U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Moderator: anex
- tovarish
#1 U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Eto, ako neko zna neka me uputi. Ja što sam dosad kupovao nije valjalo ništa. Meso smrdi, premasni, staro meso. OK, razumijem za 7-8 km se ne može i dobiti bolje, ali ima li negdje da su skuplji, ali da su pravo dobri? Pomagajte!
Unaprijed zahvalan.
Unaprijed zahvalan.
- Alhemicarkaa
#2 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Bajric u Vogosci. Odlicni, ne znam kolika je cijena, za to je muski dio zaduzen. Nalazi se na onoj glavnoj cesti, s desne strane kad se krene iz grada. Malo prije trznice.
- dark side of the moon
#3 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
probaj u nekoj cevabdzinici kupiti one sto oni peku...ovo iz mesare se ne moze jesti
-
cunga lunga
#4 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
oni mujanic, mujanovic, kako vec..mislim da su oni dobri
- chuchumbamayumbe
#5 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Kada idemo rostiljati kupim u Blazuju, na samom izlazu sa desne strane, ja mislim da se zove Mujanovici ili tako nekako. Imaju odlicne cevape, a i kobasice su im za 5!
Ipak, dzaba ti ne znam ni ja kakvi dobri chevapi ako ih majstor rostiljdzija ne zna ispeci.
Ipak, dzaba ti ne znam ni ja kakvi dobri chevapi ako ih majstor rostiljdzija ne zna ispeci.
-
shin
#6 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Bas sam krenuo ovo napisati. Cevapi su im na limitu. Ja sam prije uzimao u daytonu, ali ovi su za tri klase bolji.chuchumbamayumbe wrote:Kada idemo rostiljati kupim u Blazuju, na samom izlazu sa desne strane, ja mislim da se zove Mujanovici ili tako nekako. Imaju odlicne cevape, a i kobasice su im za 5!
- tovarish
#7 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Taj Mujanovic cini mi se ima i mesnicu na Marin dvoru kod onog ruševnog hotela, čini mi se da se zvao Zagreb. Ili tih Mujanovica ima više.
- semmy
#8 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
shin wrote:Bas sam krenuo ovo napisati. Cevapi su im na limitu. Ja sam prije uzimao u daytonu, ali ovi su za tri klase bolji.chuchumbamayumbe wrote:Kada idemo rostiljati kupim u Blazuju, na samom izlazu sa desne strane, ja mislim da se zove Mujanovici ili tako nekako. Imaju odlicne cevape, a i kobasice su im za 5!
- chuchumbamayumbe
#9 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Meni se i nisu bas nesto dojmili ti telechi, ali nakom pete pive svaki cevap je dobar cevap...semmy wrote:shin wrote:Bas sam krenuo ovo napisati. Cevapi su im na limitu. Ja sam prije uzimao u daytonu, ali ovi su za tri klase bolji.chuchumbamayumbe wrote:Kada idemo rostiljati kupim u Blazuju, na samom izlazu sa desne strane, ja mislim da se zove Mujanovici ili tako nekako. Imaju odlicne cevape, a i kobasice su im za 5!
Ipak, dzaba ti ne znam ni ja kakvi dobri chevapi ako ih majstor rostiljdzija ne zna ispeci.trazite telece cevapcice...prave ih samo u sezoni
nisam neki ljubitelj mesa al' njihove cevape mogu pojest bez problema...najbolji su
- semmy
#10 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
ma ja i nisam ljubitelj crvenog mesa...al' kao sto ti rece poslije koje pive vise mi svejedno jel piletina il' cevap...al' ovi kod mujanovica su fakat za 10chuchumbamayumbe wrote: Meni se i nisu bas nesto dojmili ti telechi, ali nakom pete pive svaki cevap je dobar cevap...
- Meshtar
#11 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Neko je fino napisao, odete u ćevapdžinicu u kojoj inače idete jesti i tamo kupite ćevape. Malo je skuplje ali je zato kvalitet i ukus beton. Ja sam se razočarao u većinu ovdašnjim mesara, jednom budu dobri drugi put ne. Budući da ne jedem povrće, znam šta pričam 
- 3xa
#12 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Mujanic je zakon. To je taj u blazuju a otvorili su i u hrasnom u malom bosmalu, vidi se sa ceste.
-
Gray
#13 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Meni su kod Hodžića uvijek dobri.
- karanana
#14 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Pazite, imate Mujanice a imate i Mujanovice. Ne znam za Mujanovice, mislim da sam im mesnicu vidio u Vogosci i nisam njihove probao ali Mujanici imaju mesnice na izlazu iz Blazuja s desne strane i u Hrasnom u Malom Bosmalu i mozda jos negdje ali ne znam. Svo meso pa tako i cevapi su mu super i definitivno naj-najbolji od onih koje sam probo (dayton, mercator, mercur..)
- jaza_HZSA
#15 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Merkator i brajlovic

- Control panel
#16 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
moj daidza pravi najbolje. ali ne prodaje nego kada se skupimo i zarostiljamo onda ih napravi maksuz. pravi ih od tri vrste mesa cini mi se.
neki dan sa rostailjao sa rajom i jaran kupio kod Hodzica. kaze stalno tamo uzima i dobri su. fakat kada smo ih izrostiljali bili su OK
a nije bilo do rostiljdzije, posto je malo tansmo.
neki dan sa rostailjao sa rajom i jaran kupio kod Hodzica. kaze stalno tamo uzima i dobri su. fakat kada smo ih izrostiljali bili su OK
- tovarish
#17 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Jel' to ona mesnica što se nalazi blizu tramvajske na Baščaršiji, kad se krene na Kovače.Control panel wrote:moj daidza pravi najbolje. ali ne prodaje nego kada se skupimo i zarostiljamo onda ih napravi maksuz. pravi ih od tri vrste mesa cini mi se.
- Control panel
#18 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
jestetovarish wrote: Jel' to ona mesnica što se nalazi blizu tramvajske na Baščaršiji, kad se krene na Kovače.
-
saban murat
#19 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
mesnica šahbaz na markalama!!!
odlicni cevapi
odlicni cevapi
-
walkabout
#20 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Hodzic !
:smajlistojedecevape
:smajlistojedecevape
- tovarish
#21 Re: U kojoj sarajevskoj mesnici se mogu kupiti odlični ćevapi?
Jeli to onaj isti Šahbaz što je imao mesnicu i na Ciglanam gdje sad IT computres i u pijaci na Ciglanama? Ako jeste, ćevapi su mu bili loši(šta ćeš očekivati od ćevapa koji koštaju 6 km), mada sam u Sarajevu znao kupiti i gorih.saban murat wrote:mesnica šahbaz na markalama!!!
odlicni cevapi