Uapsilo Zikriju
-
muzicar_iz_parka
#51 Re: Uapsilo Zikriju
Mučili ga njegoševim pršutom pa sve priznao, čak i da je Kenedija ubio.
- Ecci
- Vozim: Biciklam
#52 Re: Uapsilo Zikriju
Nije vehabija pucao ni na koga.
To su miroljubivi i povuceni ljudi.
Komsije za pozeliti.
To su miroljubivi i povuceni ljudi.
Komsije za pozeliti.
- drndalo
#53 Re: Uapsilo Zikriju
Sad ti mijesas babe i zabe... Privodjenje tih koje spominjes sada zavisi od Tuzilast(a)va i Sudova, sto RS, sto BiH... Kod ovakvih slucajeva su svi prilicno revnosni, da bi dokazali da su "bas oni" bas "najbolji" dio BiH... Kad im narede privodjenje u Sud, kao sto se desava s vremena na vrijeme, a saznamo za to na Dnevniku:"Danas su uhapseni XXXXXXXXXX, zbog osnova sumnje da su za vrijeme rata pocinili XXXXXXXXXXXXXXXX"...BHCluster wrote:Da li ja imam pravo da sumljam u rad onih koji nisu u stanju da privedu one koji su pocinili od silovanja, ubijanja pa sve do genocida u Prijedoru a jos uvijek su na slobodi?
- BHCluster
#54 Re: Uapsilo Zikriju
Ma kontam ja to, i prva kuca od Tomasice je svega 200m udaljena pa jedan veliki prdez, 20 godina i jos svoje trazimo da ih ukopamo dok ubice koje su prijavljene davnih dana ulicom slobodno hodaju a Prijedor nije velik. Uhapse jebenog Vehabiju za par dana a ove druge nisu ni za 20 godina, a imaju i snimke.drndalo wrote:Sad ti mijesas babe i zabe... Privodjenje tih koje spominjes sada zavisi od Tuzilast(a)va i Sudova, sto RS, sto BiH... Kod ovakvih slucajeva su svi prilicno revnosni, da bi dokazali da su "bas oni" bas "najbolji" dio BiH... Kad im narede privodjenje u Sud, kao sto se desava s vremena na vrijeme, a saznamo za to na Dnevniku:"Danas su uhapseni XXXXXXXXXX, zbog osnova sumnje da su za vrijeme rata pocinili XXXXXXXXXXXXXXXX"...BHCluster wrote:Da li ja imam pravo da sumljam u rad onih koji nisu u stanju da privedu one koji su pocinili od silovanja, ubijanja pa sve do genocida u Prijedoru a jos uvijek su na slobodi?
- drndalo
#55 Re: Uapsilo Zikriju
Znam i shvatam, ali to je na zalost politika, i to visoka... Sitni najebu, a krupni jebu...
-
dječak sa šibicama
#56 Re: Uapsilo Zikriju
Ma nije moguce... vehabos... to je neki umno poremeceni pojedinac, izolirani incident.
Vehabije su dobri ljudi.
Vehabije su dobri ljudi.
- BHCluster
#57 Re: Uapsilo Zikriju
Priliko izgradnje spomen obiljezja u Kozarcu koliko je problema bilo te nemoze tu, te prevelik je te ovo te ono, a onoliki spomenik u centru Prijedora "osloboditeljima".
-
L u c i f e r
#58 Re: Uapsilo Zikriju
A i Njemačka nabuši Brazil 7:1.BHCluster wrote:Priliko izgradnje spomen obiljezja u Kozarcu koliko je problema bilo te nemoze tu, te prevelik je te ovo te ono, a onoliki spomenik u centru Prijedora "osloboditeljima".
- BHCluster
#59 Re: Uapsilo Zikriju
Znam ja da treba uvijek neko biti SOB.L u c i f e r wrote:A i Njemačka nabuši Brazil 7:1.BHCluster wrote:Priliko izgradnje spomen obiljezja u Kozarcu koliko je problema bilo te nemoze tu, te prevelik je te ovo te ono, a onoliki spomenik u centru Prijedora "osloboditeljima".
- uglavnomja
#60 Re: Uapsilo Zikriju
Bolesni kreten, dosao u norvesku prijetio da ce udariti komsiju i jos nekoga, dobio zatvor i da plati ....
I sad se nasao neko sa (razumljivim) traumama da kaze da nije on ubica. Eto prepao se .... Pa priznao
cega se prepao? Zbog par puskica u bosanskoj vukojebini da ce ga neko izruciti amerima
De ba, frustracije mogu razumjeti, ali nedostatak logike tesko.
Uostalom, vecina vehabija su bivsi kriminalci, nasilnici, alkoholicari, narkomani, lopovi ... Regrutovani po zatvorima. Plus nesto domace iniligencije, oko sobne temperature.
I sad se nasao neko sa (razumljivim) traumama da kaze da nije on ubica. Eto prepao se .... Pa priznao
De ba, frustracije mogu razumjeti, ali nedostatak logike tesko.
Uostalom, vecina vehabija su bivsi kriminalci, nasilnici, alkoholicari, narkomani, lopovi ... Regrutovani po zatvorima. Plus nesto domace iniligencije, oko sobne temperature.
- GAU8
#61 Re: Uapsilo Zikriju
Ljudi koji vam je više?
To što je vehabija je irelevantno. Čovjek je problematičan, evo sad i ubica, i dobiće što ga slijedi.
U uzroke nema smisla ulaziti. Može biti PTSP, društvo nešto treće...
Činjenica je da je naša država kriva da još mnoge "Zikrije" hodaju slobodno. Bili oni vehabije četnici ili ustaše, kriminalno je kao prvo to da su na slobodi.
To što je vehabija je irelevantno. Čovjek je problematičan, evo sad i ubica, i dobiće što ga slijedi.
U uzroke nema smisla ulaziti. Može biti PTSP, društvo nešto treće...
Činjenica je da je naša država kriva da još mnoge "Zikrije" hodaju slobodno. Bili oni vehabije četnici ili ustaše, kriminalno je kao prvo to da su na slobodi.
-
NeenaSa
#62 Re: Uapsilo Zikriju
GAU8 ,ne upitas, ne samo nega/njih, otkud mu/im oruzje?
- Danguba
#63 Re: Uapsilo Zikriju
Kada ce ZAKONOM biti zabranjen vehabizam???
- TheWatcher
#64 Re: Uapsilo Zikriju
BOSNA I HERCEGOVINA
Sprema se sukob između vehabija
BANJALUKA - Bezbjednosne službe BiH su u stanju povišene pripravnosti zbog ozbiljnih upozorenja zapadnih obavještajnih agencija da se pripremaju žestoki sukobi između frakcija unutar vehbijskog pokreta, piše "Pres Republike Srpske".
Prema izvorima ovog lista, zbog ovih sukoba Vlada Velike Britanije je još prije pola godine odlučila da u BiH pošalje dodatne snage kao pojačanje EUFOR-a.
Dvije suprotstavljene vehabijske struje predvodi Nusret Imamović, koji se dovodi u vezu sa Al kaidom, i Bajro Ikanović, jedan od komandanata Islamske države Iraka i Levanta /ISIL/.
"Riječ je o sukobu koji je već odnio nekoliko desetina bošnjačkih života u Siriji, a odnosi se na cijepanje vojske islamskih dobrovoljaca u toj zemlji na dio koji podržava takozvani Front al Nusru, kojem pripada i neformalni lider vehabija iz Gornje Maoče Nusret Imamović, dok se drugi ogranak pobunjeničke strukture pretvorio u ISIL, vojnu formaciju koje se zbog nevjerovatne surovosti i radikalizma odrekla i Al kaida i kojoj je pristupio vođa selafija iz Hadžića Bajro Ikanović", piše "Pres".
Ovaj list navodi i da Imamović i Ikanović doslovno ratuju jedan protiv drugog u Siriji, gdje se trenutno nalaze, a da je njihov uticaj ogroman na sljedbenike koje su ostavili u BiH.
nadam se da ce se medjusobno poubijati
Sprema se sukob između vehabija
BANJALUKA - Bezbjednosne službe BiH su u stanju povišene pripravnosti zbog ozbiljnih upozorenja zapadnih obavještajnih agencija da se pripremaju žestoki sukobi između frakcija unutar vehbijskog pokreta, piše "Pres Republike Srpske".
Prema izvorima ovog lista, zbog ovih sukoba Vlada Velike Britanije je još prije pola godine odlučila da u BiH pošalje dodatne snage kao pojačanje EUFOR-a.
Dvije suprotstavljene vehabijske struje predvodi Nusret Imamović, koji se dovodi u vezu sa Al kaidom, i Bajro Ikanović, jedan od komandanata Islamske države Iraka i Levanta /ISIL/.
"Riječ je o sukobu koji je već odnio nekoliko desetina bošnjačkih života u Siriji, a odnosi se na cijepanje vojske islamskih dobrovoljaca u toj zemlji na dio koji podržava takozvani Front al Nusru, kojem pripada i neformalni lider vehabija iz Gornje Maoče Nusret Imamović, dok se drugi ogranak pobunjeničke strukture pretvorio u ISIL, vojnu formaciju koje se zbog nevjerovatne surovosti i radikalizma odrekla i Al kaida i kojoj je pristupio vođa selafija iz Hadžića Bajro Ikanović", piše "Pres".
Ovaj list navodi i da Imamović i Ikanović doslovno ratuju jedan protiv drugog u Siriji, gdje se trenutno nalaze, a da je njihov uticaj ogroman na sljedbenike koje su ostavili u BiH.
nadam se da ce se medjusobno poubijati
- alanx
#65 Re: Uapsilo Zikriju
Pa jel se zna konacno zna sto se ovaj svetio pa ih je ubio?
- Ridjobrki
#66 Re: Uapsilo Zikriju
Ne zna se ništa, kruže špekulacije da ima veze sa neraščišćenim računima oko sergije.
- It_is_a_Leclerc
#67 Re: Uapsilo Zikriju
Kad ja kažem da tzv. vehabije uopšte nisu "miroljubivi vjernici koji plove na Allahovom vjetru i propovijedaju povratak iskonskom Islamu", već grupa potencijalno opasnih i zabrinjavajuće dobro naoružanih ljudi, proglašen sam za četnika.
Eto vam ih sad.
Eto vam ih sad.
- Arata
#68 Re: Uapsilo Zikriju
Da nisi malo pomješao:BHCluster wrote:Ne, nego da je rad policije rs-a kada se trebaju srpski interesi zastititi veoma kreativni. Od samo palecih dzamija, ubijanja povratnika pa do Kacavende i ostalih...
http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... ijan-radicKako je mučen i likvidiran srpski povratnik Cvijan Radić
Radić je 29. januara 1997. godine u jutarnjim satima došao u zgradu Općine Bihać da bi se informirao o statusnim pitanjima i povratu svog stana koji je napustio 1994. godine, uz odobrenje nadležnih organa Bihaća.
U prizemlju Općine legitimirala ga je bihaćka policija te je doveden u službene policijske prostorije u Bihaću, gdje je bio podvrgnut višesatnom ispitivanju.
Tokom ispitivanja Radić je bio vezan lisicama za radijator te izložen zlostavljanju, udaran je po glavi i tijelu. Usljed ove torture, zadobio je povrede u vidu oguljotina kože središnjeg i desne strane čela, nosa, oba tjemena, desnog bedra, lijeve slabine i desnog koljena.
U jednom momentu u krvi je ležao na podu kancelarije koju je koristila kriminalistička služba, gdje ga je zatekao sada zaštićeni svjedok, označen šifrom 444 u ovom predmetu, a kojem je rekao: "Gospodine, molim Vas, pomozite mi, bit ću ubijen."
Zaštićeni svjedok je bio iznenađen prizorom koji je ugledao pa je Radića upitao ko će ga ubiti. Radić mu je odgovorio da će ga ubiti Ejub Ikić i Halid Velagić, kao i njihovi poslušnici koji su se nalazili u susjednoj kancelariji, među kojima su bili i Asmir Bakrač, Fuad Poprženović, Izet Šahinović i Ejub Ikić.
Potom su Bakrač i Poprženović, prema naredbi Velagića i Ikića, uzeli ključeve od jednog službenog policijskog vozila te se vratili u prostoriju kriminalističke službe, u kojoj su se nalazili Velagić, Ikić i Šahinović.
Velagić je rekao da se poduzme sve što treba da bi se riješili “četnika” pa su Bakrač i Šahinović otišli u prostoriju u kojoj se nalazio Radić, a koji je bio toliko pretučen da nije mogao sam hodati, uzeli su ga pod ruku i vukli kroz hodnik, dok je za njima išao Poprženović.
Sjeli su u službeno vozilo, i to Bakrač na mjesto vozača, Poprženović na mjesto suvozača, dok je na zadnje sjedište sjeo Šahinović, a pored njega Radić, pa su se vozilom uputili na lokalitet Crnog jezera, općina Bosanska Krupa, udaljen oko 35 kilometara od Bihaća.
Bacili tijelo
Prema navodima iz optužnice, Radića su izveli iz vozila te ga ubili s dva hica, pucajući mu u predjelu grudi i glave, nakon čega su tijelo stavili u prtljažnik i dovezli do sredine mosta iznad Crnog jezera. Tu su za leš konopom zavezali betonski blok da bi potonuo, a zatim preko ograde mosta bacili tijelo u Crno jezero.
***************************************************************************************************
Odbornik u Skupštini Grada Prijedora, Nedžad Bešić:
Sasvim je jasno da nijedan Bošnjak ne bi nešto ovako napravio, sve upućuje na to da je ubica srpske nacionalnosti.

http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140729008
- Šveđanin
#69 Re: Odg: Uapsilo Zikriju
+1.O'zone wrote:Sad bi trebalo sve one koji su iskoristili ovaj zločin za raspirivanje medjunacionalne mržnje fino utuziti za to djelo. Napokon da se nauci da se ne leti pred rudu sa izjavama.
Skickat från min iPhone 5 via Tapatalk
- LBVIEW
#70 Re: Uapsilo Zikriju
Arata wrote:Da nisi malo pomješao:BHCluster wrote:Ne, nego da je rad policije rs-a kada se trebaju srpski interesi zastititi veoma kreativni. Od samo palecih dzamija, ubijanja povratnika pa do Kacavende i ostalih...http://www.avaz.ba/vijesti/crna-hronika ... ijan-radicKako je mučen i likvidiran srpski povratnik Cvijan Radić
Radić je 29. januara 1997. godine u jutarnjim satima došao u zgradu Općine Bihać da bi se informirao o statusnim pitanjima i povratu svog stana koji je napustio 1994. godine, uz odobrenje nadležnih organa Bihaća.
U prizemlju Općine legitimirala ga je bihaćka policija te je doveden u službene policijske prostorije u Bihaću, gdje je bio podvrgnut višesatnom ispitivanju.
Tokom ispitivanja Radić je bio vezan lisicama za radijator te izložen zlostavljanju, udaran je po glavi i tijelu. Usljed ove torture, zadobio je povrede u vidu oguljotina kože središnjeg i desne strane čela, nosa, oba tjemena, desnog bedra, lijeve slabine i desnog koljena.
U jednom momentu u krvi je ležao na podu kancelarije koju je koristila kriminalistička služba, gdje ga je zatekao sada zaštićeni svjedok, označen šifrom 444 u ovom predmetu, a kojem je rekao: "Gospodine, molim Vas, pomozite mi, bit ću ubijen."
Zaštićeni svjedok je bio iznenađen prizorom koji je ugledao pa je Radića upitao ko će ga ubiti. Radić mu je odgovorio da će ga ubiti Ejub Ikić i Halid Velagić, kao i njihovi poslušnici koji su se nalazili u susjednoj kancelariji, među kojima su bili i Asmir Bakrač, Fuad Poprženović, Izet Šahinović i Ejub Ikić.
Potom su Bakrač i Poprženović, prema naredbi Velagića i Ikića, uzeli ključeve od jednog službenog policijskog vozila te se vratili u prostoriju kriminalističke službe, u kojoj su se nalazili Velagić, Ikić i Šahinović.
Velagić je rekao da se poduzme sve što treba da bi se riješili “četnika” pa su Bakrač i Šahinović otišli u prostoriju u kojoj se nalazio Radić, a koji je bio toliko pretučen da nije mogao sam hodati, uzeli su ga pod ruku i vukli kroz hodnik, dok je za njima išao Poprženović.
Sjeli su u službeno vozilo, i to Bakrač na mjesto vozača, Poprženović na mjesto suvozača, dok je na zadnje sjedište sjeo Šahinović, a pored njega Radić, pa su se vozilom uputili na lokalitet Crnog jezera, općina Bosanska Krupa, udaljen oko 35 kilometara od Bihaća.
Bacili tijelo
Prema navodima iz optužnice, Radića su izveli iz vozila te ga ubili s dva hica, pucajući mu u predjelu grudi i glave, nakon čega su tijelo stavili u prtljažnik i dovezli do sredine mosta iznad Crnog jezera. Tu su za leš konopom zavezali betonski blok da bi potonuo, a zatim preko ograde mosta bacili tijelo u Crno jezero.
***************************************************************************************************
Odbornik u Skupštini Grada Prijedora, Nedžad Bešić:Sasvim je jasno da nijedan Bošnjak ne bi nešto ovako napravio, sve upućuje na to da je ubica srpske nacionalnosti.
http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /140729008
Jasta je pomijesao, sumska policija je istrazila i procesuirala svaki slucaj ubistva bosnjackih povratnika (preko stotinu) nakon rata, dok na ovoj drugog strani kolege po struci ne samo da nisu radile svoj posao vec su i same ucestvovale u pogromu nejaci.
Kao,uostalom, i u ratu gdje sumska policija nije oznacena kao saucesnik u UZP i genocidu vec ona s druge strane entietske granice, ceo svet naravno laze,klevece i podmece, Hag je antisrpski i dakako nije mjerodavan, sve je jedna velika zavera protiv slobodarskog i pravdoljubivog sumskog naroda.
-
Pokajnik
#71 Re: Uapsilo Zikriju
Slično je bilo i sa http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=36753
ali se ispostavilo http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /100223051
ali se ispostavilo http://www.klix.ba/vijesti/crna-hronika ... /100223051
-
L u c i f e r
#72 Re: Uapsilo Zikriju
Ja predlažem da se prilikom registracije na forum traži lična karta...reklisu wrote:Sve je to OK, medjutim u cemu se vehabije razlikuju od cetnika, po cemu su vehabije vise opasne po mir u Bosni od recimo Dodika? Ja sam zato da se vehabije uhapse, ako ce se prije toga uhapsiti barem Dodik i vrh SNSD-a.It_is_a_Leclerc wrote:Kad ja kažem da tzv. vehabije uopšte nisu "miroljubivi vjernici koji plove na Allahovom vjetru i propovijedaju povratak iskonskom Islamu", već grupa potencijalno opasnih i zabrinjavajuće dobro naoružanih ljudi, proglašen sam za četnika.
Eto vam ih sad.
- Arata
#73 Re: Uapsilo Zikriju
Ja predlažem da se svi kriminalci i ekstremisti uhapse bez obzira na redoslijed. Zamisli da sad svi čekaju one druge da uhapse svoje, pa nikog ne bi uhapsili (nešto mi je poznata situacija).reklisu wrote:Sve je to OK, medjutim u cemu se vehabije razlikuju od cetnika, po cemu su vehabije vise opasne po mir u Bosni od recimo Dodika? Ja sam zato da se vehabije uhapse, ako ce se prije toga uhapsiti barem Dodik i vrh SNSD-a.It_is_a_Leclerc wrote:Kad ja kažem da tzv. vehabije uopšte nisu "miroljubivi vjernici koji plove na Allahovom vjetru i propovijedaju povratak iskonskom Islamu", već grupa potencijalno opasnih i zabrinjavajuće dobro naoružanih ljudi, proglašen sam za četnika.
Eto vam ih sad.
Meni je ekstremno glupo kad neko brani svoje tako slijepo da i pored priznanja neće da prihvati da je loš. Bez obzira u kojoj wc šolji g**no se nalazilo i iz koga je izašlo - g**vno je g**vno. Mogu Bošnjaci, Srbi i Hrvati do sutra pričati kako njihovo miriše, ali sve je to isto.
- bingov buraz
#74 Re: Uapsilo Zikriju
Kao i vecina Prijedorcana i Kozarcana.O'zone wrote:Koliko vidim iz članka čovjek je preživio Logor i tri strijeljanja, ima psihičke probleme na osnovu toga i nije čudno sto ispoljava agresivnost.
Da,Zikrija je zrtva i ova dva ubijena su indirektne zrtve genocidnog projekta.
-
Ripicipi
#75 Re: Uapsilo Zikriju
reklisu wrote: Sve je to OK, medjutim po cemu su vehabije 10% opasnosti od opasnosti za mir koju radi svakodnevno Mile Dodik?

Je l' dosta? Ho's jos, ima ako zelis