toliki nesporazumi, nerazumjevanje ( sa jedne i sa druge strane), ili sta li vec... I vazda neke svadje , spustanja, ...ma kao da su/smo pucali jedni na druge
bas se nanervira
I normalno je da se ne mogu razumjeti kada i jedni i drugi u startu krecu sa retorikom i stavom kako je upravo njihvoj "grupi" bilo najteze u nekom vremenskom periodu... i onda ide ono nase klasicno - ja u klin, ti u plocu....mamica 31 wrote:ne podnose je vec krupna rijec![]()
Mislim da je problem u nerazumjevanju.![]()
ne znam tacno, zato sam i pokrenula ovu temu
i jadaduli_sa wrote:I normalno je da se ne mogu razumjeti kada i jedni i drugi u startu krecu sa retorikom i stavom kako je upravo njihvoj "grupi" bilo najteze u nekom vremenskom periodu... i onda ide ono nase klasicno - ja u klin, ti u plocu....mamica 31 wrote:ne podnose je vec krupna rijec![]()
Mislim da je problem u nerazumjevanju.![]()
ne znam tacno, zato sam i pokrenula ovu temu
Zivio sam oba nacina zivota i znam da ni jednima ni drugima nije bilo lako, i mozda mi to pomaze da u neku ruku shvatim obje strane te da nemam konfrontacija po tom pitanju. Jedino, kako rekoh, prepotentne ne podnosim ni kod jednih ni kod drugih, ali to vec nije stvar pitanja da li si domaci/dijaspora.
jedino je problem sto se kod nas te dvije grupe ljeti jako cesto sudaraju u ovom relativno malom gradu....
a gdje smo mi prispjeli koji smo pola pola?mamica 31 wrote:ovoliki rascjep izmedju domacih i dijaspore (mrzim ovaj izraz)![]()
toliki nesporazumi, nerazumjevanje ( sa jedne i sa druge strane), ili sta li vec... I vazda neke svadje , spustanja, ...ma kao da su/smo pucali jedni na druge![]()
bas se nanervira
nigdje.. haman k'o i djeca iz "mjesanih" brakova....anais_nin wrote:a gdje smo mi prispjeli koji smo pola pola?mamica 31 wrote:ovoliki rascjep izmedju domacih i dijaspore (mrzim ovaj izraz)![]()
toliki nesporazumi, nerazumjevanje ( sa jedne i sa druge strane), ili sta li vec... I vazda neke svadje , spustanja, ...ma kao da su/smo pucali jedni na druge![]()
bas se nanervira![]()
![]()
to je sve do ljudimamica 31 wrote:ovoliki rascjep izmedju domacih i dijaspore (mrzim ovaj izraz)![]()
bas se nanervira
Sta znaci to "kurce"aminchev2 wrote:to je sve do ljudimamica 31 wrote:ovoliki rascjep izmedju domacih i dijaspore (mrzim ovaj izraz)![]()
bas se nanervira
vecina "dijasporaca" se voli, da izvines, ku*citi i hodati po gradu kao da je njihov.
sta ja znam.
i mene nerviraju, a ja sam dijasporka.
prave se vaznimamica 31 wrote:Sta znaci to "kurce"aminchev2 wrote:to je sve do ljudimamica 31 wrote:ovoliki rascjep izmedju domacih i dijaspore (mrzim ovaj izraz)![]()
bas se nanervira
vecina "dijasporaca" se voli, da izvines, ku*citi i hodati po gradu kao da je njihov.
sta ja znam.
takarenje ne poznaje diskriminacijubosmen wrote:Izgleda da ce i ovdjew bit posla za meneanais_nin wrote:a gdje smo mi prispjeli koji smo pola pola?mamica 31 wrote:ovoliki rascjep izmedju domacih i dijaspore (mrzim ovaj izraz)![]()
bas se nanervira![]()
![]()
ta samaminchev2 wrote:prave se vaznimamica 31 wrote:Sta znaci to "kurce"aminchev2 wrote: to je sve do ljudi
sta ja znam.
hodaju kao da je njihov grad. kao da su ga platili
sve im se zelje moraju priustiti
eto
to
pa ima nacina da se Ku*ce...velaxsa wrote:Meni sad nije jasno mogu li se osobe zenskog spola ku*citi
mamice, nije vrijedno brige, jer pazi: uvijek gledaj ko pokrece takve teme (ne mislim samo na forumu, nego i inace).mamica 31 wrote:ovoliki rascjep izmedju domacih i dijaspore (mrzim ovaj izraz)![]()
bas se nanervira
jel' ti ikad palo napamet da neka djeca su bila mala kad su izasla i da jednostavno nas jezik ne poznaju?basta sljezove boje wrote:ovo prije rata nije bilo ovako, raja su se pravo medjusobno druzila i nadopunjavala. Sjecam se cura iz Winnipega koje su svake godine plakale kad bi se vracale u Canadu, pa cura iz Danske cije su se jaranice Dankinje totalno povampirile po Sarajevu, pa onih slatkisa sto su dolazili iz Pariza sto im je tata Koreanac, pa onih iz Amerike brace i seke sto im je tata crnac ... raja su bila pravo fina i kulturna i sve ih je zanimalo, sve im se svidjalo. Ekipa koja danas dolazi ima neku potrebu da se pokaze, sve im je u Sarajevu bezveze, a posebno mi je mucno slusati kako komuniciraju iskljucivo na njemackom, engleskom, francuskom ... njemacki je obicno onaj sa zadnje baustele
a zasto ne uce nas jezik? i ja sam bio mal kad sam otiso, al to mi nije nikakav razlog da ne pricam svoj jezik. jebo ti prodane duseVozdra_123 wrote:jel' ti ikad palo napamet da neka djeca su bila mala kad su izasla i da jednostavno nas jezik ne poznaju?basta sljezove boje wrote:ovo prije rata nije bilo ovako, raja su se pravo medjusobno druzila i nadopunjavala. Sjecam se cura iz Winnipega koje su svake godine plakale kad bi se vracale u Canadu, pa cura iz Danske cije su se jaranice Dankinje totalno povampirile po Sarajevu, pa onih slatkisa sto su dolazili iz Pariza sto im je tata Koreanac, pa onih iz Amerike brace i seke sto im je tata crnac ... raja su bila pravo fina i kulturna i sve ih je zanimalo, sve im se svidjalo. Ekipa koja danas dolazi ima neku potrebu da se pokaze, sve im je u Sarajevu bezveze, a posebno mi je mucno slusati kako komuniciraju iskljucivo na njemackom, engleskom, francuskom ... njemacki je obicno onaj sa zadnje baustele
brat mi prica sa roditeljima na nasem, a sa mnom na engleskom
isto tako ljudi su se pozenili sa strancima i normalno je da ce "exluzivno" pricati na drugom jeziku
vidim koliko si ga dobro naucio..karabaja-x wrote:a zasto ne uce nas jezik? i ja sam bio mal kad sam otiso, al to mi nije nikakav razlog da ne pricam svoj jezik. jebo ti prodane duseVozdra_123 wrote:jel' ti ikad palo napamet da neka djeca su bila mala kad su izasla i da jednostavno nas jezik ne poznaju?basta sljezove boje wrote:ovo prije rata nije bilo ovako, raja su se pravo medjusobno druzila i nadopunjavala. Sjecam se cura iz Winnipega koje su svake godine plakale kad bi se vracale u Canadu, pa cura iz Danske cije su se jaranice Dankinje totalno povampirile po Sarajevu, pa onih slatkisa sto su dolazili iz Pariza sto im je tata Koreanac, pa onih iz Amerike brace i seke sto im je tata crnac ... raja su bila pravo fina i kulturna i sve ih je zanimalo, sve im se svidjalo. Ekipa koja danas dolazi ima neku potrebu da se pokaze, sve im je u Sarajevu bezveze, a posebno mi je mucno slusati kako komuniciraju iskljucivo na njemackom, engleskom, francuskom ... njemacki je obicno onaj sa zadnje baustele
brat mi prica sa roditeljima na nasem, a sa mnom na engleskom
isto tako ljudi su se pozenili sa strancima i normalno je da ce "exluzivno" pricati na drugom jeziku