U21 Championship
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
duplooooo21
#76 Re: U21 Championship
Kaze svabski spiker da je njemacka odbrana sigurna kao engleska banka veceras.. Zguzise ih Svabe i ako su se izmjesali sa afrikancima, turcima, mongolima ali to ti je njemacka danas.. eto u holandiji samo igraju cisti holadjani ili u franzuskoj cisti francuzi osim riberija i trenera svi su iz algerije.. a i ribery preso na islam..
jedini walcot se vrijedi spomenuti ovi ostali svi za cunu.. ali ga je hummels unistio veceras ipak..
jedini walcot se vrijedi spomenuti ovi ostali svi za cunu.. ali ga je hummels unistio veceras ipak..
-
Borej
#77 Re: U21 Championship
opet prebrojavanje, kako se uvijek trazi razlog da se minimizira neciji uspjeh, pa bio i njemacki!!!! ocekivao sam da cu ovdje procitat nesto o igracu ili igrcima koji ce dominirat narednih godina u fudbalu, naivno od mene, sto jes jes!
- ja.neron
#78 Re: U21 Championship
Navijam za Englesku od stranih reprezentacija ali neka su Nijemci pobjedili jer ovi imaju mumiju na klupi koja nema blage veze sa fudbalom
gdje je on igrao fudbal ili koga je on trenirao pa da zna šta je taktika u finalnoj utakmici
Pearce + Matheus + Donnadoni + Maradona =NULA
gdje je on igrao fudbal ili koga je on trenirao pa da zna šta je taktika u finalnoj utakmici
Pearce + Matheus + Donnadoni + Maradona =NULA
- zlaataan
#79 Re: U21 Championship
I još su finalisti "normalnog" EPPlavih_11 wrote:Sreca je jedan go pa mozda i dva ali dati CETRI a ne primiti ni jedan je sve samo ne sreca ..![]()
![]()
Aktuelni prvaci Evrope do 17 godina - Njemacka
Aktuelni prvaci Evrope do 19 godina - Njemacka
Aktuelni prvaci Evrope do 21 godine - Njemacka
Jeli neko jos ovo uspio ..- Nije da ja navijam za svabe, daleko od toga ali treba djecu cjeniti ..
- zlaataan
#80 Re: U21 Championship
Zaslužena pobjeda Njemačke
A ovaj hidrant u svemu vidi zavjeru
isto Balkanski špijun 
A ovaj hidrant u svemu vidi zavjeru
-
Art-Vandaley
#81 Re: U21 Championship
kakva je tu logika da za njemacku nacionalnu selekciju igraju turci, iranci, latinoamerikanci, balkanci, afrikanci kojima je jedina veza sa njemackom sto tamo zive posto su se nekako ilegalno prosvercali...
- Charuga
- Globalni moderator
#82 Re: U21 Championship
Nikakva osim sto su RODJENI u Njemackoj ...Art-Vandaley wrote:kakva je tu logika da za njemacku nacionalnu selekciju igraju turci, iranci, latinoamerikanci, balkanci, afrikanci kojima je jedina veza sa njemackom sto tamo zive posto su se nekako ilegalno prosvercali...
-
Art-Vandaley
#83 Re: U21 Championship
kakve veze ima kad nisu njemci...Plavih_11 wrote:Nikakva osim sto su RODJENI u Njemackoj ...Art-Vandaley wrote:kakva je tu logika da za njemacku nacionalnu selekciju igraju turci, iranci, latinoamerikanci, balkanci, afrikanci kojima je jedina veza sa njemackom sto tamo zive posto su se nekako ilegalno prosvercali...
- Zwanziger
#84 Re: U21 Championship
Za najboljeg igraca prvenstva je izabran Marcus Berg iz Svedske. U 4 utakmice je zabio 7 golova. Trenutno igra za Groningen. Za najboljeg igraca u finalnoj utakmici proglasen je Mesut Ozil.
- swift
#85 Re: U21 Championship
Nedum OnuohaArt-Vandaley wrote:kakva je tu logika da za njemacku nacionalnu selekciju igraju turci, iranci, latinoamerikanci, balkanci, afrikanci kojima je jedina veza sa njemackom sto tamo zive posto su se nekako ilegalno prosvercali...
Fabrice Muamba
Gabriel Agbonlahor
Go Englez. Jedina veza sa Engleskom sto tamo zive posto su se nekako ilegalno prosvercali.
- Zwanziger
#86 Re: U21 Championship
Cekaj da ti objasnim, posto vidim da ne razmisljas ispravno. Skoro svi su rodjeni u Njemackoj i skoro svi imaju jednog roditelja iz Njemacke (najcesce majka). Navedi mi jednog koji nema veze sa Njemackom, da su ga "kupili"? Jel' sad jedan Boateng koji je rodjen u Njemackoj i koji je zivot proveo u Njemackoj treba da igra za Ganu? Sta je Gana ulozila u Boatenga? Gdje je stekao ime, ko mu daje hljeb? Jel' posteno sad da covjek izabere Ganu, nakon sto su Nijemci napravili igraca od njeg? Kol'ko je Turska ulozila u Ozila, kol'ko je Tunis ulozio u Khediru, kol'ko "smo mi" ulozili u Marina? Znaci niko niko nije ilegalno prosvercovan, vec su skoro svi rodjeni u Njemackoj i prosli sve selekcije Njemacke i Njemacka im dalja hljeb u ruke i u Njemackoj stekli ime i sad im se to vraca. A svim ovim igracima su ocevi pa nekima cak i djedovi nastanjeni u Njemackoj pola stoljeca. Svi su dosli sezdesetih i sedamdesetih i tu se ozenili Nijemicama i tu i dan danas zive i svi imaju njemacko drzavljanstvo i ne vidim u cemu je problem.Art-Vandaley wrote:kakva je tu logika da za njemacku nacionalnu selekciju igraju turci, iranci, latinoamerikanci, balkanci, afrikanci kojima je jedina veza sa njemackom sto tamo zive posto su se nekako ilegalno prosvercali...
- Charuga
- Globalni moderator
#87 Re: U21 Championship
Rodjeni u Njemackoj, odrasli u Njemackoj, skolovali se u njemackoj, trenirali u Njemackoj i imaju Njemacko drzavljanstvo ... NE oni su indijci ...Art-Vandaley wrote:kakve veze ima kad nisu njemci...Plavih_11 wrote:Nikakva osim sto su RODJENI u Njemackoj ...Art-Vandaley wrote:kakva je tu logika da za njemacku nacionalnu selekciju igraju turci, iranci, latinoamerikanci, balkanci, afrikanci kojima je jedina veza sa njemackom sto tamo zive posto su se nekako ilegalno prosvercali...
- Charuga
- Globalni moderator
#88 Re: U21 Championship
Problem je u tome sto su deklasirali engleze u finalu ..Zwanziger wrote:Cekaj da ti objasnim, posto vidim da ne razmisljas ispravno. Skoro svi su rodjeni u Njemackoj i skoro svi imaju jednog roditelja iz Njemacke (najcesce majka). Navedi mi jednog koji nema veze sa Njemackom, da su ga "kupili"? Jel' sad jedan Boateng koji je rodjen u Njemackoj i koji je zivot proveo u Njemackoj treba da igra za Ganu? Sta je Gana ulozila u Boatenga? Gdje je stekao ime, ko mu daje hljeb? Jel' posteno sad da covjek izabere Ganu, nakon sto su Nijemci napravili igraca od njeg? Kol'ko je Turska ulozila u Ozila, kol'ko je Tunis ulozio u Khediru, kol'ko "smo mi" ulozili u Marina? Znaci niko niko nije ilegalno prosvercovan, vec su skoro svi rodjeni u Njemackoj i prosli sve selekcije Njemacke i Njemacka im dalja hljeb u ruke i u Njemackoj stekli ime i sad im se to vraca. A svim ovim igracima su ocevi pa nekima cak i djedovi nastanjeni u Njemackoj pola stoljeca. Svi su dosli sezdesetih i sedamdesetih i tu se ozenili Nijemicama i tu i dan danas zive i svi imaju njemacko drzavljanstvo i ne vidim u cemu je problem.Art-Vandaley wrote:kakva je tu logika da za njemacku nacionalnu selekciju igraju turci, iranci, latinoamerikanci, balkanci, afrikanci kojima je jedina veza sa njemackom sto tamo zive posto su se nekako ilegalno prosvercali...
-
Kenozoik
#89 Re: U21 Championship
Problem je u tome sto u nasim krajevima jos uvijek ima dosta budala koje vjeruju u rasnu cistocu i etnicki nacionalizam. U Njemackoj je takvo razmisljanje manje-vise umrlo zajedno sa Hitlerom, a kod nas je i dan danas zivo.Zwanziger wrote:Cekaj da ti objasnim, posto vidim da ne razmisljas ispravno. Skoro svi su rodjeni u Njemackoj i skoro svi imaju jednog roditelja iz Njemacke (najcesce majka). Navedi mi jednog koji nema veze sa Njemackom, da su ga "kupili"? Jel' sad jedan Boateng koji je rodjen u Njemackoj i koji je zivot proveo u Njemackoj treba da igra za Ganu? Sta je Gana ulozila u Boatenga? Gdje je stekao ime, ko mu daje hljeb? Jel' posteno sad da covjek izabere Ganu, nakon sto su Nijemci napravili igraca od njeg? Kol'ko je Turska ulozila u Ozila, kol'ko je Tunis ulozio u Khediru, kol'ko "smo mi" ulozili u Marina? Znaci niko niko nije ilegalno prosvercovan, vec su skoro svi rodjeni u Njemackoj i prosli sve selekcije Njemacke i Njemacka im dalja hljeb u ruke i u Njemackoj stekli ime i sad im se to vraca. A svim ovim igracima su ocevi pa nekima cak i djedovi nastanjeni u Njemackoj pola stoljeca. Svi su dosli sezdesetih i sedamdesetih i tu se ozenili Nijemicama i tu i dan danas zive i svi imaju njemacko drzavljanstvo i ne vidim u cemu je problem.Art-Vandaley wrote:kakva je tu logika da za njemacku nacionalnu selekciju igraju turci, iranci, latinoamerikanci, balkanci, afrikanci kojima je jedina veza sa njemackom sto tamo zive posto su se nekako ilegalno prosvercali...
-
princ_hercegovine
#90 Re: U21 Championship
Problem je ovdje sto mnogi nece i nezele da razumiju da nijemci imaju najbolje skole fudbala, pogledajte samo ko kod nas igra u mladim selekcijama igraju djeca od raznih domacih tajkuna do djece ciji su roditelji vlasnici restorana butika itd primjera koliko hoces. A prebrojao sam da ima sad desetina nasih mladih igraca koji igraju u njemackim klubovima u mladim selekcijama U17 i U19 a u nasoj repki ih nema zasto pa zato da ima prednost u ovoj 98ligi na svijetu, a tu su dva trenera klase to je onaj dodikov potrcko i bubalo a nek mi neko kaze sta oni znace u svijetu fudbala ama bas neznace nista, pogledajte u njemackoj ko je trener jedna legenda hrubesh a prije je bio isto legenda njemackog fudbala stilike.
-
klixober
#91 Re: U21 Championship
princ_hercegovine wrote:Problem je ovdje sto mnogi nece i nezele da razumiju da nijemci imaju najbolje skole fudbala, pogledajte samo ko kod nas igra u mladim selekcijama igraju sinovi od raznih maminih i tatinih sinova a prebrojao sam da ima sad desetina nasih igraca koji igraju u njemackim klubovima u mladim selekcijama U17 i U19 a u nasoj repki ih nema zasto pa zato da ima prednost u ovoj 98ligi na svijetu, a tu su dva trenera klase to je onaj dodikov potrcko i bubalo a nek mi neko kaze sta oni znace u svijetu fudbala ama bas neznace nista, pogledajte u njemackoj ko je trener jedna legenda hrubesh a prije je bio isto legenda njemackog fudbala stilike.
Ja mislim da od kada postoji reprezentacija BiH,nismo imali korumprijanijeg i nesposobnijeg selektora od Branimira Tulica.
Pa kad je Stilic razvaljivao u premier ligi BiH,njemu nije sjedio na klupi.Dvije utakmice za redom nasa u-21 selekcija ne igra u istom sastavu,nego se vazda sastavi mijenjaju,pozivaju se anonimusi koji uplate Tulicu na racun.A imamo sjajne talente sirom Evrope...i tu se ne razlikuju nazalost ni selektori u-17 i u-21 selekcija,a ni Ciro(Saraba,Vasilic,Mikelini...)