U izraelskim zračnim napadima najmanje 195 mrtvih

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Shoshana

#101 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Shoshana »

KemooSA wrote:Treba takodjer znati da ne treba osudjivati obicni narod kao sto je izraelski i americki jer je cionisticka politika spremna da ubije i izmanipulise svoj narod kako bi ispunila svoje ciljeve..(911)
Kemo, niko ovdje nije od juce (osim mozda Marko), i niko na ove cetiri stranice nije, bar koliko ja vidjeh, nista ruzno rekao o Jevrejima. Ako jeste - molim te pokazi gdje, ja cu prva reagovati, a i mnogi drugi.

Ovdje se prica o drzavi Izrael koja krsi ljudska prava Palestinaca, vrsi oruzanu odmazdu nad neduznim stanovnistvom Gaze, i kao takva - ta drzava je za svaku osudu.
JThomas

#102 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by JThomas »

ostro i na prvu wrote:
granatiranje izraelskog grada shderot traje vec oko sedam godina i neznam tacan broj zrtava ali i da je jedna zrtva u pitanju mnogo je.
oruzje koje hamas koristi su rakete rucne izrade i drugo naoruzanje koje je uslo preko podzemnih tunela iz egipta .
neznam zasto ste iznanadjeni sa ovom akcijom ?
a 120 je malo?

ah, zaboravih, oni nisu jevreji...
mostarac

#103 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

ostro i na prvu wrote:
Topla voda wrote:znam ostro ,da zivis dole i znam da nije jednostavno.
mozes li mi reci koliko je bilo zrtava u tim gradovima,van pojasa gaze,koje oruzje se koristilo,jel palestinci imaju u gazi tenkove ili sta?
slazes se da je onda za ovo,s izraelskog stanovista,odmazda najbolji termin?
granatiranje izraelskog grada shderot traje vec oko sedam godina i neznam tacan broj zrtava ali i da je jedna zrtva u pitanju mnogo je.
oruzje koje hamas koristi su rakete rucne izrade i drugo naoruzanje koje je uslo preko podzemnih tunela iz egipta .
neznam zasto ste iznanadjeni sa ovom akcijom ?
Nimalo nisam iznenadjen akcijom Izraela i mislim da nije niko ovdje jer svakom na svijetu ko zeli da razmislja je odavno jasno kakva je fasisticka drzava Izrael, al sokiran sam a ne iznenadjen reakcijama pojedinih forumasa. Bas sokiran.
Last edited by mostarac on 27/12/2008 16:23, edited 1 time in total.
homar

#104 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by homar »

Bosanac sa dna kace wrote:
RenaTTa wrote:
Ja se inache ne volim previshe upustati u diskusiju oko ovakvih i slicnih tema, nebitno koji medjudrzavni odnos bio u pitanju. Ja sam davno svoje misljenje iznijela i rekla sto i kako a ovo forumasko licemjerstvo od strane pojedinih usera je opet tema druge emisije :)
Samo cu reci sto kazem i svaki put, da Izrael uvijek na napad uzvraca gorim napadom, to je bilo tako , jeste i bit ce :)
I da, ovo je samo pocetak :) i neka je, drukcije i ne zasluzuju! Nit ih zalim, nit hajem za Palestinom, Gazom nit Arapskom ligom
U zdravlje!
ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat....
Pa jel vama ljudi jasno kakvih fašista ima i na ovom forumu, nažalost oni su porijeklom sa ovih prostora i tražili su istomišljenike fašiste u Izraelu i ovo rade što rade. Ovo je za svaku osudu.
Kjajević Majko

#105 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Kjajević Majko »

mostarac wrote:meni nije nikakav kurac. Ja samo povlacim paralele da bi bolje pokazao kakve ti gluposti valjas.
Gluposti valjaš ti. Paralele možeš povući samo ako je ista situacija, a već sam rekao da nije. Potpuno drugačiji narodi i prošlost pa ti povlači paralele.
Bosanac sa dna kace

#106 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Bosanac sa dna kace »

Kjajević Majko wrote:
mostarac wrote:pa eto nek popuste bosnjaci i nek cijela Bosna bude RS u cilju mira ili nek se desi obrnuto. Cuj niko nece da popusti.
Dobro koji je tebi kurac? Ko ovdje priča o bošnjacima i RS osim tebe? Otvori si temu pa piši o Dodiku i BiH i Harisu i kome god hoćeš.
jesi ikad cuo za rijec analogija? :?
mostarac

#107 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

Kjajević Majko wrote:
mostarac wrote:meni nije nikakav kurac. Ja samo povlacim paralele da bi bolje pokazao kakve ti gluposti valjas.
Gluposti valjaš ti. Paralele možeš povući samo ako je ista situacija, a već sam rekao da nije. Potpuno drugačiji narodi i prošlost pa ti povlači paralele.
za to sto ti govoris moje paralele savrseno pasu i odgovaraju, a ti nemoj da si nervozan :D
neprilagodjena

#108 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by neprilagodjena »

chuchumbamayumbe wrote:Zaista nemam komentara na ovakav izraelski napad na Gazu.
Nevjerovatno, brutalno, cisti teroristicki napad!
Mislim, najavljivali su odmazu za Hamasovo raketiranje podrucja Izraela, ali ovakav napad bez presedana se nije desio decenijama!
Iran salje brod sa humanitarnom pomoci palestinskom narodu u pojasu Gaze, sve mi mirise da ce biti jos vise smrti i belaja...
:roll: :roll: :roll:

http://www.sarajevo-x.com/clanak/081227018
Gaza
U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih
Najmanje 120 Palestinaca je ubijeno u subotu u izraelskim zračnim napadima na pojas Gaze, objavio je Hamasov radio.
Foto: ReutersPrema tome radiju, od 120 stradalih 70 ih je ubijeno u gradu Gazi, a 50 u nekoliko ostalih mjesta i izbjegličkih logora u pojasu Gaze.

Na stotine osoba je povrijeđeno u tim operacijama koje je izraelska avijacija pokrenula u jutarnjim satima, javio je AFP.

Izraelska avijacija je započelo u subotu ujutro masovne napade na Hamasove objekte u Gazi, nakon pojačanoga palestinskog raketiranja juga Izraela, u odmazdi koju izraelski dužnosnici najavljuju već nekoliko dana.

http://news.yahoo.com/s/ap/20081227/ap_ ... lestinians

Israel launches air strikes on Gaza, 120 dead

GAZA CITY, Gaza Strip – Israeli aircraft struck Hamas security compounds across Gaza on Saturday in unprecedented waves of simultaneous attacks, and Hamas and medics reported dozens of people were killed.

The strikes caused widespread panic and confusion as black smoke rose above Gaza. Health Ministry official Moawiya Hassanain said at least 120 people were killed and more than 250 wounded. Officials said others were still buried under the rubble.

Sad sam gledala vjesti na CNN i rekli su da je otprilike 155 ljudi poginulo.

A sa druge strane kazu da je ovo bio odgovor na napad koji prije nekoliko dana bio na njih u kojima je bilo isto puno zrtava.
Shoshana

#109 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Shoshana »

Kjajević Majko wrote:
mostarac wrote:pa eto nek popuste bosnjaci i nek cijela Bosna bude RS u cilju mira ili nek se desi obrnuto. Cuj niko nece da popusti.
Dobro koji je tebi kurac? Ko ovdje priča o bošnjacima i RS osim tebe? Otvori si temu pa piši o Dodiku i BiH i Harisu i kome god hoćeš.
jesi ikad cuo za rijec analogija? :?
Ne treba njemu analogija, on je sasvim jasno rekao da smo mi imali izbor da odemo. On je sam direktno upravo to rekao.
Kjajević Majko

#110 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Kjajević Majko »

Bosanac sa dna kace wrote:jesi ikad cuo za rijec analogija? :?
Traži se ti u Palestincima i Izraelcima, naći ćeš se, ako već nisi. :wink:
KemooSA

#111 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by KemooSA »

neprilagodjena wrote:[quote="

A sa druge strane kazu da je ovo bio odgovor na napad koji prije nekoliko dana bio na njih u kojima je bilo isto puno zrtava.[/quote]
Ako se ne varam poginula je jedna zena...
mostarac

#112 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by mostarac »

ostro i na prvu wrote:
homar wrote:
Bosanac sa dna kace wrote:[
ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat, ne ovo necu komentarisat....
Pa jel vama ljudi jasno kakvih fašista ima i na ovom forumu, nažalost oni su porijeklom sa ovih prostora i tražili su istomišljenike fašiste u Izraelu i ovo rade što rade. Ovo je za svaku osudu.
homar ,
molio bih te da se izvines jer ja nisam fasista a zivim u izraelu i sa tim se ponosim .
ti mozda nisi, al rezim u kojem zivis JESTE fasisticki.
Kjajević Majko

#113 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Kjajević Majko »

Shoshana wrote:Ne treba njemu analogija, on je sasvim jasno rekao da smo mi imali izbor da odemo. On je sam direktno upravo to rekao.
Ne znam na šta misliš pod ovim "mi" osim da pokušavaš uvaliti neku naciju ili vjeru. Kako god, glupo, ne znam otkud vam potreba da trpate riječi u usta i povlačite paralele. Tema ja jasna. U napadu je ubijeno 150 ljudi.
giordania

#114 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by giordania »

Kjajević Majko wrote:Ajde bogati imali smo i mi izbor da odemo i da se ne prepustimo situaciji. Ko nam je kriv do nas samih?
Ako već žalite tu djecu pošaljite im paketiće to je i mene u ratu uvijek razveselilo.
Kojoj djeci da posaljemo?Ovoj sto su pobijena????????? :( :( :( :(
Ako nemas nista pametnije da kazes barem zasuti.Ili idi pricati o paketicima.Cini se da si im dorastao.Napokon.
Shoshana

#115 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Shoshana »

Kjajević Majko wrote:Ajde bogati imali smo i mi izbor da odemo i da se ne prepustimo situaciji. Ko nam je kriv do nas samih?
Ako već žalite tu djecu pošaljite im paketiće to je i mene u ratu uvijek razveselilo.
Evo, Marko, de nam ti, molim te, pojasni sta si ovim htio reci... Ko su ti ti 'mi' ?
neprilagodjena

#116 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by neprilagodjena »

KemooSA wrote:
neprilagodjena wrote:[quote="

A sa druge strane kazu da je ovo bio odgovor na napad koji prije nekoliko dana bio na njih u kojima je bilo isto puno zrtava.
Ako se ne varam poginula je jedna zena...[/quote]

Neznam,to je sto sam cula na CNN-u.

Rekli su da ce na svaki napad odgovoriti.

Meni je samo zao ljudi.
homo_sapiens

#117 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by homo_sapiens »

giordania wrote:
Kojoj djeci da posaljemo?Ovoj sto su pobijena????????? :( :( :( :(
Ako nemas nista pametnije da kazes barem zasuti.Ili idi pricati o paketicima.Cini se da si im dorastao.Napokon.
Možda onoj koju zaslijepljeni roditelji i ideolozi opasavaju i takve šalju u gradske autobuse, ili prepune gradske ulice, trgovine ...
rado_vidjen

#118 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by rado_vidjen »

Nadam se da cete postupiti po pravilniku i banovat ono ogavno stvorenje pod nickom Renata.

Mozda izadje na CNN-u kako su je islamski teroristi genocidisali na Sa-x forumu :) ali je sasvim da poremecenim individuama nije mjesto na forumu.
Last edited by rado_vidjen on 27/12/2008 16:44, edited 1 time in total.
Kjajević Majko

#120 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Kjajević Majko »

giordania wrote:Kojoj djeci da posaljemo?Ovoj sto su pobijena????????? :( :( :( :(
Ne nego onoj koja bi uskoro mogla biti ubijena. Ili ih samo nastavi žaliti na forumu kad eventualno budu ubijena. Tužno zvuči ali tako je.
Shoshana wrote:Evo, Marko, de nam ti, molim te, pojasni sta si ovim htio reci... Ko su ti ti 'mi' ?
Svi kojima nije bilo do rata. Odi gdje je bolje ili se sam sa sobom sažaljevaj kako je teško i kako ništa ne možeš.
Eto i sad svi kukaju teško, ništa ne valja, kako će valjati mater mu stara kad glasate za iste nacionaliste i lopove. I kad niko neće ništa da poduzme. Neka je teško i neke ne valja. Pametan će otić gdje valja.
Shoshana

#121 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Shoshana »

ostro i na prvu wrote:
ostro i na prvu wrote:primirje je i dugo trajalo .
hamas je bio upozoren da ako nastavi granatiranje shderot ,ashkelona ... da ce vazdusna akcija biti neizbjezna.
sam mahmud abas je rekao da hamasovo granatiranje samo ugrozava palestinske interese.
zivim u izraelu i nekad misli da ovdje nikad mira nece biti a nadam se da se varam.
שלום
PEACE
SALAM
a rAZLOg Hamasovog bombardovanja istih ciljeva je....?????
onako cisto iz dosade .
Glupo je opravdavati Hamasova granatiranja Izraelskom politikom, isto kao sto je glupo opravdavati Izraelsku odmazdu Hamasovom raketom. To, brate, bas ono kao za vrijeme II svjetskog rata.... za svakog ubijenog Nijemca, 50 ubijenih civila...
homar

#122 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by homar »

@oštro i na prvu
Ovo se ne odnosi na tebe, jer ti nisi nešto slično izjavio. Ovo se odnosi na sve "renate" i one koji ubijaju nedužne civile.
Shoshana

#123 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Shoshana »

Kjajević Majko wrote:
Shoshana wrote:Evo, Marko, de nam ti, molim te, pojasni sta si ovim htio reci... Ko su ti ti 'mi' ?
Svi kojima nije bilo do rata. Odi gdje je bolje ili se sam sa sobom sažaljevaj kako je teško i kako ništa ne možeš.
Eto i sad svi kukaju teško, ništa ne valja, kako će valjati mater mu stara kad glasate za iste nacionaliste i lopove. I kad niko neće ništa da poduzme. Neka je teško i neke ne valja. Pametan će otić gdje valja.
Dakle, ocito je da si TI rekao MI, a kada ja to ponovim, pokusavas me optuziti za to isto MI, podvaljujuci mi da u raspravu uvodim nacije i vjere. Nisko, hinjski i pokvareno.

Hajd' sad lijepo razguli... u skokovima!
JBL

#124 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by JBL »

ostro i na prvu wrote:
Topla voda wrote:granatiranje izraelskog grada shderot traje vec oko sedam godina i neznam tacan broj zrtava ali i da je jedna zrtva u pitanju mnogo je.
Prva izraelska zrtva pala je danas (tek poslije napada). Prica kako ovaj zlocin imam ikakve veze sa Hamasovim napadima je perverzna. Ovo izraelsko "ciji je duzi" takmicenje za potrebe izbora placaju palestinska djeca u krvi.

Znaci 1:200 sto je gore od onog sto su SSovci radili tokom WWII.
Kjajević Majko

#125 Re: U izraelskim zračnim napadima najmanje 120 mrtvih

Post by Kjajević Majko »

Shoshana wrote:Dakle, ocito je da si TI rekao MI, a kada ja to ponovim, pokusavas me optuziti za to isto MI, podvaljujuci mi da u raspravu uvodim nacije i vjere. Nisko, hinjski i pokvareno.

Hajd' sad lijepo razguli... u skokovima!
Ne podvaljujem ja ništa, pročitaj postove ako već nisi. Samo sam rekao da mi to tvoje baca na neko drugo mi od onoga na šta sam ja mislio. Zato sam ti sad objasnio na šta sam mislio. Razumiješ?
Nisi ni ovo gore pročitala...

Inače kaže se odjebi u troskoku ako misliš nekoga odjebati. :D
Locked