalajasko_ba wrote:cyprus wrote:DobroJutroKolumbo wrote:To ti je isto sto i pokusaj ubistva!Eh, ovo je interesantan slučaj.elSaik wrote:To ti je isto što i pokušaj ubistva.![]()
Sorry for offtopic.
![]()
- DobroJutroKolumbo
#14 Re: Ubistvo u pokusaju
ladyblue18 wrote:ja sam to prva pomislila al nisam napisalajasko_ba wrote:cyprus wrote: Eh, ovo je interesantan slučaj.![]()
Sorry for offtopic.
![]()
Hahahaha , kopiro me....I meni je interesantno, ali ima razlike , kod mene je uzvicnik na kraju...
-
m_myers
#15 Re: Ubistvo u pokusaju
Naime, u samoj terminologiji krivičnog prava pojam pokušaj ubistva uvijek bio kritikovan od strane onih koji su smatrali taj sami naziv jednog od djela inkriminisanih zakon i atak na nečiji život terminološki, ali i praktično ne odgovara samoj težini datog djela. Može ti izgledati kao igra rijeci, ali "pokušaj ubistva" i "ubistvo u pokušaju" jako različito zvuče. Ovaj drugi termin ti označava da je izvršenjem krivičnog djela jasno naglašeno da sama posljedica cinjenja ili necinjenja trebalo biti lišenje necijeg života, dok prvi termin ostaje malo manje dorecen u tome. Stavljanjem direktne posljedice tj "ubistva" u u prvu rijec naziva krivičnog djela se daje još veća težina tom krivičnom djelu što je imalo za posljedicu što je dovelo i do rigoroznijeg kažnjavanja za pomenuto k.d.Motokultivator wrote:U zadnje vrijeme cesto vidjam ovu recenicu, koju nikako ne mogu da svarim. Jednostavno mi nema logike ili sam ja pao s marsa ili se sad uci neka nova logika.
Znam da postoji
Ubistvo iz nehata
Al naziv
Fala.
-
JKG
Moze se cuti cesto, ali, po meni, nema nikakve logike.abondanzieri wrote:Ne znam da sam ikada cuo da komentator kaze umalo pored gola,ali sam cuo da kaze za malo pored gola i to po meni ima smislaburekodsira wrote:isto ko u fudbalu kad komentator kaze "...i umalo pored gola"