U BiH moguća pojava tornada

Očuvanje čovjekove okoline.

Moderator: anex

Sogan

Post by Sogan »

pitt wrote:ti stocko opet "kukas" :D:D:D:D:D
Treba izaci u sto vecem broju pred tornado i nahebati mu se mamice!
Odisej

Post by Odisej »

Nece tako lako tornado u BiH.
O njegovom eventulanom ulasku treba odluku najprije da donese troglavo Predsjednistvo , pa onda koznakolkoglavo Vijece ministara , pa blentitetske vlade i parlamenti i da konacno misljenje da prinudni upravnik iz OHR-a ..
Dok se sve to izdešava i tornadu će dophistiti i - odustaće da hara našom lijepom i jedinstvenom u kriminalu drzavom....
Prema tome , neme straha....
:( :D :-D :) :lol:
pirmin

Post by pirmin »

Sogan wrote: Treba izaci u sto vecem broju pred tornado i nahebati mu se mamice!
Ili ga mozda bojkotovati? :shock:
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

forUMASH wrote:.....jos nam samo carobnjak iz Oza fali...... :shock:
imamo ovoga iz Houston-a :D :D

Image
prleitihi

Post by prleitihi »

to je ba samo u federaciji..ne smije tornado u rs..jer je to bolji dio bosne.. :D:D:D
pitt

Post by pitt »

joj nemoj,.....ozbiljne nauke :D:D
Princess Fiona

Post by Princess Fiona »

pitt wrote:joj nemoj,.....ozbiljne nauke :D:D
ja il' prle :D :D
pitt

Post by pitt »

Princess Fiona wrote:
pitt wrote:joj nemoj,.....ozbiljne nauke :D:D
ja il' prle :D :D
ti ba :D to su ozbiljne naucne teorije svjetski priznatih strucnjaka :D:D a ti se sprdas sa time :D:D
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Gledao sam uzivo jednom pijavicu, ustvari dvije ( jedna manja i jedna veca, ali opet dosta manje od ovih sa slika )

Prisla je pravo blizu obale i onako od moje kuce kad sam gledao, ucinilo mi se da ce poklopit jedno naselje, ali se ipak okrenula nazad na more...

U Hrvatskoj pijavice uopce nisu rijetke zadnjih godina, ali osim onog istarskog kampa, ne znam da su jos negdje izasle na kopno, uglavnom idu morem, ne blizu obale
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

bas sad ste otvorili ovu temu, sad kad se spremam za more :roll:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

mamica 31 wrote:bas sad ste otvorili ovu temu, sad kad se spremam za more :roll:
:lol:
prleitihi

Post by prleitihi »

mamice..neum nije more.. :D:D
mamica papucarka

Post by mamica papucarka »

Ne znam jel se ko sjeca kad je prije neoliko godina u Sarajevu bio onaj jaki vjetar.sjecam se, da smo se za bandere hvatali na tramvajskoj, da nas ne oduva :lol:
Danko_Bananko

Post by Danko_Bananko »

Nego, kazu da ce osmi mjesec bit vas od kise, pa godisbje za July pripremajte
Šandor

Post by Šandor »

Moguće. I kod nas ćafiri kolo vode ko i u Americi. :lol: :D
Skyfox

#41 Re: U BiH moguća pojava tornada

Post by Skyfox »

KLIMA U BiH POSTAJE KAO U GRČKOJ

Prema riječima meteorologa Nebojše Kuštrinovića, posljednjih godina bilježi se pomjeranje godišnjih doba. Protekla jesen u Evropi bila je najtoplija u posljednjih hiljadu godina, a zima ove godine najtoplija u posljednjih 150 godina.

"April je bio najtopliji mjesec u posljednjih 150 godina, a polovinom maja, cijela jugoistočna Evropa bila je najtopliji dio Evrope", navodi Kuštrinović.

Kuštrinović kaže da je klima u BiH sve bliža klimi koju su svjetski meteorolozi predvidjeli na našim prostorima u sljedećih 100 godina, a koja će se u narednim decenijama značajno promijeniti.

"Komitet za klimatske promjene BiH uradio je prve pilot procjene klimatskih promjena na našim prostorima. Prema tim procjenama predviđen je globalni porast temperatura i na neki način u sljedećih 100 godina klima bi u našim krajevima mogla biti ravna klimi sjeverne Grčke", ističe Kuštrinović.

Dodaje da će prema pilot procjenama klimatskih promjena, temperature na prostorima u BiH i dalje rasti.
bit ce vruce i sparno... samo nam more fali :D
Skyfox

#42 Re: U BiH moguća pojava tornada

Post by Skyfox »

GROMOVI I SVE ČEŠĆE ŽRTVE

Na prostoru BiH krajem maja je zabilježen slučaj da su u 24 sata tri osobe poginule od udara groma, na tri različita kraja, što je ranije bila rijetkost.

"Činjenica je da su prije u godini dana bila dva do tri slučaja udara groma, dok je sada to češće. Evidentno je da u posljednje vrijeme 'zahvaljujući' upravo ovim klimatskim promjenama i toj velikoj promjenljivosti vremena, oluje sa grmljavinom i gromovima su sve češće", navodi Majstorović.

Majstorović objašnjava da se prema evidencijama meteo-stanica gromovi u BiH najčešće pojavljuju u Posavini.

"Česti su u Gradačcu, sjeverno od Majevice, Banjaluci, Cazinskoj Krajini. Radi se o lokacijama gdje se, da kažem, susreću naša brda, velika je turbulencija.
KPNCTNJAH

#43 Re: U BiH moguća pojava tornada

Post by KPNCTNJAH »

Svi na ulice treba praviti proteste protiv tornada ... to je kriv tajo :-D
Oi

#44 Re: U BiH moguća pojava tornada

Post by Oi »

vala, u zenici jucer k'o da je bio tornado! stabla pocupana iz korjena, letile fasade...
zalizani

#45 Re: U BiH moguća pojava tornada

Post by zalizani »

Referendum protiv tornada,znaci svi koji su za ili protiv neka izadju na lokalna meteorološka glasačka mjesta gdje ce uz kvalitetno odstampan listić dobiti kabanice US vojske i dvd vodič kako pobječi na Vlašić u slučaju nepogode :run:
zecko_kupuz

#46 Re: U BiH moguća pojava tornada

Post by zecko_kupuz »

Pa fakat, zar se tornado može probijati kroz brdovite predjele :? . Ja mislio da ti zakoni vrijede samo za one beskrajne američke ravnice :-) . Očigledno sam neiskusan u tom polju :mrgreen: .
Ma ovo su sve šejtanska posla :lol: , svijet se izopačio totalno.
sheilak

#47 Re: U BiH moguća pojava tornada

Post by sheilak »

Mozda je moguce, ali mislim ipak vise u Posavini , Lijevce polju , dakle gdje je ravnica. Medjutim, kako se klima mijenja - sve je moguce . Svjedoci smo nekih cudnih i sve cescih oluja. Mozda cemo za nekoliko desteljeca, a mozda i prije , ovdje imati trope , a Miljacka ce postati potencijalna opasnost od cunamija. :-D
stochar

#48 Re: U BiH moguća pojava tornada

Post by stochar »

Francuska: Troje poginulih u tornadu

Tri osobe su poginule, a devet je ozlijeđeno u mini tornadu koji je tijekom noći zahvatio sjever Francuske. Tornado, koji je sjeverom Francuske prošao u noći s nedjelje na ponedjeljak, zahvatio je sela Hautmont, Neuf-Mesnil i Maubeuge na granici s Belgijom gdje je srušio oko 40 kuća, a u jednom od sela odnio je krov sa staračkog doma. Spasilačke službe jutros su pronašle tijelo treće žrtve, a pretraga pogođenog područja je nastavljena jer se strahuje da bi moglo biti još žrtava.
Objavljeno: 04.08.2008
Skyfox

#49 Re: U BiH moguća pojava tornada

Post by Skyfox »

stochar wrote:Francuska: Troje poginulih u tornadu

Objavljeno: 04.08.2008
Image
Skyfox

#50 Re: U BiH moguća pojava tornada

Post by Skyfox »

Post Reply