U oktobru u Banjaluci: Republika Srpska - Srbija

bice_bice

Post by bice_bice »

Za jedan dan postao magistar, za tri mjeseca doktor znanosti

Bivši zamjenik ministra sporta RS uspio je nemoguće - za jedan dan položio je svih sedam ispita na postdiplomskom studiju u Novom Sadu, a za tri mjeseca i bez sjednice komisije spremio je i obranio doktorsku disertaciju.

ISTOČNO SARAJEVO - Da u RS odavno ne funkcionira obrazovni sustav, prvi je pokazao entitetski ministar prosvjete Anton Kasipović poništavajući diplome skoro 300 studenata na privatnim fakultetima u RS.

Ipak, da situacija ni na fakuletima koji nisu privatni također nije na zavidnoj razini, možda ponajbolje pokazuje primjer Gruje Bjekovića, predsjednika Regionalnog odbora SNSD-a u sarajevsko-romanijskoj regiji.

Prema dokumentima koji su u posjedu "Dnevnog avaza", ovaj bivši zamjenik ministra sporta iz razdoblja vladavine haškog optuženika Radovana Karadžića uspio je nemoguće - za jedan dan položio je svih sedam ispita na postdiplomskom studiju u Novom Sadu, a za tri mjeseca i bez sjednice komisije spremio je i obranio doktorsku disertaciju.

Bjeković ipak tvrdi da to nije točno te dodaje da mu ni komisija, koju je formirao Univerzitet u Istočnom Sarajevu kako bi preispitao diplome, magistarske radove i doktorate svojih radnika, nije stopirala izbore i zvanja.

- To je sve dio političke priče, kako bi mene uzdrmali na postojećim pozicijama - tvrdi Bjeković.

Ipak, prema dokumentima koje posjeduje list, a koje je potpisao tadašnji predsjednik komisije i prodekan za nastavu Fakulteta fizičke kulture u Istočnom Sarajevu prof. dr. Darko Kalajdžić, "docentu dr. Bjekoviću stopiraju se izbori i zvanja dok se ne ispitaju okolnosti pod kojima je, za vrlo kratko vrijeme i uz nepotpunu dokumentaciju, stekao znanstveni stupanj magistra i doktora znanosti".

- Od odobrenja projekta i teme do predaje urađene doktorske disertacije prošlo je manje od tri mjeseca i nama, kao članovima komisije, ovo je čudno, jer nam nije poznato da je bilo tko uradio za kraće vrijeme doktorsku disertaciju - navodi se u izvještaju koji je potpisao Darko Kalajdžić.

Aktualni dekan Fakulteta fizičke kulture Danko Pržulj kaže da Bjekovićev magisterij još nisu provjerili u Novom Sadu.

- Ipak, iza zaključka da je doktorat sporan, stojimo i dalje. Da bi netko doktorirao, najmanje pet ili šest puta mora se sastati Znanstveno-nastavno vijeće, a mi nemamo dokaza da je to urađeno i jednom - istakao je Pržulj.

14.7.2007.
Pincom.info
Ljubuncic50

Post by Ljubuncic50 »

Jebo mater, ako Misimovic i Grujic odigraju treba ih pobit odma!

U picku materinu, bas se ponadao da Misimovic, neki patriota, kad kurac, na spisku ovom.

Isto da sad Federacija BiH igra prijateljsku sa Sandzakom, Turskom.. Koji vam je kurac vishe .. :(
ropx

Post by ropx »

Kakav ce to spektakl da bude!!!!!!!!!!!!!Za koga navijati pa za SRBE!To je isto kao kad igra BiH-Turska.
ibro dirka

Post by ibro dirka »

ropx wrote:Kakav ce to spektakl da bude!!!!!!!!!!!!!Za koga navijati pa za SRBE!To je isto kao kad igra BiH-Turska.
I tako ropx zavrsi kratku, ali saroliku navijacku karijeru. :D
ropx

Post by ropx »

ibro dirka wrote:
ropx wrote:Kakav ce to spektakl da bude!!!!!!!!!!!!!Za koga navijati pa za SRBE!To je isto kao kad igra BiH-Turska.
I tako ropx zavrsi kratku, ali saroliku navijacku karijeru. :D
Još ne...na tvoju žalost
ibro dirka

Post by ibro dirka »

Ma polako, gdje ti se zuri :D
visby

Post by visby »

Nekad 93 odigrala se i takva utakmica kao Republika Srpska - Republika Srpska Krajina :-)
ibro dirka

Post by ibro dirka »

visby wrote:Nekad 93 odigrala se i takva utakmica kao Republika Srpska - Republika Srpska Krajina :-)
Jeste, arbitar Ante Oluja :D
Mahalac

Post by Mahalac »

a jes bila promaha, pomete :-)
Hantraga

Post by Hantraga »

Mislim da nema potrebe da mi igramo sa Kosovom prijateljsku...
Prvo Sta mi imamo veze sa Kosovom...
Drugo, mogu nas ljudi pobjediti pa et sramote... :D

Ali zato trebamo da odemo u Novi Pazar da odigramo nezvanicnu sa Sandjakom... :D
zavrzlama

Post by zavrzlama »

Utakmica cisto provokacijskog karaktera...sa ciljem homogenizacije srba u BIH...omalovaqzavanja BIH drzave...i sve na kraju ide na stetu BIH srba..kojim se krade i otudjuje BIH od strane onih koji jos sanjaju veliku srbiju
nash

Post by nash »

Gledajuci sa sportskog aspekta mislim da ce biti tesko izvesti da igraju internacionalci kao Misimovic? Da li se taj datum vodi kao oficijelni UEFA termin za prijateljske tekme? Ja mislim da ne sto znaci da nece moci dobiti odsustvo od kluba koji ga placa. Drugo je kada nas jebeni NSBiH posalje poziv.
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

Post by Dado dijasporitus »

Fratris wrote:
Hantraga wrote:I Catalonia (Dio Spanije u kojem je grad Barcelona) nije drzava, pa su skoro igrali prijateljsku utakmicu sa USA...

Trebali su i RS-ovci pozvati USA, da odigraju prijateljsku, posto ovi vidim igraju sa ovim nekim neFIFA-inim reprezentacijama.... :D
Mnoge Spanjolske pokrajine/regije igraju prijateljske utakmice, najcesce izmedju Bozica i Nove Godine.

Ne bi ni meni smetalo da RS igra kao administrativna jedinica BiH, kao sto mi ne smeta da igra selekcija Tuzlanskog Kantona protiv selekcije Posavskog ili Burkine Faso. Al ovo nije reprezentacija RS kao administrativne jedinice, ovo je reprezentacija Bosanskih Srba kao naroda.
Tacno. Zvace sebe repka RS-a a izostavljaju npr Muslimovica koji je rodjeni Banjalucanin gdje je i poceo karijeru u Borcu. Cista rasisticka diskriminacija a mozda cak i krsenje Daytona :-)
Dado dijasporitus

Hantraga wrote:Mislim da nema potrebe da mi igramo sa Kosovom prijateljsku...
Prvo Sta mi imamo veze sa Kosovom...
Drugo, mogu nas ljudi pobjediti pa et sramote... :D

Ali zato trebamo da odemo u Novi Pazar da odigramo nezvanicnu sa Sandjakom... :D
Mislis da bi mogli uzeti Sandzaklije :? :D :D :D
nesorta

Post by nesorta »

Jelic ce izvest pocetni udarac
basicman

Post by basicman »

nek igraju skim hoce al njima iz bosne nema. nema im nigdje dalje. mogu srbovat 365 dana godisnje al nece nikad imat pasos niti bit posmatrani kao drzava i nece nikad nijedna druga drzava osim srbije s njima odigrati ijednu utakmicu. toliko su jadni da i ne kontaju. srbi iz srbije ih po forumima i radiju prozivaju "bosanski cobani" a ismijavaju im se, isto kao pravi hrvati ovim ustasama odavde a oni ni grama mozga nemaju i dalje neki inat prosipaju. srbujte i dalje vi koji mislite da je ispravno a realno sto vise srbujete to vise teritorije gubite i ako budete dalje srbovali unisticete se jos vise. par primjera za ovo navedeno: srbovali ste u hrvatskoj, pa vas protjerase, srbovali ste po bosni , a bosna nezavisna i priznata, srbovali ste po kosovu... a kosovo ce evo postati nezavisno, srbovali ste crnogorcima , a evo i oni se odcjepise i nemogu vas ni oni... pa zar vam nije jasno cetnici da niko ne moze s vama. pa dokle vise taj vas inat i nacionalizam sto vam samo steti i ubacuje vas u jos veca govna. koliko vam jos lekcija treba. da skontate da je dosta. jedan covjek mi rece, ako neko ima 6 razlicitih komsija i posvadja se sa svakim, onda nije greska kod komsija, nego je greska kod njega samog.... dobro razmislite o ovome
ropx

Post by ropx »

basicman wrote:nek igraju skim hoce al njima iz bosne nema. nema im nigdje dalje. mogu srbovat 365 dana godisnje al nece nikad imat pasos niti bit posmatrani kao drzava i nece nikad nijedna druga drzava osim srbije s njima odigrati ijednu utakmicu. toliko su jadni da i ne kontaju. srbi iz srbije ih po forumima i radiju prozivaju "bosanski cobani" a ismijavaju im se, isto kao pravi hrvati ovim ustasama odavde a oni ni grama mozga nemaju i dalje neki inat prosipaju. srbujte i dalje vi koji mislite da je ispravno a realno sto vise srbujete to vise teritorije gubite i ako budete dalje srbovali unisticete se jos vise. par primjera za ovo navedeno: srbovali ste u hrvatskoj, pa vas protjerase, srbovali ste po bosni , a bosna nezavisna i priznata, srbovali ste po kosovu... a kosovo ce evo postati nezavisno, srbovali ste crnogorcima , a evo i oni se odcjepise i nemogu vas ni oni... pa zar vam nije jasno cetnici da niko ne moze s vama. pa dokle vise taj vas inat i nacionalizam sto vam samo steti i ubacuje vas u jos veca govna. koliko vam jos lekcija treba. da skontate da je dosta. jedan covjek mi rece, ako neko ima 6 razlicitih komsija i posvadja se sa svakim, onda nije greska kod komsija, nego je greska kod njega samog.... dobro razmislite o ovome
Čuj zovu nas čobanima,koji ste vi bolesnici!!!Mada u principu i da nas zovu kako hoce ( a ne zovu)bar nas ne mrze i nisu pucali na nas i mi za njih nismo čentitet ili republika šumska i mi za njih nismo četnici i ne prijete da ce nas oterato preko Drine i 1000 drugih stvari.A to da necemo biti država jednog dana ili vrlo uskoro...hmmm nebih stavio ruku u vatru,a vama ostaje da se tako hrabrite i ku....e preko foruma.Niko nece sa nama isto kao što niko nece s vama,dobro razmislite i vi balije poturčene( ako vi stalno možete pisati četnici).
cyprus

Post by cyprus »

Evo vako. Ja nisam ljubitelj prijateljskih utakmica generalno, ni onih gdje igraju priznate reprezentacije, a još manje nepriznate. Jednostavno ne volim gledat utakmice bez rezultatskog značaja. Ali to je potpuno nebitno za ovu temu.

Vezano za temu, ova utakmica u službenom smislu predstavlja apsolutno isto što i igranje španskih pokrajina sa regularnim reprezentacija. Nisam baš bio oduševljen ni idejom o utakmica Baskije, Katalonije, Galicije, Andaluzije itd, ali ne mogu tvrdit da je to različit slučaj nego ovo. Ono neko pričanje Katalonija prorodna, RS vještačka nema nikakve racionalne veze sa ovim slučajem. Dakle, šta želim reći: ako Katalonija može igrat nezvanične utakmice može onda i RS i bilo koja druga administrativna jedinica bilo koje države na svijetu. Ali kažem, nisam pristalica prijateljskih, ponajmanje vakih.

Btw prošle godine je na Sjevernom Kipru održan turnir pod nazivom ELF Kup na kojem je učestvovalo 8 reprezentacija: 2 priznate - Tadžikistan i Kirgistan i 6 ni blizu priznatih - Krim (predstavlja Tatare autonomne regije Krim u Ukrajini), Gagauzija (autonomna regija Moldavije), Grenland (danska kolonija), Tibet (autonomna regija Kine), Zanzibar (historijski dio Tanzanije) i Sjeverni Kipar (samoproglašena republika u de jure sastavu Kipra). No ovaj turnir nije učinio nimalo državom ni Krim, ni Gagauziju, ni Grenland, ni Tibet, ni Zanzibar, ni Sjeverni Kipar.

Dakle, ova utakmica ne treba toliko zabrinjavat samim svojim odigravanjem. No kako je već neko rekao, meni mnog više smeta što ta reprezentacija RS-a ne uključuje ni jednog nesrbina. To jeste diskriminatorski, pa čak i rasistički, jer RS nije samo entitet srpskog naroda. A ako Grujić i Misimović zaigraju za tu reprezentaciju u dotičnoj utakmici, mislim da se ne treba ljutit na njih, jer ipak nastupaju za jedan entitet koji je dio naše države.
Dado dijasporitus

Ja mislim da se treba ljutiti i na jednog i na drugog ako nastupe. Kao sto si dobro rekao da u principu nije nista neobicno da entitet igra u nekom reprezentativnom sastavu ali je diskriminirajuce da se zove po entitetu koji bi trebao da cini BiH a da pri tom ne uvrstava nesrbe koji su sa podrucja RS-a (nije da nema kvalitete). Ako ova dvojica to nevide i demostrativno ne odbiju da igraju za takvu rasisticku reprezentaciju onda im se treba uzeti za zlo. Nista ne dobijaju iz toga a samo mogu izgubiti.
brdo

Post by brdo »

bijelo_dugme wrote:Ja se najvise cudim da ce igrat Misimovic, ja mislijo on "pravi" bosanac koji se bori za BiH.

Treba sve otjerat u pu'ku materinu
zato smo i izgubil sto takvi supci poput Misimovica igraju za BIH.
ropx

Post by ropx »

cyprus wrote:Evo vako. Ja nisam ljubitelj prijateljskih utakmica generalno, ni onih gdje igraju priznate reprezentacije, a još manje nepriznate. Jednostavno ne volim gledat utakmice bez rezultatskog značaja. Ali to je potpuno nebitno za ovu temu.

Vezano za temu, ova utakmica u službenom smislu predstavlja apsolutno isto što i igranje španskih pokrajina sa regularnim reprezentacija. Nisam baš bio oduševljen ni idejom o utakmica Baskije, Katalonije, Galicije, Andaluzije itd, ali ne mogu tvrdit da je to različit slučaj nego ovo. Ono neko pričanje Katalonija prorodna, RS vještačka nema nikakve racionalne veze sa ovim slučajem. Dakle, šta želim reći: ako Katalonija može igrat nezvanične utakmice može onda i RS i bilo koja druga administrativna jedinica bilo koje države na svijetu. Ali kažem, nisam pristalica prijateljskih, ponajmanje vakih.

Btw prošle godine je na Sjevernom Kipru održan turnir pod nazivom ELF Kup na kojem je učestvovalo 8 reprezentacija: 2 priznate - Tadžikistan i Kirgistan i 6 ni blizu priznatih - Krim (predstavlja Tatare autonomne regije Krim u Ukrajini), Gagauzija (autonomna regija Moldavije), Grenland (danska kolonija), Tibet (autonomna regija Kine), Zanzibar (historijski dio Tanzanije) i Sjeverni Kipar (samoproglašena republika u de jure sastavu Kipra). No ovaj turnir nije učinio nimalo državom ni Krim, ni Gagauziju, ni Grenland, ni Tibet, ni Zanzibar, ni Sjeverni Kipar.

Dakle, ova utakmica ne treba toliko zabrinjavat samim svojim odigravanjem. No kako je već neko rekao, meni mnog više smeta što ta reprezentacija RS-a ne uključuje ni jednog nesrbina. To jeste diskriminatorski, pa čak i rasistički, jer RS nije samo entitet srpskog naroda. A ako Grujić i Misimović zaigraju za tu reprezentaciju u dotičnoj utakmici, mislim da se ne treba ljutit na njih, jer ipak nastupaju za jedan entitet koji je dio naše države.
U principu se slažem sa tobom.
cyprus

Post by cyprus »

brdo wrote:
bijelo_dugme wrote:Ja se najvise cudim da ce igrat Misimovic, ja mislijo on "pravi" bosanac koji se bori za BiH.

Treba sve otjerat u pu'ku materinu
zato smo i izgubil sto takvi supci poput Misimovica igraju za BIH.
Jah, biće da je zato. :roll:
basicman

Post by basicman »

ropx wrote:
basicman wrote:nek igraju skim hoce al njima iz bosne nema. nema im nigdje dalje. mogu srbovat 365 dana godisnje al nece nikad imat pasos niti bit posmatrani kao drzava i nece nikad nijedna druga drzava osim srbije s njima odigrati ijednu utakmicu. toliko su jadni da i ne kontaju. srbi iz srbije ih po forumima i radiju prozivaju "bosanski cobani" a ismijavaju im se, isto kao pravi hrvati ovim ustasama odavde a oni ni grama mozga nemaju i dalje neki inat prosipaju. srbujte i dalje vi koji mislite da je ispravno a realno sto vise srbujete to vise teritorije gubite i ako budete dalje srbovali unisticete se jos vise. par primjera za ovo navedeno: srbovali ste u hrvatskoj, pa vas protjerase, srbovali ste po bosni , a bosna nezavisna i priznata, srbovali ste po kosovu... a kosovo ce evo postati nezavisno, srbovali ste crnogorcima , a evo i oni se odcjepise i nemogu vas ni oni... pa zar vam nije jasno cetnici da niko ne moze s vama. pa dokle vise taj vas inat i nacionalizam sto vam samo steti i ubacuje vas u jos veca govna. koliko vam jos lekcija treba. da skontate da je dosta. jedan covjek mi rece, ako neko ima 6 razlicitih komsija i posvadja se sa svakim, onda nije greska kod komsija, nego je greska kod njega samog.... dobro razmislite o ovome
Čuj zovu nas čobanima,koji ste vi bolesnici!!!Mada u principu i da nas zovu kako hoce ( a ne zovu)bar nas ne mrze i nisu pucali na nas i mi za njih nismo čentitet ili republika šumska i mi za njih nismo četnici i ne prijete da ce nas oterato preko Drine i 1000 drugih stvari.A to da necemo biti država jednog dana ili vrlo uskoro...hmmm nebih stavio ruku u vatru,a vama ostaje da se tako hrabrite i ku....e preko foruma.Niko nece sa nama isto kao što niko nece s vama,dobro razmislite i vi balije poturčene( ako vi stalno možete pisati četnici).
da ti malo pojasnim stvari oko tvog posta, koji nema skoro nijednog argumenta nego samo pokazuje da vrijedas jer te je moj post, koji je bez uvrjeda, izgleda toliko pogodio pa ti je samo ostalo da vrijedas. a poznato je da istina najvise boli. pod broj jedan ako ne vjerujes da vas zovu cobanima evo ti orginalan citat sa foruma radija B92 i to kad je srbija izgubila od argentine 0:6, sta pisu beogradski srbi o vama:

"FEEL GOOD HAHAHAH 6:0. EJ GDE SU SADA NEBESKI IGRACI POPUT KEZMANA, VIDICA,KOROMANA I OSTALIH KOMPLEKSASHA ? AH BRUKE KEVE MI ,OVO SE NIJE DESILO DECENIJAMA .KAKVA DRZAVA TAKVI I FUDBALERI ZAR NE? AJDE DA NASIM BEDNICIMA ZAPALIMO JEDNU SVECU ZA OPROSTAJ.EJ JOS COBANI IZ MRKONJIC GRADA i BIJELJINE DOSLI DA NAS BODRE U NEMACKU,VEROVATNO SE NADALI U PROROCICU BABU STANU DA CE NAM DONETI SRECU HAHAHAHAHAHAH."

ovo je bio i link dok nisu zatvorili forum, gdje si mogao da se uvjeris u orginalsnost citata: http://forum.b92.net/index.php?showtopic=29241&st=375

pod broj dva, spominjes da vas ne mrze ali je fakt da vas i ne vole. jednostavne vide da niste kao oni. ne pricate kao oni, ne ponasate se kao oni i bicete stalno za njih nesto drugacije i nesto inferniornije, jer njihovoj aroganciji uistinu nema kraja.
pod broj tri nije istina da nebi srbi iz srbije pucali po vama, jer je veliki broj srpskih civila ukljucujuci i djecu poginuo upravo od cetnickih granata koje su bile ispaljene na opkoljeno sarajevo. dakle ne da ne bi pucali na vas, nego je fakt da su pucali.
pod broj cetiri nije ni cudo sto vas (mislim na cetnike, a ne na normalne pravoslavne bosance koji vole bosnu) dosta ljudi zove republika sumska. poslje svega sto se je desilo, dakle masakra u srebrenici,masovnih ubijanja civila u zvorniku i bijeljini, koncentracionih logora, ciscenja sela i klanja, dugogodisnje granatiranje sarajeva itd., cetnici i dalje koriste svaku priliku da opet prjete i da se ponose na nesto cega bi se svako stidio. u srbiji na utakmici srbija-bih opet pjevaju noz, zica srebrenica, i citav stadion im aplaudira i ponose se necim sto je osudeno kao genocid. poznato je doduse da su vecina tih na stadionu bili cetnici iz bosne.

pod broj pet, ja ti garantujem da neceti nikad bit samostalni i stavljam za to ruku u vatru. ako budete htjeli na silu da se odvojite, znate da to nebi proslo bez novog rata, a u taj rat cetnici nikad nebi usli, jer znaju da nisu rat dobili kad su bili u puno boljoj poziciji a ne sad kad su karte ponovo izmjesane i njihove sanse na uspjeh daleko manje.

za kraj zelim da kazem, bosancima pravoslavcima koji vole ovu zemlju svaka cast i vazda im skidam kapu i cjenim ih a za one koji su cetnici iz republike srpske (naravno da ima i onih sto nisu) postojao bi u buducnosti samo jedan spas, koji se nazalost nece desiti. taj spas bi bio da evropska zajednica sprovede proces entnacificiranja srpskog stanovnistva u srpskom entitetu, slican kao onaj u njemackoj poslje drugog svjetskog rata. dakle da svakog koji je nacionalizmom zadojen prevaspitaju u normalnog covjeka i dokazu mu razmjer svih srpskih zlocina u BiH. tak onda bi ta prevaspitana generacija mozda mogla imate normalne odnose prema BiH a ne mrzila drzavu u kojoj zivi i tek onda bi mogli ici naprijed. ovako (za)ostajete jednostavno jadni i u fasizmu i nacionalizmu zadojeni a nazalost sumnjam da cete sami od sebe pameti doci i uvidjeti da vas srbovanje i nacionalizam nigdje ne vodi.
Crvena Tifoza

Post by Crvena Tifoza »

FSS SE ZAHVALIO SAD NIJE TRENUTAK

Srbija će jednoga dana igrati sa Republikom Srpskom ali neophodno je da se poklope kockice kako bi FSS izašao u susret zahtevima FS Republike Srpske...

Na Terazijama 35 su morali da se zahvale braći preko Drine i jednostavno ih uvere kako sada nije trenutak za odigravanje jednog ovakvog meča. Prvo i najvažnije, oktobar je mesec kada Srbija praktično rešava sudbinu u kvalifikacijama za EP 2008. i bilo bi zaista neozbiljno da pred mečeve sa Jermenijom i Azerbejdžanom ,selektor Havijer Klemente „priziva” povredu nekog reprezentativca.

Takođe,za odigravanje utakmice „ovog nivoa” neophodna je i saglasnost FS Bosne i Hercegovine, legitimnog člana UEFA... Uglavnom, ideja je dobra ali za realizaciju je potrebno vreme i pravi trenutak.
Prc :lol:
Hantraga

Post by Hantraga »

Crvena Tifoza wrote:
FSS SE ZAHVALIO SAD NIJE TRENUTAK

Srbija će jednoga dana igrati sa Republikom Srpskom ali neophodno je da se poklope kockice kako bi FSS izašao u susret zahtevima FS Republike Srpske...

Na Terazijama 35 su morali da se zahvale braći preko Drine i jednostavno ih uvere kako sada nije trenutak za odigravanje jednog ovakvog meča. Prvo i najvažnije, oktobar je mesec kada Srbija praktično rešava sudbinu u kvalifikacijama za EP 2008. i bilo bi zaista neozbiljno da pred mečeve sa Jermenijom i Azerbejdžanom ,selektor Havijer Klemente „priziva” povredu nekog reprezentativca.

Takođe,za odigravanje utakmice „ovog nivoa” neophodna je i saglasnost FS Bosne i Hercegovine, legitimnog člana UEFA... Uglavnom, ideja je dobra ali za realizaciju je potrebno vreme i pravi trenutak.
Prc :lol:
Gdje je ovo objavljeno?
Post Reply