U SRCU BEOGRADA - iz prve ruke!!!!

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked
SD-6

Post by SD-6 »

umro je mostar wrote:
HZSA wrote:I da zakljucimo, posto ovdje niko ne obraca paznju na temu, pisat cu velikim slovima da vidite.
NAS 30-AK NAVIJACA SARAJEVA OTISLO JE U BEOGRAD IZ JEDNOG RAZLOGA, DA UDJEMO U FAJT SA SRBIMA, NAS 30 NA NJIH NEKOLIKO DESETINA HILJADA IZ RAZLOGA DA POKAZEMO KAKO SMO HRABRI, JESTE LI TO HTJELI CUTI?! HAJD SAD PRESTANITE (OVO SE PRVENSTVENO ODNOSI NA TEBE umro je mostar.)
I NADAM SE DA VISE NECU CITATI TVOJE USRANE KOMENTARE, JER JA ZIVIM U REALOSTI, A NASA REALNOST SU ONI DOGADJAJI OD SINOC.
A TI NASTAVI ZIVOT U NEKOM SVOM SVIJETU, ALI NEMOJ DA VRIJEDJAS LJUDE KOJI SU SINOC GINULI ZA REPREZENTACIJU, JER SMO JE BODRILI, NIKOGA NSU ZANIMALI SRBI NA MARAKANI, NEGO REZULTAT NASE REPREZENTACIJE. STA MISLIS ZASTO NAS JE U ONOM BROJU BILO I U BELGIJI...VJEROVATNO DA SE SRBIMA DOKAZEMO 8-) RAZMISLI MALO.
Apsolutno ne vrijedjam ljude. Ja sam samo rekao da ne shvatam motive i da ne vjerujem u te bajke: Isli smo da bodrimo reprezntaciju, jer njoj bi najveca pomoc bila da tih ljudi nije bilo u Beogradu. Mozda to ne kontate, ali jebi ga. procitaj sta sam ja napisao za gostovanje u Belgiji. Rekao sam da je to super i ljudi su isli iz sportskih razloga i OK. U Beogradu bi repki vise pomogli da navijachi nisu ni bili i to je evidentno i niko ne moze poreci. Ali eto vi ste heroji ove zemlje, svi vam se klanjamo i divimo kako ste samo bili hrabri i uradili jednu jako jako veliku stvar za nasu zemlju koja ce uci u udzbenike istorije (JESI LI OVO HTIO CUTI) i haj sad nastavite da prichate kako ste bili u srcu Srbije da im pokazete kako Bosanci imaju muda, a ja vas ostavljam.
jedan generalni osvrt na tvoju kakofoniju
jel ti stvarno retardinjo mislis da je tih 500-600 momka islo mozda da preuzme bg. pasaluk,da osveti srebrenicu,manjace ili sta vec...jel ti svarno litonja mislis da je nekom tako mrzak svoj zivot?
500Vs 50.000..fakat to je to...mislim krajnji plan...hm ima smisla...realno to im je dakle naum bio ,dosle poturice sa kocevima da dovrse fatihov amanet..hvala na prosvjetljenju mudoglavo nase...ne da zlaja svog multikulturasa :-) i babo je onomad izjednacio Armiju i Cetnike :oops: pa sto ne bi i njegov sijač lazi humrli risto,cujem mama je crnogorka,dakle ispeko si zanat na guslama
jel to fakat zlaja izdo fetvu da je svaka samodbrana ustvariteroristicki cin,jel' zlatoguzane? :-) ,pjevanje Bosnom Behar izjednacavas sa Od Tople od Topole,trennasparent "jablanica" sa "Noz,Zica Srebrenica ":? ,poredis lanjsku utakmicu na kosevu sa ovom(bio sam lani i nemozes meni lagat)...pordiis ovu i onu organizciju,meni kovanice uzeli a njima donijeli sleper kamenja,petaradi haubickog kalibra, pa cak i noz je doletio(po svejdocenju jednog navijaca)...jel to hoces da izjednacavas...oni su nama nasred koseva ismijavali igrace u sljedecoj odbojci,skandirali radovanu,pjevli mu pjesmu,pjevali Marsirala kralja petra garda,od topole od topole i ostale mitoloske epove iz fasisticke literarture...kome ti ovdje prosipas teoriju: ustase=cetnic=balije ,kome? ..koga pokusacvas da impresioniras sa gomilom stupidne pickalucke demagogije(litologije) i jeftinih podmetanja?...jel' ti stvarno komplesasu mislis da te neko "prati",osim hrastovine i koalicije frustriranih generala u odsustvu , loosera iz sopstvene zlatouste zabokrecine...jebo li te risto :-) ...i bem' ti tvoj patriotizam koji ispoljujes kad treba ici u belgiju n exurziju,jebala te i belgiaj i spanija...skupi muda pa otidji na marakanu ...da navijas...jok da nabijas na kolac bukvane :oops: ...poklopi se usima torotane
p.s vjerujem da cete ovo najvise zaboliti...pouzdano se zna da su mostar odbranilke izbjeglice iz gacka,nevesinja,dubrava ,podvelezja i ostalih obliznih sela...a da je gro mostaraca (90%, po ispaljenju prvog metka,takodjer se ispalila kud koji mili moji...i..stoga nemoj nam samo ti vaziti ovdje o herojstvu i iamnju muda...nego te svoje providne ublehe bacaj na sastancima CK-a ,jok odje dzihadlijama :D ...koji su heto krivi sto vole svoju reprezentciju i zemlju,...generale poslije bitke ne ubacuj kosku u nas tor,ako se ne slazes bujrum na Serbiancaffe pa tamo sa bracom orgijajte,a more bit nadje se i pajdo s kojim bi ravno bogomolje :oops: niakad se ne zna moj ti..Nikoletina iz fotelje :dance:
p.p.s moderatori molo sam malo ostrije jer ovaj smutljivac samo tkav jezik razumi :evil: a i naviko je tople rijeci(oprvdano) sa moje strane :music2:
iz Islamabada...za sa-x javio se...Abu-Musa El_Zarrkahwi :mrgreen:
Sob

Post by Sob »

@ Ajvaz Dedo

U timu SCG igraju pored Srba i Crnogorci , Mađari i jedan Goranac.

Strijelac sinoćnjeg gola Mateja Kežman je Slovenac.

To o čemu pričaš nije nikakvo opravdanje već zato što su "tvoji" u pitanju. Zato što je to potpuno isto. Samo tebi odgovara što Sanžaklije navijaju za BiH jer je BiH u pitanju ali smeta što Srbi iz RS-a( u tome je i štos) navijaju za Srbiju koja se je pokazala u veoma negativnom svjetlu na prostorima bivše Juge. U tom je stvar ni u čemu drugom.

@SD-6

Što ti je logika! :-) :-) :-) :-) :-) :-)
Last edited by Sob on 14/10/2005 02:46, edited 1 time in total.
SD-6

Post by SD-6 »

halalite mi na rekordnom broju tipkarsko-gramatickih gresaka u onom gornjem post :-)
krepoooo....o oooo kreppoo :D... ljubii zlaja jednom :-)
AjvazDedo

Post by AjvazDedo »

Sob wrote:@ Ajvaz Dedo

U timu SCG igraju pored Srba i Crnogorci , Mađari i jedan Goranac.

To o čemu pričaš nije nikakvo opravdanje već zato što su "tvoji" u pitanju. Zato što je to potpuno isto. Samo tebi odgovara što Sanžaklije navijaju za BiH jer je BiH u pitanju ali smeta što Srbi iz RS-a( u tome je i štos) navijaju za Srbiju koja se je pokazala u veoma negativnom svjetlu na prostorima bivše Juge. U tom je stvar ni u čemu drugom.
Znachi nacionalni simbol drzavne zajednice SCG je postao
tri prsta i srpska trobojka :lol:
pa naravno da ce Sandzaklije navijati na svoje momke
koji cim izidju dizu tri prsta i skidaju dresove
da pokazu majice sa Svetim Savom :D

Ne ti nekontas jos uvijek!
Imas reprezentaciju SRBA a ne reprezentaciju SCG.
Pa Kezman je slovenac ali izgleda da sa tri prsta
pokazuje kako je ponosan na svoje korijene :skoljka:

Ja mislim ako bih repr. SCG bila BEZ tog nacionalizma sto
je u timu (za navijace netrebam ni pricat)
Sandzaklije bih navijale za njih.

Ali zbog razloga sto ti dobro znas nece,
nebih ni ja da sam rodjen u Novom Sadu, Bg ili Pecu. :bih:
NeKi_LiK

Post by NeKi_LiK »

Kruške i jabuke n-ta epizoda :oops: ... Koševo vs Marakana

Ne opravdavam zastave Turske i S.Arabije, ustvari besmislene su mi, ali ekvivalent tim zastavama bi bile npr. zastave Grčke i Rusije na Marakani.

Sa "nož,žica, Srebrenica" bi se mogao porediti transparent tipa "Kazani", ili preciznije 400 "kazanskih" transparenata. A takav/takvi ne postoje u našem navijačkom asortimanu :oops: ...

Mi smo uz karte za koševsku utakmicu dobili onaj fini letak na kome sam čitajući ga očekivao da dođem do dijela da su zabranjene i cipele, nego se na stadion može ući isključivo u tenama, po mogućnosti platnenim. Mobiteli, kovanice, teži privjesci... da ne bi braći dlaka sa glave falila...

Na Marakni su izgleda uz karte dijelili kamenje povećih dimenzija koje je uz normalne, a kamoli (šatro) pojačane kontrole nemoguće unijeti na stadion. A tu su i "topovski udari" za koje se zna u koju kategoriju eksplozivnih sredstava spadaju.

Što se navijanja tiče, nemoguće je ljudima kidati glasne žice na ulazu :D tako da je neke stvari nemoguće izbjeći. Kako kod nas tako i u Evropi.

I pored toga na Koševu ne čuh veličanje nekih ubistava nad srbima, dok je na Marakani nož, žica, sre-bre-nica bila jedna od glavnih. Ubij, Gazi Turčina/Srbina je smiješno. Sličan tip navijanja se dešava na stadionima širom Evrope. Nož, žica.. je nešto sasvim drugo. Veličanje genocida (ili neka gospoda još dvoje oko toga šta se tamo desilo)... koje bi se moglo porediti da na utakmici Njemačka - Izrael skandiraju nešto tipa komora, blitz, Aushwitz... samo arsini nisu podjedanki pa bi Njemačka ili neka druga reprezentacija sa takvim navijačim folklorom bila udaljena iz svijeta sporta na nezavidan broj godina...

Ali dobro je dok imamo Muniba i lokalne dušebrižnike da mi kažu kako je to sve isto...
max_power

Post by max_power »

zanimljiva je jedna stvar, prema CIA world fact book u SiCG je pravoslavaca 65%, muslimana 19%, katolika 4% itd.

tri prsta su valjda pravoslavni nekakav simbol, ali nikad nisam vidio da neko kaze da nije u redu da cijela ekipa ovako pozira sto bi se moglo ocekivati makar od demokratskih medija, ako postoje takvi. I onda se pitaju zasto sandzaklije ne navijaju za njih :lol:

Image
max_power

Post by max_power »

sa http://www.sportzine.ba , iz novinarskog pera

Sportzine, cjelokupna redakcija, ovu srijedu je provela na Marakani. I samo je jedan zaključak za nas. Bravo i svaka čast za svakog BH navijača i i igrača koji je bio uz svoju domovinu BiH u srijedu na Marakani!

Na početku čitave priče, moramo se izvinuti svima onima koji su očekivali direktno praćenje utakmice iz Beograda. Svi u Redakciji smo silno željeli u Beograd, i zajednički je odlučeno da će tako i biti. Kompletan tim Sportzinea u srijedu je bio na Marakani, i nadamo se da nam nećete zamjeriti na tome.

Šta reći nakon svega? S obzirom da smo se mi nalazili na tribini predviđenoj za gostujuće navijače, ne možemo vam mnogo dočarati igru na terenu. Nismo vidjeli gotovo ništa od utakmice, jer jednostavno nismo imali vremena da gledamo prema terenu. Morali smo pratiti šta leti s Istoka, a šta s Juga, ne bi li tako sačuvali vlastitu, i glave naših prijatelja.

Nema svrhe nanovo pričati ni o nacionalizmu, jer svi mi koji smo krenuli za Marakanu znali smo da će biti baš ono što je i bilo. More četničke ikonografije i pjesama, pozivanje na ponavljanje Srebrenice, skandiranje Karadžiću i Mladiću,... Očekivali smo prijem kakav smo i dobili, pa nismo ni iznenađeni ni ogorčeni. To mogu biti samo oni koji su mislili da idu kod prijatelja, a vjerujemo da nema mnogo takvih.

Kako smo već rekli, o utakmici nemamo mnogo toga reći, s obzirom da, za razliku od nekih, ne volimo govoriti ono što nismo vidjeli svojim očima. Od igrača SCG svojim očima vidjeli smo tek gol, sasvim slučajno, koji je barem po našem mišljenju više plod zbunjenosti naše odbrane, nego dobre igre domaćina. Da, od SCG reprezentativaca, naravno ne svih, vidjeli smo i poistovjećivanje sa navijačkim dekorom. Okrenuti prema nama, pokazivali su tri prsta i prstom povlačili preko svoga grla, asocirajući na nešto što se zove – klanje. Vaši novinari imali s tu sreću da kamenja koji su ih pogodila nisu učinila veću štetu od modrice, ali nisu svi bili te sreće. Mnogi su morali na šivanje glave, jedan momak ostao je bez prsta od topovskog udara, koji se nekoliko puta prolomio jugoistokom Marakane. Dvojica momaka su dobila cigle (?!?) i kamena u predjelu oka, a iznenađuje priča koju smo čuli od pojedinica koji su Hitnom pomoći odvedeni u bolnicu:
„ Dok mi oko krvarilo, i ja čekao da mi se pomogne, jedan od doktora je zavikao: „ Neka crkne balija!“ – kazao nam je jedan od povrijeđenih, a drugi je ispričao kako su ga ostavili da čeka u istoj sobi kao i petorica povrijeđenih domaćih navijača, koji naravno nisu propustili priliku da 'hrabro', 1 na 5, maltretiraju ovog momka. Srećom, sve se završilo na verbalnim 'okršajima'.

Iako bi mi nas nekolicina novinara koji smo bili na tribini trebali biti ti koji ćemo dočarati šta se to dešavalo, odmah ćemo vas razočarati i reći da je to jednostavno nemoguće. Nema teorije da vam riječima objasnimo situaciju na tribini. Suština je da smo 90 minuta utakmice bili konstantno, bez prestanka napadani predmetima koji su bacani sa Istoka i Juga, letjelo je svašta, prvo kovanice i plastične boce, da bi se odjednom to pretvorilo i cigle i ogromna kamenja. Letjele su i baklje, već spomenuti topovski udari, doletjela je i boca od votke (?!?), a pred sami kraj letjeli su i predmeti iz toaleta, sifoni, česme...

Iako cjenjeni i uvaženi gospodin Ušanović tvrdi kako su za nerede krivi naši navijači, sram da ga bude, mi kao svjedoci ovih događaja, i ljudi koji su aktivno sudjelovali u svemu ovome, reći ćemo samo SVAKA ČAST, svakom, ali baš svakom Bosancu i Hercegovcu, koji je u srijedu bio na Marakani bodreći svoju domovinu, Bosnu i Hercegovinu. 90 minuta po našim navijačima pljuštali su tvrdi predmeti, ali pjesma nije stajala. To što se nisu ponijeli kao kukavice, već su se branili od napada u sred Beograda, sigurno da nije sramota, nego ponos za našu zemlju. 500 ljudi se hrabro suprostavilo armiji od 55.000 navijača SCG na stadionu, i ko zna koliko njih još na ulicama najvećeg srbijanskog grada.
Gospodine Ušanoviću, stid i sram da vas bude što pljujete po ovim momcima, umjesto da im kažete jedno veliko hvala. Na bodrenju, na pjesmi, na odbrani bosanskohercegovače časti. I da, moramo napomenuti, danas su se ti isti momci okupili na aerodromu kako bi pjesmom dočekali reprezentativce BiH koji to nisu očekivali.

Mi ćemo još jednom reći – BRAVO MOMCI
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Tri prsta nisu nikakav pravoslavni znak, nego znak fasizma, radikalizma, nacionalizma, urbicida, seljacke revolucije i povratka za plug i opanak.

Eto cega je tri prsta predznak.

A, te price o % stanovnistva, su jednake kao one po kojima u Njemackoj zbog 10 miliona Turaka i drugih manjina, ne bi trebali svabe nosati svastike na ramenima i salutirati jedne druge sa Zieg Heil. Svakom je ko dan jasno, da Svabe ne bi trebali sami radi sebe jer time svojoj djeci buducnost oduzimaju.

Medjutim taj nivo samosvjesti kod Srba jos nije prisutan. Al' bice, kad im pizda Srpska zasmrdi socijalnim prilikama, kad im na preko 50% granice budu smrti neprijetlji a na 50% oni koji ih bas ne "gotive" zbog tretmana svojih manjina u Srbiji ili direktno njih samih.
Nesferatu

Post by Nesferatu »

Polako izlazimo sa stadiona i opet se sastajemo ispred severne tribine, ali imali smo debila vozacha koji nema pojma gde je parkirao bus
E, ovo ti je prosjek intelektualne elite koja je isla na utakmicu i skupljala se tamo.

Dobro pa je znao kako doci do Beograda, a mora da je i to bilo ono, okreni na Istok, i prati "druga Serbska vozila"....
kojsino

Post by kojsino »

Tri prsta je znak Hitlerovoh SS jedinica,
pogledajte u itoriji a moze i u historiji.
buhtelj

Post by buhtelj »

kojsino wrote:Tri prsta je znak Hitlerovoh SS jedinica,
pogledajte u itoriji a moze i u historiji.
Ma ne znam neka ta stoka sa istocne strane Drine jednostavno kolektivno izvrsi samoubojstvo ili neka jim bace par atomskih bombi u RS i Srbiju....pa i Balkan da procvijeta.............JEBENO BOLESTAN NAROD SU TI SRBI.....DEFINITIVNO JEDVA CEKAJU NOVI BALKANSKI RAT...... :x :x :x :x :x :x :x :x
tigris

Post by tigris »

_BaykoNoor_ wrote:@ horion bosona

svaka ti cast, kad ste imali hrabrosti otici medju cetnike. bio sam ponosan sinoc sto sam Bosanac i sto ste navijaci moje reprezentacije.
RESPECT brate! :) :)

respect,iako neki govore da ste otisli kako bi se hvalili pred drugim...glupost.....svaka cast :-D
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

HZSA wrote:Ubaceni elementi...tobe jarrabi, sta vama pada na pamet, bezveze mi je tebi hrasno objasnjavati neke stvari, stoji to sto ti kazes u vezi zastava, ali ti nisi svjestan situacije u kojoj smo se mi nalazili, samo nam je jos falilo da se medjusobno pokoljemo, jer nemozes indijancu objsniti mentalitet navijaca (valjda me kontas).
A sto se tice BHF-a ne bih da komentarisem o njima i o mogucnostima, al jednu stvar cu ti reci, da mi imamo i pola love koju oni posjeduju i zaradjuju, bili bi u evropi. A ako su oni za nas izmisili navijanje, gdje su onda manijaci, jer nas 1000 nadglasa vas nekoliko hiljada (sjeti se grbavice)

A sto se tice ubacenih elemenata, jos jednom da se nasmijem...a pitanje za debelu, kada oni mogu doci u sarajevo i pjevati da su srce srbije, zasto mi nemozemo otici u beograd i ponavljam, bodriti nasu reprezentaciju?! ne vidim u cemu je tu problem...ali ocigledno da te ne zanima nista vise od krajnjeg rezultata pa se necemo ubjedjivati.
HZSA da malo spustimo loptu. Ne volis ti nista vise ovu drzavu nego ja niti ja volim vise nego ti. Ono sto su napravili na utakmici majmuni iz RS-a je fasizam. Ja sam rekao na 10 mjesta da kapu skidam svim momcima koji su otisli gore pa i tebi mada je taj odlazak od 1000 navijaca bio totalna fula. da je otislo 5000 koliko nam je sljedovalo mjesta onda bi to bila sila i pun pogodak. Sto se tice Fanatikosa tacno je imaju oni para ali ni priblizno toliko koliko ti mislis. Isti ti Fanaticosi klapaju po hiljade kilometara da bi gledali nase reprezentacije u bilo kojem sportu. Njihov entuzoijazam i njihiva ideja je neprevazidjena na Balkanu i samo se BiH moze pohvaliti da to ima. Ti stvarno ides iz krajnosti u krajnost i kad nemas argumenata onda prospes Grbavicu kao biser. U kojem to filmu je 1000 nadglasalo 10000???? Jeste jedino ako ovih 10.000 suti. Ali ovdje nije tema Manijaci-Pitari. Sve do sinoc dok nisam gledao druge vijesti nisam vjerovao informaciju o Turskoj zastavi. Sinoc sam to lijepo i vidio i samo cu reci "Hvala bogu da ste se vrali zivi". A te sto nosaju Tuske zastave treba zauvijek protjerati sa nasih sportskih terena jer mi imamo svoje ljiljane koji apostrofiraju snagu bosanskoga duha.
biciklo

Post by biciklo »

svaka cast momci,pokazali ste da imate muda.
Njima je bilo gore sto Vas nije strah , jer je njih bilo strah pa su morali i bombe bacat.
A valjda im je taj od strah od Bosnjaka u genima.
rei

Post by rei »

xape wrote:Mislim da se ovdje brkaju neke osnovne stvari.
Za ono divljastvo apsolutno nema nikakvog opravdanja a reci "sami su znali sta ih ceka" nema smisla reci.
Ako smo mi u stanju organizovati utakmicu da nijedan navijac SCG ne bude povrijedjen da ne bude,bombi,petardi i stolica koje lete ,zasto to ne bi bili u stanju i Srbi.Navijanje i provokacije su nesto drugo toga ce uvjek biti ali ono sinoc je bilo van svake pameti i mjere.Brutalno izivljavanje.Kriviti nase navijace je besmisleno,jer ako ja hocu da idem na utakmicu a UEFA pritom propisuje da moja drzava ima pravo na 10% ulaznica ,domacin je duzan da obezbjedi i osigura utakmicu.Transparenti noz zica.... i sl. su za svaku osudu ali su bili ocekivani,onakvo nasilje i bacanje kojekakvih bombi(kako su to unijeli?,pa meni su u Zenici protiv Belgije oduzeli novine da ih ne bi slucajno zapalio)
Svaka osuda za nogometni savez SCG i da ima imalo pravde utakmica je trebala biti prekinuta.

da to je istina na nasim utakmicama pogotovo tako vaznim oduzimane
su cak i novine...... tamo na marakani oduzimali su isto ali ---- samo nasim navijacima ------- takvo pravilo nije bilo kada su u pitanju njihovi navijaci------ cak im dozvolili cigle i eksplozivna sredstva ------- pa to je
ljudi nevidjena bruka, primitivizam, a da ne govorim o transparentima
uvredljivog sadrzaja..........grozno.... :(
Last edited by rei on 14/10/2005 09:38, edited 1 time in total.
hrasno38

Post by hrasno38 »

dr. wrote:
umro je mostar wrote:
@dr. ako je teznja za tolerancijom na tribinama i zelja da ljudi utakmice dozivljavaju kao sport, a ne kao ratne poligone, razlog da se nekoga nazove cetnikom, onda ti trebas posjetiti ustanovu za ispitivanje mentalnog zdravlja.

Sacuvaj me boze hrvatske kulture, srpskog junastva i bosnjacke tolerancije.
Znas sta umri mostar, ti si jedan veliki seronja, koji ovdje podjebava i provocira. Ako te interesuje promocija "tvojih" politickih ideja, onda odjebi s ove teme. Znam kakve si idiotluke govorio ranije na politickim temama, pa zato i kazem da si cetnik do jaja.
A sta si onda ti kad nekome mozes hladno da kazes da je cetnik. Koji si ti moj? Ocito da je tebi najmanje zasmetala Turska zastava!!!! I po cemu to Umro je Mostar prica iddiotluke a ti ko pricas pametno, stalozeno sa apostrofom na SDA demokratiju i jednu naciju. Puno puta sam ovdje vidio kako neko nekoga naziva cetnikom i isto sam se tako pitao koliko je od tih "prozivaca" vidilo pravoga cetnika uzivo. Cini mi se da si i ti jedan od tih!!!!
xape

Post by xape »

hrasno38 wrote: A sta si onda ti kad nekome mozes hladno da kazes da je cetnik. Koji si ti moj? Ocito da je tebi najmanje zasmetala Turska zastava!!!! I po cemu to Umro je Mostar prica iddiotluke a ti ko pricas pametno, stalozeno sa apostrofom na SDA demokratiju i jednu naciju. Puno puta sam ovdje vidio kako neko nekoga naziva cetnikom i isto sam se tako pitao koliko je od tih "prozivaca" vidilo pravoga cetnika uzivo. Cini mi se da si i ti jedan od tih!!!!
Ma tema je jos uvjek vruca,ljude jos uvjek boli sve to sto se desavalo.
Svi se slazu oko toga da je ono sinoc na tribinama bila jedna velika nepravda i jedno neobuzdano divljanje.
U pokusaju da budes sto vise objektivan ,i ti i mostar ste otisli malo u drugu krajnost kriveci dijelom i nase navijace sto su otisli tamo.Generaliziranje postoji na obe strane "svi su oni cetnici" kao i ono "svi su otisli tamo da se kurce"...nije sve crno i bijelo.Tu je onda bezze doslo do konflikta jer jednostavno se trenutno tesko moze racionalno razmisljati poslije onog divljastva na stadionu..i sad nepotrebno padaju teske rijeci po forumu

p.s kada sam vidio sinoc na bht-u onog malca iz BL koji navija za SCG,zivot mi se smucio,djete ne moze da gleda ni progovori od mrznje....fuj...
edu

Post by edu »

samo da napisem da je u sinocnoj izjavi za federalnu tv munib usanovic rekao kako je prvo jedna petarda doletjela na tribinu gdje su bili nasi navijaci i da im je na tu petardu uzvraceno petardom sto samo pokazuje da su bili isti kao i navijaci scg...

treba se skupiti 50 000 ljudi i pred savez..vrijeme je...
xape

Post by xape »

edu wrote:samo da napisem da je u sinocnoj izjavi za federalnu tv munib usanovic rekao kako je prvo jedna petarda doletjela na tribinu gdje su bili nasi navijaci i da im je na tu petardu uzvraceno petardom sto samo pokazuje da su bili isti kao i navijaci scg...

treba se skupiti 50 000 ljudi i pred savez..vrijeme je...
ima vec tema o tome :)
hrasno38

Post by hrasno38 »

xape wrote:
hrasno38 wrote: A sta si onda ti kad nekome mozes hladno da kazes da je cetnik. Koji si ti moj? Ocito da je tebi najmanje zasmetala Turska zastava!!!! I po cemu to Umro je Mostar prica iddiotluke a ti ko pricas pametno, stalozeno sa apostrofom na SDA demokratiju i jednu naciju. Puno puta sam ovdje vidio kako neko nekoga naziva cetnikom i isto sam se tako pitao koliko je od tih "prozivaca" vidilo pravoga cetnika uzivo. Cini mi se da si i ti jedan od tih!!!!
Ma tema je jos uvjek vruca,ljude jos uvjek boli sve to sto se desavalo.
Svi se slazu oko toga da je ono sinoc na tribinama bila jedna velika nepravda i jedno neobuzdano divljanje.
U pokusaju da budes sto vise objektivan ,i ti i mostar ste otisli malo u drugu krajnost kriveci dijelom i nase navijace sto su otisli tamo.Generaliziranje postoji na obe strane "svi su oni cetnici" kao i ono "svi su otisli tamo da se kurce"...nije sve crno i bijelo.Tu je onda bezze doslo do konflikta jer jednostavno se trenutno tesko moze racionalno razmisljati poslije onog divljastva na stadionu..i sad nepotrebno padaju teske rijeci po forumu

p.s kada sam vidio sinoc na bht-u onog malca iz BL koji navija za SCG,zivot mi se smucio,djete ne moze da gleda ni progovori od mrznje....fuj...
Ja stvarno kao da pisem na kineskom. Gdje sam ja napisao "nasi navijaci su krivi sto su otisli". Rekao sam samo da ono sto se desilo se jednostavno moralo desiti a da je otislo 5000 drukcije bi bilo. Jos kad su vampiri vidjeli Tursku zastavu tek im je pjena pocela izlaziti na usta. A sto se tice teskih rijeci ja se trudim maximalno da odvazem svaku rijec i da nikoga ne vrijedjam. Ali ovdje se pojavljuju likovi koji doslovno recimo pozivaju na rat i kada regaujem na to onda sam pacifista. Naravno da sam pacifista jer sam prozao od A-Z zadnji rat i pun mi je k**** Srba, Hrvata, Bosnjaka. Nigdje Bosanaca i Hercegovaca. Naravno da nije sve crno-bijelo i upravo to pokusavam u svakom postu da kazem. U svakom slucaju za ono sto je Usanovic izjavio ja bih ga poslao u zatvor ali zajedno sa onim sto nam je unistio BH dekor i sigurnost sa svojom Turskom zastavom.!!!!!
Fair Life

Post by Fair Life »

hrasno38 wrote:... A te sto nosaju Tuske zastave treba zauvijek protjerati sa nasih sportskih terena jer mi imamo svoje ljiljane koji apostrofiraju snagu bosanskoga duha.
Image
xape

Post by xape »

hrasno38 wrote: Ja stvarno kao da pisem na kineskom. Gdje sam ja napisao "nasi navijaci su krivi sto su otisli". Rekao sam samo da ono sto se desilo se jednostavno moralo desiti a da je otislo 5000 drukcije bi bilo. Jos kad su vampiri vidjeli Tursku zastavu tek im je pjena pocela izlaziti na usta. A sto se tice teskih rijeci ja se trudim maximalno da odvazem svaku rijec i da nikoga ne vrijedjam. Ali ovdje se pojavljuju likovi koji doslovno recimo pozivaju na rat i kada regaujem na to onda sam pacifista. Naravno da sam pacifista jer sam prozao od A-Z zadnji rat i pun mi je k**** Srba, Hrvata, Bosnjaka. Nigdje Bosanaca i Hercegovaca. Naravno da nije sve crno-bijelo i upravo to pokusavam u svakom postu da kazem. U svakom slucaju za ono sto je Usanovic izjavio ja bih ga poslao u zatvor ali zajedno sa onim sto nam je unistio BH dekor i sigurnost sa svojom Turskom zastavom.!!!!!
:) i ja izgleda pisem na kineskom.Moze se reci da sam se pogresno izrazio.U jednom postu je neko spominjao da su tamo navijaci isli samo da se kurce(ti ili mostar),,kao da su krivi sto su otisli,naravno u nespretnoj konstrukciji ispalo je da sam ja tebi stavio na dusu to "nasi su krivi sto su otisli" sto mi svakako nije bila namjera.Jer ne mislim da ste ti mostar protiv reprezentacije i da ste generalizovali,ja samo kazem kako je to zvucalo i da je nekome ko je jos uvjek pod utiskom tesko to fino rastabiriti vec reaguje impulzivno.
Sto se tice turske zastave slazem se...
Sta sam ustvari htio reci je - da je pokusati biti objektivan u ovakvoj situaciji pozeljno ali nezahvalno,ljudi su jos uvjek vruce glave.
nekotamolijevi

#123 bla...................................

Post by nekotamolijevi »

a HORION od bosne ili koji klinac,ti si licemjer.e to kazem buraz!!!
ma nemam ja pojma ko si ti,ali ovamo kod nas na forumu prodajes neku
uzdrzanost i jedinstvenost,a ovdje srbe nazivas cetnicima,sumskim ljudima,republika sumska itd...
svaka cast buraz...fino se prodajes.
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

ovo me podsjeca na pricu o eruosongu...i aerodromu....
imam prijedlog za sve vas koji se poljuvaste: nadjite se oci u oci, cak i bez upaljaca, i pomarisite se kad niste u stanju razgovarati normalno...

da mi je jedan post procitati bez CETNIK BALIJA TURCIN USTASA....

nemojte me pogreshno shvatiti, drug mi se vratio sa zavojem i covrugom na celu, ali ne serenda koliko vi koji ste isto ko i ja utakmicu gledali na TV....

fuj fuj fuj....
horion_bosona

#125 Re: bla...................................

Post by horion_bosona »

nekotamolijevi wrote:a HORION od bosne ili koji klinac,ti si licemjer.e to kazem buraz!!!
ma nemam ja pojma ko si ti,ali ovamo kod nas na forumu prodajes neku
uzdrzanost i jedinstvenost,a ovdje srbe nazivas cetnicima,sumskim ljudima,republika sumska itd...
svaka cast buraz...fino se prodajes.
Ne znam sta da ti kazem nakon ovakvih besmislenih lazi upucenih na moj racun!? Da li ocekujes da zapjenim i pocnem nacionalistickim uveredama!? Da li ces na taj nacin mene napokon razotkriti kao "licimjera"!? Iza svega sto sam ikad napisao na ovom forumu stojim svim bicem!

Drugar ja sam gore i otiso da budem principielan pored sve ljubavi prema svojoj domovini!!!Naravno da sam bio 100% priseban i svjestan rizika, ali druze mojih 21 godine mi nisu dozvolile prostor za vecu dilemu. Jedino cega sam plasio jeste bio tezak poraz!

Drugar ja tvoje sunarodnjake nisam vrijedjo nazivajuci ih centnicima naprotiv ja sam ih samo identifikovo jer kako da ih nazovem kad nose kokarde, kad pjevaju centnicke, kad rade ono sto rade?????? Molim te reci mi ti!

Druze da li ce moje "licemjerje" izgledati vece ako ti kazem da mi je majka Srpkinja i da su mi vecina rodbine Srbii i da sam rodjen u Banjoj Luci!?
Zao mi je druze ali grdno si se prevario u vezi sa mnom, prvo procitaj sta pise, pa me onda pljuj!

Raja zamolio bih vas da se medjusobno ne vrijedjate, to ne vodi nigdje, ne slaganja u misljenju su pozeljna, ali uvrede...to je nesto drugo.

I jos nesto vise me boli od onog svega dozivljenog u onoj dzungli kad mene i sve nas koji su gore otisli na kraju izjednacavaju sa onim fasistima koji su nam radili o glavama.
Locked