Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ZuzuTop wrote: ↑19/05/2024 19:18
Te firme su smrt za lokalnu populaciju, tj lokalna raja uvjek popusi.
Ne treba samo razmsiljat imam ja lako je meni.
Ja npr. razmišljam da bi trebalo da mogu dobiti taxi vozilo kada meni treba, a ne kada je njima ku** ćejf da voze.
Milion puta mi se desilo kada je neka frka u gradu da nema ni jednog taksija. kasnije čujem od nekih ljudi koji se bave tim, da uglavnom neće da vozaju kada su gužve jer "gube puno vremena za male pare" i skontaju da im je bolje tada odmoriti.
ZuzuTop wrote: ↑20/05/2024 07:04
Ev racunao zadnju platu, preko vremeni i sve, rad vikendima, 67k
Odo taxi vozit
Pa 1000,1100 eura je neka prosječna plata u ZGu tako da je to tunegdje, želio sam reci da se može pristojno zaraditi u skladu sa standardom. A ako si hirurg na Rebru u ZGu i imaš manje od 1300 eura onda ne radiš nešto dobro
Ja npr. razmišljam da bi trebalo da mogu dobiti taxi vozilo kada meni treba, a ne kada je njima ku** ćejf da voze.
Milion puta mi se desilo kada je neka frka u gradu da nema ni jednog taksija. kasnije čujem od nekih ljudi koji se bave tim, da uglavnom neće da vozaju kada su gužve jer "gube puno vremena za male pare" i skontaju da im je bolje tada odmoriti.
Definitivno su u Sarajevu napravili situaciju u kojoj postoji manjak taksi vozila što je odlična stvar za postojeće taksiste, ali ne i za korisnike usluge.
Ako već ne daju uberu neka barem puste divljake i ove iz Lukavice da rade.
Gras a vjerovatno i centro uveo mogucnost da se dopuni radnicki kupon za 3 mjeseca 151 km ili za 6 mjeseci 297 ili za 12 mjeseci 574 km sto dođe 47 KM mjesecno
Jednom davno na taxi štandu otvaram vrata taxia i govorim taxisti lokaciju, a on meni zatvori vrata. Neće da vozi zbog toga što mu nije dovoljno duga relacija. Mene uhvatila huja, da sam svom snagom zalupio mu vrata. Izađe on i pođe da protestuje ljutiti što sam mu lupio vratima. Poslao sam ga u neku i svašta mu se nagovorio, a on se samo poklonio i ušutio.
ozvao sam vas da popunite formular: Anketa vozača
Anketa vozača
Poštovani,
kontaktiramo vas jer ste prije nekoliko sedmica izrazili interesovanje da se pridružite Boltovoj platformi tako što ste se prijavili na naš portal vozača. Trenutno provodimo istraživanje o Sarajevu, Bosna i voljeli bismo čuti više o vama i tržištu taksija i prijevoza u vašem gradu.
Anketa bi trebala trajati 5-10 minuta, a vaši odgovori su potpuno anonimni.
Obaveštenje o privatnosti: Bolt vas kontaktira nakon što ste dali svoje kontakt informacije tokom registracije vozača. Ovu anketu provodimo na osnovu našeg legitimnog interesa da saznamo više o vašem iskustvu vožnje u Bosni. Za detalje o tome kako Bolt obrađuje vaše podatke i vaša prava na privatnost, pogledajte naša obavještenja o privatnosti na: globalna obavijest o privatnosti.
ozvao sam vas da popunite formular: Anketa vozača
Anketa vozača
Poštovani,
kontaktiramo vas jer ste prije nekoliko sedmica izrazili interesovanje da se pridružite Boltovoj platformi tako što ste se prijavili na naš portal vozača. Trenutno provodimo istraživanje o Sarajevu, Bosna i voljeli bismo čuti više o vama i tržištu taksija i prijevoza u vašem gradu.
Anketa bi trebala trajati 5-10 minuta, a vaši odgovori su potpuno anonimni.
Obaveštenje o privatnosti: Bolt vas kontaktira nakon što ste dali svoje kontakt informacije tokom registracije vozača. Ovu anketu provodimo na osnovu našeg legitimnog interesa da saznamo više o vašem iskustvu vožnje u Bosni. Za detalje o tome kako Bolt obrađuje vaše podatke i vaša prava na privatnost, pogledajte naša obavještenja o privatnosti na: globalna obavijest o privatnosti.
Izgleda da su se taksisti izborili da samo oni sa taxi licencom mogu raditi za Bolt, kao neku vrstu dodatne djelatnosti.
Upitnik jasno kaze da ako nemas licencu, onda nema potrebe da dalje popunjavas formular. A jedno od narednih pitanja je za koju taksi kompaniju radis i bukvalno pobrojane sve u gradu Sarajevu, tako da....
Bolt vrlo lako može ovdje izdominirati.
Ako su im ciljna grupa vozači sa licencom, a nude bolje uslove nego sve ostale taxi firme u Sarajevu, preko noći će se sve okrenuti.
A nije baš teško imati bolje uslove od trenutnih za taksiste, barem ovih ostalih firmi koje nisu na principu samostalnih taxi prijevoznika kao Sarajevo Taxi.
Ljudi predpostavljam da se ovo vama nekima vec desavalo, naime vrlo cesto idem taksijem relacija M.Dvor Cumurija...i svaki put otpilike taksimetar kuca oko 4.90 - 5KM...naime jucer sam se vozio sa likom istu relaciju, kada sam sjeo upalio je taksimetar i vec na skenderiji je isti taksimetar pokazivao 5KM, kad sam primjetio da neobicno brzo kuca taksimetar trazio sam da izadjem kod poste, vec tu je bilo 6KM...ovo mi se desilo sa jos jesnim teksisom. Mislim sreca pa je kratka relacija, koliko tek ljude deru na vecim...
giovanni008 wrote: ↑12/07/2024 21:49
Taksi u pocetku starta sa 2,5 km, osim u kasnim vecernjim satima.
Na njihovom sluzbenom cjenovniku koji mora visiti u svakom vozilu vidno istaknut, ne pise nikakva "nocna voznja" samo start, kilometar i cijena cekanja po satu.
Kazem ti idem vec godinama istom rutom, taxi starta 2.5 KM o optilike do kranje destinacije tj. mosta Cumurija bude 4.90 do 5KM. Ovaj lik je restartovao taksimetar prije polaska i bio je vec na 5KM na Skenderiji, to je 1 stanica od M.Dvora do bivse uciteljske skole je 2.5KM nakucao. Da sam ostao ko kraja, vjerovatno bi presao i 7KM.
Mene je jedan iz Sarajevo taksija zeznuo bio na foru, pratim sve vrijeme taksimetar i malo pogledah kroz prozor kad frajer pritisnuo neko dugme i sve se udupla. Ali to je bilo prije puno godina.
Sad prije nego udjem u taksi uslikam registarske da to on primjeti, i tada me ni jedan nije prevario a i prije nego udjem prvo pitam jel radi taksimetar, jer cesto na foru kazu da se upravo pokvario.
Ako imate rucni prtljag cesto ponude da ti ga ubace u prtljaznik, to nikada ne prihvatite i recite da vam je to mali rucni prtljag koji ne podlijeze placanju, jer oni naplacuju 5 km po velikoj torbi koja je u prtljazniku preko 10 kila tezine.
Kazem ti idem vec godinama istom rutom, taxi starta 2.5 KM o optilike do kranje destinacije tj. mosta Cumurija bude 4.90 do 5KM. Ovaj lik je restartovao taksimetar prije polaska i bio je vec na 5KM na Skenderiji, to je 1 stanica od M.Dvora do bivse uciteljske skole je 2.5KM nakucao. Da sam ostao ko kraja, vjerovatno bi presao i 7KM.
giovanni008 wrote: ↑13/07/2024 08:03
Mene je jedan iz Sarajevo taksija zeznuo bio na foru, pratim sve vrijeme taksimetar i malo pogledah kroz prozor kad frajer pritisnuo neko dugme i sve se udupla. Ali to je bilo prije puno godina.
Sad prije nego udjem u taksi uslikam registarske da to on primjeti, i tada me ni jedan nije prevario a i prije nego udjem prvo pitam jel radi taksimetar, jer cesto na foru kazu da se upravo pokvario.
Ako imate rucni prtljag cesto ponude da ti ga ubace u prtljaznik, to nikada ne prihvatite i recite da vam je to mali rucni prtljag koji ne podlijeze placanju, jer oni naplacuju 5 km po velikoj torbi koja je u prtljazniku preko 10 kila tezine.
Jednom davno na taxi štandu otvaram vrata taxia i govorim taxisti lokaciju, a on meni zatvori vrata. Neće da vozi zbog toga što mu nije dovoljno duga relacija. Mene uhvatila huja, da sam svom snagom zalupio mu vrata. Izađe on i pođe da protestuje ljutiti što sam mu lupio vratima. Poslao sam ga u neku i svašta mu se nagovorio, a on se samo poklonio i ušutio.
Za kratke relacije su najglasniji oni kod pijace Ciglane, muka im sto im je stand tu i vecina musterija hoce na Breku, Kosevsko, Bare, Sip, a njima to kratko.
Pa jebi Suljagica nek ti da katedralu.
Recimo na latinskoj isto imaju vecinom musterije sa memli strane, i kaze raja tamo da su vecinom ok, imaju dogovorene cijene za odredjene pozicije i ne pale taksimetar. Nisu skupi. Samo sto je to vjerovatno neka mucka, mozda sa porezom ako oni ista i placaju, a taj stand je i raj za nelegalne taxe koji vjv placaju reket ovim da ih puste na stand.
dječak sa šibicama wrote: ↑13/07/2024 10:17
Za kratke relacije su najglasniji oni kod pijace Ciglane, muka im sto im je stand tu i vecina musterija hoce na Breku, Kosevsko, Bare, Sip, a njima to kratko.
Pa jebi Suljagica nek ti da katedralu.
Recimo na latinskoj isto imaju vecinom musterije sa memli strane, i kaze raja tamo da su vecinom ok, imaju dogovorene cijene za odredjene pozicije i ne pale taksimetar. Nisu skupi. Samo sto je to vjerovatno neka mucka, mozda sa porezom ako oni ista i placaju, a taj stand je i raj za nelegalne taxe koji vjv placaju reket ovim da ih puste na stand.
Plus "stand" divljaka ispred Amka
Koji svaki dan normala tu stoje, vrte vožnje
Policija, inspekcija
Prije nekoliko godina, auto valjda bio na srvisu i krenuo ja na taxi stand, otvaram vrata prvom kaze lik imam narucenu voznju, hajd dobro izadjem i kod iduceg, kad se lik naljuti na ovog prvog, kako ce te tako vratiti, konta kratka voznja pa hoce bolju da nadje, jos ga nazva na onom radiju proziva ga, sto vrati covjeka.
Reko sve ok, nije problem.
Trebo te je ugazit
Trebao se on zauvijek pozdraviti sa svojom licencom, što bi u pravnoj državi se i desilo.