U galeriji "Boris Smoje" predstavljena knjiga "Šta da napišem na zidu?"

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Post Reply
User avatar
DinoZornic1978
Posts: 10
Joined: 24/10/2015 22:40

#1 U galeriji "Boris Smoje" predstavljena knjiga "Šta da napišem na zidu?"

Post by DinoZornic1978 »

http://informativa.ba/2015/10/30/u-gale ... em-na-zidu

Publikacija "Šta da napišem na zidu?" predstavljena je večeras u sarajevskoj galeriji "Boris Smoje" s njena četiri teksta različitih autora koji se bave urbanom problematikom kao stanjem Sarajeva, naoko lako opisivog grada a ustvari složene prostorne realnosti.

Svaki od tekstova se bavi specifičnim temama ne samo o Sarajevu, već i određenom dobu s kojim se grad kao životni prostor suočava.

"Četiri teksta ovog izdanja, svaki iz drugačije perspektive, ispituju segmente ovog složenog fizičkog i simboličkog zdanja i neke dijelove ovih mnogobrojnih slojeva", zapisano je u uvodnom tekstu pod naslovom "Obećanje grada i imaginacija praksi".

"Otkriva se nepregledna slojevitost, materijal grada koji se vidi, s kojim se sudaramo i suočavamo, kroz koji se prolazi i dolazi, stepeništa, praznine i neregularnosti, kao i kodovi, znakovi i simboli kojima je grad premrežen, zgusnutost i dinamika života u gradu te procesi koji 'grad grade'", navedeno je također....
User avatar
piupiu
Posts: 16649
Joined: 05/01/2008 05:08

#2 Re: U galeriji "Boris Smoje" predstavljena knjiga "Šta da napišem na zidu?"

Post by piupiu »

Kako je loš napisan ovaj tekst, šta su Kvartovski dani, šta im je cilj, šta je cilj publikacije - je li knjiga ili neka neodredjena publikacija, iz koje oblasti - ne razumijem šta je to urbana problematika u kontekstu tekstova koji su predstavljeni - šta su ti tekstovi - neke metamodernističke ili poststrukturalističke refleksije, iskreno, ništa mi nije jasno. :(
Post Reply