Vjerovatno nisu bili cetnici, sljedbenici cetnicke ideologije. Al bili su monstrumi, masovne ubice, bolsenici... u konacnici srpski nacionalisti. Eto, to su bili. Zasto se pod svaku cijenu mora prisiti etikete 'cetnika'. Moguce je biti i gori od cetnika a da nisi cetnik.karanana wrote: pa ljudi otvoreno kazu ko su i sta su.
je li milosevic zaista bio cetnik?
je li mladic bio cetnik? ako se ne varam mislim da su neku mladicevu rodbinu cetnici ubili 41-45.
a ovi koji kazu ko su i sta su ispadaju nekako iskreniji i posteniji i prema prijateljima i prema neprijateljima.
Ubistvo Blaža Kraljevića
- Kikibombona
#226 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#227 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
I pretpostavljao sam.karanana wrote:
pa ljudi otvoreno kazu ko su i sta su.
je li milosevic zaista bio cetnik?
je li mladic bio cetnik? ako se ne varam mislim da su neku mladicevu rodbinu cetnici ubili 41-45.
a ovi koji kazu ko su i sta su ispadaju nekako iskreniji i posteniji i prema prijateljima i prema neprijateljima.
Milosevic-deklarisani socijalista Mladic potomak partizana
-
#228 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Samo je brže postao general nego Koča Popović...pa čak i Sava Kovačević.
To je u rahmetli Alije izgleda išlo k'o po loju
- zateznistub
#229 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Jbg, ne moze doći na red od Tuđmana po Bosni... dok sesvi izredaju nema vise objekata....Hafis wrote:Mogla bi se povući i neka mala inicijativa o imenovanju kakve uličice, sokakačića, okretišta...bilo čega u glavnom gradu u generalovo ime...ili čak i kakv kipić.
Mogao bi se i napisati neki mudar naslov....recimo : ''Svak' nam je drag dok ne puca po nama ili nas ne istjeruje iz naših stanova''
- Kikibombona
#230 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
O svakom covjeku koji je pocinio bilo kakav zlocin i koji velica bilo kakav zlocin, makar se radilo o jednom jedinom nevinom covjeku, imam najgore mogu misljenje. Da mi je rodjeni otac - GOVNO JE!zenit dozic wrote: politika loše utiče na tebe ili je možda do sunca ko će ga znat, valjda će se naoblačiti pa da malo dođemo sebi.
A da imam rijec hvale za covjeka koji velica ubijanja miliona ljudi, zbog kojih su potekle rijeke krvi i suza,..... za to bi trebao biti bolestan do srzi!
A ti stari kako zelis. Razmisli jos jednom o svemu. Vise ti se necu obracati. Svako dobro.
-
#231 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Tko ne može doći na red?zateznistub wrote:Jbg, ne moze doći na red od Tuđmana po Bosni... dok sesvi izredaju nema vise objekata....Hafis wrote:Mogla bi se povući i neka mala inicijativa o imenovanju kakve uličice, sokakačića, okretišta...bilo čega u glavnom gradu u generalovo ime...ili čak i kakv kipić.
Mogao bi se i napisati neki mudar naslov....recimo : ''Svak' nam je drag dok ne puca po nama ili nas ne istjeruje iz naših stanova''
-
#232 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Pa sve po zaslugama, kao i drug Sranjo u WW2 nakon zasluga u Blajburgu.Hafis wrote:Samo je brže postao general nego Koča Popović...pa čak i Sava Kovačević.
- zateznistub
#233 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Slusaj balijo, ne pravi se blesav više ego što jesi!Hafis wrote:Tko ne može doći na red?zateznistub wrote:Jbg, ne moze doći na red od Tuđmana po Bosni... dok sesvi izredaju nema vise objekata....Hafis wrote:Mogla bi se povući i neka mala inicijativa o imenovanju kakve uličice, sokakačića, okretišta...bilo čega u glavnom gradu u generalovo ime...ili čak i kakv kipić.
-
#234 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Kikibombona wrote:O svakom covjeku koji je pocinio bilo kakav zlocin i koji velica bilo kakav zlocin, makar se radilo o jednom jedinom nevinom covjeku, imam najgore mogu misljenje. Da mi je rodjeni otac - GOVNO JE!zenit dozic wrote: politika loše utiče na tebe ili je možda do sunca ko će ga znat, valjda će se naoblačiti pa da malo dođemo sebi.
A da imam rijec hvale za covjeka koji velica ubijanja miliona ljudi, zbog kojih su potekle rijeke krvi i suza,..... za to bi trebao biti bolestan do srzi!
A ti stari kako zelis. Razmisli jos jednom o svemu. Vise ti se necu obracati. Svako dobro.
Mir s tobom i svako dobro BiH
- Lincoln-Burrows
#235 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Bobanovo i Šuškovo su nastali od protjeranih Hrvata iz Srednje Bosne,zenit dozic wrote:Možda da nazovete most u Čapljini po njemu ili glavnu ulicu u Bobanovom ili šuškovom seluHafis wrote:Mogla bi se povući i neka mala inicijativa o imenovanju kakve uličice, sokakačića, okretišta...bilo čega u glavnom gradu u generalovo ime...ili čak i kakv kipić.
Blaž bi se okrenuo u grobu. Ne može tamo.
- BHCluster
#236 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Nemoj tako na doturua jedva je odlezao ban a srlja u novi.zateznistub wrote:Slusaj balijo, ne pravi se blesav više ego što jesi!Hafis wrote: Tko ne može doći na red?
Last edited by BHCluster on 05/08/2015 14:45, edited 1 time in total.
- BHCluster
#237 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Zasto onda nisu i Kninu promjenili ime, ima ih tamo vise.Lincoln-Burrows wrote:Bobanovo i Šuškovo su nastali od protjeranih Hrvata iz Srednje Bosne,zenit dozic wrote:Možda da nazovete most u Čapljini po njemu ili glavnu ulicu u Bobanovom ili šuškovom seluHafis wrote:Mogla bi se povući i neka mala inicijativa o imenovanju kakve uličice, sokakačića, okretišta...bilo čega u glavnom gradu u generalovo ime...ili čak i kakv kipić.
-
#238 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ako ti nas Bošnjake muslimane smatraš balijama, kojeg onda vraga radiš na ovom forumu?zateznistub wrote:Hafis wrote:Slusaj balijo, ne pravi se blesav više ego što jesi!zateznistub wrote: Tko ne može doći na red?
Prijavit ću te u režiji za ovo.
- Kikibombona
#239 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Politicko i vojno vodstvo odredjuje karakter vojske. Srbi i Hrvati su imali najcrnije vojno vodstvo sto sada 'rezultati' pokazuju._BataZiv_0809 wrote:
Naravno. U ratu je na svim stranama bilo postenih ljudi i vojnika, ali i podobar dio sljama i ljudskih moralnih nula. Ovo nije prica o mjerenju zlocina, niti bilo koja vrsta kvantifikacije, da me ne bi Patrijoti napali da izjednacavam strane
Elem Blaz Kraljevic je zagovarao ideologiju zla i povratak kvislinske fasisticke tvorevine. To sto je u tom vremenskom periodu imao neke ideje saglasne sa interesima odbrane RBiH, ne cini ga pozitivcem. Ionako se malo sta pitao, a evo Hafis kaze da je ta njegova lovacka druzina bila vise hajducija nego vojska.
P.S. Mladic uopce nema cetnicki bekgraund, cak suprotno. Kod njega se radi o devijantnoj licnosti, lisenoj emocija u potpunosti, samo naredjenja i izvrsenja. Mada kad gledas snimke na kojima trenira na vratilu, pa rukovodi izvlacenjem zaglavljenog tenka i uporedis sa trbusinama sa snimaka nasih generala u kancelarijama i dzipovima, dodje ti zlo.
Vojnik je obicno priglupa sirotinja koja slijedi uputu. To se moze vidjeti u slucaju Nijemaca koji su dobar narod... al kada imas bolesno vodstvo...
Mladic je bolesnik i zestoki nacionalista. Nisam siguran da je bio sljedbenik cetnicke ideologije, da je zagovarao kraljevinu i sl. To sto vjerovatno nije bio cetnik ne znaci nista. Kao sto vec rekoh, ne mora biti cetnik da bi bio gori od cetnika.
- karanana
#240 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
ukratko...od dva zla, mi smo navijali za ono manje u tom trenutku i isli smo onom logikom da su neprijatelji srba nasi prijatelji, a oni koji se lizu sa srbima su los izbor za nas. mislim da je to bilo ok razmisljanje u to vrijeme.
eh sad sta bi se desilo da je recimo kraljeviceva struja pobijedila i da su zaista izbili na drinu, to je pitanje, ali mislim da to nikad nije bilo realno za ocekivati kada je on komandovao tako malim brojem ljudi, neorganizovanih, bez logistike i komande a kad je zagreb podrzavao HVO i kada se i sam borio protiv HOS-a u hrvatskoj kao neke paravojne cloud organizacije.
dakle, mozda se nama svidjalo ono sto smo izvlacili iz kraljevicevih izjava, ali sve je to bilo nerelevantno kada on nije imao nikakvu silu iza sebe.
eh sad sta bi se desilo da je recimo kraljeviceva struja pobijedila i da su zaista izbili na drinu, to je pitanje, ali mislim da to nikad nije bilo realno za ocekivati kada je on komandovao tako malim brojem ljudi, neorganizovanih, bez logistike i komande a kad je zagreb podrzavao HVO i kada se i sam borio protiv HOS-a u hrvatskoj kao neke paravojne cloud organizacije.
dakle, mozda se nama svidjalo ono sto smo izvlacili iz kraljevicevih izjava, ali sve je to bilo nerelevantno kada on nije imao nikakvu silu iza sebe.
- BHCluster
#241 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
karanana wrote:ukratko...od dva zla, mi smo navijali za ono manje u tom trenutku i isli smo onom logikom da su neprijatelji srba nasi prijatelji, a oni koji se lizu sa srbima su los izbor za nas. mislim da je to bilo ok razmisljanje u to vrijeme.
- dustaban
#242 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ma yebo i Blazu i Drazu, ja sad nesto razmisljam o nama... bosnjacima
Nevjerovatna je ova sklonost ka para-vojnom, para-drzavnom... i opcenito odsustvo osjecaja za sistem.
Hrvatska je jednostavno odlucila u startu stati u kraj svemu sto nije pod kontrolom. Ovdje se i dan danas velicaju paravojne formacije (i naki samozvani komandanti) i to, kao sto vidimo, ne samo vlastiti nego i tudji. Interesantno je to sve...
Nevjerovatna je ova sklonost ka para-vojnom, para-drzavnom... i opcenito odsustvo osjecaja za sistem.
Hrvatska je jednostavno odlucila u startu stati u kraj svemu sto nije pod kontrolom. Ovdje se i dan danas velicaju paravojne formacije (i naki samozvani komandanti) i to, kao sto vidimo, ne samo vlastiti nego i tudji. Interesantno je to sve...
Last edited by dustaban on 05/08/2015 14:47, edited 1 time in total.
- zateznistub
#243 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Znaš ti vrlo dobro koga ja nazivam balijamaHafis wrote: Ako ti nas Bošnjake muslimane smatraš balijama, kojeg onda vraga radiš na ovom forumu?
-
#244 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
I meni je Caco bio prva liga, progonio ćetnike, bio patrijota, al' ga ubiše.
Baš su nekako slične sudbine obojice ovih generala.
- Lincoln-Burrows
#245 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ustaše nisu poželjne.BHCluster wrote:Zasto onda nisu i Kninu promjenili ime, ima ih tamo vise.Lincoln-Burrows wrote: Bobanovo i Šuškovo su nastali od protjeranih Hrvata iz Srednje Bosne,
-
#246 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Izgleda da nisam bio na satu kada si to objašnjavao...mislim to koga TI nazivaš balijama.zateznistub wrote:Znaš ti vrlo dobro koga ja nazivam balijamaHafis wrote: Ako ti nas Bošnjake muslimane smatraš balijama, kojeg onda vraga radiš na ovom forumu?
Kako te nije samo stid nazvati me balijom...je li zato što sam vjernik musliman....to ti smeta...stidi se
prijavio sam ti post, i sad će te amidža banirati
- zateznistub
#247 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Nisi ti njemu ni do skočnog zgloba...Hafis wrote:I meni je Caco bio prva liga, progonio ćetnike, bio patrijota, al' ga ubiše.
-
#248 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Caci?zateznistub wrote:Nisi ti njemu ni do skočnog zgloba...Hafis wrote:I meni je Caco bio prva liga, progonio ćetnike, bio patrijota, al' ga ubiše.
- BHCluster
#249 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ma znamo mi da su ti zlocinci i ubice bili raja ali neka si potvrdio. Cega se pametan stidi dotur se ponosi.Hafis wrote:I meni je Caco bio prva liga, progonio ćetnike, bio patrijota, al' ga ubiše.
- BHCluster
#250 Re: Ubistvo Blaža Kraljevića
Ma jesu nemoj da se lazemo.Lincoln-Burrows wrote:Ustaše nisu poželjne.BHCluster wrote:Zasto onda nisu i Kninu promjenili ime, ima ih tamo vise.Lincoln-Burrows wrote: Bobanovo i Šuškovo su nastali od protjeranih Hrvata iz Srednje Bosne,