U SRCU BEOGRADA - iz prve ruke!!!!
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
kanzleramt
a zbog cega je moj post izbrisan zbog toga sto sam u njemu napisao da cu navijati za tursku(u dresu i zastovom od bosne) ako se kvalificiraju na SP???????
-
Dobojlija-YU
ja nerazumjem zasto uopce uzimate turske iranske mi navijamo za Bosnu i Hercegovinu a ne za Tursku ili Iran a u nasoj reprezentaciji ne igraju samo muslimani
- helo
Ljudi šta se sekirate i jebajete, ljudi su bili sa dikitalnim kamerama i cjelu scenu i situaciju snimali. I dobro se zna ko je koga bijo i iživljavao se. Uskoro če biti emitovano u dvije naše emisije šezdeset minuta, i centralni zatvor. A svi oni koji misle da smo mi krivi što je nenormalno smješno
(ali za plakat) neka se uvjere sami gledajuči nemile scene koje su se dešavale. A i sami dobro znate da za vrjeme utakmice i svi nemili incidenata koje se se dobro mogle čuti a ne viditi. Bili na strani navijača Srbije. U taj dokaz ste se sami mogli uvjeriti, suvišno je još ta polemisat o ovom.
Nego gledam forum BHFanaticosa večinom naše raje iz diaspore koji su poruke slali FIFI i UEFI da ako ništa ne uradi i neodazovu se ovom problemu da če i nemira biti na Svjetskom prvenstvu 2006-te u Njemačkoj. Ne na način ka što su Šumadinci nama radili, nego da če na svakoj utakmici biti more naši transparenata o utakmici protiv fašista.
Nego gledam forum BHFanaticosa večinom naše raje iz diaspore koji su poruke slali FIFI i UEFI da ako ništa ne uradi i neodazovu se ovom problemu da če i nemira biti na Svjetskom prvenstvu 2006-te u Njemačkoj. Ne na način ka što su Šumadinci nama radili, nego da če na svakoj utakmici biti more naši transparenata o utakmici protiv fašista.
- morti
ni ja...za mene je to debilizam opšti...Dobojlija-YU wrote:ja nerazumjem zasto uopce uzimate turske iranske mi navijamo za Bosnu i Hercegovinu a ne za Tursku ili Iran a u nasoj reprezentaciji ne igraju samo muslimani
ko da tražimo neku "mamu" u turskoj...daj ba...vid bosne kolka je!!!
pustimo ba tursku!!!
žuto-plavi dresovi i šalovi dovoljni...
a i zastavu ponesite...staru i novu...
-
Barbarez
Ja se smao pitam kada ce srbijanska gamad izaci u javnost i traziti ostecenje sto narod u srebrenici nije malo brze umirao kada su ih klali. E stvarni njihovoga jada, siromastva duze, 14 vijeka i savrsenstva lazi nema nigdje na svijetu. Da im njihove tate sa Srpske akademije nauka i umjetnosti kazu da je asfalt dobar i da ce ih sasiti od turaka oni bi jeli asfalt i za rucak i za veceru.Belminator wrote:Evo opsirnije o ovome;
Sve stolice su izlomljene u delu gde su bili ogradjeni navijaci BiH tako da se zna ko je kriv i ko će da plati:
Sukobi za vreme utakmice SCG - BiH u Beogradu
Navijači demolirali „Marakanu”
U sukobu navijača na jugoistoku stadiona Crvene zvezde za vreme fudbalske utakmice između SCG i BiH, preksinoć je povređeno 11 navijača, od kojih trojica teže. Beogradski SUP saopštio je da je zbog izgreda na stadionu privedeno deset osoba.
Direktor stadiona Crvene zvezde Milorad Ćorović tvrdi da je materijalna šteta ogromna.
- Još nemamo tačne informacije koliki je iznos pričinjene štete. To ćemo znati do večeras, ali suma će sigurno biti velika. Preko 2.000 stolica je potpuno polomljeno. Razvaljeni su kompleti za distrofičare koji su postavljeni pre same utakmice. Urnisan je i toalet.
Ćorović tvrdi da su najveću štetu napravili navijači bosanskohercegovačke reprezentacije.
- Stadion će posetiti i ljudi iz FIFA i videće šta su iza sebe ostavili gostujući navijači. Svega pedesetak stolica je ostalo čitavo na delu predviđenom za goste. Ne mogu da opišem na šta je ličio stadion posle utakmice - dodao je direktor stadiona Crvene zvezde.
Pre početka meča zabeleženo je nekoliko incidenata na istočnoj tribini, blizu ograđenog dela u kojem su bili smešteni navijači BiH. Incidenti tokom utakmice zbili su se na delu tribina na kojem su bili smešteni gostujući navijači. Tik do njih, na južnoj tribini Zvezdinog stadiona, bila je poveća grupa navijača iz Republike Srpske koji su bodrili plave. I pored prisustva jakih snaga Žandarmerije, bačeno je nekoliko baklji, a potom su poletele i stolice.
Sat vremena pre početka meča, gostujući navijači ušli su na „Marakanu”, istakli svoja obeležja i sitnim provokacijama uneli pometnju među pristalice plavih na istočnoj i južnoj tribini. Nedugo potom, preko pripadnika Žandarmerije, koji su razdvajali sukobljene strane, poletele su stolice.
Sukob je eskalirao u 20. minutu utakmice. Nekoliko stotina gostujućih navijača iz boksa na istočnoj tribini gađali su se stolicama sa publikom sa istočne i južne tribine. Navijači s juga ušli su u kanal ispod tribina pokušavajući da dođu do Bosanaca, ali su izvukli deblji kraj. Gosti iz BiH, pojačani grupom od šezdesetak navijača iz Sandžaka, dočekali su ih počupanim stolicama, koje su navijači iz Republike Srpske iz kanala vraćali pošiljaocima. Usledilo je bacanje baklji na navijače BiH koji su uspevali da uzvrate.
Da bi koliko-toliko smirili situaciju, kordoni Žandarmerije potisnuli su navijače plavih, praveći veći slobodan prostor između navijačkih grupa, ali ni to nije pomoglo.
Od jedanaest povređenih navijača primljenih u Urgentni centar, desetorica su navijači BiH, saopštio je MUP. Kod trojice su konstatovane teške povrede zadobijene u vreme utakmice.
Kako „Blic” saznaje u Urgentnom centru, na lečenju su zadržana dvojica navijača - Marko Danilović (20) iz Bijeljine i Izujin Baračić 38 iz Zenice, dok je treći povređeni pušten nakon saniranja povreda.
- Danilović je s prelomom čeonog dela lobanje zadržan u Urgentnom centru, a Baračić, koji je zadobio težak prelom nosa i potres mozga, prebačen je na Kliniku za ORL. Na sreću, njihove povrede nisu opasne po život, i oni će uskoro biti pušteni kući - rekao je za „Blic” dr Branko Đurović, načelnik neurohirurškog odeljenja Urgentnog centra.
Povrede su, saznaje „Blic”, nanete tupim predmetima, uglavnom polomljenim stolicama koje su bile glavno oružje zaraćenih strana. Neki od navijača povredili su se na šiljke ograde, najverovatnije prilikom preskakanja.
Od desetorice navijača privedenih za vreme nereda, protiv četvorice će biti podnete krivične prijave po Zakonu o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, a protiv petorice će biti podnet zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. Jedna osoba je puštena posle privođenja.
ali nije ipak do njih nego do nas. sve dok se mi ne naucimo da bojkotujemo sve sto dolazi preko drine (od muzike, do internta do posebno proizvoda ), dok se ne naucimo da u vskoj prilici svima na vijetu pricamo kakvi divljaci zive tamo nikada nista od nas nece biti.
Stvarno ono u srijedu vece je bilo totalno ala sukob dobra i zla. Na jednj strani hiljade rulje oja klice karadzicu i mladicu a na drugoj strani nekoliko stotine momaka svih vjera iz bih zajedno sa ponosom pjevaju "Bosnosn behar probeharao na sred marakane" e vala kome suza ne krene kada vidi one momke nase i onu sliku gdje su prprezentativci u prvome kadru a pozadi se vidim puna tribina nasih sa zastavama i zalovima, taj vala ni ne bosansku duzu.
VIVA BIH-a!
- helo
Evo vam još pravi mailova na ovu temu, ljudi odazovite se dajte i vi svoj potpis na sve ovo [email protected] - ovo je mail "news reportera" i [email protected] i fifin mail koji se non stop prati.Edin H. wrote:Hajde nemoj ovo remontirati, molim te.![]()
Previse vremena mi je trebalo da ovo napisem.
Evo prijedloga e-maila na engleskom koji mozete poslati FIFI ili svojim lokalnim novinama naravno ukoliko se slazete sa sadrzajem.
Mislim da je vazno da FIFA i svjetska javnost budu upoznati sa dogadjajima u Beogradu.
Pismo je malo ispravljena verzija pisma koje je napravio jedan od BiH Fanaticosa.
Dear Sir or Madam,
I am writing to you as a concerned individual who was watching the game between Serbia & Montenegro and Bosnia & Herzegovina that was played on 12/10/2005 in Belgrade.
Tens of Bosnians supporters were wounded by rocks, coins and some kind of stun grenades ( the type that are ususally used for military training purposes), that Serbian supporters were throwing over the fence that was supposed to protect Bosnian supporters. The fence was unacceptably low and the Serbian supporters were not kept at a safe distance . At the same time, Serbian police made little effort to prevent Serbian supporters from throwing missiles- they just watched them. Bosnian supporters were strip-searched from head to foot, as is customary; however, it appears that the surrounding Serbian supporters were allowed to enter the ground without any such search enabling them to import such missiles.
A young Bosnian supporter lost his finger when he attempted to remove a grenade that fell in the middle of the supporters. Unfortunately the grenade exploded and as a result of injuries received his finger had to be amputated. Another forty supporters were injured, six suffering severe concussion and other injuries. These injuries were inflicted by rocks , coins and stun grenades thrown by the Serbian supporters. Some Serbian supporters were also injured by spikes by attempting to climb over the dividing fence .
We would all agree that the football ground is not an appropriate place for overtly political or sectarian banners. However, there were banners "NOZ ZICA SREBRENICA" which translated means "KNIFE WIRE =SREBRRENICA" and the whole of Europe is aware of what happened there. There were also
other offensive banners such as "Radovan Karadzic -Thank You for killing Bosnians" . Most of the chants by Serbian supporters were celebrating Ratko Mladic (fugitive war criminal) as well as calling for the segregation of Bosnia etc
I think that is not really appropriate or respectful to the memory of thousands of victims that died. I am wondering what would be the reaction of FIFA and the International community if Germany had played Israel and German fans displayed banners that celebrated the Jewish Holocaust. I cannot believe that this would not attract international condemnation and would have serious consequences for the team and their supporters.
So please consider my letter as a plea that such racist and sectarian haterd so blatantly displayed is not allowed in Europe in the 21st century.
If this is not dealt with, and such actions shown to have serious consequences for the Serbian team and their supporters, I am not hopefiul that similar disgusting displays of such racism and violent behaviour will not be seen again in the World Cup 2006.
I am aware that Bosnia is a small country still recovering from the damage inflcted by a terrible war, trying to gain the respect it deserves as an active member of UEFA and of FIFA. However, I do not believe that its small size merits it any less respect and protection than any other FIFA member.
I am sure that FIFA would be able to find appropriate sanctions for the above mentioned incident, but I believe that only a repetition of the game at a neutral venue behind closed doors together with a heavy fine is the only viable remedy.
May I thank you in advance for your serious consideration of these points and let us hope that this could be the starting point for enabling ordinary football supporters to enjoy international games free from intimidation and fear - whoever is playing.
Yours faithfully
Vas potpis
-
cougars
dok je nama takvih pametnih intelektualaca u BiH .. ma ici cemo mi u ..da nekazem gdje ... idi ba brate pokrij se po usima i suti ako nemas sta pametnije da kazes.Fair Life wrote:U BiH, ali i na drugim prostorima bivse SFRJ, sve sto je povezano sa politikom je sranje... i sport, i kojekakve humanitarne aktivnosti... i religija i zaposljavanje i ekonomija... Apsolutno sve gubi svoj osnovni znacaj jer politika se posere na sve to.
Procitajte komentare prije utakmice... previse nerealne i nepotrebne euforije, a poslije utakmice pljuvanje... po selektoru.
Vama koji ste isli tamo na Marakanu bodriti reprezantaciju BiH neko bi dao zlatnog ljiljana (komentar iz zadnjeg broja Slobodne Bosne), a neko kao ja bih vas upitao:
"Da li ste mogli pretpostaviti da ce se desiti to sta se desilo?"
Ako niste... glupi ste, a ako jeste... onda ste budale.
Bodrili ste nase igrace, za svaku je pohvalu... ali smatrati da se time nesto ucinilo za BiH je greska. Mnogo vise bi ucinili za BiH da ste sa toliko elana i potrosene energije polomili nbekoliko ministarskih fotelja i razbili ih o glavu nasim 'bogom danim' ministrima.
Onog dana kad se u tolikom broju pojavite pred predsjednistvom BiH, kad za usi izvucete iz njihovih fotelja trojicu koalicionih prvaka... kad im njihovim stolicama polupate glave i pokazete prstom "Marsh", aferim, tad ste zasluzili da vas i ja i mnogi drugi u shupak poljubimo.
Do tada vas odlazak nije nista... ni doprinos BiH sportu, niti vecem uvazavanju BiH na evropskoj politickoj sceni.
-
kanzleramt
ja sam zelio samo rci da turska nas bosance vidi kao "svoje" i da nemaju nikakvih problema s time ako je i bosanska zastava medju njima, a kada se turska zastava medju nama nadje uvijek se jave neki protivnici :?zbog cegaDobojlija-YU wrote:ja nerazumjem zasto uopce uzimate turske iranske mi navijamo za Bosnu i Hercegovinu a ne za Tursku ili Iran a u nasoj reprezentaciji ne igraju samo muslimani
- Edin H.
Bas me briga kako nas vidi Turska. A iz razgovora sa njima to je kao bivsu koloniju. Mi imamo svoju reprezentaciju i ponosan sam zbog toga.
Smatram da oni Bosnjaci koji navijaju za Tursku imaju isti mentalni sklop kao i oni Srbi i Hrvati sto navijaju za SiCG ili za Hrvatsku umjesto reprezentacije svoje domovine.
Smatram da oni Bosnjaci koji navijaju za Tursku imaju isti mentalni sklop kao i oni Srbi i Hrvati sto navijaju za SiCG ili za Hrvatsku umjesto reprezentacije svoje domovine.
-
El-bosniaco
siuper, preneseno sa bhfanaticos foruma
Ova pjesma je posvecena Zlatnim LJiljanima sa Marakane
Oktobar je mjesec, ramazanski dani
odlucujuca utakmica bas na Marakani
Krenula je raja iz krajeva svih
od Mostara Sarajeva, sela bosanskih
Iz Zenice, Krajine i grada soli
Krenula dijaspora koja bosnu voli
Komsije ih docekale bas kako znaju
kamenjem i palicama po svom obicaju
Krenula je tekma , nek se zove tako
bice ovdje pakao, nece biti lahko
Hajmo Bosno navijaju, ja sin sam tvoj
na tribini bitku biju za goli zivot svoj
Nasi momci krvare, al ne budimo tuzni
ne daju se ljiljani ne ostaju duzni
Policija nijema , a cetnici reze
nasi momci krvare ali ne bjeze
Prsa u prsa , sve cemo da damo
pokazacemo Srbiji da muda imamo
Oktobar je mjesec , ramazanski dani
u sjecanju ostace BITKA NA MARAKANI
Ustajte Husejne i Kuline bane
pozdravimo LJILJANE SA MARAKANE
Ova pjesma je posvecena Zlatnim LJiljanima sa Marakane
Oktobar je mjesec, ramazanski dani
odlucujuca utakmica bas na Marakani
Krenula je raja iz krajeva svih
od Mostara Sarajeva, sela bosanskih
Iz Zenice, Krajine i grada soli
Krenula dijaspora koja bosnu voli
Komsije ih docekale bas kako znaju
kamenjem i palicama po svom obicaju
Krenula je tekma , nek se zove tako
bice ovdje pakao, nece biti lahko
Hajmo Bosno navijaju, ja sin sam tvoj
na tribini bitku biju za goli zivot svoj
Nasi momci krvare, al ne budimo tuzni
ne daju se ljiljani ne ostaju duzni
Policija nijema , a cetnici reze
nasi momci krvare ali ne bjeze
Prsa u prsa , sve cemo da damo
pokazacemo Srbiji da muda imamo
Oktobar je mjesec , ramazanski dani
u sjecanju ostace BITKA NA MARAKANI
Ustajte Husejne i Kuline bane
pozdravimo LJILJANE SA MARAKANE
-
stokaindahaus
Edin H. wrote:Bas me briga kako nas vidi Turska. A iz razgovora sa njima to je kao bivsu koloniju. Mi imamo svoju reprezentaciju i ponosan sam zbog toga.
Dobro smatrash, care...!...
Niko niko, samo
- horion_bosona
Gotovo u potpunosti se slazem sa tobomEdin H. wrote:Bas me briga kako nas vidi Turska. A iz razgovora sa njima to je kao bivsu koloniju. Mi imamo svoju reprezentaciju i ponosan sam zbog toga.
Gajiti simpatije prema drugoj zemlji, po meni, je sasvim korektno, medjutim stavljati nesto tudje kao glavnu odrednicu sopstvenog identiteta to je besmisleno. i vise nego jasan pokazatelj nesvjesnosti samog sebe i sopstvenog identiteta.
-
eHost
eee.. aj nek mi neko objasni... stolica je od plastike ( i to mekane koliko sam upoznat sa naslonjacima
)... i kad neko otkine naslonjac i baci ga recimo eto - 15 m dalje... kako je moguce da osoba koja doceka taj isti naslonjac svojom glavom ima poslije frakturu lobanje? ako su nasi navijaci imali samo naslonjace tj. "stolice" - od cega su povrijedjeni navijaci domace ekipe? okay.. razumjem.. kad doleti kamen - oni ga vrate.. ali nekako mi bezze reci da je neko fasovao od stolica... mozda nisam bio na utakmicama gdje su bili izazvani neredi, al molim vas da mi neko objasni...
Pozdrav
E.S.
eHost
Pozdrav
E.S.
eHost
-
fukara_tz
Pokrenuta peticija za ponistavanje utakmice izmedju SCG i BiH pa vrijedi pokusati
http://www.petitiononline.com/utakmica/petition.html
http://www.petitiononline.com/utakmica/petition.html
-
Nesferatu
Od koga su to oni dobili batine u Srbiji?Da ste kojim slucajem isli u Englesku i popili batine od njihovih huligana siguran sam da bi bila sasvim druga pjesma,junacino.Ali ne,isao si u 'predstolnicu svih Srba'...pitaj svu tu silnu rodbinu gdje im je 'predstolnica'.
Unosenje cigli, kamenja, kovanica, leptir nozeva i svega slicnog, nije zato sto vi Srbi imate huligane a ti huligani imaju muda. Uneseni su predmeti jer vas 55,000 nije smjelo ni da pridje ovih 500 ljudi a kad su neki pokusali, ostali su na siljcima od ograde i na "Sandzackim sakama". Upravo tako. Evo ti detalj iz Beograda.
Krenulo par likova kroz kanal, da se lafo obracuna sa "Balijama, Turcima", krenuli da predju ogradu i jedan nesretnik se nabije na siljak i nije mogao da pobijegne od svog brata Srbina, iz Sandzaka koji ga udara i govori mu, "Ja sam iz Sandzaka, znas". I tako ponovalja mu to dok ga tuce. A par Bosanca mu na glavu razvljajuju plasticne stolice, koje su bacili Sumarski Republikanci na njih.
Eto ti vasih huligana. Koji smiju bacati kamenje sa 20-30 metara, i na tome im sva hrabrost prestaje. Sto niste, kad ste "huligani" dosli u Dobrinju kao sto ste nakanili iz Lukavice noc kad je SCG pobijedila? E, onda bi bili huligani. Ovako ste obicni cetnici, koji nemaju muda ni za sta drugo vec za rusenje i ono malo muslimanskih grebalja sto su ostala u Banja Luci. Za to ne trebaju muda, ni mozak. Za to trebas biti samo Nenadretalac. A predznak i ikona toga vi vec odavno u svijetu jeste.
Ne moze se zivjeti u Republici Srpskoj. Znas zasto? Zato sto se vasa zastava nigdje ne vijori, niti se vas pasos igdje vadi, niti vas igdje spominju kad pita Amerikanac i Njemac odakle si, reci ces mu ili Serbian ili Bosnian. Ili Bosnian Serb. Nigdje neces reci Republican Serbian. I ako bi rekao, bio bi ismijan za to. Zbog toga mozes zivjeti samo u Bosni i Hercegovini. A, ako ti je mrska, digni svoje cetnike i huligane opet na "vojnu" pa da rijesimo sve sto nismo mogli ko ljudi rijesiti prije. Samo prije toga, provjeri da li imas dovoljno nafte u traktoru/motokultivatoru, barem do iza Serbske granice.Da li treba da te podsjetim da si doskora zivio u 'mrskoj' Republici Srpskoj,a tad ti nije bila tako mrska?
p.s. citati su iz Afelovog posta koji je zavrsio sa tri tackice...
-
PR80.
Eh, ja sam poslala mail na sve 4 email adrese sto su izbacene ovdje pa procitat ce makar neko od njih.
Umjesto da se prepirete ovdje iskoristite svojih dragocijenih 5 minuta i posaljite mail FIFI, bitno je da svak zna sta je uradjeno na stadionu Marakana.

Umjesto da se prepirete ovdje iskoristite svojih dragocijenih 5 minuta i posaljite mail FIFI, bitno je da svak zna sta je uradjeno na stadionu Marakana.
-
Miki1
Neradi se samo o letecim stolicama nego i fasistickim izrazima sa strane Srba. Nemora bosna ici dalje sto se mene tice ali nermogu da podnesem da ide SRbija dalje kada su njihovi igraci i njihova publika onoliki fasisti. Dizanje tri prsta psovanje balijama mater drzati plakate od mladica i karadzica a jos najgore od svega je bila ona plakata noz zica srebrenica.
Mozda su nasi sada zaplatili ali nece ovo bosanci ostati duzni, svaka cast onim momcima sto su otisli tamo.
Ali Ako FIfa nebude reagovala mogu racunati na velike probleme u njemackoj na svakoj utakmici od srbije...Ja cu prva ici da bacam sta god mogu na njih
Mozda su nasi sada zaplatili ali nece ovo bosanci ostati duzni, svaka cast onim momcima sto su otisli tamo.
Ali Ako FIfa nebude reagovala mogu racunati na velike probleme u njemackoj na svakoj utakmici od srbije...Ja cu prva ici da bacam sta god mogu na njih
- horion_bosona
Nisam siguran da li je ova tema, odnosno reprekusije desavanja u dzungli zvana marakana prije par dana, postala "de mode", neaktuelna ili u krajnjem slucaju dosadna. Mada sam razmisljo o svemu kao i o tome daje vecini vas na forumu vjerovatno puna neka stvar i utakmice i nas "junaka" ili "budala"(kako za koga) koji smo bili u onom kavezu, ali jednostavno sam osjetio potrebu da nesto napisem nakon odgledanog intervjua sa prof. Grebom u Pecnici, naravno nije samo to u pitanju.
Poslije dva-tri dana od sveg dozivljenog ludila mene pucaju iznenadni flashevi i na neki nacin prolazim kroz traumu, jer je meni jos uvijek ne pojmljivo kako je moguce da se ljudsko bice pretvori u onakvog monstruma, barbarina a oni divljaci iz RSa su bili i vise od toga. A sto je najgore od svega sve se tako umrtvilo, nijedna prava reakcija od onih koji bi mogli nesto da urade,dosad nije uslijedila. Nereagovanje ili bolje reci jalovo reagovanje bh.javnosti me gotovo uvjerava u to da smo mi bica nize vrste kako su nas tretirali oni cetnici.Eto takvi smo, bezkarakterni, fluidni i zato smo valjda sve ovo dozivjeli...
Slusajuci prof.Grebu dobio sam odredjenu dozu satisfakcije,jer su njegove rijeci koje svakako imaju tezinu potvrdile meni samom kao i svim onim koji su donijeli odluku da idu glasom i dlanovima bodriti svoju domovinu, nije bila nikakva budalastina vec smjela,prava i normalna odluka iza koji stoji samo motiv iskrenog patriotizma.
Poslije dva-tri dana od sveg dozivljenog ludila mene pucaju iznenadni flashevi i na neki nacin prolazim kroz traumu, jer je meni jos uvijek ne pojmljivo kako je moguce da se ljudsko bice pretvori u onakvog monstruma, barbarina a oni divljaci iz RSa su bili i vise od toga. A sto je najgore od svega sve se tako umrtvilo, nijedna prava reakcija od onih koji bi mogli nesto da urade,dosad nije uslijedila. Nereagovanje ili bolje reci jalovo reagovanje bh.javnosti me gotovo uvjerava u to da smo mi bica nize vrste kako su nas tretirali oni cetnici.Eto takvi smo, bezkarakterni, fluidni i zato smo valjda sve ovo dozivjeli...
Slusajuci prof.Grebu dobio sam odredjenu dozu satisfakcije,jer su njegove rijeci koje svakako imaju tezinu potvrdile meni samom kao i svim onim koji su donijeli odluku da idu glasom i dlanovima bodriti svoju domovinu, nije bila nikakva budalastina vec smjela,prava i normalna odluka iza koji stoji samo motiv iskrenog patriotizma.
- max_power
Srbiju ocekuje zestoka kazna. FIFA ne tolerise rasizam i mrznju.
Predsjednik FIFA je ovih dana cak predlozio da se zbog rasizma na tribinama oduzimaju bodovi.

Pitanje je samo hoce li nas savez znati reagovati na pravi nacin...
Predsjednik FIFA je ovih dana cak predlozio da se zbog rasizma na tribinama oduzimaju bodovi.

Pitanje je samo hoce li nas savez znati reagovati na pravi nacin...