U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
shibonja

#251 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by shibonja »

Hajd ba,cim otvore svedsku crkvu u BiH ,ima da je spalimo ,hahahahhh :D :bih: :sax:
animals

#252 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by animals »

shibonja wrote:Hajd ba,cim otvore svedsku crkvu u BiH ,ima da je spalimo ,hahahahhh :D :bih: :sax:
Nije ni bosanska dzamija zapaljena u Svedskoj..
shibonja

#253 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by shibonja »

animals wrote:
shibonja wrote:Hajd ba,cim otvore svedsku crkvu u BiH ,ima da je spalimo ,hahahahhh :D :bih: :sax:

Nema veze,ba ,nek goriii more ,nek se tope planineeee :bih: :D
dječak sa šibicama

#254 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by dječak sa šibicama »

A sta cemo sa kengurima?

U valu nasilja nad imigrantima iz BiH, koji je zahvatio Južnu Australiju, napadnuto je 12 Bosanaca, a postoji zabrinutost da još 20 njih još uvijek nije prijavilo napad lokalnoj policiji, izjavio je danas premijer te države Jay Weatherill.
“Istraga će biti otvorena nakon što se steknu realni uslovi za to, ali još postoje ozbiljne opasnosti od toga da ti ljudi lažu da ih je neko napao”, izjavio je Weatherill, saznaje portal Sarajevo365.com.
Prema našim saznanjima, ukupno 22 Bosanca su povrijeđena.
Više od 400 saobraćajnih policajaca, 80 pripadnika specijalne policije i 14 privatnih detektiva učestvuje u potrazi za onima koji napadaju BiH emigrante u Južnoj Australiji.
Slični napadi i u državi Victoria, gdje je vanredna situacija proglašena u mjestima Hastings, Bittern i Crib Point južno od Melbourna.
Australija se svake godine suočava sa velikim problemima kad su u pitanju emigranti, ali aktivisti udruženja za zaštitu BiH dijaspore u toj zemlji tvrde da se to sve češće dešava zbog islamofobije i predrasuda o Bosancima.

(zna li neko vise o ovome?)
Red Wolf

#255 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Red Wolf »

Vidi ovog dusebriznika,ti se nasekiro zbog tog jelde
stakasa

#256 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by stakasa »

Bice interesantna reakcija svedske vlade, paljenje damija i ovaj masakr u Parizu bi trebali ubrzat djelovanje i povecat obim. Imam osjecaj da ce Socijaldemokrati napraviti radikalne poteze na obe strane. O nacistima su rekli sta su imali a i sa druge strane imaju kredita da krenu u razracunavanje. Odbili su naciste, zrtvovali parlamentarizam, priznali Palestinu...
Zviz
Location: Sarejevo / Gvineja-Bisau / Tokijo / Brisel / Kopenhagen / Guam

#257 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Zviz »

Ima tu da izgori jos pokoja prije ili kasnje. Nego ja tipam da ce prije jedna planuti u Njemackoj ili Franucskoj nego Svedskoj. Sto se mene tice mogu se svi vjeski objekti svijeta spaliti, zaboli me neka stvar. Nek ih poruse sve. I onako ne sluze nicemu nego samo iluzijama i nakim legendama, cula kazala pricama.
summerwine

#258 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by summerwine »

Da li su se kršćani ogradili od ovog terorističkog čina?
stakasa

#259 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by stakasa »

Zviz wrote:Ima tu da izgori jos pokoja prije ili kasnje. Nego ja tipam da ce prije jedna planuti u Njemackoj ili Franucskoj nego Svedskoj. Sto se mene tice mogu se svi vjeski objekti svijeta spaliti, zaboli me neka stvar. Nek ih poruse sve. I onako ne sluze nicemu nego samo iluzijama i nakim legendama, cula kazala pricama.
Je li vakat baniranju
ioannes

#260 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by ioannes »

SkyLimit wrote:S obzirom da su nakon skorašnjeg terorističkog napada nekog Iranca u Kanadi tamošnji kršćani pokrenuli hvalevrijednu akciju "nisu svi muslimani teroristi", bio bi red da muslimani pokrenu akciju poslije ovog čina "nisu svi kršćani teroristi".
ko kaze da su tu dzamiju zapalili krscani?
isto sto u parizu nisu ljude pobili muslimani nego islamofasisti
fakat

#261 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by fakat »

dječak sa šibicama wrote:A sta cemo sa kengurima?

U valu nasilja nad imigrantima iz BiH, koji je zahvatio Južnu Australiju, napadnuto je 12 Bosanaca, a postoji zabrinutost da još 20 njih još uvijek nije prijavilo napad lokalnoj policiji, izjavio je danas premijer te države Jay Weatherill.
“Istraga će biti otvorena nakon što se steknu realni uslovi za to, ali još postoje ozbiljne opasnosti od toga da ti ljudi lažu da ih je neko napao”, izjavio je Weatherill, saznaje portal Sarajevo365.com.
Više od 400 saobraćajnih policajaca, 80 pripadnika specijalne policije i 14 privatnih detektiva učestvuje u potrazi za onima koji napadaju BiH emigrante u Južnoj Australiji.
Slični napadi i u državi Victoria, gdje je vanredna situacija proglašena u mjestima Hastings, Bittern i Crib Point južno od Melbourna.
Australija se svake godine suočava sa velikim problemima kad su u pitanju emigranti, ali aktivisti udruženja za zaštitu BiH dijaspore u toj zemlji tvrde da se to sve češće dešava zbog islamofobije i predrasuda o Bosancima.

?! ne znam ali i mene zanima.
Ommadawn

#262 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Ommadawn »

Zviz, ako si ateista, to je tvoja licna stvar i ljudsko pravo. I to postujem i podrzavam. Isto vazi i za ljude koji vjeruju u Boga. Ali pozivati na rusenje sakralnih objekata izjednacava tebe kao ateistu sa vjerskim ekstremistima. Dakle ti si isti kao i oni sto jucer pobise 12 osoba.

Ne, ne treba Zviza banirati. Treba mu objasniti kako nije u pravu.
sadie_forever

#263 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by sadie_forever »

animals wrote:

Ne kontas,svedska je protestantska zemlja i crkva im se zvanicno zove svedska crkva,svenska kyrkan

dzamije su kao i katolicke crkve---internacionalne
Havatar

#264 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Havatar »

dječak sa šibicama wrote:A sta cemo sa kengurima?

Ovo je satiricni portal koji izmisljene vijesti predstavlja kao stvarne bez da postoji napomena da to nije tacno tako da ko zna da li ovo istina . Ako ima neki drugi izvor mogli bi da postavite ako nema najvjerovatnije je izmisljotina .
Altair_SA

#265 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Altair_SA »

stakasa wrote:
Altair_SA wrote:Mogu li ja umjesto tih sirijaca gore na sjever? :D Mislim znam da ne moze, ali evo rado bih prihvatio da budem gore do papira, ma na kraju krajeva i da ostanem u nekom gradu na sjeveru. Ima koliko znam i na sjeveru gore lijepih i ne tako malih gradova. Bio sam par puta u Svedskoj kod rodbine... ko hoce da radi i da se trudi, a posla ima zaista, moze da ima vrhunski dobar zivot. Sada se vec ne moze lako otici, osim brak i slicno.
Taj zivot na sjeveru Svedske moze biti jako fin. To nije za svakoga ali ko prioritira mir, uredenost, pecanje, cist zrak, ljepu i pitomu prirodu, sumu itd to su fina mjesta. S druge strane, vecini je tu na smrt dosadno, u sest popodne kada se zatvore prodavnice, posta i banke tu se nista ne desava. Tada su oni u svojim velikim drvenim kucama, popravljaju auta iz pedesetih, leme elektricna kola u svojim privatnim radionicama, bave se nordijskim skijanjem na osvjetljenim djelovima suma ili trim staza i tako :D
Pa dobro sto kazes i to ima svoju draz :). Koliko sam i ja cuo i kako su mi pricali bas je tako kako ti pises. Mirno, idilicno, ali mozda i previse mrtvo za neki stalni zivot. Trebalo bi se navici svakako. Meni to pomalo djeluje ko iz onih americkih filmova, al radnja tamo u Montani ili Dakoti... mir, samo planine i oni ranceri :D Dobro ima i poneka carsija tu i tamo veca i to je to. Svakako specificno, a lijepo na svoj nacin.

Ma nek ima svedjanki ko na jugu i ja bih bio prezadovoljan... svega mi, ubija kako ima cura, ali majke mi, iznenadio sam se fakat svedjankama , PREDOBRE ukratko :shock: :D
Ommadawn

#266 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Ommadawn »

Altair_SA: na sjevernim dijelovima je vise muskaraca nego zena tako da... One ti uglavnom bjeze na jug.
Bodkin

#267 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Bodkin »

stakasa wrote:
Zviz wrote:Ima tu da izgori jos pokoja prije ili kasnje. Nego ja tipam da ce prije jedna planuti u Njemackoj ili Franucskoj nego Svedskoj. Sto se mene tice mogu se svi vjeski objekti svijeta spaliti, zaboli me neka stvar. Nek ih poruse sve. I onako ne sluze nicemu nego samo iluzijama i nakim legendama, cula kazala pricama.
Je li vakat baniranju
zasto? ako ja kazem da sve skole i univerzitete svijeta treba spaliti jer ne sluze nicemu osim ucenju pogresnih dogmi, jel i to za bana?
Bodkin

#268 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Bodkin »

Altair_SA wrote:
stakasa wrote:
Altair_SA wrote:Mogu li ja umjesto tih sirijaca gore na sjever? :D Mislim znam da ne moze, ali evo rado bih prihvatio da budem gore do papira, ma na kraju krajeva i da ostanem u nekom gradu na sjeveru. Ima koliko znam i na sjeveru gore lijepih i ne tako malih gradova. Bio sam par puta u Svedskoj kod rodbine... ko hoce da radi i da se trudi, a posla ima zaista, moze da ima vrhunski dobar zivot. Sada se vec ne moze lako otici, osim brak i slicno.
Taj zivot na sjeveru Svedske moze biti jako fin. To nije za svakoga ali ko prioritira mir, uredenost, pecanje, cist zrak, ljepu i pitomu prirodu, sumu itd to su fina mjesta. S druge strane, vecini je tu na smrt dosadno, u sest popodne kada se zatvore prodavnice, posta i banke tu se nista ne desava. Tada su oni u svojim velikim drvenim kucama, popravljaju auta iz pedesetih, leme elektricna kola u svojim privatnim radionicama, bave se nordijskim skijanjem na osvjetljenim djelovima suma ili trim staza i tako :D
Pa dobro sto kazes i to ima svoju draz :). Koliko sam i ja cuo i kako su mi pricali bas je tako kako ti pises. Mirno, idilicno, ali mozda i previse mrtvo za neki stalni zivot. Trebalo bi se navici svakako. Meni to pomalo djeluje ko iz onih americkih filmova, al radnja tamo u Montani ili Dakoti... mir, samo planine i oni ranceri :D Dobro ima i poneka carsija tu i tamo veca i to je to. Svakako specificno, a lijepo na svoj nacin.

Ma nek ima svedjanki ko na jugu i ja bih bio prezadovoljan... svega mi, ubija kako ima cura, ali majke mi, iznenadio sam se fakat svedjankama , PREDOBRE ukratko :shock: :D
da samo znas kakvo je ubistvo zivot po tim drzavama amerike koje si opisao. predjes tamo iz zivota u sarajevu recimo i ne mozes sebi doci 10 godina :D
sinuhe

#269 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by sinuhe »

Živio sam 5 godina u takvom mjestu.
Za strance su ta mjesta možda i bolja. Ako išta djeca će im ići u bolje škole.
Bio sam u Stockholmu 96, i to je čudo jedno. Svi montirali satelitske, Šveđana ni na vidiku i kao da nisi u Švedskoj. Na TV HRT a na stolu Kraš slatkiši :D Inače ne živim u Švedskoj.
stakasa

#270 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by stakasa »

sinuhe wrote:Živio sam 5 godina u takvom mjestu.
Bio sam u Stockholmu 96, i to je čudo jedno. Svi montirali satelitske, Šveđana ni na vidiku i kao da nisi u Švedskoj. Na TV HRT a na stolu Kraš slatkiši :D Inače ne živim u Švedskoj.
Nema u Stockholmu 5 satelitskih. Kako se zove mjesto gdje si bio?
Altair_SA

#271 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Altair_SA »

Ommadawn wrote:Altair_SA: na sjevernim dijelovima je vise muskaraca nego zena tako da... One ti uglavnom bjeze na jug.
Znaci vecinom su na jugu... pa dobro, nekako bi se izdrzalo do papira, pa onda na jug :D .

Zato ja vidim na jugu cura jarane... ali su posebne svedjanke, nema sta. Onako plave, plave oci... ne sve, ali vecina. Samo sto nisu ono nekako providno bijele :D , vec imaju i ten extra, a plava kosa, plave oci... ja sam ih zamisljao drugacije, ali ono je nemam rijeci. Brutalne su, jos se vidi da se vecina njih odrzava, fitnesi, pilatesi, teretanice i sta ja znam vec, plus dobra garderoba, ali bez pretjerano sminkeraja. Ma joj... sad bih ja gore :D

@Bodkin, do papira bih izdrzo i Montanu i sjever Svedske :D . Samo sam htio reci kako mi je smijesno i ujedno bezobrazno od ovih sirijaca sto nece na sjever Svedske, iako ih niko ne obavezuje nakon toga da ostanu gore nakon sto dobiju dokumenta, tako sam ja makar shvatio kako su pisali ljudi ovdje.
sinuhe

#272 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by sinuhe »

stakasa wrote:
sinuhe wrote:Živio sam 5 godina u takvom mjestu.
Nema u Stockholmu 5 satelitskih. Kako se zove mjesto gdje si bio?
Rinkeby, Hjulsta, Tensta.
Ali bi mi neobično, kao da sam u nekoj našoj čaršiji. Ono istina davno je to i bilo.
Maverick78

#273 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Maverick78 »

Pa to su ti većinom imigrantska naselja, nešto kao i Rosengård u Malmö-u. Tako da vjerujem da je u to vrijeme bilo i satelitskih. Danas i nema potrebe, postoje drugi načini da se dođe do naših programa :D

Svakako to ti je jedan maleni djelić Stockholma. Pretpostavljam da si posjetio i druge dijelove i sami centar, jer Stockholm je zaista predivan grad.
stakasa

#274 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by stakasa »

Maverick78 wrote:Pa to su ti većinom imigrantska naselja, nešto kao i Rosengård u Malmö-u. Tako da vjerujem da je u to vrijeme bilo i satelitskih. Danas i nema potrebe, postoje drugi načini da se dođe do naših programa :D

Svakako to ti je jedan maleni djelić Stockholma. Pretpostavljam da si posjetio i druge dijelove i sami centar, jer Stockholm je zaista predivan grad.
Nema to veze sa gradom Stockholmom, djelovi miljonprogram-a. Stockholm je etnicki homogen, Stockholm je toliko skup da je nedostupan tek pridoslim izbjeglicama.
Maverick78

#275 Re: U Švedskoj zapaljena džamija, 5 osoba povrijeđeno

Post by Maverick78 »

Nisam zaista nikad bio na Rinkeby-ju, pa i ne znam kako izgleda, ali znam da su to imigrantska naselja većinom. Bio sam u samom Stockholmu par puta, ali to je bio samo centar i Gamla stan.
Pretpostavljam da ljudi koji žive na Rinkeby-ju vole to nazvati Stockholmom, što je donekle razumljivo... ono dio si metropole.
Post Reply