U koju se stranku uhljebiti/ukruhiti prije izbora?

Alfons Kauders

#26 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:Dzaba sve bolan, za prosle izbore npr. aktivista SDS-a na pristojnoj udaljenosti od birackog mjesta sacekuje ljude koji su im duzni i koji moraju doci na telefonski poziv, tu im daju ispunjen glasacki listic (koji su dobili od predsjednika OIK-a koji je uzgred njihov clan, al sa trenutno zamrznutim statusom u partiji :-D) a na povraku uzimaju prazan listic, perpetum mobile moze da nastavi proces :D

Ostaje varijanta sa jebavanjem majke i blize familije na listicu, al i tu je revnosni posmatrac pripadujuce stranke koji pazi da proces tece "regularno"....i pomisao na 500 markica razvlaci osmijeh siroko 8-)
pa nije im plaho pomoglo... :D sds-u mislim... :D

tad mi je bilo zao, jer uvijek navijam da sto nenormalnija i nesposobnija politicka opcija pobijedi u rs... ali ni snsd nije razocarao, naprotiv... :D napravili su vise stete od kraja 2005 do danas nego sds u svim poslijeratnim godinama, uz izuzetak 1998... :D

ja budala mislio da su normalniji od ovih, ali eto, ugodno su me obradovali... :D :D :D
BSn

#27 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by BSn »

Najbolje ti je da se uclanis u neku nacionalnu - al' da si ti kontra-nacija. Usput asikujes i s makar dvije oponentne stranke (isto iz te nacije)... Koja prodje, ti dres promijenis i osjecas se k'o Covjecija ribica u toj stranci - s tim sto te ne bi pokusavali unistiti, nego bi bio k'o preparirani medo u lovackom domu - svi te zele vidjeti, a ko je vidjen, taj je trazen, a ko je trazen, taj je na poziciji, a ko je na poziciji, taj je kad tad na vlasti. :D
felipe kajetano

#28 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by felipe kajetano »

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote:Dzaba sve bolan, za prosle izbore npr. aktivista SDS-a na pristojnoj udaljenosti od birackog mjesta sacekuje ljude koji su im duzni i koji moraju doci na telefonski poziv, tu im daju ispunjen glasacki listic (koji su dobili od predsjednika OIK-a koji je uzgred njihov clan, al sa trenutno zamrznutim statusom u partiji :-D) a na povraku uzimaju prazan listic, perpetum mobile moze da nastavi proces :D

Ostaje varijanta sa jebavanjem majke i blize familije na listicu, al i tu je revnosni posmatrac pripadujuce stranke koji pazi da proces tece "regularno"....i pomisao na 500 markica razvlaci osmijeh siroko 8-)
pa nije im plaho pomoglo... :D sds-u mislim... :D

tad mi je bilo zao, jer uvijek navijam da sto nenormalnija i nesposobnija politicka opcija pobijedi u rs... ali ni snsd nije razocarao, naprotiv... :D napravili su vise stete od kraja 2005 do danas nego sds u svim poslijeratnim godinama, uz izuzetak 1998... :D

ja budala mislio da su normalniji od ovih, ali eto, ugodno su me obradovali... :D :D :D
Pa dobro svako ima svoje prioritete i zelje glede izbornih rezultata :-D ..drago mi je da si zadovoljan, to znaci da nije sve uzalud bilo :D

A da ti kazem da je SDS-u itekako pomogla ova strategija, vozd porazen ubijedljivo :wink: ...jest da je presidente SDS-a kasnije popio 5 metaka i poslan u vjecna lovista al' stas..kleta sudba 8-)
Alfons Kauders

#29 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote: Pa dobro svako ima svoje prioritete i zelje glede izbornih rezultata :-D ..drago mi je da si zadovoljan, to znaci da nije sve uzalud bilo :D

A da ti kazem da je SDS-u itekako pomogla ova strategija, vozd porazen ubijedljivo :wink: ...jest da je presidente SDS-a kasnije popio 5 metaka i poslan u vjecna lovista al' stas..kleta sudba 8-)
vidis, sto su vece budale tamo, to su manje sanse da ce mene ili moje dijete neko nekad zvati da ponovo ide na ozren... :D

samo se u to uzdam, i zato uvijek navijam da u rs izaberu sto nesposobnije i gluplje, jer ne znaju voditi ni mjesnu zajednicu, a kamoli vojsku... :D

tako da me zaboli i za garica, i za krsica i za obrenov jebodrom na preslici... :D bolje da se sami ubijaju nego da rokaju po tuzli, meni super... :D ako treba uleticu ja love i oruzja, da ubrzaju... :D
Slot33

#30 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by Slot33 »

Ma kakvi, stranke...NVO ce ovdje jos dugo biti najveci zicer :D
Mada da sam ''federalac'' :? ...ovaj Radoncic mi nekako najvise obecava...Podsjeca me na Dodika dok je jos bio mlad i zelen..
Last edited by Slot33 on 28/05/2010 00:53, edited 1 time in total.
Alfons Kauders

#31 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by Alfons Kauders »

Slot33 wrote:Ma kakvi, stranke...NVO ce ovdje jos dugo biti najveci zicer :D
Mada da sam ''federalac'' :? ...ovaj Radoncic mi nekako najvise obecava...
cestitam...

u samo dvoje recenice si naveo meni dvije najmrze grupe ljudi... :D
Slot33

#32 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by Slot33 »

Alfons Kauders wrote:
cestitam...

Eto ti i treci.. :lol:(gore)
PS.
Jbg, kod tvojih (NS ili nesto slicno)samo solo pasulj...
felipe kajetano

#33 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote: Pa dobro svako ima svoje prioritete i zelje glede izbornih rezultata :-D ..drago mi je da si zadovoljan, to znaci da nije sve uzalud bilo :D

vidis, sto su vece budale tamo, to su manje sanse da ce mene ili moje dijete neko nekad zvati da ponovo ide na ozren... :D

samo se u to uzdam, i zato uvijek navijam da u rs izaberu sto nesposobnije i gluplje, jer ne znaju voditi ni mjesnu zajednicu, a kamoli vojsku... :D

tako da me zaboli i za garica, i za krsica i za obrenov jebodrom na preslici... :D bolje da se sami ubijaju nego da rokaju po tuzli, meni super... :D ako treba uleticu ja love i oruzja, da ubrzaju... :D
Pa dobro sad..majka mu stara na Ozrenu je bash cist vazduh, vazdusna banja :D ..ja praktikujem nekad do Gostilja tabanat, zapalit sta god i udri po voltazi 8-)

Nemoj da si malodusan tako bolan, znas sta je bilo zadnji put kad su bili ovi sto ne znaju voditi vojsku i MZ :-? ..nije ugodno bilo ni u TZ, stoga nemoj da si mazohista :wink:

Mislis Omera i fukodrom :)
Alfons Kauders

#34 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote: Pa dobro sad..majka mu stara na Ozrenu je bash cist vazduh, vazdusna banja :D ..ja praktikujem nekad do Gostilja tabanat, zapalit sta god i udri po voltazi 8-)
priroda nije problem, vec ljudi... :D
Nemoj da si malodusan tako bolan, znas sta je bilo zadnji put kad su bili ovi sto ne znaju voditi vojsku i MZ :-? ..nije ugodno bilo ni u TZ, stoga nemoj da si mazohista :wink:
pa dobro im je krenulo, ali se nije dobro zavrsilo... a bilo bi im i puno gore da nije stao rat... nicija nije do zore gorila... u tz nije bilo ugodno, i upravo zato i govorim da mi je puno draze kada tamo izaberu idiote koji ce ih svesti na prosjacki stap... :D za rat ne treba dvoje, za rat trebaju pare... :D realno gledajuci, sve politicke opcije u rs bi ponovo prvom prilikom okrenule topove na moj grad i ponovo napravile isto ili vece sranje... nemoj se sta uvrijediti, ali tako je... meni su potpuno isti i zato navijam za najvece lopine koje ce sto vise upropastiti rs, cisto radi moje sigurnosti - neka laju do sutra, nije 1992 druze... :D sad u mojoj zgradi ima vise oruzja nego u citavoj tuzli na pocetku rata... :D
Mislis Omera i fukodrom :)
:dance:
Alfons Kauders

#35 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by Alfons Kauders »

Slot33 wrote:
Alfons Kauders wrote:
cestitam...

Eto ti i treci.. :lol:(gore)
PS.
Jbg, kod tvojih (NS ili nesto slicno)samo solo pasulj...
kod mene je grah...

a pasulj bujrum trazi s kontra strane drine... kod zemljaka fahre... :D
felipe kajetano

#36 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

priroda nije problem, vec ljudi... :D
Nisam ni ja nesto odusevljen sa tamosnjim ljudima, mada im'o sam trebu iz Krtove 2, dobra rumena..znas ono sir i kajmak cuda cine..pogotovo sa prednjim gabaritima :D

realno gledajuci, sve politicke opcije u rs bi ponovo prvom prilikom okrenule topove na moj grad i ponovo napravile isto ili vece sranje.
..
pretjerujes bolan...ispucalo se brate i previse :wink: ...dosta je...
sad u mojoj zgradi ima vise oruzja nego u citavoj tuzli na pocetku rata... :D
A ove Ozrence zetva poharala, nije fer jbg :)
Alfons Kauders

#37 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote:Nisam ni ja nesto odusevljen sa tamosnjim ljudima, mada im'o sam trebu iz Krtove 2, dobra rumena..znas ono sir i kajmak cuda cine..pogotovo sa prednjim gabaritima :D
volish znaci rumene seljanke, :D ko s komunistickih propagandnih postera... :D
pretjerujes bolan...ispucalo se brate i previse :wink: ...dosta je...
nazalost, ne pretjerujem nimalo... ideologija se nije promijenila, sredstva jesu, silom prilika - kad su i na drugoj strani nisana imali puske umjesto skolskih torbi... :D
A ove Ozrence zetva poharala, nije fer jbg :)
pa? bolje im je da ih je zetva poharala nego tuzlaci... koji se s njima bas i nisu lijepo ophodili nakon 25. maja, s pravom...
Bitte_Halt_ja_ja

#38 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by Bitte_Halt_ja_ja »

Alfons Kauders wrote:
felipe kajetano wrote:
Socijalista wrote:Udji u jednu stranku, a za drugu glasaj :thumbup: :D
Dostignuca u oblasti telekomunikacija sprijecavaju ovakve pokusaje :D :wink:
bice zabranjeno unositi mobitele...

a i da ne bude... lijepo zaokruzis stranku koja te poslala... slikas... onda zabijes olovku u listic, fol slucajno ga poderao... i zatrazis zamjenski...

ili nakon slikanja nacrtas ogromnu kurcinu preko listica i napises "napusim se ja svima vama kurca"...

Ima bolje rjesenje. Uslikaj prazan listic (samo osnovne podatke) i odna u photoshopu kod kuce dodajes redom stranke na svaku kopiju slike. I onda krenes od stranke do stranke pa vidi sta ti nude. Moze se tu i zaraditi
Ahmmed

#39 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by Ahmmed »

Alfons, baš si politički nekorektan :D
felipe kajetano

#40 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

volish znaci rumene seljanke, :D ko s komunistickih propagandnih postera... :D
:dance:
nazalost, ne pretjerujem nimalo... ideologija se nije promijenila, sredstva jesu, silom prilika - kad su i na drugoj strani nisana imali puske umjesto skolskih torbi... :D
ma kakvi..ja ne znam da neko uopste spominje bilo kakvu ideologiju, to je glupost....Srbi vole katkad zapjevat na svadbama koju "ideolosku"(nad kraljevom i sl.) i tu se sve zavrsava....eh sto su nekada bili dobri oni ispracaji u vojsku :(
? bolje im je da ih je zetva poharala nego tuzlaci... koji se s njima bas i nisu lijepo ophodili nakon 25. maja, s pravom
...
Ma to je vise bilo sarkasticno, ti ljudi drze puske u hodniku umjesto kasike za cipele :roll: ....al sta oni znaju, ionako su ozrenci :-D
Vec kad se ima oruzja to treba elegantno konzervirati i zakopat u najblizoj basti koja nije u urbanistickom planu...zbog djece druze :wink:
Alfons Kauders

#41 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by Alfons Kauders »

felipe kajetano wrote: ma kakvi..ja ne znam da neko uopste spominje bilo kakvu ideologiju, to je glupost....Srbi vole katkad zapjevat na svadbama koju "ideolosku"(nad kraljevom i sl.) i tu se sve zavrsava....eh sto su nekada bili dobri oni ispracaji u vojsku :(
jah, isto ko sto niko nije pominjao ideologiju ni 1990... :D daj ba... :D ne zavrsava se to na svadbama, vec u hagu... :D
Ma to je vise bilo sarkasticno, ti ljudi drze puske umjesto u hodniku umjesto kasike za cipele :roll: ....al sta oni znaju, ionako su ozrenci :-D
Vec kad se ima oruzja to treba elegantno konzervirati i zakopat u najblizoj basti koja nije u urbanistickom planu...zbog djece druze :wink:
dzaba im oruzje... samo neg nastave glasati i razmisljati kao i dosad... za par decenija ce pocrkati od gladi, a oni s pola mozga ce se isfurati i mirna bosna... doduse, sad vise ne kradu i ne ubijaju po tuzli - presli su na doboj i teslic, pa sretno s njima... :D lnoc
sakop

#42 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by sakop »

Topla voda wrote:jel se uhljebi u hdz il se ukruhi?
promijenit cemo naziv teme i dodati i ukruhiti :-D sam nek se dobro prodje :bih:

vidim da nisam sam u razmisljanju u koju se stranku uvuči tako pritajno sa velikim ciljevima vezanih samo za sebe
teme je ozbiljna, i mislim da bi se trebali ponekad i tako ponasati a šaliti na račun političara i njihovih stranaka

mislim da će ove godine biti possebno zanimljivo u vezi izbora jer nekakko svi očekuju promjene pa i ja kontam da se u vezi izbora promijenim - da se učlanim u stranku iz profitnih ciljeva

bun mi je džak:pravednosti, socijalne osjetljivosti,proizvodnje (domace),škola, fakulteta, poslova za ovu našu omladinu,viza,ekologije (ovi su mi najsmješniji),borbe protiv fašizma (a nacionalističke stranke kao glasaju za takav zakon :?: ),podsticaja poljoprivredi, boljeg zdravstva, novih autoputeva,bolonje na fakultetima....

boli me više ona stvar za sve to, i to milion puta

hocu zivot, sve il' ništa, hocu glavni zgoditak, to moj je moto :bih: :bih: :bih:

koga više briga koliko je gdje i šta, koliko opljačkano kad ja nisam bio tu
šta ja imam više od toga što se otkrivaju afere pred izbore, gdje sam ja bio dok je to sve gorilo od pljačke

zato ovo ljeto odoh u stranku, ili više njih jer ne mogu na odmor na more :sax:
sakop

#43 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by sakop »

ljubazno molim moderatora da u nazivu teme doda i ovo - poslije uhljebiti "/ukruhiti"
sumirprimus

#44 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by sumirprimus »

Najbolje bit j.finci il onaj drugi sejdic kako vec,imas i strazbur na svojoj strani,brez njih nema price :D
A varijanta B,braĆala vatahr i u zajednicke institucije hronicni nedostatak bilo kakvih kadrova :)
zlatiborka

#45 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by zlatiborka »

sakop wrote:
ljubazno molim moderatora da u nazivu teme doda i ovo - poslije uhljebiti "/ukruhiti"

Naslov teme mozes sam promijeniti tako sto odes na prvu stranicu i editujes prvi post. Editovanjem prvog posta mozes promijeniti i sam naslov, jer ti se on prikazuje.

:thumbup:

Javi nam koju si stranku odabrao..... :roll:
Control panel

#46 Re: U koju se stranku uhljebiti/ukruhiti prije izbora?

Post by Control panel »

ja mislim da u velepekari ima najvise sanse da se uhljebis.
sakop

#47 Re: U koju se stranku uhljebiti prije izbora?

Post by sakop »

zlatiborka wrote:
sakop wrote:

Naslov teme mozes sam promijeniti tako sto odes na prvu stranicu i editujes prvi post. Editovanjem prvog posta mozes promijeniti i sam naslov, jer ti se on prikazuje.

:thumbup:

Javi nam koju si stranku odabrao..... :roll:
hvala, uradjeno :thumbup:
black

#48 Re: U koju se stranku uhljebiti/ukruhiti prije izbora?

Post by black »

ma izjasnis se kao Laponac, tako ces biti manjina, i onda zaganjas razna prava i tako to :mrgreen:
Ma.Le.Na

#49 Re: U koju se stranku uhljebiti/ukruhiti prije izbora?

Post by Ma.Le.Na »

extra tema!!

i ja hoceM stranku da budem ČlAN :D

:bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih: :bih:
Izdrzljivi

#50 Re: U koju se stranku uhljebiti/ukruhiti prije izbora?

Post by Izdrzljivi »

Stvar je u tome da je apsolutna poslušnost najveća vrlina u današnjoj BiH, za bilo koje pitanje bilo koje pitanje koje se unaprijed zna da ce biti apsolutno poslušni, su oni koji ništa ne znaju, koji su svjesni da su tu gde jesu samo zahvaljujući necijoj milosti, i da još danas mogu da budu vraceni u bijedu iz koje su izvuceni. Ljudi koji nešto znaju, čak i kad su apsolutno poslušni su takode su tu gdje jesu samo zahvaljujući necijoj milosti, uvijek neku zaslugu pridaju i svom znanju i vrijednostima, zarad ocuvanja makar elementarnog samopoštovanja. Čovjek koji nešto zna i ima makar rudimentarno samopoštovanje uvijek, potencijalno, može i da kaže "ne". Ne treba to nama, drugovi. Tako je u BiH, praktično, uz apsolutnu poslušnost jedna od najvećih vrlina postala apsolutno neznanje. Tako ustrojena država jednostavno mora sasvim da propadne, to za mene nije ni predmet za raspravu. Ljudi sa platama od nekoliko hiljada maraka po pravilu su oni koji ništa ne znaju, i da se na takve poslove po pravilu dolazi po osnovu necije milosti, a ne znanja. Da je drukčije, da li zaista vjerovati da bi ova država 15 godina posle rata sa preko 50 milijardi evra infuzija (što krediti, što donacije, što privatizacija, što doznake) bila ovako ruinirana?
Post Reply