Ok, tko je govorio o protjerivanju Srba iz Brckog?zavrzlama wrote:Maksim wrote:Evo i prijateljski odgovor....
Ne znam da li si primijetio, ali ja sam govorio o pocetku rata, jer je bilo ocigledno da se nesto sprema. Jos prvog svibnja se grad mogao braniti da su se drzale zgrade u gradu a njih nije lako zauzeti niti mozes tek tako kao u Terminatoru sibati sve za redom u po grada, jer srpske snage od Bijeljinske ceste nisu isle dalje. Drukcije bi stvari stajale da su postrojbe ARBiH bile u gradu umjesto po Suljagica sokaku, Klancu, Rijekama, Brodu itd..... no, pak su jedinice ARBiH tijekom rata upadale cak i u Mujkice i bolnicu sto je prilicno duboko kada bacimo pogled na cinjenicu koliko su srpske snage potisnule ARBiH, naime, skoro vec do Brke.
Evo prijateljsko obrazlozenje:
Muislimanski narod u Brckom a opcenito u cijeloj BIH nije imao jedan SANU da ih propagandom,oruzjem i silom natjera da iz cista mira ubijaju svoje komsije po ulazima u zgrade i na kucnim pragovima..u Brckom da bi se vodila ta borba kako je ti zamisljas je trebalo uzeti cetnicki recept pa svo nemuslimansko stanovnistvo pohvatati i strpati u logore i onda se u cisto muslimanskom gradu Brckom rasporediti po tvojim zgradama i voditi ulicni rat....Nezavisnost BIH nije izglasana da se unisti srpski narod koji pod propagandom velike srbije je bojkotovao isti...nego da se sacuvamo od velike srbije i cetnicke kame.. cijenu toga sto BIH muslimani nisu kao krajnje stredstvo uzimali silu i nepravdu u odbrani BIH na popcetku rata je placeno debelo.....ali BIH se jedino moze i sacuvati moralom i pravdom jer nepravda i zlocin su kratkih nogu...
Cak i da je Brcko pocetkom 92-e i uzelo recept karadjicevih cetnika i iskoriostilo nadmoc stanovnistva i protjeralo srbe iz grada..Brcko bi za par mjeseci dozivilo sudbinu Vukovara jer je bilo glavni koridor za Hrvatske srbe i Banjalucku regiju...
Plus, nisam spominjao Bosnjake kao iskljucive branitelje grada nego sam spomenuo Armiju BiH, TO BiH ili sto je to vec bilo sto je stalo u obranu grada. Gradjanska duznost je stati u obranu grada bez bilo kakve politike izuzev otpora fasizmu. Za to ti nije potrebna elita "intelektualaca" koja ce ti soliti pamet praznim zavjerama. Politicari u Brckom su znali sto se sprema i trebali su makar ljude upozoriti da bi sutra mogli izgubiti glave. Ja sam primjer bosnjacke vecine u gradu naveo samo iz razloga da se pak vecina brcanskih Bosnjaka nije slagala politikom cija je Brcko zrtva, tako da se grad mogao spasiti. Sa vecinom Bosnjaka jednostavno mislim samo vecinu stanovnistva tog grada.
Liberal, covjek ipak svasta pokupi, ja jesam imao 7 godina kada je rat poceo, ali sam sve do kraja lipnja 1994. godine bio u ratu, tocnije u Gornjem Rahicu i svasta sam cuo i svega se nagledao. Jebiga, nisam naravno bio na ratistu, ali ni ja nisam imao struju, vodu i dovoljno za jesti. I ja sam se krio po podrumima, izgubio najboljeg jarana pred sopstvenim ocima kada je pala granata u Rahicu preko puta "Imidza" kad smo se sankali i hranio se od onih paketa Crvenog kriza i nagledao se poginulih vojnika kad su im bile dzenaze od kojih sam neke poznavao kroz oca i nad dan ili vise prije vidio ih zive.