Ubice na cesti!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

CaneBos

#76 Re: Ubice na cesti!

Post by CaneBos »

pemanapemani wrote:Tužilaštvo i sudovi su problem.

Nema mjesta u zatvoru, ali ima društveno koristan rad. Od krpljenja ulica do čišćenja. Imali bi gradove čiste kao nacionalni parkovi.

Mi smo psihijatrijska ustanova na otvorenom u kojoj se manjina iživljava nad većinom. Od psihičkog i fizičkog zlostavljanja do ubijanja.

U većini je problem. Polazim od sebe, postajem sve više ravnodušan, jer sam se sto puta uvjerio da ništa ne mogu promijeniti. Nažalost, ovaj sistem ubija sve vidove/tipove empatije.
Do slova sve tako! A za ovu posljednju recenicu.. e moj prijatelju..kako vrijeme ide sve vise se bojim svog ludila. :sad:
dustaban

#77 Re: Ubice na cesti!

Post by dustaban »

Ridjobrki wrote: Po meni, jedina adekvatna kazna za čovjeka koji samo voli popit' (pošto kod nas niko nema problem sa pićem, mi jednostavno samo volimo popit' a ljubav nije problem) pa nekog ubije jeste da ga se obaveže da izdržava one koji su ovisili o žrtvi/žrtvama. Konkretno, da se ovog kretena obaveže da doživotno izdržava roditelje ovo dvoje poginulih i da svo troje ove djece koji su iza njih ostali izvede na selamet. To bi bila neka kobajagi pravda jer kome koristi to što će neko provesti 5-10 godina u zatvoru a ubio je hranitelje čitave obitelji??? To dvoje ubijenih su trebali odhraniti troje klinaca i, pretpostavljam, brinuti o nekim svojim roditeljima ili potrebitim članovima obitelji koji ne postaju mlađi s vremenom.
Šta ti ili ja, društvo u cjelini, rodbina i prijatelji ubijenih (ne nastradalih - ubijenih) imamo od njegovih 5 godina u zatvoru nakon kojih mu se život restartuje kao da se ništa nije desilo? Troje djece je ostalo sa uništenim šansama za život! Da ni ne spominjem ljubav koja im je uzeta, šta je sa njihovim izdržavanjem, obrazovanjem, zapošljavanjem jednog dana. Halo ba govorimo o troje siročića u doba kad ni djeca sa živim i sposobnim roditeljima imaju slabe šanse za neki selamet u ovoj državi! Ko će o njima brinuti? Nana i dedo u Orahovici koji su i sami trebali pomoć djece koja su im ubijena?
Jedina kazna za ovu pijanu lolu jeste da sav svoj radni vijek potroši na kompenzaciju žrtvama - eto, frajeru, dobio si odjednom troje djece i još dva para roditelja o kojima ti valja brinuti i ima da im stvoriš egzistenciju! Ima da krepaš radeći mjesto njihove majke i oca idućih 30 godina a svoju obitelj ćeš formirati samo ako si je mogneš priuštiti. E da vidim ko bi onda pijan divljao za volanom znajući da će mu život proći 'radeći za drugog'. Ne znam ima li našem čovjeku gore kazne.
Ama ima i boljih rjesenja. Zapravo najvise sto se od ubice moze uzeti zauzvrat zlodjela koje je ucinio jesu - organi!
branimir stulic

#78 Re: Ubice na cesti!

Post by branimir stulic »

Evo u tuzli minuta sutnje za ubice zene na pjesackom prelazu. Odlicno!
strong69

#79 Re: Ubice na cesti!

Post by strong69 »

U Tuzli, na kosarkaskoj utakmici izmedu BiH i Islanda minuta cutnje za ove ubice... :shock: :shock: :shock: Nenadjebivi su. Ocito da su sada neki drugi parametri za ljudskost. Onu jadnu zenu niko ni ne spominje. Zamisljam sebe kao clana porodice te nesretne zene i nikako ne mogu da shvatim kakvi su ovo mozgovi?! KAO DA IH JE ONA POBILA, tako to meni izgleda.
vaučer

#80 Re: Ubice na cesti!

Post by vaučer »

Maloprije s balkona gledam niz ulicu u Mostaru kako kolona svatova hladno ignorira crveno svjetlo i u sred grada prolazi kroz raskrsnicu 60 kmh bez da ih uopće boli kurac što oduzimaju prednost i jer mogu nekog udariti/ubiti. Da sam kojim slučajem vozio tu svakako ne bih očekivao da se netko zalijeće kroz crveno tom brzinom i bio bih udaren a u 90% slučajeva u automobilu sam s djecom.

Tko je kriv?
Mi smo krivi.

Jer smo divljaci i jer očito ne zaslužujemo živeti kao civilizirani ljudi.
kamen spoticanja

#81 Re: Ubice na cesti!

Post by kamen spoticanja »

Strasno...slavimo ubice od 20tak godina koji su bili pripadnici neke samoprozvane navijacke skupine koja u realnom svijetu ne služi ničemu
JohnnyS

#82 Re: Ubice na cesti!

Post by JohnnyS »

vaučer wrote:Maloprije s balkona gledam niz ulicu u Mostaru kako kolona svatova hladno ignorira crveno svjetlo i u sred grada prolazi kroz raskrsnicu 60 kmh bez da ih uopće boli kurac što oduzimaju prednost i jer mogu nekog udariti/ubiti. Da sam kojim slučajem vozio tu svakako ne bih očekivao da se netko zalijeće kroz crveno tom brzinom i bio bih udaren a u 90% slučajeva u automobilu sam s djecom.

Tko je kriv?
Mi smo krivi.

Jer smo divljaci i jer očito ne zaslužujemo živeti kao civilizirani ljudi.

Puno se svatovima pušta u nas. Ja se vozio kroz Široki i sad vidim policajac zaustavio promet da bi krenula svadbena kolona, valjda s džigerice prema mladoj (gadim se sam sebi što uopće znam proceduru :facepalm: ). Pa jebem li im milu mater, tim papanskim običajima, a još gore institucijama koji im se stavljaju u službu.
tap3ah75

#83 Re: Ubice na cesti!

Post by tap3ah75 »

Tuzno .... ali i ovo ce biti top tema jos dva-tri dana i to je to.

Moje saucesce porodicama nastradalih.
kakavdanakneiskustvu

#84 Re: Ubice na cesti!

Post by kakavdanakneiskustvu »

Arata wrote:
uglavnomja wrote: Covjek kad se napije izgubi kontrolu, i psihicku i motoricku. Izgubi pojsm o realnosti i o svojim sposobnostima i o stvarnoj opasnosti. Cesto se precjenjuje.

To se moze desiti svakome, svakome! To nema veze sa mentalnim sklopom kad je covjek trijezan. To mogu biti dvije dijametralno razlicite licnosti.
Idiot koji dopusti sebi da se napije a zna da mora voziti posilje - nije ništa drugačiji od trijeznog idiota koji stavi povez na oči, izađe vani u sred bijela dana i puca nasumice dok ne potroši municiju. Nikakve razlike nema.

:thumbup: :thumbup:
kakavdanakneiskustvu

#85 Re: Ubice na cesti!

Post by kakavdanakneiskustvu »

tap3ah75 wrote:Tuzno .... ali i ovo ce biti top tema jos dva-tri dana i to je to.

Moje saucesce porodicama nastradalih.

i od mene iskreno saučešće
dezurni_ucenik

#86 Re: Ubice na cesti!

Post by dezurni_ucenik »

Stjui wrote:
uglavnomja wrote:
Oj tito dragi .... :skoljka:
i konzumente kažnjavat teže nego uživaoce droga. nema više tita,g.uglavnomja.
Dzamahirija onda?
jefferson

#87 Re: Ubice na cesti!

Post by jefferson »

Officer Crabtree wrote:
Problem nije ni policija. Jest, svi znamo da ce policija nekome progledati kroz prste, ali sta je tu je.
Problem su sudovi i parlament.
De mi reci, kada te policija zaustavi u pijanom stanju, da li policija kažnjava ili to ide na sud i parlament?

Mislim da je za ovaj služaj važnije pooštreno, nekorumpirano, kažnjavanje vozača koji voze pod utjecajem alkohola, nego kasnije kažnjavanje nakon saobraćajne nesreće... Mnogima koji sad pijani sjedaju u auto veću prepreku za to u začetku ideje bi predstavljalo kad bi ih policija zaustavljala pa kažnjavala nego potencijal da ćeš nekog udarit ili ubit... većina misli tu sam blizu... barem znam u svojoj okolini da je veći "strah" od mogućnosti zautavljanja od strane policije, novčana kazna ili oduzimanje vozačke, nego neko dalekosežno teže djelo...
parlament donosi zakone!
Ako parlament, pa dom anroda pa ovaj onaj donesu/potpisu zakone koji ogranicava sudove u tome koliko mogu biti fleksibilni onda je rjesen problem jednim djelom.
Tj. ako parlament donese zakon koji sudijama ne omogucava da nekom progleda kroz prste a nekm ne, onda ce biti na sudiji sto je oslobodnio nekoga, jer ako ga proglasi krivim ide u zatvor.
Danas u KZ imas toliko rupa, mozes prakticno platiti svoj odlazak ili ne odlazak u zatvor itd.
Policija te moze kazniti za neki mali preksrsaj i slicno. Ti kada si dobro pijan tebi ide vozacka, a s ovim konkretnim slucajem policija ima samo veze zato sto ce izmjeriti nivo krvi, napraviti zapisnik a sve ostalo je do tuzioca da dokaze krivicu a onda do suda da ga proglasi krivim i izrekne kaznu. Problem, po meni, je sto sud ima na raspolaganju razne odredbe, olaksavajuce okolnosti itd.
Onda kada doticni gospodin ode u zatvor, ima slobodne vikende, ono cisto da moze opet da se napije i ubije nekoga.
dezurni_ucenik

#88 Re: Ubice na cesti!

Post by dezurni_ucenik »

kakavdanakneiskustvu wrote:
dezurni_ucenik wrote:Sta je sa Rastoderom?Zasto svi sute?

ko je taj?

Eto vidis,taj lik je vec zaboravljen.I ti si ga zaboravio.

I onda se cudimo sto su ceste pune divljaka.
jefferson

#89 Re: Ubice na cesti!

Post by jefferson »

dezurni_ucenik wrote:
Stjui wrote:
uglavnomja wrote:
Oj tito dragi .... :skoljka:
i konzumente kažnjavat teže nego uživaoce droga. nema više tita,g.uglavnomja.
Dzamahirija onda?
Eno u Saudijskoj Arabiji i slicnim zemljama se ne moze konzumirati alkohol, a nema gorih vozaca.
Koje su ono psihopate nije normalno.
Officer Crabtree

#90 Re: Ubice na cesti!

Post by Officer Crabtree »

.
Last edited by Officer Crabtree on 17/08/2014 23:25, edited 1 time in total.
Officer Crabtree

#91 Re: Ubice na cesti!

Post by Officer Crabtree »

Policija te moze kazniti za neki mali preksrsaj i slicno. Ti kada si dobro pijan tebi ide vozacka, a s ovim konkretnim slucajem policija ima samo veze zato sto ce izmjeriti nivo krvi
prijatelju, ja sam mogao danas u 9 napit se ko stoka i vozati po gradu sve dok se ne zabijem negdje, nit bi me policija gdje zaustavila prije toga, nit bih je negdje sreo...

pa racije u kafićima kod nas nije bilo dobrih 10 godina...

i onda tako dan po dan i jednog dana zalijepiš u nekoga na pješačkom...

a da me danas zaustavila... pa opet kroz 7 dana itd... ih...

vikendom da ti ne govorim kako ljudi voze, nigdje policije
insomnia78

#92 Re: Ubice na cesti!

Post by insomnia78 »

Officer Crabtree wrote:
Policija te moze kazniti za neki mali preksrsaj i slicno. Ti kada si dobro pijan tebi ide vozacka, a s ovim konkretnim slucajem policija ima samo veze zato sto ce izmjeriti nivo krvi
prijatelju, ja sam mogao danas u 9 napit se ko stoka i vozati po gradu sve dok se ne zabijem negdje, nit bi me policija gdje zaustavila prije toga, nit bih je negdje sreo...

Mene je u cetiri godine aktivne svakodnevne voznje u Francuskoj policija zaustavila samo jednom
agnostic_front

#93 Re: Ubice na cesti!

Post by agnostic_front »

insomnia78 wrote:Mene je u cetiri godine aktivne svakodnevne voznje u Francuskoj policija zaustavila samo jednom
I šta bi se desilo da su te zaustavili, a ti dara?
insomnia78

#94 Re: Ubice na cesti!

Post by insomnia78 »

Pa otis'o bi u zatvor :D
Arteta

#95 Re: Ubice na cesti!

Post by Arteta »

Officer Crabtree wrote:

Pretpostavljam da vozis dobro auto s obzirom da kod nas policija jedva ceka da kazni sirotinju.
Arteta

#96 Re: Ubice na cesti!

Post by Arteta »

insomnia78 wrote:
Officer Crabtree wrote:

Mene je u cetiri godine aktivne svakodnevne voznje u Francuskoj policija zaustavila samo jednom
Pazljivo vozis?
insomnia78

#97 Re: Ubice na cesti!

Post by insomnia78 »

Arteta wrote:
insomnia78 wrote:
Officer Crabtree wrote: prijatelju, ja sam mogao danas u 9 napit se ko stoka i vozati po gradu sve dok se ne zabijem negdje, nit bi me policija gdje zaustavila prije toga, nit bih je negdje sreo...

Pazljivo vozis?
Pa i ne bas, mada vecinom postujem sva pravila, jednostavno ih nema nesto pretjerano il ja ne naljecem na njih
Doduse jest me jednom radar usliko
agnostic_front

#98 Re: Ubice na cesti!

Post by agnostic_front »

insomnia78 wrote:Pa otis'o bi u zatvor :D
Pa nemaju ni potrebe da zaustavljaju raju tako, jer se znaju posljedice, pa ti izvoli sjedni pijan za volan.
jefferson

#99 Re: Ubice na cesti!

Post by jefferson »

Officer Crabtree wrote:

Mene je u SAD policija zaustavila u 10 godina 2 puta. Kako ovdje policija smije da te zaustavi SAMO ako si pocinio prekrsaj ili imas neispravnu signalizaciju, ili su istekle tablice, ti mozes i pijan voziti, sve dok ne napravis prekrsaj itd ne mogu ti nista. Fazon je, sto kada napravis prekrsaj a pijan si, ili udes izazoves, bog te ne moze spasiti.
Od mog poznanika brat je bio pijan, i tip njega udario. Tj. on je prosao kroz zeleno, a tip kroz crveno i udario ga. Poginula cura kod njega u autu. Tip koji je prosao kroz crveno isto bio pijan i dobio 15g zatvora, a on IAKO nije kriv, dobio godinu dana.
Ja sam cesto BiH. jbt ako me policija ne zaustavi bar 5 puta u dvije sedmice. Ono redovna kontrola i picke materine. Kada bi poostrili zakon za voznju u pijanom stanju, puno stvari bi se promjenilo, tj. kada bi se uvele drakonske kazne, i osudilo par pacijenata na dugogodisnji zatvor, ljudi bi poceli mjenjati i svoje ponasanje.
insomnia78

#100 Re: Ubice na cesti!

Post by insomnia78 »

agnostic_front wrote:
insomnia78 wrote:Pa otis'o bi u zatvor :D
Pa nemaju ni potrebe da zaustavljaju raju tako, jer se znaju posljedice, pa ti izvoli sjedni pijan za volan.
Ma voze i ovdje svakakvi vjeruj
I pijani i drogirani i bez vozacke
Post Reply