e zato smo mi i propali,ne ko grcka,jer za nas i nema definicije
U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
-
sumirprimus
#26 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
e zato smo mi i propali,ne ko grcka,jer za nas i nema definicije
- shuma.ispod.pazuha
#27 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
ne znači da trola svako ko ne dijeli tvoje mišljenje.plain vanilla wrote:i ti bi mogao pisati nesto o ovoj temi, a ne citirati mene i trolati
hvala
naše društvo je propalo najviše u segmentu ekonomije,i to zna svako,jačanje ekonomije jača sve ostale segmente društva
-
Shale
#28 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Njaveca posast za drustvo generalno je, kad kod vecine u drustvu nestane osjecaj za stid, odnosno sramotu. Mislim, da smo vec uveliko postali, drustvo bez stida. Jedan veliki broj ljudi, da sire ne elaboriram, se ponosi kad nekog prevari, na bilo koji nacin.
-
sumirprimus
#29 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
svi misle da sve znaju,a da ostali pojma nemaju,a nikad se ne zapitaju da li su i oni pod tim ostali....
- Ma ja ba
#30 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Nase drustvo je najvise propalo u moralnom segmentu, a to se kao kula od karata odrazilo podjednako na sve ostale sfere drustva, kao sto je pokretac teme naveo u svom prvom postu. Mi smo megalomani. Skromnost nam nije nikada bila vrlina. Kao drustvena cjelina - svijest nam je nula. Ljunbomorni smo na bolje od sebe i umjesto da ucimo od boljih, mi ih pljujemo i furamo se kako smo najpametniji.
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#31 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Ma ja ba wrote:Nase drustvo je najvise propalo u moralnom segmentu, a to se kao kula od karata odrazilo podjednako na sve ostale sfere drustva, kao sto je pokretac teme naveo u svom prvom postu. Mi smo megalomani. Skromnost nam nije nikada bila vrlina. Kao drustvena cjelina - svijest nam je nula. Ljunbomorni smo na bolje od sebe i umjesto da ucimo od boljih, mi ih pljujemo i furamo se kako smo najpametniji.
to se u antropologiji zove dinarski mentalitet
-
Wilson_
#32 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Ma moraš propasti moralno kad propadneš finansijski.
- irvinx1
#33 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Nase drustvo je papansko. Ali tu se ne moze reci da smo propali, vec da drzimo isti nivo 
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#34 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Upravo tako, mi smo uvijek na istom. Stalno smo na najnižem nivou gdje vjekovima dopuštamo da nas svi gaze bez problema zbog naših ''uvlakačko-podaničkih gena jada''. Zato nam se sve ono dešavalo u prošlosti, sada dešava i dešavat će se u budućnosti.irvinx1 wrote:Nase drustvo je papansko. Ali tu se ne moze reci da smo propali, vec da drzimo isti nivo
-
Wilson_
#35 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Nije baš papansko,ne bih se složio.Jeste da je "ubijeno u mozak" al papnsko nije.Ima papanluka ali je mnogo više dobrih i poštenih ljudi koje sudbina tare li tare.irvinx1 wrote:Nase drustvo je papansko. Ali tu se ne moze reci da smo propali, vec da drzimo isti nivo
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#36 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Pošteni, dobrih ljudi koji šute i trpe radi ''podaničkih gena jada''. Vjeruj mi sve je to po zaslugama i ništa se ne dešava slučajno, pa ni to što ih ''taru'' i ubijaju u mozak.Wilson_ wrote:Nije baš papansko,ne bih se složio.Jeste da je "ubijeno u mozak" al papnsko nije.Ima papanluka ali je mnogo više dobrih i poštenih ljudi koje sudbina tare li tare.irvinx1 wrote:Nase drustvo je papansko. Ali tu se ne moze reci da smo propali, vec da drzimo isti nivo
-
The 51st State
#37 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
posljedicu ste dobro identifikovali, sto je relativno lako..., a uzrok? po meni je uzrok taj sto je rat zavrsen bez pobjednika i upakovane tri realnosti/vrijednosti u jedno drustvo/drzavu, nemoguce je u tim uslovima korektivne mehanizme uspostaviti...
-
VjecitiStudent
#38 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
To nam je jos jedna strasna osobina, uvijek nam je neko drugi kriv.The 51st State wrote:posljedicu ste dobro identifikovali, sto je relativno lako..., a uzrok? po meni je uzrok taj sto je rat zavrsen bez pobjednika i upakovane tri realnosti/vrijednosti u jedno drustvo/drzavu, nemoguce je u tim uslovima korektivne mehanizme uspostaviti...
-
The 51st State
#39 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
nisi skonto, da bi drustvo bilo uspjesno u bilo kojem segmentu, bitno je da je koherentno oko kljucnih stvari...slobodno napravi komparativnu analizu...i ne pametuj....VjecitiStudent wrote:To nam je jos jedna strasna osobina, uvijek nam je neko drugi kriv.The 51st State wrote:posljedicu ste dobro identifikovali, sto je relativno lako..., a uzrok? po meni je uzrok taj sto je rat zavrsen bez pobjednika i upakovane tri realnosti/vrijednosti u jedno drustvo/drzavu, nemoguce je u tim uslovima korektivne mehanizme uspostaviti...
-
VjecitiStudent
#40 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Je li to npr. nismo "koherentni" u Kantonu Sarajevo da nam GRAS ne valja?The 51st State wrote:nisi skonto, da bi drustvo bilo uspjesno u bilo kojem segmentu, bitno je da je koherentno oko kljucnih stvari...slobodno napravi komparativnu analizu...i ne pametuj....VjecitiStudent wrote:To nam je jos jedna strasna osobina, uvijek nam je neko drugi kriv.The 51st State wrote:posljedicu ste dobro identifikovali, sto je relativno lako..., a uzrok? po meni je uzrok taj sto je rat zavrsen bez pobjednika i upakovane tri realnosti/vrijednosti u jedno drustvo/drzavu, nemoguce je u tim uslovima korektivne mehanizme uspostaviti...
Mozemo mi tako biti koherentni stoljecima, dok god politicke elite ne zele da rade posao zbog kojeg su izabrane.
- poznanik
#41 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
LeonardoAC wrote:...Pitanje je, gdje smo to najviše propali i ima li društvenih tokova gdje smo dotakli dno ili možda može još niže ?...
Pravilnije pitanje treba da glasi: Gdje još, u kojem to segmentu nismo propali...?
-
popajic
#42 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Narod je povjerovao "demokratama" da ce nas bog izvuci iz propasti u koje su nas isti uvalili i sad su sve oci uprte u nebo - nikad manje vjernika , a nikad vise onih koji pomoc od NJEGA ocekuju , jer ovozemaljskih politickih vizionara jednostavno nema !
Zato i imamo samo negativnu gradaciju - lose , gore , najgore...nema ni uma , ni morala ,ni muda da povuce u pozitivu.
Zato i imamo samo negativnu gradaciju - lose , gore , najgore...nema ni uma , ni morala ,ni muda da povuce u pozitivu.
- fatamorgana
- Sasvim_Obican
#44 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Naše društvo je propalo. Ono je poharano i jednostavno mu nema pomoći. Teško je odrediti u kojem smo domenu više propali. Čini mi se da je naše društvo tijelo oboljelo od nekoliko različitih vrsta karcinoma, pa je gotovo nemoguće odrediti od čega je preminulo.
Danas sam na FB stranici "Sarajevo-x" vidio "diskusiju" o Hrvatskoj u EU koja je obilovala pozivanjem na NDH, nož, žicu, Kosovo, cara Lazara, islamizirane Srbe i slične nebuloze. Nažalost, takve rasprave vode uglavnom mladi ljudi i to je glavni argument kad kažem da je naše društvo jedna velika moralna nula.
Stvari se mogu popraviti, ali u potpunosti izliječiti, bar u narednih 20-30 godina, čini se nemogućim.
Danas sam na FB stranici "Sarajevo-x" vidio "diskusiju" o Hrvatskoj u EU koja je obilovala pozivanjem na NDH, nož, žicu, Kosovo, cara Lazara, islamizirane Srbe i slične nebuloze. Nažalost, takve rasprave vode uglavnom mladi ljudi i to je glavni argument kad kažem da je naše društvo jedna velika moralna nula.
Stvari se mogu popraviti, ali u potpunosti izliječiti, bar u narednih 20-30 godina, čini se nemogućim.
-
KENJAC
#45 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Vidim , skroz neopravdano, u svom nabrajanju si ispustio sudstvo! Sto, jel ti svastika sudijinica ili rodica radi u tuziteljstvu?
-
donBeton
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#47 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Pljaha = Ono kada odneseš djetetu olovku iz kancelarije, sitna krađa.Shale wrote:Njaveca posast za drustvo generalno je, kad kod vecine u drustvu nestane osjecaj za stid, odnosno sramotu. Mislim, da smo vec uveliko postali, drustvo bez stida. Jedan veliki broj ljudi, da sire ne elaboriram, se ponosi kad nekog prevari, na bilo koji nacin.
Moj komšija krade struju od države. EDP mu toleriše tu krađu jer je njihov penzioner. Ne vrijede prijave (3 puta ga ja i pokojni komšija prijavljivali).
Kažem mu ja tokom svađe: Kako te bolan nije stid, sin i brat ti poginuli za državu, a ti kradeš od te iste države?
Još ugrožavaš nas ostale stanare i et. vlasnike,...jer za nulu koristiš radno uzemljenje zgrade?!
Srami se.
Ništa, ono,...džon obraz,...i takvih pljahatora na milione ima.
Još ''on topic'':
Najinteligentnija raketa nije tomahawka, nego je najinteligntnija bh. raketa: ZEMLJAK-ZEMLJAKU!
RAZARA DRUŠTVO!
-
Mr.Penguin
#48 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
U ovom segmentu smo najvise propali

- LeonardoAC
#49 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Kako spomenu tog kradljivca struje, na um mi pade jedan slučaj... kupio ti moj amidža prošle god. građ. materijal za gradnju vikendice i između ostalog bilo je tu par kubika pijeska. Dovezao kamion pijesak i istovario na ulicu jer je teren gradnje nepristupačan. Za par dana došli mi da mu pomognemo kad ono fali 50% pijeska. Šta će ti biti, komšije mislile da općina popravlja put pa je svako maznuo po 5-6 kolica. To ti je naš mentalitet preslikan u jednom malom bizarnom slučaju... i ne propali sa takvim razmišljanjem.PipiDugaDevetka wrote:Pljaha = Ono kada odneseš djetetu olovku iz kancelarije, sitna krađa.Shale wrote:Njaveca posast za drustvo generalno je, kad kod vecine u drustvu nestane osjecaj za stid, odnosno sramotu. Mislim, da smo vec uveliko postali, drustvo bez stida. Jedan veliki broj ljudi, da sire ne elaboriram, se ponosi kad nekog prevari, na bilo koji nacin.
Moj komšija krade struju od države. EDP mu toleriše tu krađu jer je njihov penzioner. Ne vrijede prijave (3 puta ga ja i pokojni komšija prijavljivali).
Kažem mu ja tokom svađe: Kako te bolan nije stid, sin i brat ti poginuli za državu, a ti kradeš od te iste države?
Još ugrožavaš nas ostale stanare i et. vlasnike,...jer za nulu koristiš radno uzemljenje zgrade?!
Srami se.
Ništa, ono,...džon obraz,...i takvih pljahatora na milione ima.
Još ''on topic'':
Najinteligentnija raketa nije tomahawka, nego je najinteligntnija bh. raketa: ZEMLJAK-ZEMLJAKU!
RAZARA DRUŠTVO!
-
zvončica5
#50 Re: U kojem segmentu je naše društvo najviše propalo ?
Upravo takoShale wrote:Njaveca posast za drustvo generalno je, kad kod vecine u drustvu nestane osjecaj za stid, odnosno sramotu. Mislim, da smo vec uveliko postali, drustvo bez stida. Jedan veliki broj ljudi, da sire ne elaboriram, se ponosi kad nekog prevari, na bilo koji nacin.
"Gospoda" koristi svoju moć da prevari slabije i s tim se ponosi. Isti takvi koji kradu od najslabijih u medijima se predstavljaju kao borci za ljudska prava . Pa "gospodo"iskoristite svoje znanje i nađite način da podmirite svoje megalomanske potrebe na drugi način.