U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
-
Cybernetic
#201 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
.
Last edited by Cybernetic on 09/10/2015 12:51, edited 1 time in total.
- _BataZiv_0809
- Nindža revizor
- Vozim: Lancia na servisu
#202 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Odlicno zapazanjeCybernetic wrote:Vrlo poucna analiza: "ulizgavanje." ... sto god ta rijec znacila. Valjda mislis na ulizivanje.York Light 100`s wrote: Od toliko ulizgavanja fulao si čitav gol.
Kao prvo nevažno je koliko si civilizovan ili upravu, ako čitav dan pišeš "danas mi je zadnji dan na forumu zato što sam pogriješio, evo nešto sa YouTube za oproštaj, izvinite neću vam više smetati" onda je sve uzalud i izvinjenje neiskreno ako nastavljaš po starom.
Drugo, tvrdiš nešto o čemu uopšte nemaš pojma, provaljuješ se samo, uzrok nisu bile nikakve prijetnje nego samo citat pape. Idi malo prelistaj postove, pročitaj koji komentar vezan za temu prije nego što glumiš časnog branioca na internetu.
Treće, iako je tema o Parizu imala dosta različuitih mišljenja ne upamtih da je bilo nešto pretjeranih komentara od nekakvih vehabija. Ako je tebi negativno mišljenje o karikaturama Muhammeda vehabijski stav onda sve govori o tebi i tvojoj fobiji prema određenoj grupi i zašto su uvredljivi postovi za tebe "ništa"
Čuj argumenta, razlog za uvrede je zato što nema kvalitetnih partnera za dijalog![]()
Moj savjet za ubuduće, manje ulizgivanja i više objektivnih postova ubuduće jer ti je taj komentar niđe veze
Pitanje koliko je njegovo ispricavanje bilo iskreno ti ne mogu odgovoriti, jer to zna samo on. Ja imamo visoko postovanje prema njemu zato sto je na ovom forumu ostavio ogroman trag. Covjek se godinama prepire sa fundamentalistickim trolovima koji su sve agresivniji. Ne cude me reakcije radikalnih muslimana koji misle da njihove svetinje moraju biti svetinje i nemuslimanima. Charlie Hebdo je svojim karikaturama branio i pravo muslimana na otvoreno protivljenje. Ali nemas pravo na prijetnje i pozivanje na linc kao sto je krenulo po Facebooku i na stranicama klerofasistickog SAFF-a.
- York Light 100`s
#203 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Hajmo ignorisati da je tema bila o vjeri. Recimo da je nogomet u pitanju bio. Opet rječnik nije bio uredu. Da je tema Željo protiv Sarajeva opet bi bilo "pavijani Željini" ili "idioti koji navijaju za Sarajevo" za svaku osudu.Cybernetic wrote:Vrlo poucna analiza: "ulizgavanje." ... sto god ta rijec znacila. Valjda mislis na ulizivanje.York Light 100`s wrote: Od toliko ulizgavanja fulao si čitav gol.
Kao prvo nevažno je koliko si civilizovan ili upravu, ako čitav dan pišeš "danas mi je zadnji dan na forumu zato što sam pogriješio, evo nešto sa YouTube za oproštaj, izvinite neću vam više smetati" onda je sve uzalud i izvinjenje neiskreno ako nastavljaš po starom.
Drugo, tvrdiš nešto o čemu uopšte nemaš pojma, provaljuješ se samo, uzrok nisu bile nikakve prijetnje nego samo citat pape. Idi malo prelistaj postove, pročitaj koji komentar vezan za temu prije nego što glumiš časnog branioca na internetu.
Treće, iako je tema o Parizu imala dosta različuitih mišljenja ne upamtih da je bilo nešto pretjeranih komentara od nekakvih vehabija. Ako je tebi negativno mišljenje o karikaturama Muhammeda vehabijski stav onda sve govori o tebi i tvojoj fobiji prema određenoj grupi i zašto su uvredljivi postovi za tebe "ništa"
Čuj argumenta, razlog za uvrede je zato što nema kvalitetnih partnera za dijalog![]()
Moj savjet za ubuduće, manje ulizgivanja i više objektivnih postova ubuduće jer ti je taj komentar niđe veze
Pitanje koliko je njegovo ispricavanje bilo iskreno ti ne mogu odgovoriti, jer to zna samo on. Ja imamo visoko postovanje prema njemu zato sto je na ovom forumu ostavio ogroman trag. Covjek se godinama prepire sa fundamentalistickim trolovima koji su sve agresivniji. Ne cude me reakcije radikalnih muslimana koji misle da njihove svetinje moraju biti svetinje i nemuslimanima. Charlie Hebdo je svojim karikaturama branio i pravo muslimana na otvoreno protivljenje. Ali nemas pravo na prijetnje i pozivanje na linc kao sto je krenulo po Facebooku i na stranicama klerofasistickog SAFF-a.
Ona izreka "nije žvaka za seljaka" mogla bi se slobodno upotrijebiti za ovaj forum jer od kada je krenulo "ja sam Charlie" naši Bosanci su se na ovom forumu zanjeli da je sve Charlie i da ne postoje uvrede, da ako tebi nisu svete neke stvari da si slobodan govoriti da mis se posereš na svem oje što ja volim. To nije sloboda govora, to je uvreda ali od kada je Charlie budalaština krenula izgleda sve spada u slobodu govora
Ovdje se ne radi da li ti poštuješ ili vjeruješ (puno je bilo korisnika na ovoj temi što su za Charlie, karikature, protiv Islama i ostalih religija pa nikome ništa, njihovo pravo) nego o rječniku i načinu izražavanja
- zgembomaratonac
#204 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
U BiH dolazi 500.000 Arapa!Hafis wrote:Ima li kakvih oficijalnih podataka o nekom većem doseljavanju Bošnjaka u te krajeve odakle odlaze separatisti.
http://www.blic.rs/Vesti/Tema-Dana/4167 ... 0000-Arapa

-
VCorp
#205 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Pa ja sam bio u V. Korpusu maloljetan. Nažalost vas u Sarajevu se pitali pa je na hiljade ljudi izgubilo glavu zbog vas. Ne mislim pri tome na Sarajlije koje su spašavale žive glave u opsadi već na centralnu vlast s početka devedesetih, običnu bandu kriminalaca predvođenu izdajnikom Alijom.rajv0sa wrote:Sreća pa se takvi ko' ti nisu pitali ni zašta u ratu, inače nas ne bi ni bilo.VCorp wrote:Opasan si.
- joint union
#206 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Onda fino napises vlast u Sarajevu. Trebali smo onog "vaseg" Abdica ustoliciti, sta mislis? Nije u redu, a?VCorp wrote:Pa ja sam bio u V. Korpusu maloljetan. Nažalost vas u Sarajevu se pitali pa je na hiljade ljudi izgubilo glavu zbog vas. Ne mislim pri tome na Sarajlije koje su spašavale žive glave u opsadi već na centralnu vlast s početka devedesetih, običnu bandu kriminalaca predvođenu izdajnikom Alijom.rajv0sa wrote:Sreća pa se takvi ko' ti nisu pitali ni zašta u ratu, inače nas ne bi ni bilo.VCorp wrote:Opasan si.
Uostalom, koliko je tih "vlasti" u Sarajevu uopste bilo iz Sarajeva? Ja ne znam nijednog.
-
VCorp
#207 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Pa napisao sam, vi nama i niste mogli pomoći jer ste bili u opsadi. Kako smo mi išli pomagati svojima po BiH siguran sam da bi i vi isto uradili. Upravo sam ti rekao da sam ja iz familije koja je bila u Armiji BiH. Unsko - sanski kanton broji 300 hiljada stanovnika a sad kad je Fikret izašao na njegovom skupu je bilo deset hiljada onih zadrtih pa ti procijeni sam je li Abdić naš ili nije. U svakom gradu u Krajini u centru grada se viore ljiljani.joint union wrote: Onda fino napises vlast u Sarajevu. Trebali smo onog "vaseg" Abdica ustoliciti, sta mislis? Nije u redu, a?
Uostalom, koliko je tih "vlasti" u Sarajevu uopste bilo iz Sarajeva? Ja ne znam nijednog.
Što se tiče samog Abdića, čije sam ja zlo lično osjetio na koži moje familije ja ću ti reći jednu stvar. Da je Fikret, kao što je i izglasan ostao na poziciji predsjednika ja ti garantujem da ne bi bradonja bilo i da bi ovaj rat završio na drugi način. Ovako će ostati upamćen kao najveći izdajnik Bosne i Hercegovine i našeg naroda, a naša mržnja prema njemu ne znam da se može mjeriti ni s onom prema četnicima. Također smatram da je autonomija Krajine u okvirima naše države BiH za mene dobra ideja u loše vrijeme. To se pokazuje i danas kada nam grabe sve iz Sarajeva a ne daju ništa. Mi dobro znamo kome pripadamo, tome ti svjedoče puni autobusi Krajišnika od utakmica reprezentacije do komemoracije našim žrtvama u Srebrenici. Ako ništa, svjedoči to da je rat stao kad smo došli pred Banja Luku.
Rekao sam ti već da ja ne mislim na Sarajlije u smislu ljudi iz tog grada već na vlast. Sarajevo je moj glavni grad, imam u njemu prijatelje i svake godine sam barem jednom ili dva puta tamo i mnogo ga volim. Meni je žao ono što Sarajevo predstavlja u očima svih koji nisu iz njega i njegovih provincija ali doći će i taj dan pa da mu se vrati onaj sjaj i da bude jako kao prije i da zapravo bude glavni grad svih nas, da bude stub obrane BiH u politikom smislu a ne da se preko njega rasteže kako ko hoće.
A šta su ti smradovi iz centrale radili, to teško da ćemo saznati. Od smrti našeg voljenog Izeta Nanića do smrti dr. Irfana Ljubijankića.
- joint union
#208 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
O tome ti i govorim, vidis da nije u redu generalizirati. Isla je i raja iz Sarajeva u Krajinu, gardijska brigada, cini mi se, Sanski most '95 i Vikicevi ako me sjecanje sluzi.VCorp wrote:Pa napisao sam, vi nama i niste mogli pomoći jer ste bili u opsadi. Kako smo mi išli pomagati svojima po BiH siguran sam da bi i vi isto uradili. Upravo sam ti rekao da sam ja iz familije koja je bila u Armiji BiH. Unsko - sanski kanton broji 300 hiljada stanovnika a sad kad je Fikret izašao na njegovom skupu je bilo deset hiljada onih zadrtih pa ti procijeni sam je li Abdić naš ili nije. U svakom gradu u Krajini u centru grada se viore ljiljani.joint union wrote: Onda fino napises vlast u Sarajevu. Trebali smo onog "vaseg" Abdica ustoliciti, sta mislis? Nije u redu, a?
Što se tiče samog Abdića, čije sam ja zlo lično osjetio na koži moje familije ja ću ti reći jednu stvar. Da je Fikret, kao što je i izglasan ostao na poziciji predsjednika ja ti garantujem da ne bi bradonja bilo i da bi ovaj rat završio na drugi način. Ovako će ostati upamćen kao najveći izdajnik Bosne i Hercegovine i našeg naroda, a naša mržnja prema njemu ne znam da se može mjeriti ni s onom prema četnicima. Također smatram da je autonomija Krajine u okvirima naše države BiH za mene dobra ideja u loše vrijeme. To se pokazuje i danas kada nam grabe sve iz Sarajeva a ne daju ništa. Mi dobro znamo kome pripadamo, tome ti svjedoče puni autobusi Krajišnika od utakmica reprezentacije do komemoracije našim žrtvama u Srebrenici. Ako ništa, svjedoči to da je rat stao kad smo došli pred Banja Luku.
Rekao sam ti već da ja ne mislim na Sarajlije u smislu ljudi iz tog grada već na vlast. Sarajevo je moj glavni grad, imam u njemu prijatelje i svake godine sam barem jednom ili dva puta tamo i mnogo ga volim. Meni je žao ono što Sarajevo predstavlja u očima svih koji nisu iz njega i njegovih provincija ali doći će i taj dan pa da mu se vrati onaj sjaj i da bude jako kao prije i da zapravo bude glavni grad svih nas, da bude stub obrane BiH u politikom smislu a ne da se preko njega rasteže kako ko hoće.
A šta su ti smradovi iz centrale radili, to teško da ćemo saznati. Od smrti našeg voljenog Izeta Nanića do smrti dr. Irfana Ljubijankića.
I da se razumijemo, za mene je svaki dio i svaki (normalan) covjek u BiH jednako vrijedan.
I sta pobogu Sarajevo radi na ovoj temi, nikako da skontam?
- zgembomaratonac
#209 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Crna Gora: Dobri muslimani- nevidljivi i nečujniNakon protesta u Novom Pazaru: Zukorlićeva mladež protiv islamofobije u Crnoj Gori
http://sandzakpress.net/mok-prestanite- ... ih-sestara
http://balkans.aljazeera.net/vijesti/cr ... -i-necujni
25 Jan 2015
Na djelu je logika PEGIDA-e: mi smo civilizovani, nemamo ništa protiv muslimana, samo da ne nose marame i ne zidaju džamije.
"Slučaj" djevojčice iz Bara koja je u školu odlučila dolaziti sa hidžabom zapravo ne postoji. Ne postoji sa aspekta zakona, jer djevojčica nije učinila ništa što nije njeno ljudsko pravo, ne postoji sa aspekta Ministarstva prosvjete, koje je potvrdilo njeno pravo da nosi hidžab, ne postoji sa aspekta ugovora koji je država potpisala sa Islamskom zajednicom u Crnoj Gori, ne postoji sa aspekta takozvanih evropskih standarda, jer je garantovano Evropskom konvencijom o ljudskim pravima, precizno: članom 9. konvencije.
Čemu, onda, sva medijska buka koja prati ovaj "slučaj"? Medijska buka koja, ako ćemo pravo, sugeriše da ovdje imamo posve drugi "slučaj" – očit manjak tolerancije i poštovanja različitog, koji na polju internet-komentara prodire duboko u prostor vjerske i etničke mržnje, u mjeri koja je zapanjila i mene, koji od ljudi očekujem u principu sve najgore. Konstatujmo, stoga, popriličnu rupetinu u zvaničnom narativu o "crnogorskoj multikulturi i suživotu" koji je, je li, za primjer svima na Balkanu i šire, kako se voli reći. Elem, djevojčica kosu pokrila maramom, nastavni kadar odbio da predaje dok je ona, tako odjevena, na času. Onda se đaci okrenuli protiv djevojčice jer, kažu, neće da ispaštaju zbog nje..
Eh... Samo što vjerska obilježja u školama u praksi NISU zabranjena. Učenici nose krstove, a pravi modni hit su već godinama narukvice (volja te crne, volja te crvene) koje se prodaju u manastirima. Jeste nekad čuli da je profesor odbio da predaje jer učenik oko vrata nosi krst iz Ostroga? Kako bi tog nesretnog profesora tek razapeli mediji i političke partije.. A tek da se nastavnik sa "muslimanskim" imenom usudio braniti sekularnu državu tako što je odbio predavati sve dok učenici ne sklone krstove sa vrata? Može li to neko uopšte zamisliti? Ne? Pa kako smo onda u građanskoj i evropskoj Crnoj Gori svi isti?
Pa ipak, stvar se, gle čuda, zalomila baš na hidžabu. Koji se, rekosmo, osporava upravo sa pozicije “odbrane sekularne države”. To je u najmanju ruku licemjerno, jer gdje su branioci sekularnosti bili kada je država finansirala i sa Amfilohijem otvarala raskošni hram u Podgorici? Gdje su ti branioci kada Amfilohije ističe da je on, kao mitropolit, iznad države, jer je njegova crkve tu državu i “stvorila”? Udarnički posao desekularizacije crnogorskog društva zajednički su, u najvećoj mjeri, sproveli upravo država i Srpska pravoslavna crkva – katolička crkva i Islamska zajednica tu su odigrali tek sekundarnu ulogu. Meni se ipak čini da se ispod redova poručuje kako se pod “sekularnom državom” podrazumijeva da je u Crnoj Gori zabranjeno nošenje svih vjerskih obilježja, osim krsta. Što kažu oni naročito tolerantni: ja poštujem sve religije, nije važno kako se ko krsti.
Nakon crnogorskog osvajanja muslimanski gradova Bara i Ulcinja, na osnovu odluka Berlinskog kongresa, kao i Ugovorom između Crne Gore i Turske, kralj Nikola je na čelo Islamske zajednice u Crnoj Gori postavio hadži Salih-efendiju Hulija iz Ulcinja, davši mu "punovažnu vlast da sudi muslimanima po šerijatu onako kako je to bilo u turski vakat". Kralj Nikola to, dakako, nije učinio zato što je bio posvećen “evropskim standardima”, nego zato što je želio stabilizovati vlast na novoosvojenim teritorijama i pacifikovati muslimansko stanovništvo. Ali pitanje islama, očito, do danas, uprkos protoku vremena, ostaje traumatično za dobar dio crnogorskih građana. Rekao bi čovjek da će se, nakon toliko vjekova prisustva islama na Balkanu, navići. Nije baš da živimo na selu u Provansi, pa se šokiramo kada vidimo ženu sa hidžabom, jer to nikada ranije nismo vidjeli. Islam je sastavni dio naše tradicije, a svaki pokušaj da se “naša tradicija” i “naša kultura”, je li, “očisti” od islama golo je varvarstvo i put u toliko puta viđeni zločin.
Posljednji sam koji bi se protivio sekularizaciji crnogorskog društva, tim prije što ovo društvo ide u radikalno drugačijem pravcu. Međutim, selektivna “navodna sekularizacija”, kakvu primjećujem u dijelu crnogorske javnosti, najpodmuklija je vrsta diskriminacije. Na djelu je logika tipa PEGIDA: mi smo civilizovani, tolerantni, demokratski i sekularnosti posvećeni građani, nemamo mi ništa protiv muslimana, samo da ne nose marame i ne zidaju džamije, ukratko, da budu nevidljivi i nečujni. Ili, da parafraziramo znamenitu "šalu" američkih rasista kojom su objašnjavali svoj odnos prema crncima: što manje islama, manje islamofobije.
-
BOSANAC_PATRIOTA
#210 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Ah vidi Srpskih muslimana sa ekavicom i svim pratecim folklorom, ponosno i casno sa turskom zastavom i ljiljanima, okupatorska zastava odmah do ljiljana ... nit su ikada imali nit ce imati mozga, adano de primiriarslanbey wrote:
Navijači Novog Pazara, članovi grupe Torcida Sandžak, organizovaće u petak šetnju centralnim gradskim ulicama u znak protesta protiv objavljivanja karikatura proroka Muhameda u francuskom nedeljniku Šarli ebdo, ali i drugim medijima.
Kad ce muslimani i u BIH pridruziit se?
-
broj dva
#211 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Sandzaklijama bi bolje i pametnije bilo da protestuju radi karikatura Sandzaklija u Sarajevu, ovo za poslanika prosao voz, cjela Evropa ih je vec objavila...
-
VCorp
#212 Re: U Sandzaku protesti protiv karikatura poslanika a.s
Bili su u Sanskom mostu, dolazili su i neki iz Tuzlanskog kantona itd ...joint union wrote:O tome ti i govorim, vidis da nije u redu generalizirati. Isla je i raja iz Sarajeva u Krajinu, gardijska brigada, cini mi se, Sanski most '95 i Vikicevi ako me sjecanje sluzi.VCorp wrote:Pa napisao sam, vi nama i niste mogli pomoći jer ste bili u opsadi. Kako smo mi išli pomagati svojima po BiH siguran sam da bi i vi isto uradili. Upravo sam ti rekao da sam ja iz familije koja je bila u Armiji BiH. Unsko - sanski kanton broji 300 hiljada stanovnika a sad kad je Fikret izašao na njegovom skupu je bilo deset hiljada onih zadrtih pa ti procijeni sam je li Abdić naš ili nije. U svakom gradu u Krajini u centru grada se viore ljiljani.joint union wrote: Onda fino napises vlast u Sarajevu. Trebali smo onog "vaseg" Abdica ustoliciti, sta mislis? Nije u redu, a?
I da se razumijemo, za mene je svaki dio i svaki (normalan) covjek u BiH jednako vrijedan.
I sta pobogu Sarajevo radi na ovoj temi, nikako da skontam?
Ma to ti je sve povezano, jer čim se jave Sandžaklije javljaju se iz Sarajeva