U slucaju raspada BiH

Post Reply
Vodenjak

Post by Vodenjak »

margareta wrote:Moze Vodenjace

Izgleda da si duze VAN "granica" BiH a samim tim PRI cistoj pameti MOZES ...........woooooooooow TI predsjednik !
Ima samo jedan mali problemcic.Ja sam vodolija.Ako si ti isti astroloski znak onda nista. Mi smo rodjeni da mislimo i cinimo dobro ali ne i da dominiramo ljudima. Mozemo izuzetno dobro proci kao savjetnici rukovodiocima.Mi mozemo znati sve ali nismo dovoljno zli i pokvareni da manipuliramo ljudima.

Jesi ti ONAJ vodenjak aaaaaaaaa, mislim da jesi ..... sjecam se ali ne bitno.

Ako zelis mogu ti pomoci po tom pitanju. BiH je opasna zona sumraka.

VODENJACE jesi se to malo shalio ?

Ma valjda sam PRI cistoj pameti sreco ali... PojasnideR mi sta si mislila s onim: "Jesi ti ONAJ vodenjak aaaaaaaaa, mislim da jesi ..... sjecam se ali ne bitno."? :-)

Mogu samo reci da na ovom forumu nisam NIKAD bio pod nekim drugim nickom - ako si me s kim zamjenila! :)

A jesam li se shalio? Ako si mislila na onaj odgovor Bin Ladenu sa Sandzaka, onda nisam! Znas on je tipicni predstavnik onih koji kazu: Ako nisi s nama - cetnik si! Ili ustasa, njima svejedno!

Samo njihovi lideri mogu i imaju pravo na kontakte s takvima jer oni najbolje znaju sta njihovom narodu treba! :roll:

Takva je demokratija u SDA, sta ces! :D

Vozdrica!
margareta

Post by margareta »

Prije nekih oko 30 dana pojavio se nick sa nazorima slicnim zapravo identicno tvojim. Zatim se izgubio. Pitala sam da li se salis da budes "predsjednik" ove vuk***bine. Krivo sam te shvatila.Pomagala sam nesto sinu iz tehnickog pisma jer on ne moze .Drhte mu strahovito ruke.
Od postratne traume. Prezivio je stravican shok. Zato ponekad uspijem
procitati samo par redka i pogresno protumaciti.
Nisam bash samo na "mircu" . Sad cu sinu napraviti frizuru da bude cool.

Znaci bio je shluz....pogresno sam te shvatila.
Sada da te pitam kako ti kada ne zivish ovdje mozes imati za ovu stravu koja te moze nervno iscrpiti ili barem iziritirati. Ja to ne bih da sam na tvome mjestu. Osobito se ne bih raspravljala sa velikim suprotnostima.
Drugo sam ja.Ovdje zivim i necu ici nigdje odavde.
Moja prijateljica veoma draga posalje mi email-om dase strasno razocarala u ljude ovdje i u sve. Pita me da li se sada promijenilo na bolje.
Iskreno sam joj "rekla" da je sve gore i gore. Svima sa kojima sam u vezi iz dijaspore iste poruke upucujem. Eto.
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

Nije vam ovo chat :D
mIRCerka
Location: Bolje biti frustrirani mjesanac nego cistokrvni idiot.

Post by mIRCerka »

BosnjakAga wrote:Nije vam ovo chat :D
Ako ti smeta tok razgovora, lijepo klikni na NE PRATI VISE OVU TEMU!!! Nemoj nabijati broj postova posto-poto...ako nemas sta pametno reci, onda radije cuti...sladji si :D
BosnjakAga

Post by BosnjakAga »

nije vam ovo mIRC :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

margareta wrote:Prije nekih oko 30 dana pojavio se nick sa nazorima slicnim zapravo identicno tvojim. Zatim se izgubio. Pitala sam da li se salis da budes "predsjednik" ove vuk***bine. Krivo sam te shvatila.Pomagala sam nesto sinu iz tehnickog pisma jer on ne moze .Drhte mu strahovito ruke.
Nisam bash samo na "mircu" . Sad cu sinu napraviti frizuru da bude cool.

Znaci bio je shluz....pogresno sam te shvatila.
Sada da te pitam kako ti kada ne zivish ovdje mozes imati za ovu stravu koja te moze nervno iscrpiti ili barem iziritirati. Ja to ne bih da sam na tvome mjestu. Osobito se ne bih raspravljala sa velikim suprotnostima.
Drugo sam ja.Ovdje zivim i necu ici nigdje odavde.
Moja prijateljica veoma draga posalje mi email-om dase strasno razocarala u ljude ovdje i u sve. Pita me da li se sada promijenilo na bolje.
Iskreno sam joj "rekla" da je sve gore i gore. Svima sa kojima sam u vezi iz dijaspore iste poruke upucujem. Eto.
Ma nema frke to oko zabune samo mi nije bilo jasno :-) :)

Sto se tice mog interesovanja za tu zemlju dole napisao sam danas vec na jednom mjestu da ja svoju ZEMLJU i dalje volim kao sto sam i volio prije (mozda i vise osjecam to bas zato sto nisam tu) ali sam isto tako napisao da prema toj DRZAVI ne gajim ni priblizno jednake osjecaje! NAPROTIV!

Previse sam bio "star" kad sam napustio svoju zemlju, dvije sam DRZAVE izgubio koje JESAM volio i sad sam covjek sa tamo nekom zemljom a bez drzave u njoj.
Mislim da IPAK u toj istoj zemlji ima barem (jedna polovina svih + jedan :-) ) onih koji vole tu zemlju i koji bi zeljeli da se uspostavi drzava koju ce moci i voljeti i postovati.
Dok tako osjecam, mislim da cu uvijek biti na ovaj ili onaj nacin prisutan dole.

Eto, otud objasnjenje mog interesa a to da li izgubim zivce ili ne - pa vidjela si vjerovatno, desi se to, desi! :D

Ali zato TI nastoj da te ne izludjuju barem ovdje na forumu jer ti ih je sigurno sasvim dovoljno u zivo! :sad: Slazes se? :)
margareta

Post by margareta »

BosnjakAga wrote:nije vam ovo mIRC :D
Sta god da je nije moje ni tvoje i sebi sam bila dala za pravo isto kao ti sada da popujem drugima a sama sam krsila kodex ucesca.
Znaci ni ti ni ja nismo ovdje da uredjivacka postava, nego korisnici ili domacini u gostima cija pravila bi i ja vishe trebala postivati a bome ti jos i vise.
Samo provocirash i nista lijepo za cuti od tebe.

zdravo
Kindzasa

Post by Kindzasa »

Margareta CItat:
Prije nekih oko 30 dana pojavio se nick sa nazorima slicnim zapravo identicno tvojim. Zatim se izgubio. Pitala sam da li se salis da budes "predsjednik" ove vuk***bine. Krivo sam te shvatila.Pomagala sam nesto sinu iz tehnickog pisma jer on ne moze .Drhte mu strahovito ruke.
Draga Margareta. Sta mislis kao mom sinu drhte ruke od manijaka Adnana Terzica i Sulejmana Tihica, vodja trgovaca belim robljem?

Podjela je neminovna. I ne mora da bude nikakvog rata vise. zato se i provodi podjela ne se trgovci belim robljem ne bi vise pro***ivali.
manijak1

Post by manijak1 »

Draga Margareta. Sta mislis kao mom sinu drhte ruke od manijaka Adnana Terzica i Sulejmana Tihica, vodja trgovaca belim robljem? Ivana Kalinića , Borislava Paravca , Mladena Ivanića , Dragana Božanića ......oni su u ovom slučaju MUP :D :D :D :D ???????

Podjela je neminovna. I ne mora da bude nikakvog rata vise. zato se i provodi podjela ne se trgovci belim robljem ne bi vise pro***ivali.
Pape :D :D de mi ovo pojasni jer valjda si naučio ovo u školi :D :D
Kindzasa

Post by Kindzasa »

Borislava Paravca , Mladena Ivanića
Izvini, zaboravih naravno navesti i Borislava Paravca , Mladena Ivanića itd.

Bratija i ne radi nista drugo, nego se cepa od smeha kao su i *ajebali i one ... itd. ali drugom prilikom
Matej

Post by Matej »

vodolija_33 wrote:
Matej wrote:Tko od Hrvata zagovara odcjepljenje? Nama je to najmanje u interesu i odcjepljenjem bi samo poklonili Bošnjacima ogromne teritorije. Nama je interes cjelovita BIH ali kantonizirana i decentralizirana. Problem bošnjačkih političara je što su skeptični , što nam ne vjeruju i tu činjenicu ne znaju iskoristiti da napravimo politički pakt na razini države i skupa otvoreno krenemo u razgovore o budućnosti moderne BIH kao i o njenom unutarnjem ustroju. Svi koji misle da je ovakvo uređenje budućnost varaju se a svi koji misle da će biti pripajanja određenih dijelova još se više varaju. Ja sam za cjelovitu BIH ali kantoniziranu , dakle da BIH prestane biti BIH nego da postane Republika tj RE- PUBLIC država nastala voljom njenih građana odnossno FRBIH , Federalna republika BIH , gdj ese misli na Federaciju kantona.
Haveru, sve je to lijepo što ti pričaš ali... Ako je sve to tako kao što ti pričaš, zašto se viore hrvatske zastave u BiH, gdje god je hrvatski narod u većini? Zašto imate hrvatske "putovnice" i "osobne"? Zašto za vas postoje posebni granični prijelazi? Zašto potencirate hrvatski naglasak, u poslijednjih 10 godina (imam familiju u Hercegovini pa znam o čemu pričam!)? Zašto mrzite FTV i BHT1?

A što se tiče skeptičnosti bošnjaka, mislim da Ahmići, Vitez, Žepče, Busovača, Mostar, dovoljno govore za sebe. Ako se ne možeš sjetiti, zbog čega navodim imena ovih sela i gradova reći ću ti samo da ste nam upravo tu zaboli nož u leđa. Hinjski, kao što vam i priliči. Nadam se da si dobio odgovor na svoje pitanje.

Lijep pozdrav, :)
Ne vijore se zastave hrvatske države nego hrvatskog naroda. Ako si ti za jedinstvenu BIH zašto ti smetaju hrvatske zastave u njoj? BiH je država tri naroda? tko smeta Srbima da im se vijore oni orlovi? Tko je Bošnjaicma ikada prigovorio za vješanje bošnjačkih zastava pored zastave BIH? To je isto kao da pitaš šta će u BIH hrvatske crkve? imena ulica po Hrvatima itd. Na svim službenim mjestima visi i zastava BIH. Svaki kanton/županija imaju svoju zastavu i grb. Ima li ti smisla dalje objašnjavat? Zaštose ne bi vijorile bilo čije zastave ako to nije protuustavno? Smeta li meni zastava Zeničko dobojskog kantona ? Zašto tebi onda smeta zastava Zapadnohercegovačkog?
Ako si za jedninstvenu BIH uči se toleranciji dok je vrijeme. Vidim tek si počeo jer ti treba puno da progutaš zastavu a kamoli csve ostalo što je drugačije od tebe...

Hrvatske putovnice i osobne imamo jednostavno zato jer ih imamo, kakvo je to pitanje? Da tebi Ameri ponude američku osobnu i putovnicu bi li je uzeo? Bi li uzei hrvatsku da je možeš dobiti ? Nemoj biti licemjeran!

Ne postoje ili barem ja neznam da postoje ikakvi posebni graničniprijelazi. Granica je u rukama DGS-a. Postoje malogranični prijelazi na koje možeš prijeći i ti i svaki drugi građanin BIH koji samo putuje a ne goni robu. Prema tome ne stoji ti ni ta.

Kakvo potenciranje hrvatskog naglaska? Zar ti misliš da se u Hercegovini ikada govorilo bosanskim i sarajevskim dijalektom? By the way neznam uopće šta znači "Haver" niti smatram da bih trebao.Istina je da su neuki ljudi dolaskom HTV-a definisanje promijenili u definiranje, opštinu u općinu ali zar misliš da su ikada Hrvati u većini tako govorili? Kod mene doma oduvijek je bila tisuća a ne hiljada.

Zašto bih volio FTV? Daj mi jedan valjan razlog? Kad dođu raditi izvještaj iz Hercegovine čak se i tada ne potrude pričati na hrvatskom . i dalje je Kapidžija i golman nikada vatar ili vratnica. Zašto bi volio nešto što nije u stanju sjetiti se jedanput u 5 godina da u BIH osim Ahmića postoje još neka stratišta i da nisu samo Bošnjaci ginuli.BH ista stvar. Indoktrinaciju ne plaćamo!

Nikome mi nismo zaboli nož u leđa. Ako misliš da je rat počeo u Ahmićima to je samo još jedan dokaz štetnosti gledanja FTV-a. Rat između Hrvata i Muslimana započeo je puno ranije i nije bio organiziran nego je prvo puklo na pojedinim crtama da bi kasnije buknio. U mostaru npr. Hrvati skupa u rovovima ratovaše sa Muslimanima, prebace mi frenda u Vitez gori se puca po Muslimanima, u Kiseljaku Srbi i Hrvati protiv Muslimana. Sad ti meni reci znače li ti išta imena Grabovčevo selo, Uzdol, Doljani, a imamo i mi svoju priču iz Bugojna! Naši zločinci su koliko toliko pozatvarani a vaš Mlaćo još rovari!

No indoktriniran si i previše da bi shvatio!
manki

Post by manki »

Vodenjak:
Pa dobro, kad je tako jednostavno, evo ti jedno JA!
mIRCerka:
i ja i ja i ja
tooo rajaa =) eto troje nas je.. we have just 4.mil to go left =) hehehe.. napredak.. stice se valjda :lol:
violentjack

Post by violentjack »

Margareta jedino ti chatas..ne razumijes se u povijest..politiku i geografiju a cilj ti je samo da nabijes milijardu postova i budes prva
manijak1

Post by manijak1 »

Da si ovo meni rekao :D bilo bi u redu , ovako ........nije :D
Da se samo osvrnem na početnu misao teme u slučaju raspada BiH raspašće se Srbija prva pa za njom ustanoviti novi poredak na Balkanu a ni Evropa neće ostati netaknuta od promjene granica tako da Kisprs :D bolje za tebe da počneš od Segedina. :D
Last edited by manijak1 on 25/10/2004 18:48, edited 1 time in total.
violentjack

Post by violentjack »

manijak1 wrote:Da si ovo meni rekao :D bilo bi u redu , ovako ........nije :D
Da se samo osvrnem na početnu misao teme u slučaju raspada BiH raspašće se Srbija prva pa za njom ustanoviti novi poredak na Balkanu a ni Evropa neće ostati netaknuta od prmjene granica tako da Kisprs :D bolje za tebe da počneš od Segedina. :D
Nazalost ti si dobro obavijesten politicki.. pa sluzis znanje da pojacas broj postova

Kod Margarete je to vise pucanj u praznu :P :D
violentjack

Post by violentjack »

Ne.zar nije Temerin a bas se rimuje fino :lol: :lol:
violentjack

Post by violentjack »

manijak1 wrote:Da si ovo meni rekao :D bilo bi u redu , ovako ........nije :D
Da se samo osvrnem na početnu misao teme u slučaju raspada BiH raspašće se Srbija prva pa za njom ustanoviti novi poredak na Balkanu a ni Evropa neće ostati netaknuta od promjene granica tako da Kisprs :D bolje za tebe da počneš od Segedina. :D
Ne boj se manijace..znam da je to Mission imposible stici tebe

Pomirio sam se sa sudbinom...a ima foruma gdje sam ja prvi po broju postova..tako da se ne brinem previse

Zasluzio si prvaka..

Sad se nadam da ce Zeljo uzeti ove malene za par dana :P :D
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Malo kasnim sa repliciranjem ali ima nas koji rintamo po cijeli dan pa fulamo ove dnevne termine kad je diskusija najjača.

Vodenjak...nije mi namjera bila da te vrijeđam jarane, nisam takav po prirodi i nisu mi takvi postovi. Ali mene lično kao čovjeka boli to kada nas naši ljudi, za koje smo se borili, stavljaju u isti koš sa ovim nacionalistima i fašistima koji su započeli ovaj ciklus nasilja i nepravde. Ja jarane vjerovao ti meni ili ne nisam ostao da se borim da me neko može tapšati po leđima kad rat završi i to i ne očekujem..samo se nadam da kad napišeš da mi ovdje nismo normalni i da se nikada nećemo opametiti prilikom čega nas stavljaš sve u isti koš, ne misliš tako i da je za sve kriv nesporazum koji nastane prilikom pokušaja da se na papir..ili ekran..napiše sve što je čovjeku na duši i što ga maltretira. Još jednom izvini za ono pobjegulja..shvatam da sam te uvrijedio i nadam se da ti shvataš da je to bilo u afektu a ne iz neke zlobe.

Margareta...ja se sa većinom tvojih mišljenja slažem ali mislim da nisam ni prvi ni posljednji koji ti je skrenuo pažnju na pretjeranu žustrinu tvojih postova. Istina je da ti mene nisi nikad prozvala jer nismo ni imali razloga za to..stoga razumiješ da moj post nije rezultat želje da ti vratim istom mjerom a Boga mi nije ni želja da budem još jedan igrač u igri "hajmo prozivati Margaretu..nebil' opet poludila" jer sam za igre malo prestar. Nije bilo loših namjera a pošto je bila kritika znam da nije bila ni prijatna. Nadam se samo da ćeš je shvatiti kao konstruktivnu kritiku u cilju podizanja nivoa rasprave..nebili nam svima bilo ugodnije i rahatnije :D
margareta

Post by margareta »

Ne mislim da sam uvijek savrsen sugovornik ali ne mislim nego sam sigurna da nije bas slucajna ta anomalija na forumu koju si spomenuo u vezi mene.
Nisam "prosla" na religijskoj vagi kod The_Fluida i Poola tako da njima kao moderatorima nije neki problem isprovocirati negativne naboje kod "raje".Svakako se tu u finalnome dijelu ukljuci i kolega.
Vodenjak IMA najcistije namjere i kakve god da jesu ne zanima me jer je PAMETAN cime se mi ovdje bome ne mozemo pohvaliti. :roll: :-)
PS.Ne mislim na tebe.

vozdrica :)
margareta

Post by margareta »

violentjack wrote:Margareta jedino ti chatas..ne razumijes se u povijest..politiku i geografiju a cilj ti je samo da nabijes milijardu postova i budes prva
Jeli ovo natjecaj ? Boze blagi sta je ovo :roll: :-) broj postova ? :shock:

Pa necu se vise javljati i NE ZELIM biti ucesnica bilo kog natjecaja !
:shock: hebhesh sve babe i nadribabe shtha se svhe moze izroditi u muskoj glavi :shock: :D
Vodenjak

Post by Vodenjak »

Ahmed.ibn.Fahalan wrote: Vodenjak...nije mi namjera bila da te vrijeđam jarane, nisam takav po prirodi i nisu mi takvi postovi. Ali mene lično kao čovjeka boli to kada nas naši ljudi, za koje smo se borili, stavljaju u isti koš sa ovim nacionalistima i fašistima koji su započeli ovaj ciklus nasilja i nepravde. Ja jarane vjerovao ti meni ili ne nisam ostao da se borim da me neko može tapšati po leđima kad rat završi i to i ne očekujem..samo se nadam da kad napišeš da mi ovdje nismo normalni i da se nikada nećemo opametiti prilikom čega nas stavljaš sve u isti koš, ne misliš tako i da je za sve kriv nesporazum koji nastane prilikom pokušaja da se na papir..ili ekran..napiše sve što je čovjeku na duši i što ga maltretira. Još jednom izvini za ono pobjegulja..shvatam da sam te uvrijedio i nadam se da ti shvataš da je to bilo u afektu a ne iz neke zlobe.
Ma OK je... Svi smo na granici zivaca ponekad... :sad:
Vrlo korektan odgovor sam dobio od tebe i imam samo dvije male opservacije:

1. Znas, kad napises: "Ali mene lično kao čovjeka boli to kada nas naši ljudi, za koje smo se borili..." onda me to vrijedja! Nisam nikoga u Bosni molio da se bori za mene. Nikoga! I cisto sumnjam da se iko borio dolje misleci o tome kako to radi za mene! A vjerujem isto tako da mnogi poput mene misle kao ja!
Mi smo se svi, svako za sebe nasli gdje smo se nasli kad je zapucalo. Bez namjere da poredim razlicite okolnosti u kojima smo se nalazili i da ih "vazem" na teze i lakse, hocu samo da ti kazem da taj osjecaj kad smo "oslobodioce" imali "blize od kosulja" kako sam naveo ne bih nikome pozelio... Znaj isto tako da je situacija lako mogla biti obrnuta! Ni ti ni ja nismo se puno pitali sta cemo i kako cemo vec smo postupali onako kako nam je sredina nametnula. Ti si imao "srecu" da se nadjes tamo gdje je kakav takav otpor u pocetku bio moguc, gdje je kakva takva linija razdvajanja postavljena a ja sam imao "srecu" da od toga niceg nije bilo i da sam nakon sto sam naucio da spavam kao zmija - otvorenih ociju nakon nekog vremena napustio svoju zemlju - iako to tad nisam dozivljavao kao napustanje svoje zemlje vec kao spasavanje iz devetog kruga pakla i mene i moje familije.
2. Ne znam zaista na sta mislis sa onim: "...samo se nadam da kad napišeš da mi ovdje nismo normalni i da se nikada nećemo opametiti prilikom čega nas stavljaš sve u isti koš..."
Moguce je da si nekad naisao na neke rijeci koje su mogle tako zvucati ali si u tom slucaju sasvim sigurno izvadio te iste rijeci iz konteksta neceg drugog.
Imam dobar posao ovdje na zapadu prijatelju. Djeca mi idu u skolu, druze se podjednako i sa nasima i sa Svedima. Roditeljima mi je dobro, imaju svu potrebnu njegu. Zivot ko u "raju" reklo bi se! Sta mislis onda, zasto sam ovdje i razmjenjujem misljenje sa rajom (i) odozdo ako ih ZAISTA smatram nenormalnim? Mislis li da licim na covjeka koji zeli da se izivljava nad njima? :sad: KAKO da smatram nenormalnim ljude za koje sam i na ovom forumu rekao da su SVI zrtve politike koja se zadnjih petnaestak godina vodi u Bosni nam? Stvarno bi i ta tvrdnja i JA SAM bili van pameti onda! A ne mislim da me je pamet napustila.
A opet, ko zna... :D

Salu na stranu!
Ali da ljude koji su sav taj narod doveli u tu situaciju ne smatram "normalnim", to mi nemoj zamjeriti. Isto tako ni one koji slijepo i nekriticno podrzavaju iste te! Pojam "normalnim" stavljam pod navodnike jer mislim da su oni i te kako normalni i da znaju vrlo dobro sta rade! Za ostvarenje svojih ciljeva su zrtvovali toliko zivota, upropastili nekoliko generacija, upustili se u avanturu kojoj se ne vidi kraja koristeci nasu naivnost i suludu vjeru u "lidera" ma ko on bio...

Jedan od najvecih stitova kojim ti isti odbijaju kritiku od sebe je upravo tvoja tvrdnja da vas sve "stavljam sve u isti koš..." Nije to tako jednostavno kako se cini prijatelju. Moj problem nije da JA stavljam sve u isti kos vec upravo obrnuto! Ne ljuti se molim te ali probaj analizirati malo. Nadam se da imas dovoljno godina da se sjecas pocetaka i 1990. godine, svih onih skupova, vezivanja zastava, pokusaja "istorijskih sporazuma", skupova nacionalnih stranaka (samo kao primjer da navedem govor Nikole Koljevica na centralnom skupu SDS-a 11 novembra 1990 u mom gradu kad rece ovako: Ja ne znam za koga cete vi glasati za 7 dana ali ja znam da cu ja iz reda hrvatskog naroda glasati za Franju Borasa i Stjepana Kljujica a iz reda muslimanskog naroda za Fikreta Abdica i Aliju Izetbegovica!) I danas bih se smio kladiti da je ta izjava izgledala UPRAVO TAKO - od rijeci do rijeci! Trebam li da ti kazem da su slicne izjave izgovorene na skupovima SDA i HDZ? O ratu i poratnom periodu ti ne moram govoriti ko je s kim sta radio (i OVAJ PUT mislim samo NA LIDERE!)

I onda MORAM da te upitam, jesam li zaista JA taj koji stavlja u isti kos branioce i napadace? Ili su upravo ti djilkosi dole koji vode "zavadjene" narode ti koji su u istom kosu od pocetka?
Bez da su mene ili tebe pitali hocemo li da ih vidimo zajedno u istom!

Shvati kako hoces ali ja i dalje mislim da su na svoj nacin zrtve ovakve politike koja se vodila i vodi svi OBICNI LJUDI! Ali BAS SVI!

Zato, ako i ubuduce kad naletis na neki od mojih komentara gdje budes pomislio da poredim, stavljam u isti kos, potcjenjujem ili ne znam ti sta jos, sjeti se ovoga sto sam napisao i znaj da sam ogorcen samo na one koji su nas uveli u ovo ali i one koji ih slijepo prate! To mi mozes i zamjeriti ako hoces ali moja ogorcenost je najmanje sto mogu da osjecam poslije svega sto smo i ja ali I TI dozivjeli!

Hvala ti na odgovoru u svakom slucaju!

Pozdrav!
Skljoco

Post by Skljoco »

Matej wrote:
vodolija_33 wrote:
Matej wrote:Tko od Hrvata zagovara odcjepljenje? Nama je to najmanje u interesu i odcjepljenjem bi samo poklonili Bošnjacima ogromne teritorije. Nama je interes cjelovita BIH ali kantonizirana i decentralizirana. Problem bošnjačkih političara je što su skeptični , što nam ne vjeruju i tu činjenicu ne znaju iskoristiti da napravimo politički pakt na razini države i skupa otvoreno krenemo u razgovore o budućnosti moderne BIH kao i o njenom unutarnjem ustroju. Svi koji misle da je ovakvo uređenje budućnost varaju se a svi koji misle da će biti pripajanja određenih dijelova još se više varaju. Ja sam za cjelovitu BIH ali kantoniziranu , dakle da BIH prestane biti BIH nego da postane Republika tj RE- PUBLIC država nastala voljom njenih građana odnossno FRBIH , Federalna republika BIH , gdj ese misli na Federaciju kantona.
Haveru, sve je to lijepo što ti pričaš ali... Ako je sve to tako kao što ti pričaš, zašto se viore hrvatske zastave u BiH, gdje god je hrvatski narod u većini? Zašto imate hrvatske "putovnice" i "osobne"? Zašto za vas postoje posebni granični prijelazi? Zašto potencirate hrvatski naglasak, u poslijednjih 10 godina (imam familiju u Hercegovini pa znam o čemu pričam!)? Zašto mrzite FTV i BHT1?

A što se tiče skeptičnosti bošnjaka, mislim da Ahmići, Vitez, Žepče, Busovača, Mostar, dovoljno govore za sebe. Ako se ne možeš sjetiti, zbog čega navodim imena ovih sela i gradova reći ću ti samo da ste nam upravo tu zaboli nož u leđa. Hinjski, kao što vam i priliči. Nadam se da si dobio odgovor na svoje pitanje.

Lijep pozdrav, :)
Ne vijore se zastave hrvatske države nego hrvatskog naroda. Ako si ti za jedinstvenu BIH zašto ti smetaju hrvatske zastave u njoj? BiH je država tri naroda? tko smeta Srbima da im se vijore oni orlovi? Tko je Bošnjaicma ikada prigovorio za vješanje bošnjačkih zastava pored zastave BIH? To je isto kao da pitaš šta će u BIH hrvatske crkve? imena ulica po Hrvatima itd. Na svim službenim mjestima visi i zastava BIH. Svaki kanton/županija imaju svoju zastavu i grb. Ima li ti smisla dalje objašnjavat? Zaštose ne bi vijorile bilo čije zastave ako to nije protuustavno? Smeta li meni zastava Zeničko dobojskog kantona ? Zašto tebi onda smeta zastava Zapadnohercegovačkog?
Ako si za jedninstvenu BIH uči se toleranciji dok je vrijeme. Vidim tek si počeo jer ti treba puno da progutaš zastavu a kamoli csve ostalo što je drugačije od tebe...

Hrvatske putovnice i osobne imamo jednostavno zato jer ih imamo, kakvo je to pitanje? Da tebi Ameri ponude američku osobnu i putovnicu bi li je uzeo? Bi li uzei hrvatsku da je možeš dobiti ? Nemoj biti licemjeran!

Ne postoje ili barem ja neznam da postoje ikakvi posebni graničniprijelazi. Granica je u rukama DGS-a. Postoje malogranični prijelazi na koje možeš prijeći i ti i svaki drugi građanin BIH koji samo putuje a ne goni robu. Prema tome ne stoji ti ni ta.

Kakvo potenciranje hrvatskog naglaska? Zar ti misliš da se u Hercegovini ikada govorilo bosanskim i sarajevskim dijalektom? By the way neznam uopće šta znači "Haver" niti smatram da bih trebao.Istina je da su neuki ljudi dolaskom HTV-a definisanje promijenili u definiranje, opštinu u općinu ali zar misliš da su ikada Hrvati u većini tako govorili? Kod mene doma oduvijek je bila tisuća a ne hiljada.

Zašto bih volio FTV? Daj mi jedan valjan razlog? Kad dođu raditi izvještaj iz Hercegovine čak se i tada ne potrude pričati na hrvatskom . i dalje je Kapidžija i golman nikada vatar ili vratnica. Zašto bi volio nešto što nije u stanju sjetiti se jedanput u 5 godina da u BIH osim Ahmića postoje još neka stratišta i da nisu samo Bošnjaci ginuli.BH ista stvar. Indoktrinaciju ne plaćamo!

Nikome mi nismo zaboli nož u leđa. Ako misliš da je rat počeo u Ahmićima to je samo još jedan dokaz štetnosti gledanja FTV-a. Rat između Hrvata i Muslimana započeo je puno ranije i nije bio organiziran nego je prvo puklo na pojedinim crtama da bi kasnije buknio. U mostaru npr. Hrvati skupa u rovovima ratovaše sa Muslimanima, prebace mi frenda u Vitez gori se puca po Muslimanima, u Kiseljaku Srbi i Hrvati protiv Muslimana. Sad ti meni reci znače li ti išta imena Grabovčevo selo, Uzdol, Doljani, a imamo i mi svoju priču iz Bugojna! Naši zločinci su koliko toliko pozatvarani a vaš Mlaćo još rovari!

No indoktriniran si i previše da bi shvatio!
------------------------------------------------------------
Ne vijore se zastave hrvatske države nego hrvatskog naroda.
------------------------------------------------------------
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
---------------------------------------------------
A hrvatski Narod nemoze nista biti sem Narod republike odnosno drzave Hrvatske .
Uvjek govorim i isticem da se u BiH radi o nepoznavanju osnovnih pojmova
- Ko , sta , kako , gdje ?
----------------------------
Manipulacije su u pitanju , manipulacije !
-----------------------------
BiH nije drzava bilo kakva Tri Naroda i Tri religije vec je ona
- multietnicka i multivjerska drzava koja ima svoju
- Naciju i svoj
- Narod
------------------------
Ova interpretacija drzavnosti i konstitutivnosti BiH je NEUPITNA i niko nemoze da dokaze suprotno.
Niko sa argumentima ... i bez Sile !
margareta

Post by margareta »

Vodenjak wrote:
Ahmed.ibn.Fahalan wrote: Vodenjak...nije mi namjera bila da te vrijeđam jarane, nisam takav po prirodi i nisu mi takvi postovi. Ali mene lično kao čovjeka boli to kada nas naši ljudi, za koje smo se borili, stavljaju u isti koš sa ovim nacionalistima i fašistima koji su započeli ovaj ciklus nasilja i nepravde. Ja jarane vjerovao ti meni ili ne nisam ostao da se borim da me neko može tapšati po leđima kad rat završi i to i ne očekujem..samo se nadam da kad napišeš da mi ovdje nismo normalni i da se nikada nećemo opametiti prilikom čega nas stavljaš sve u isti koš, ne misliš tako i da je za sve kriv nesporazum koji nastane prilikom pokušaja da se na papir..ili ekran..napiše sve što je čovjeku na duši i što ga maltretira. Još jednom izvini za ono pobjegulja..shvatam da sam te uvrijedio i nadam se da ti shvataš da je to bilo u afektu a ne iz neke zlobe.
Ma OK je... Svi smo na granici zivaca ponekad... :sad:
Vrlo korektan odgovor sam dobio od tebe i imam samo dvije male opservacije:

1. Znas, kad napises: "Ali mene lično kao čovjeka boli to kada nas naši ljudi, za koje smo se borili..." onda me to vrijedja! Nisam nikoga u Bosni molio da se bori za mene. Nikoga! I cisto sumnjam da se iko borio dolje misleci o tome kako to radi za mene! A vjerujem isto tako da mnogi poput mene misle kao ja!
Mi smo se svi, svako za sebe nasli gdje smo se nasli kad je zapucalo. Bez namjere da poredim razlicite okolnosti u kojima smo se nalazili i da ih "vazem" na teze i lakse, hocu samo da ti kazem da taj osjecaj kad smo "oslobodioce" imali "blize od kosulja" kako sam naveo ne bih nikome pozelio... Znaj isto tako da je situacija lako mogla biti obrnuta! Ni ti ni ja nismo se puno pitali sta cemo i kako cemo vec smo postupali onako kako nam je sredina nametnula. Ti si imao "srecu" da se nadjes tamo gdje je kakav takav otpor u pocetku bio moguc, gdje je kakva takva linija razdvajanja postavljena a ja sam imao "srecu" da od toga niceg nije bilo i da sam nakon sto sam naucio da spavam kao zmija - otvorenih ociju nakon nekog vremena napustio svoju zemlju - iako to tad nisam dozivljavao kao napustanje svoje zemlje vec kao spasavanje iz devetog kruga pakla i mene i moje familije.
2. Ne znam zaista na sta mislis sa onim: "...samo se nadam da kad napišeš da mi ovdje nismo normalni i da se nikada nećemo opametiti prilikom čega nas stavljaš sve u isti koš..."
Moguce je da si nekad naisao na neke rijeci koje su mogle tako zvucati ali si u tom slucaju sasvim sigurno izvadio te iste rijeci iz konteksta neceg drugog.
Imam dobar posao ovdje na zapadu prijatelju. Djeca mi idu u skolu, druze se podjednako i sa nasima i sa Svedima. Roditeljima mi je dobro, imaju svu potrebnu njegu. Zivot ko u "raju" reklo bi se! Sta mislis onda, zasto sam ovdje i razmjenjujem misljenje sa rajom (i) odozdo ako ih ZAISTA smatram nenormalnim? Mislis li da licim na covjeka koji zeli da se izivljava nad njima? :sad: KAKO da smatram nenormalnim ljude za koje sam i na ovom forumu rekao da su SVI zrtve politike koja se zadnjih petnaestak godina vodi u Bosni nam? Stvarno bi i ta tvrdnja i JA SAM bili van pameti onda! A ne mislim da me je pamet napustila.
A opet, ko zna... :D

Salu na stranu!
Ali da ljude koji su sav taj narod doveli u tu situaciju ne smatram "normalnim", to mi nemoj zamjeriti. Isto tako ni one koji slijepo i nekriticno podrzavaju iste te! Pojam "normalnim" stavljam pod navodnike jer mislim da su oni i te kako normalni i da znaju vrlo dobro sta rade! Za ostvarenje svojih ciljeva su zrtvovali toliko zivota, upropastili nekoliko generacija, upustili se u avanturu kojoj se ne vidi kraja koristeci nasu naivnost i suludu vjeru u "lidera" ma ko on bio...

Jedan od najvecih stitova kojim ti isti odbijaju kritiku od sebe je upravo tvoja tvrdnja da vas sve "stavljam sve u isti koš..." Nije to tako jednostavno kako se cini prijatelju. Moj problem nije da JA stavljam sve u isti kos vec upravo obrnuto! Ne ljuti se molim te ali probaj analizirati malo. Nadam se da imas dovoljno godina da se sjecas pocetaka i 1990. godine, svih onih skupova, vezivanja zastava, pokusaja "istorijskih sporazuma", skupova nacionalnih stranaka (samo kao primjer da navedem govor Nikole Koljevica na centralnom skupu SDS-a 11 novembra 1990 u mom gradu kad rece ovako: Ja ne znam za koga cete vi glasati za 7 dana ali ja znam da cu ja iz reda hrvatskog naroda glasati za Franju Borasa i Stjepana Kljujica a iz reda muslimanskog naroda za Fikreta Abdica i Aliju Izetbegovica!) I danas bih se smio kladiti da je ta izjava izgledala UPRAVO TAKO - od rijeci do rijeci! Trebam li da ti kazem da su slicne izjave izgovorene na skupovima SDA i HDZ? O ratu i poratnom periodu ti ne moram govoriti ko je s kim sta radio (i OVAJ PUT mislim samo NA LIDERE!)

I onda MORAM da te upitam, jesam li zaista JA taj koji stavlja u isti kos branioce i napadace? Ili su upravo ti djilkosi dole koji vode "zavadjene" narode ti koji su u istom kosu od pocetka?
Bez da su mene ili tebe pitali hocemo li da ih vidimo zajedno u istom!

Shvati kako hoces ali ja i dalje mislim da su na svoj nacin zrtve ovakve politike koja se vodila i vodi svi OBICNI LJUDI! Ali BAS SVI!

Zato, ako i ubuduce kad naletis na neki od mojih komentara gdje budes pomislio da poredim, stavljam u isti kos, potcjenjujem ili ne znam ti sta jos, sjeti se ovoga sto sam napisao i znaj da sam ogorcen samo na one koji su nas uveli u ovo ali i one koji ih slijepo prate! To mi mozes i zamjeriti ako hoces ali moja ogorcenost je najmanje sto mogu da osjecam poslije svega sto smo i ja ali I TI dozivjeli!

Hvala ti na odgovoru u svakom slucaju!

Pozdrav!
Vodenjace

Nemoj ti nama zamjeriti. Narodu je 5 do 12 :-) poslije svega pretrpljenoga opet neke nove nebuloze i neke nove psihoze umjesto normalnog zivota. Narod se opustio ali privremeno. Znam da volis svoju domovinu i hvala ti sto nas nisi zaboravio jer mi smo tvoji zemljaci zauvijek. :roll: :)

vozdrica
Skljoco

#199 Re: U slucaju raspada BiH

Post by Skljoco »

Cpncku wrote:Zamislimo da Zapad riješi pitanje BiH tako što će dati pravo referenduma RS gdje bi ona stekla nezavisnost.
U tom slučaju, Bošnjacima bi preostale dvije mogućnosti:
1. Ostanak u federaciji sa Hrvatima
2. Formiranje sopstvene Republike na područjima Tuzlanskog, Zeničkog, Unsko-Sanskog, te pola Srednjebosanskog i pola Hercegovačkoneretvanskog kantona.

U slučaju br. 2. postavlja se pitanje kako bi bošnjačke teritorije ostvarile teritorijalni kontinuitet sa USK? Da li bi od bosanskih Hrvata tražili Drvar a zauzvrat im dali Istočni Mostar ili bi od RS tražili područje planine Vitorog i put ZAVNOBiH-a preko Mrkonjić grada a zauzvrat dali RS-u svoju polovinu distrikta Brčko i Goražde. Time bi i RS i bošnjačka republika bile teritorijalno kompaktnije teritorije.

Hajmo Bošnjacvi da vas čujem. Samo nemojte odmah sa gnušanjem odbaciti ovu mogućnost raspada Bosne jer je, složićete se, u politici sve moguće!
--------------------------------------------
Kad bi zapad priznao pravo da Narod drzave Srbije ima svoju Republiku u drugoj drzavi i da taj Narod ima demokratsko poravo da referendumom odlucuje o nezavisnosti te Republike onda bi Zapad to pravo morao priznati i Narodu drzave Srbije u Americi, Njemackoj, Austriji, Hrvatskoj ...
onda bi Zapad to pravo morao priznati i Narodu drzave Turske,Kine , Irana, Kube, Rusije, Bjelorusije, Madjarske, Alzira itd.
Po nacelima za koje se bori Narod drzave Srbije svijet bi otisao u picku materinu u jednom treptaju oka jer nemoze se jebat a da ti neudje !
U Srbiji bi nastale Republike Naroda drzave Madjarske, Turske, Bugarske,Rumunije, Hrvatske, BiH, Makedonije, Egipta ... Eh
Ahmed.ibn.Fahalan

Post by Ahmed.ibn.Fahalan »

Neka smo se mi svi složili u tome da i ako se malo ujedamo nema potrebe da budemo bezobrazni i da zaboravimo na bonton :-D
Post Reply