Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
Samo da kazem jos jednu stvar, neki mozda misle da je to sto se culo na pregledu trajalo samo tih sat vremena ukupno...NE, to je trajalo vise od 3-4 sata...od naseg ulaska na stadion pa sve dok se stadion nije ispraznio.
I sad se sjecam nekakve izjave da cemo biti docekani prijateljski, kako igraci, tako i navijaci. (na TV-u nekakav njihov serator)
I vazno je spomenuti kako su se oko nas uglavnom nalazili navijaci iz nase nam drzave, Bosne i Hercegovine (republike srpse)
dr. wrote:Samo jos jednu stvar da kazem, vezano za "sportske motive".
Floskula koja se cesto podmece je kako navijanje treba da ima samo sportski motiv. Eto kao navijaci vole sport, pa navijaju zato sto vole sport. Ako je tako onda mozes otic na sahovski mec i navijat. Iz sportskog motiva.
Navijanje za repku je stvar i sporta i patriotizma prema domovini. U psihologiji je poznata teza da su utakmice zamjena za ratove. Reprezentacije su predstvnici nacije koja se nadmece s nekom drugom nacijom pokusavajuci se pokazati u sto bolje svjetlu.
Zato suplja prica, o tome kako utakmicu ne treba posmatrati ni u kojem drugom svjetlu osim sportskom je glupost velikih razmjera. Ako je tako eno vam FAMOS ili Vrbanjusa, pa fino subotom iz sportskog motiva, sjedite s penzionerima i uzivajte u jesenjem povjetarcu...
samo kratko pitanje za doktora.
Jesi li ti bio u bg na utakmici?.
I tako je jedna super tema, super napisan tekst momka koji je bio na tekmi u Beogradu na kraju zavrsio u nepotrebnoj svadji. Kada ce se moj jadni narod opametiti.....?
RESPEKT ZA SVE NASE KOJI SU BILI NA MARAKANI. ZA MENE NISTE BILI NI HORDE ZLA NI MANIJACI NI ROBIJACI NI BHF NI BH-LEGION NI RA. BILI STE BOSANCI I HERCEGOVCI I ZATO VAS VOLIM.
P.S.
Da je srece bilo bi nas namanje 5.000 na marakani
Zelim samo da se zahvalim na tvojim izvjestajima, svaka cast.
Skidam kapu svim navijacima koji su imali petlju otici u Beograd.
Kad sam saznala da ce nasi ici i igrati u Beograd (jos prije par mjeseci) uvijek mi je prolazilo kroz glavu kako ce proci.
Legende ste vi, legende su igraci...
Bice pobjeda ako Bog da, zalit je samo momke koji su morali platiti cijenu posjete.
P.S. Jos jednom velika hvala tebi horion_bosona, dizem vam kapu kad ste imali petlje i hrabrosti otici.
Ne nasjedajte na te lazi da su samo "navijaci" SERIMO iz rs-a ucestovali u napadima na nase mmke u Beogradu. To je smijesno. 95% Srbije podrzava ono sto se desilo sinoc nasoj raji. To bilo 50.000 ljudiiz rs-a da pjevaju Ratku Mladicu polautakmice. Ne budite smijesno...
Nego drzimo se zajedno svi kojima je bih u srcu bez obzira na vjeru i naciju i neka nam ovo jos jednom bude opomena: rat u bih nije bio ni zbog "mudzahedina" ni zbog "ustasa" nego zbog starogasna srbije o projektu njihove akademije nauka i umjetnosti o "Velikoj Srbiji". Kada akademija nauka i umjetnosti jedne zamlje napravi takav projekat to sve govori o toj zemlji.
evo vidim da se ovdje prica o nekakvim osvetama i glupostima... neupitno je da su oko navijača naše repke bili Četnici... neupitno je da su među našim navijačima bile ortodoksne balije koje nisu došle radi bole, sergeja i ostalih, nego da raspravljaju neke stvari sa dojučerašnjim ratnim neprijateljima. I šta tu ima da se osvećuje? Nije učinjena nikakva nepravda, naši su otišli svjesni da ih čeka to što ih je dočekalo... Većina je otišla sa tim nečasnim namjerama. Vidjevši dobro osiguranje pobjesnili su jer su znali da su dobro čuvani. nikog ne pravdam, ali smatram da su 4 krivca za sve što se desilo
1.murija i organizacija utakmice
2.sudija koji nije učinio sve da spriječi nered
3. njihovi navijači
4. naši navijači + navijači iz sandžaka
umjesto da se sada nešto svei i pumpa situacija potrebno je da normani ljudi na normalan način izjasne u vezi ovih strani, jer jedini dobitni ci u ovom sranju su oni koji ga ne znaju i ne žele zaustaviti.
Nije problem što cijela zemlja ne navija za BH repku, problem je što se te stvari ne toleriraju. Užasno je nepristojno nekoga pitati koje je vjere, nacije, za koga navija osim ako on to sam ne istakne. Ja jesam navijač BH repke, ali zadržavam pravo da volim i navijam za neku drugu.
Koliko je života odnio ovaj rat, jeli taj broj zaista tako mal da nam trebaju fudbalske utakmice da zadovolje naše krvožedne potrebe.
Ja želim pozdravit sve iskrene navijače koji su bili u beogradu, koji su išli radi naše repke a ne radi nekih drugih pobuda.
Od ovog ne profitira niko osim neki kojima mržnja osigurava glasove na izborima. Razmislite malo i svatit ćete da su to isti oni koji su napravili ovu nacionalističku manifestaciju. Oni su ti koji trljaju ruke i koji upravljaju i manipuliraju glupom masom, a masa je glupa čak i kad je predvođena i najinteligentnijim umovima!
evo vec nekih sat vremena citam o sinocnjoj utakmici i nemilim dogadjajima na tribinama
sinoc sam po prvi put kao malo djete plakao sto zbog srece vidjevsi gazije kako se bore na terenu a vise zbog tuge i desavanja na tribinama
prvenstveno zelim cestitati Baki na sjajnom uspjehu sto je uspio da odrzi dostojanstvo nas Bosanaca i Hercegovaca i pokaze gamadi da smo civilizovaniji od njih te igracima na zalaganju i pokazanoj hrabrosti kao i nasim herojima koji su bili na tribinama
bilo sta drugo da kazem je suvisno i bilo bi kontra produktivno osim
Već sam ranije iznosio stavove za koga ću navijati pa neću ponavljati i reći ću da mi je pobjeda prisjela jer su mi je kreteni sa tribina upropastili. Nadao sam se da neće doći do onakvih nereda. Ali ovo je ipak Balkan. Policija takođe nije reagovala na vrijeme. Bilo je opet transparenata koji pozivaju na klanje sa jedne strane i zastava kojima jednostavno nije mjesto tamo sa druge strane što je bilo više nego dovoljno da počne sukob. Trebalo je zabraniti dolazak navijača iz cijele BiH odnosno oba entiteta. Znalo se da će biti problema.
Čini mi se da na svakoj fudbalskoj tekmi većina tih navijača dođe da bi liječila svoje lične frustracije i komplekse bilo da je to nezadovoljstvo životom, traženje pravde na pogrešnom mjestu itd. Tu podrazumijevam sve navijačke grupe od Vardara do Triglava. Imam osjećaj da su tzv. BH Fanaticosi kao i njihove kolege iz RS-a otišli u Beograd iz drugih razloga a ne zbog tekme. Uvijek sam mrzio stadione. Drago mi je što nikada nisam bio ni na jednoj tekmi na stadionu jer vidim da ništa nisam propustio. Tako će i ostati. Žao mi je one normalne raje na stadionima ali oni svaki put ostanu u sjeni divljaka.
Čim se desi ovakav događaj dežurni nacional-socijalisti izlaze iz svojih jazbina i bljuju na sve strane sa obje strane kako se dalo primijetiti na forumu.
Što se tiče neke kazne zbog događaja na tribinama najvjerovatnije je da će FSSCG dobiti po džepu i ništa više. Zanimljiva su razmišljanja forumaša iz susjedne Hrvatske na ovu temu kada kažu da su Srbi divljaci a zaboravljaju na operaciju "Malta" koja se dogodila ne tako davno kao i sinoćnje divljanje "Torcide" i "Armade" u Budimpešti.
Ono što me je razočaralo je raspoloženje pojedinih forumaša nekoliko sati prije tekme.Nevjerovatno je koliko Dr. Jackilla ima na forumu.
Takođe zbog događaja na tekmi dobar dio njih(micika ja stvarno ne znam šta je toj curi. Ako joj je neko ubijen u ratu generalizacija nije rješenje jer svi koji su ubijali imaju svoje ime i prezime) generalizuju i Srbe porede sa divljacima sa Marakane.
Pojedinci na forumu(čini mi se da njihov broj lagano raste) već "oštre noževe" za osvetu u Njemačkoj. Da vas podsjetim riječ je Njemačkoj a tamo ako se ponovi ovo sranje bićete obilježeni poput Engleza. Kada već država ne fercera mora se u nečemu biti bolji je li tako.
Ja ne znam ko tu balavurdiju pušta uopšte na stadione. Uglavnom je riječ o balavurdiji i neiživljenim dušama koji ih huškaju. Znači riječ je osobama sa veoma malo sive mase.
Jedna stvar koja mi je zapela za uši juče. Naime Ušanović(mislim da se tako preziva) je navijače iz Sandžaka(teritorija u SCG) nazivao "svojima".Onda je krajnje licemjerno od strane naviača iz BiH da govore da Srbi iz RS-a navijaju za Srbiju i Crnu Goru.
Pojedini tzv. Fanaticosi već traže da nekom ponovo izbiju oko, divljaci iz manjeg entiteta takođe. To je žalosno. Ali to su ipak kreteni koji žive za takav događaj "da malo ispušu negativnu energiju".
Lik kojem je amputiran prst kako sam pročitao je nastradao čupajući stolicu.
Last edited by Sob on 14/10/2005 01:03, edited 1 time in total.
prije svega pozdrav svim onima kojima ova nasa drzava nesto znaci, onima koji osjecaju pripadnost Bosni i Hercegovini, bez obzira na nacionalnu pripadnost...
ne znam sta da covjek uradi na ovakno divljacko ponasanje...
nevjerovatno je to da su ljudi toliko zamrzili kao da nije bio rat, kao
da nije bio..pomisljam kao da je svakim danom sve vise mrznje izmedju svih..
sinoc sam gledao na BHT1 nakon utakmnice, mislim u Banja Luci je bio TV izvjestaj..jedan je rekao:"NARAVNO DA NAVIJAM ZA SRBIJU..ZA KOGA CU?"..reporter ga je upitao:"PA ZASTO NE ZIVITE TAMO?"..ovaj odgovara:"NE MOGU, ALI SRCE OSJECA SE TAMO.."... i jedana je djevojka rekla:"PA ZA SRBIJU NARAVNO..."..
kao da zivimo na marsu, kao da smo zivotinje koje samo znaju rezati jedni na druge..
u pravu je gore jedan post sto sam procitao..
mislim da se ne trebamo obazirati na ove provokacije..trebamo samo navijati onako kako je i bilo..
smatram da FIFA bi trebala se pozabaviti ovom utakmicom i sa svim desavanjima..ali ne treba ocekivati nista..
i mislim da nije slucajno GRK sudio...
SVAKA CAST MOMCIMA, BAKI i SVIMA KOJI SU BILI TAMO...
divim se ovim našim diplomatama... i slažem se u mnogim stvarima s njima... ali.. hm... neki je rekao da odlazak naših navijača u Beograd nije hrabrost, već budalaština.. (parafraziram lika što se predstavlja kao..hm.. mislim nešto kao umro je mostar)... može bit i da je u pravu... samo što bi se isto tako moglo zaključiti i to da, biti diplomata na Balkanu nije pametno, već... ... .... pa da ne bih rekla glupo, reći ću hm.. beskorisno?
sve to tako lijepo zvuči kad se blebeće itd... ovo-ono..i opet parafraziram nekog...kao bilo ga sramota slušat naše navijačke na Koševu.. i bla bla.. bla.. .. Mislim sve je to lako pričat kad spustiš loptu, kad je glava hladna.. ali čovjek se u momentu povodi za osjećajima..... i ne kontam, da li zaista trebam da se stidim što mene Srbi i sve u vezi njih, čak i na fudbalskoj utakmici podsjećaju na pokolj i rat??? A nus-pojave na takve podražaje teško jedan običan čovjek može da izbjegne.
Teško je biti "čovjek". Ali, opet koliko je čovjek čovjek ako se ne povodi i za svojim osjećajima. Neko će reći da su takvi osjećaji primitivni, ali ja mislim da obzirom čime su prouzrokovani da su normalni. I da, znam da sve to kontradiktorno zvuči... Ali kad krv proključa, tu i ne treba biti neke pameti...
Lako je sad pametovati...
Last edited by cackalica on 14/10/2005 01:15, edited 1 time in total.
Uhhhh, grrrrrrrr.... Moram da lajem, rezim i ujedam pored ovakvih kao umro je mostar i hrasno.... Sinoc su krenuli fini susjedi iz RS na ostatke mezarja u BL gdje je pokopana moja porodica, da i to poruse, naravno, oni su fini, mi smo budale.... Ma nemojte molim vas vise, zar ne shvacate da vrijedate osjecanja mnogih ljudi? Sta treba da osjeca jedan covjek kojem su sve pobili? Da zaboravi, pruzi im ruku? Upravo zato sto nikad nismo obiljezavali i sjecali se zrtava u ranijim periodima sve nam se ponavlja... A mi nikad ne mozemo biti kao oni, to vampirstvo, mrznja i primitivizam je nedostizno....
Pustite nas miru, ima B92, ima jos raznih foruma pa tamo...
Ode nazalost ova tema u drugom pravcu... Ukidajte je, a momcima koji su bili tamo svaka cast, niste budale, nije budalastina voljeti domovinu koliko god se to cinilo nekima glupo, neke su stvari neshvatljive...
Last edited by JosJedan on 14/10/2005 01:03, edited 1 time in total.
Vratih se i ja. Ja sam bio u drugoj poziciji od navijaca koji su isli busevima. Isao sam autom ispred njih i bio u stalnom kontaktu sa rikom. Roaming ce pokazati ako ne vjerujete. Elem, znao sam da su sigurni ko mede u pionirskoj kada sam vidio koliko drotova ceka na granici. Ustvari to nisu klasicni policajci nego Zandramerija. Po mom shvatanju prekodrinskog sigurnosnog sistema postoji milicija, zandarmerija i specijalne jedinice. Zandramerija je zaduzena za demonstracije i sportske dogadjaje (mozda sam u krivu ne znam). Na putu do BG ocekivana slika, hiljade CETNIKA sa kokardama, subarama i sajkacama. Pijani i drogirani. Znam stajao sam sa njima na pisanje i tada vidio da sve ovo veze nema sa tekmom niti navijanjem. Za njih 92 nikad nije zavrsila, ovo su svatili kao pohod na srebrenicu (nezasticenu zonu) gdje ce se ponovo napiti balijske krvi. Srecom, hvala Allahu dragom ovaj put "Holandske" snage UN (citaj zandari) su bili puno bolje organizovani.
Kolike su vagine i anusni okruglici moglo se vidjeti na samom auto putu. Milioniti put sam se uvjerio u nesto sto sam davno znao. Srbi su ko vukovi ?!? Kao jedinke i izdvojeni iz copora to su PICHKE NAJVECE u choporu napadaju i kada su "sigurni" da ce plijen biti lahko savladan. Na putu kroz hrvatsku to su sasvim normalni gradjani koje utamica ne zanima, i koji imaju nekog posla u Novom Sadu i slicna sranja. Samim prelaskom hrvatske granice, naglim cudom dolazi do promjene misljenja. Na auto se kace cetnicke zastave, na glave stavljaju dobro zastekane subare i kokarde a iz kasetofona se cuje mars na drinu.
Moram istaci da je murija odradila fer i korektan posao sto se tice pratnje i sprecvanja fizickog kontakta ALI su bili krajnje ravnodusni na kanonadu svega i svacega prema nasoj tribini. Znaci koliko sam uspio vidjeti niko nije bio sprijecen da baci sta je htio. Ustvari utisak je (o.pa) da je to od drota do drota neko jeste neko nije. Ma i sto bi pa oni su super zasticeni bili.
Organizovana su bila 3 kontrolna punkta za pretres vozila sa BH tablama. Prvi je bio odmah nakon zadnje naplatne rampe, drugi jedno 3km dalje a treci normalna kontrola na stadionu. Cudilo me (kasnije sam skonto) odakle onoliki repertoar "oruzja" na tribinama posto sam licno vidio da su u oba navrata auta sa BH tablama izvrtna naopacke.
Da ne duzim, jaran i ja smo stigli u BG, smjestili smo se u hotel odmorili jedno sat vremena i krenuli prema marakni. Taxi nas je vozio dokle je mogao i onda smo nastavili pjeske. Prosli smo pored sjeverne istocne tribine kulirajuci i lagano krenuli prema najvecem obezbjedjenju pretpostavljajuci da su nasi tamo. Nismo mogli proci (nije nam murija dala) pa smo opet lagano kulirajuci obisli glavni kordon i nekako se prikljucili navijacima. Iako smo bili bez vidnih obiljezja repke (razumljivo zar ne) pretreseni smo od glave do pete. Meni su uzeli cak i jebeni upaljac. Ovo vam govorim cisto da pokazem koliko je kontrola bila rigorozna kod ulaska, na kraju ce se ispostaviti ne prema svima.
Usli na stadion i pocelo je navijanje, klasika i standardno prepucavanje radi toga smo i dosli je ?? O kanonadi gadjanju i dogadjajim na tribinama je dosta napisano pa se necu ponavljati.
Istakao bih da sam bio pravo ponosan na sve navijacke skupine. Robijase sam gledao po prvi put kao velike prijatelje. Svaka im cast prave su mudonje. Ovim ne zelim umanjiti niciji doprinos u pohodu na pasaluk, ali se oni kao grupa fakat nisu povlacili ni pedlja nazad. Mislim da se granicilo sa ludoscu. VEEEEEELIKA im je zamjerka ne isticanje BH simbola pored navijackih.
Jedan od moji jarana (njega necete cesto vidjeti na tekmama sarajeva bio je "sluzbeno odsutan ko babo na putu" ) je greskom usao u wc koji se nalazio do naseg bas na istocnoj tribini. Zejebo se i pisha frajer. Ulazi c.etnik ko iz udzbenika, brada subara kokarda sve ja oprema tu. Keze sto ste dosli balije da vam j.ebem majku ? Kaze moj haver " da vas sunetimo pichka ti materina" biggrin.gif Elem brzo se zavrsilo, jaran se vratio na tribinu i kasnije presao dole na stangu (dux fk sarajevo).
Prvo poluvrijeme haman pa nisam ni vidio. Raja prolaze krv lije na sve strane, leti sve sem golubova mira koje su pustili. Oni su se grdno sjebali. Koji glupan ne zna da golubice spavaju sa prvim mrakom ?!?
Vidim ja odnjeo vrag salu. Nije mi bilo svejedno i kako malta rece ko kaze nije me bilo strah laze. Isto tako ko kaze da BOSANSKI navijaci nemaju muda, taj je slonovski anusni okruglic i najebem mu se familije do 9 koljena. Kontam ja, ovo ce se zavrsiti a ako (ne)daj boze pobjedimo ... hmmm ni pomislit ne smije sta bi bilo sa nas. Kazem ja drotu, slusaj pasha nas 2 ne idemo u buseve jer nismo dosli sa navijacima. Kaze frajer ili sad idite (poluvrijeme) ako vas puste napolje ili sa navijacima do granice pa se vratite kako znate. Vidim ja mrka kapa, sta cu sad jebote. Hajmo reko probat sad izaci pa sta nam bog da kako cu sa granice nazad. Pozdravim se sa rajom koju sam vidio i napolje. Jedva su nas pustili. Izdjem napolje i imam sta vidjeti. Sve kapije marakane su otvorene. Majmuni ulaze izlaze kako hoce, niko ne kontrolise ponovni ulazak ma uzas .... Odatle topovski udari odatle kamenje (pored dijelova tribine), sva murija je koncentrisana oko naseg ulaza i na stadionu. Majmuni stoje u grupicama okolo ko nesto cekaju sta li. Mi opet iskuliramo pored grupica, ulice prazne nidje zivog roba. Zviznemo taxi i hotel. Ono utakmice sto sam gledao je bilo kada smo stigli u hotel i volio bih pogledati snimak ako ko ima.
Zakljucak gostovanja je da se DRUGO POLUVRIJEME mora odigrati. Nema drzave bez pobjednika. Drago mi je sto sam prosao ovo jer sam poceo zaboravljati sve sto se desilo 92-95. Poceo sam se nekako uljuljkavati u pricu "ma nisu svi isti ne mogu se stvari generalizovati itd" ..... gluposti klasicne.
SVI SU ISTI I SVE TREBA TRETIRATI KAO ZLOCINCE I NEPRIJATELJE. Neka se pokazu da su drugaciji pa cu razmisljati o pojedinacnom slucaju..
pROVINCIJALKa_ wrote:prije svega pozdrav svim onima kojima ova nasa drzava nesto znaci, onima koji osjecaju pripadnost Bosni i Hercegovini, bez obzira na nacionalnu pripadnost...
ne znam sta da covjek uradi na ovakno divljacko ponasanje...
nevjerovatno je to da su ljudi toliko zamrzili kao da nije bio rat, kao
da nije bio..pomisljam kao da je svakim danom sve vise mrznje izmedju svih..
sinoc sam gledao na BHT1 nakon utakmnice, mislim u Banja Luci je bio TV izvjestaj..jedan je rekao:"NARAVNO DA NAVIJAM ZA SRBIJU..ZA KOGA CU?"..reporter ga je upitao:"PA ZASTO NE ZIVITE TAMO?"..ovaj odgovara:"NE MOGU, ALI SRCE OSJECA SE TAMO.."... i jedana je djevojka rekla:"PA ZA SRBIJU NARAVNO..."..
kao da zivimo na marsu, kao da smo zivotinje koje samo znaju rezati jedni na druge..
u pravu je gore jedan post sto sam procitao..
mislim da se ne trebamo obazirati na ove provokacije..trebamo samo navijati onako kako je i bilo..
smatram da FIFA bi trebala se pozabaviti ovom utakmicom i sa svim desavanjima..ali ne treba ocekivati nista..
i mislim da nije slucajno GRK sudio...
SVAKA CAST MOMCIMA, BAKI i SVIMA KOJI SU BILI TAMO...
pozdrav iz BIHACA
Da je taj reporter otišao do susjedne Srbije i Crne Gore i prošetao po Novom Pazaru, Gusinju, Tutinu i drugim gradovima na isto postavljeno pitanje odgovor bi glasio za BiH.
Sasvim je normalno da se u Sandzaku navija za najbolju reprezentaciju na svijetu za Bosnu i Hercegovinu!
I ne samo to mi cemo u Sandzaku i dalje svojoj djeci nadjevati imena po Mirzi Delibasicu, Safetu Susicu, Enveru Maricu, Vahidu Halilhodzicu, Hasetu i svim legendama bosanskog sporta!
Kamo srece da Srbi u BiH mogu shvatiti da zive u najljepsoj i najboljoj zemlji na svijetu.
U Novom Pazaru ce se uvijek ponosno uzdizati zastava BiH.
BiH je ponos ne samo nas Bosnjaka vec svih iskrenih i pravednih ljudi na svijetu.
Iako se nismo plasirali na svjetsko prvenstvo mi smo nakon utakmice u Spaniji i ovog vandalizma u Beogradu - Svjetski prvaci!
U BiH, ali i na drugim prostorima bivse SFRJ, sve sto je povezano sa politikom je sranje... i sport, i kojekakve humanitarne aktivnosti... i religija i zaposljavanje i ekonomija... Apsolutno sve gubi svoj osnovni znacaj jer politika se posere na sve to.
Procitajte komentare prije utakmice... previse nerealne i nepotrebne euforije, a poslije utakmice pljuvanje... po selektoru.
Vama koji ste isli tamo na Marakanu bodriti reprezantaciju BiH neko bi dao zlatnog ljiljana (komentar iz zadnjeg broja Slobodne Bosne), a neko kao ja bih vas upitao:
"Da li ste mogli pretpostaviti da ce se desiti to sta se desilo?"
Ako niste... glupi ste, a ako jeste... onda ste budale.
Bodrili ste nase igrace, za svaku je pohvalu... ali smatrati da se time nesto ucinilo za BiH je greska. Mnogo vise bi ucinili za BiH da ste sa toliko elana i potrosene energije polomili nbekoliko ministarskih fotelja i razbili ih o glavu nasim 'bogom danim' ministrima.
Onog dana kad se u tolikom broju pojavite pred predsjednistvom BiH, kad za usi izvucete iz njihovih fotelja trojicu koalicionih prvaka... kad im njihovim stolicama polupate glave i pokazete prstom "Marsh", aferim, tad ste zasluzili da vas i ja i mnogi drugi u shupak poljubimo.
Do tada vas odlazak nije nista... ni doprinos BiH sportu, niti vecem uvazavanju BiH na evropskoj politickoj sceni.
Last edited by Fair Life on 14/10/2005 02:39, edited 1 time in total.
Da je taj reporter otišao do susjedne Srbije i Crne Gore i prošetao po Novom Pazaru, Gusinju, Tutinu i drugim gradovima na isto postavljeno pitanje odgovor bi glasio za BiH.
momcino more li jdno pitanje?...koliko sandzaklija-Bosnjaka igra za SiCG?...i jos jedno koliko bosanskih srba igra za BiH?...hvala lijepo...idiote
trece 1+1=??
svako dobro
Jedni žive u BiH a navijaju protiv nje drugi žive u SCG i navijaju protiv nje.
Zaključak: I jedni i drugi navijaju protiv reprezentacija država u kojima žive.
Zašto? Svi su dosada izjavili da navijaju onako kako osjećaju.
Nisam ja za tebe idiot kretenu!
ima toliko puno razloga zasto Bosnjaci iz Sandzaka radije
navijaju za BiH nego za SCG (Srbiju) da ti poredam fino:
prvo:
Tim SCG se vise predstavlja kao NACIONALNI TIM SRBA
a ne kao tim koji reprezentuje sve nacije SCG.
Tu nezive samo srbi!
Nisam mogao nabrojati koliko puta su igraci scg digli tri prsta
pa koga to reprezentuje???? To nije znak SCG nego znak
srpskog nacionalizma!!
Koji bosnjak, madjarac, albanac
crnogorac (da i oni nenavijaju vise za scg)
iz scg moze da oscjeca da je to njihov tim??????
NIJEDAN!!
U reprezentaciji BiH igraju igraci svih nacija i vjera i znaju
da reprezentuju SVE gradjane te zemlje!!
Jesil ikad vidio da ijedan od njih dize tri prsta, uzvikuje tekbir
ili bilo sta nacionalisticko???