Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Locked
Drvosjeca iz Dejcica

#101 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Webby, smatram da si upoznat sa osnovnim postulatima ovog nam društva u kojem živimo. Isto kao da te pitam koliko je 8x8, očekujem da to znaš. Pa miša mu njegovog zar od 1992. godine strane organizacije i vlade ne utiću direktno i indirektno na formiranje vlasti u voj temlji? Zar ustav ove zemlje nije donesen tamo negdje u preko bare a ne u njenom parlamentu? Zar nemamo čovjeka koji stoji iznad ustava ove zemlje? Zar 90% zakona (OS BiH, Centralna banka BiH, jedinstven registar...itd) nije doneseno pritiskom na ovu ili onu stranu? Zar smo prespavali sav taj period i ti meni sada izvališ takav nosens u vezi stranih službi i NVO? Mislim dajte ljudi ako želite ozbiljno voditi diskusiju bujrum, ako ne eto vas pa baljezgajte do zore.
Ovo bi cak bio najbolji argument za trpanje dolara sumnjivog porijekla u dzepove NVO. Da nije bilo tog nametanja, i danas bi tocili gorivo za tri valute kad krenemo od Save do mora, i drotovi bi nas zaustavljali radi drugacijih tablica.
:D
Dali su ta nametanja bila dobra ili loša možemo raspravljati ali je itekako dobar i neoboriv argument tvrdnji da se preko NVO ne smije dozviliti infiltracija stranih elemenata (evo me ko partijski sekretar :D ), uticaj na ljude na pozicijama...a to sve i mnogo gore stvari imamo od 1990. godine zahvaljujući nacionalnim partijama.
bljump

#102 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by bljump »

webby-x wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:Ha slušaj, ako skontaš da taj novac nije iz budžeta onda ne vidim šta je tu problem.
Problem je što nijedna država ne smije
dopustiti špijunske organizacije da slobodno rade.
Ako ih već ne mogu spriječiti u tome, onda barem
mogu informirati društvo tko stoji iza tih organizacija.

To što političari ne objavljuju podatke nije argument
protiv transparentnosti "nevladinih" organizacija.
I stranke i "nevladine" organizacije moraju biti
transparentne.

Dapače, da se mene pita, te "donacije" iz inozemstva
za stranke i "nevladine" organizacije bi bile strogo
oporezovane, barem 50%. Ne smije se država dovesti
u situaciju da joj druge države kupuju i nameću vlast
i formiraju društvo.

Inače, zašto bi te poštene "nevladine" organizacije imale
nešto protiv toga da se objave izvori njihovog financiranja?

:wink:
Apsolutno.
I ne mogu se NVO porediti sa politicarima. Politicari, kakvi su takvi su, su dobili mandat od naroda na izborima da se bave politikom. NVO nemaju mandat od naroda a trude se predstaviti kako rade za narod. Za mene ne rade nista, rade za svoj dzep i za onog ko ih finansira. Nemaju pravo da spominju gradjane BiH i tumace razmisljanja gradjana BiH.
Nebitan32

#103 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

palermo wrote:
Nebitan32 wrote:

I Ratko Mladic je dijelio cokolade u Srebrenici 1995. Znaci li to da je dobar? Prema tvom rezonu da.
No svi mi znamo da postoji jedno lice za kamere i jedno izvan.

Na samom pocetku sam rekao o kojim tzv. NVO treba biti govora. Niko ne prica o onima koje se bave zastitom zivotinja, okolisa i slicno. Rijec je o onima koje se bave subverzivnim aktivnostima, formiranjem javnog mjenja, politickim aktivnostima..

No svjesno ignorises tu cinjenicu.
Po mom rezonu Ratko Mladić dobar ??? Ne lupaj, dina ti.

Nego, ovo sam hotio reći, pravilo elemtarne pristojnosti kaže, ako za nekog misliš da je lopov, onda ga imenuješ, ne možeđ reći, lopovi su svi doktori, ili lopovi su sve sarajlije, samo zato što si ti imao neugpodno iskustvo sa njima, ili možda nekog drugog razloga.

Dakle, sasvim je legitimno da postaviš pitanje ko stoji iza Pokreta Dosta, i da izraziš mišljenje o njima.Ali ako, zbog Pokreta Dosta generaliziraš stvari, onda si potpuno na krivom putu.
Nigdje nisam generalizirao. Jasno sam rekao na sto se treba fokusirati. Izdvojio sam one koje su produzena ruka politickih stranki i one koji su financirani izvana a sluze za vrsenje propagande, subverzivne akcije, oblikovanje javnog mjenja itd.
Procitaj jos jednom ako ti je promaklo.

Naveo sam primjer Mladica kako bih rekao da jedna "dobra gesta" ne moze sakriti planinu losih. Moze neko dati 100KM Merhametu i slikati se pred kamerama a sutri dan uzeti 100.000KM iz nekog javnog budzeta. Prosudi sam koliko je on pozitivan kao licnost.

Naveo sam dva konkretna primjera. I niko ne moze pobiti ono sto je navedeno u vezi njih. Navedite i druge primjere.
bljump

#104 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by bljump »

palermo wrote:
webby-x wrote:
cadburry wrote:NVO godišnje donese stotine miliona KM godišnje u BiH. Najčešće ode na plate ljudima u NVO, seminare na kojima se uprazno palamudi, neke ulične akcije, brošure i priručnike. Ništa aman korisno (mada ima i izuzetno svijetlih primjera), ali činjenica je da stotine miliona KM godišnje uđu u BiH i tu se nastave vrtiti.

Zbog gore podebljanog, hvala NVO-u i dabogda uvijek toliko, po mogućnosti i više, para donosili u BiH.
Točno, ali bi bilo u redu da njihovi izvori financija
budu transparentni. Dakle, da moraju objaviti koliko
su novca dobili i od koga. Da ljudi barem znaju čije
interese te organizacije zastupaju.
Tu si potpuno u pravu, mislim čak i da imaju zakonsku obavezu.

Nego, čitava ova priča koju je poteknuo postavljač teme je potpuno na pogrešnim osnovama. Trebalo bi se pričati o tome zašto civilni sektor je oportunistički, zašto je korumpiran, zašto nema u njemu entuzijazma, zašto je kompromiserski, zašto nema onaj uticaj koji bi trebao da ima i koji postoji u zemljama zapada, pa čak i u nekim zemljama okruženja, zašto je stvorena odnarođena klasa NVO bogataša i da dalje ne nabrajam.
Ovako je, priča otišla na tipičnu mahalsku, vid mu glove, mora da je špijun.
A sta znaci "civilni sektor"? Sta ce meni civilni sektor? Od tih novih pojmova mi se da prostis ...
palermo

#105 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by palermo »

Nebitan32 wrote:
Nigdje nisam generalizirao. Jasno sam rekao na sto se treba fokusirati. Izdvojio sam one koje su produzena ruka politickih stranki i one koji su financirani izvana a sluze za vrsenje propagande, subverzivne akcije, oblikovanje javnog mjenja itd.

Naveo sam primjer Mladica kako bih rekao da jedna "dobra gesta" ne moze sakriti planinu losih. Moze neko dati 100KM Merhametu i slikati se pred kamerama a sutri dan uzeti 100.000KM iz nekog javnog budzeta. Prosudi sam koliko je on pozitivan kao licnost.

Naveo sam dva konkretna primjera. I niko ne moze pobiti ono sto je navedeno u vezi njih. Navedite i druge primjere.
Podjsetio si me na jedan prijeratni događaj. Bio ja u rezervi (pošto vidim da si ti mlađi, u rezervu se išlo nakon što odslužiš JNA, i onda kobajagi tu da budu spremne jedinice :D ). I dođe tu nama jednom neki polit da drži predavanje (sjećam mu se ja i imena, ali nije fer da ga sada navodim) i kaže nama čovjek,strani špijuni i tako dalje i dalje, i onda se nadoveže na to, sa epohalnom rečenicom, eto kaže, oni sada nama kao hoće da daju pare za autoput, kao da mi ne znamo da su to špijunska posla, čuj pare za autoput.....i tako, ode to vrijeme. Ja barem mislio, al vraga vidi ti sad....

Eleneis, svaka diskusija ima svoje granice, nema smisla da te ubjeđujem u neke stvari, posebno s toga što ti pokazuješ em elementarno nepoznavanje same tematike, a bogami i sklonost ka etiketiranju bez ikakvih dokaza.

I boga ti, ostavi se Mladića u ovoj diskusiji.

U kojoj sam ja svoje učešće, barem se nadam, završio
Nebitan32

#106 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

Alfons Kauders wrote:
Na ovoj temi se fokusira na nekolicinu NVO koje dobiju kes od NEDa ili nekih drugih stranih izvora. Vecina jednostavno ne dobije. Cini mi se da je u BiH registrovano oko 12,000 raznih NVO i udruzenja gradjana - ogromna vecina se finansira nasim parama, a ne stranim...

.
Ima li negdje lista svih NVO prisutnih u Bosni?
Te koje se finansiraju iz javnih budzeta su direktne produznice politickih partija. Sluze za "zaposljavanje" mladeg kadra. Nesto kao kad "na visoj razini" kreiraju komisije. X maraka po svakoj komisiji i neki tako uduplaju svoju platu.
Nebitan32

#107 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

palermo wrote:
U kojoj sam ja svoje učešće, barem se nadam, završio

odlicno :thumbup:
Uzivaj u penziji
Drvosjeca iz Dejcica

#108 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Nebitan32 wrote:
palermo wrote:
Nebitan32 wrote:

I Ratko Mladic je dijelio cokolade u Srebrenici 1995. Znaci li to da je dobar? Prema tvom rezonu da.
No svi mi znamo da postoji jedno lice za kamere i jedno izvan.

Na samom pocetku sam rekao o kojim tzv. NVO treba biti govora. Niko ne prica o onima koje se bave zastitom zivotinja, okolisa i slicno. Rijec je o onima koje se bave subverzivnim aktivnostima, formiranjem javnog mjenja, politickim aktivnostima..

No svjesno ignorises tu cinjenicu.
Po mom rezonu Ratko Mladić dobar ??? Ne lupaj, dina ti.

Nego, ovo sam hotio reći, pravilo elemtarne pristojnosti kaže, ako za nekog misliš da je lopov, onda ga imenuješ, ne možeđ reći, lopovi su svi doktori, ili lopovi su sve sarajlije, samo zato što si ti imao neugpodno iskustvo sa njima, ili možda nekog drugog razloga.

Dakle, sasvim je legitimno da postaviš pitanje ko stoji iza Pokreta Dosta, i da izraziš mišljenje o njima.Ali ako, zbog Pokreta Dosta generaliziraš stvari, onda si potpuno na krivom putu.

:lol: Subverzive akcije, majke mi valjam se od smijeha. Ovo je cirkus živi, čitava BiH sastavljena od stranog uticaja a on vodi birgu da se preko NVO ne vrši propaganda, subverzivne akcije :lol: :lol: :lol: Ti si rođen za pravog političkog komesara u kožnom mantilu.
VjecitiStudent

#109 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by VjecitiStudent »

Hvala NVO-u koji je ovo snimio, pa makar ga CIA, KGB i Mosad zajedno finansirali

Drvosjeca iz Dejcica

#110 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

VjecitiStudent wrote:Hvala NVO-u koji je ovo snimio, pa makar ga CIA, KGB i Mosad zajedno finansirali

Subverzivni elementu. :D Sada ova NVO treba položiti račun za koga radi, čovjeka remete u rahatluku a sve po zakonu.
ime_kojeg_nema

#111 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by ime_kojeg_nema »

KatarinaKosaca wrote: ** bold-- Ovim spontanim priznanjem da si partijski čovjek sam sebe ozbiljno dikreditiraš kao objektivnog diskutanta.
Nisam nigdje spomenuo da sam partijski covjek. Imati politicki cilj i biti clan neke partije nisu iste stvari. Ja nisam nikada bio clan niti jedne partije, ali uzalud mi je o tome govoriti jer ti ne zelis vjerovati i time se nazalost zatvara svaka mogucnost za dijalog.
ime_kojeg_nema

#112 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by ime_kojeg_nema »

Nebitan32 wrote: On vrsi indoktrinaciju kontra Bosnjaka i meni je sasvim jasno da podrzavas njegove stavove.
Mozes li podastrijeti neki dokaz (pisani, audio, video) da on ili neko iz Koalicije "Jednakost" vrsi indoktrinaciju kontra Bosnjaka?

Nebitan32 wrote: Jedino nikad pa ni tad necu biti prijatelj s nekim srbinom. Oni su za mene mrtvi i kao narod i kao pojedinci.
Ja sam misljenja da dok je god ovakvih stavova i razmisljanja na bilo kojoj strani nama u BiH nema napretka. Nadam se da ces promijeniti misljenje. Prvenstveno sebe radi.
ime_kojeg_nema

#113 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by ime_kojeg_nema »

webby-x wrote: Inače, zašto bi te poštene "nevladine" organizacije imale
nešto protiv toga da se objave izvori njihovog financiranja?

:wink:
To je koliko mi se cini javno. Imas i na ovoj temi popis organizacija cije projekte je finansirao americki NED. Lako je doci i do ostalih. Svaka organizacija uglavnom ima na svoj web stranici i donatora.
uglavnomja

#114 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by uglavnomja »

ime_kojeg_nema wrote:
Nebitan32 wrote: On vrsi indoktrinaciju kontra Bosnjaka i meni je sasvim jasno da podrzavas njegove stavove.
Mozes li podastrijeti neki dokaz (pisani, audio, video) da on ili neko iz Koalicije "Jednakost" vrsi indoktrinaciju kontra Bosnjaka?

Nebitan32 wrote: Jedino nikad pa ni tad necu biti prijatelj s nekim srbinom. Oni su za mene mrtvi i kao narod i kao pojedinci.
Ja sam misljenja da dok je god ovakvih stavova i razmisljanja na bilo kojoj strani nama u BiH nema napretka. Nadam se da ces promijeniti misljenje. Prvenstveno sebe radi.
:roll:
ime_kojeg_nema

#115 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by ime_kojeg_nema »

palermo wrote: Nego, čitava ova priča koju je poteknuo postavljač teme je potpuno na pogrešnim osnovama. Trebalo bi se pričati o tome zašto civilni sektor je oportunistički, zašto je korumpiran, zašto nema u njemu entuzijazma, zašto je kompromiserski, zašto nema onaj uticaj koji bi trebao da ima i koji postoji u zemljama zapada, pa čak i u nekim zemljama okruženja, zašto je stvorena odnarođena klasa NVO bogataša i da dalje ne nabrajam.
Ovako je, priča otišla na tipičnu mahalsku, vid mu glove, mora da je špijun.
ovo je ispravan pristup i pitanja na mjestu. potpuno se slazem. ono sto boli pokretaca teme jesu aktivnosti koalicije jednakost i kampanja koja prethodi popisu stanovnistva, a tema predstavlja samo jos jednu carku na relaciji inicijative bitno je biti bosnjak i koalicije jednakost. nacin na koji otvarac teme usmjerava tok rasprave je katastrofalan, difamatorski, prepun konstrukcija i nepoznavanja tematike.
cadburry

#116 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by cadburry »

Nebitan32 wrote:
cadburry wrote:NVO godišnje donese stotine miliona KM godišnje u BiH. Najčešće ode na plate ljudima u NVO, seminare na kojima se uprazno palamudi, neke ulične akcije, brošure i priručnike. Ništa aman korisno (mada ima i izuzetno svijetlih primjera), ali činjenica je da stotine miliona KM godišnje uđu u BiH i tu se nastave vrtiti.

Zbog gore podebljanog, hvala NVO-u i dabogda uvijek toliko, po mogućnosti i više, para donosili u BiH.

To je jedan aspekt. Stoji da je dobro za direktno involvirane osobe.

Medutim to moze biti itekako stetno za drzavu ako ta infilitrirana i indoktrinirana udruzenja dovedu do toga da na vlast /odredenu poziciju dode neko ko ce biti vazal stranim drzavama/interesima a odakle su finansirane te tzv. NVO

One mogu dovesti na vlast/odredene osobe koje ce favorizirati privatiziranje strateskih kompanija (Elektroprivreda, Telekom itd...). Ili recimo favorizirati strane kompanije na odredenim tenderima. Ona su kreirana u odredenom momentu kako bi ostvarili zadate ciljeve. Neki od tih ciljeva su ok a neki ne.

Kao sto vidis, to moze imati mnogo pogubnije efekte na prvi pogled. Trenutni primjer imas na bliskom istoku. Na stotine hiljada mrtvih, milioni raseljenih, urusena ekonomija, infrastruktura itd...

Kao sto si vidio na video u vezi pokreta Otpor, te osobe su profesionalci u svom domenu. Trenirani od strane CIA oni su postali pravi globetroteri. Kao sto si vidjeo, to cak i ne kriju.
Da li ti znaš da živiš u državi-protektoratu?
Da li znaš da visoki predstavnik može prodati BH Telecom i Elektroprivredu?
Da li znaš da zamjenik savjetnika zamjenika državnog sekretara USA može okupiti vladajuću strukturu (zbog toga i postoje četvorke/petorke/šestorke - kako bi MZ lakše komunicirala sa vlastodršcima) i narediti im da urade bilo šta i da će oni to bespogovorno prihvatiti, pa bilo da je to SDA, SDP, SDS, srpski radikali?
Da li znaš kakve pritiske MMF može izvršiti?
:-)

A ti meni o tome kako nečije stranjske vlade koristi NVO da ostvari svoje interese u BiH. :-)
Jel NVO kriv i za prodaju Željezare u Zenici, dijelova Energoinvesta, uništenje Hidrogradnje?
cadburry

#117 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by cadburry »

webby-x wrote:

Ti podaci su javni i možeš ih dobiti od AFIPa.
cadburry

#118 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by cadburry »

Alfons Kauders wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
webby-x wrote:
Ha slušaj, ako skontaš da taj novac nije iz budžeta onda ne vidim šta je tu problem. Meni je veći problem što u BiH imaš zakon po kojem su političari DUŽNI objaviti imovinske kartove a pola ih to ne radi ili prikrivaju i lažiraju stvarno stanje. E to je stvarni problem i niko ništa ne radi po tom pitanju jer niko ne želi da se zamjeri jednom Dodiku, Izetbegoviću ili Lagumdžiji.
Problem i jeste u tome sto najveci dio tog novca jeste iz budzeta ili sehara javnih preduzeca.

Na ovoj temi se fokusira na nekolicinu NVO koje dobiju kes od NEDa ili nekih drugih stranih izvora. Vecina jednostavno ne dobije. Cini mi se da je u BiH registrovano oko 12,000 raznih NVO i udruzenja gradjana - ogromna vecina se finansira nasim parama, a ne stranim...

Sto se tice tvrdnje da "unose" pare u BiH, svaka cast, neka unesu milijardu godisnje sto se mene tice. Ali da se ne seremo, u vecini situacija te pare bi svakako usle u BiH... Organizacija A dobija lovu od neke clanice EU da implementira projekat na Z.Balkanu i dio toga dolazi preko organizacija X, Y i Z s nase strane. Nije da X, Y i Z lobiraju po evropskim metropolama za taj novac i da imaju neke ogromne zasluge, barem s te strane.

Garantujem da nemamo ni 5-10% NVO koje dobro rade svoj posao, koje su osnovane iz entuzijazma, altruizma i sl. Sve ostale su masine za potrosnju para.
Pazi, mi ovdje govorimo o NVO tipa "Zašto Ne", ACIPSu, CCi i sl. Tim špijunskim organizacijama. :D One se ne finansiraju iz budžeta.

Udruženja koja se finansiraju iz budžeta su sportska, boracka (40% novca namijenjenog za NVO), fiktivna (50% novca za NVO), i KUDovi, u najvećoj mjeri.

Što se tiče toga da bi pare svakako došle u BiH, ne bih se složio, pare su namijenjene za region, a ne državu. Ako ih ne pokupi NVO iz BiH, pokupit će ih NVO iz Albanije i slično.
Nebitan32

#119 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

Nebitan32

#120 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

ime_kojeg_nema wrote:
KatarinaKosaca wrote: ** bold-- Ovim spontanim priznanjem da si partijski čovjek sam sebe ozbiljno dikreditiraš kao objektivnog diskutanta.
Nisam nigdje spomenuo da sam partijski covjek. Imati politicki cilj i biti clan neke partije nisu iste stvari. Ja nisam nikada bio clan niti jedne partije, ali uzalud mi je o tome govoriti jer ti ne zelis vjerovati i time se nazalost zatvara svaka mogucnost za dijalog.

Diskreditirao si se na ovoj temi od svog prvog upisa. Jasno sam objasnio zasto si irelevantan. Izjasnio si se kao Jugosloven i nemusliman i od prvog upisa si krenuo kontra istih. Bezvrijedno mi je razgovarati s tobom na ovoj temi jer bi to bilo isto kao da razgovaram kao s nekim srbinom iz Cacka je li srbija izvrsila agresiju na Bosnu. To mi je besmisleno. Ne moze se pricati sa svakim o svim temama. Samo gubljenje vremena.

Sto ne znaci da ne mozemo diskutirati na nekoj drugoj temi.
A sto se tice mene i stava vis a vis srba. On se nece promjeniti. Nikad

Toliko o tome
Nebitan32

#121 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

NVO netransparentno troše budžetski novac
http://www.slobodnaevropa.org/content/t ... 24743.html

Prema jedinom istraživanju koje se bavilo izdvajanjem budžetskog novca za nevladine organizacije u BiH, u 2010. godini NGO sektoru dato je 114 miliona konvertibilnih maraka

Načelnik službe za društvene djelatnosti Grada Mostara Božo Ćorić kaže da je ove godine za 12 udruženja koliko ih se finansira iz njihovog budžeta predviđeno 260.000 maraka, te da imaju mehanizme kojima kontrolišu kako se budžetski novac troši.

Konferencije, a ne egzistencija

Najveći broj projekata na osnovu kojih udruženja žrtava rata dobijaju budžetski novac nije fokusiran na ono što bi njihovom članstvu omogućilo bolji život, posao, egzistenciju. Uglavnom je riječ o projektima koji se odnose na pripremu i obezbjeđenje zakonskih prava određene kategorije, okrugle stolove, radionice, konferencije.

Budžetski novac nije jedini koji ove organizacije dobijaju. Tu su donacije međunarodnih organizacija, ali i domaćih preduzeća i ti iznosi vrlo često mnogo su veći nego novac koji se dobija od vlada sa različitih nivoa vlasti u BiH.
Nebitan32

#122 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

ZABRANJENI FORUM LICE I NALIČJE NVO U BIH

12000 NVO u BIH
ime_kojeg_nema

#123 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by ime_kojeg_nema »

Nebitan32 wrote: Diskreditirao si se na ovoj temi od svog prvog upisa. Jasno sam objasnio zasto si irelevantan. Izjasnio si se kao Jugosloven i nemusliman i od prvog upisa si krenuo kontra istih.
Onda je trebalo u naslovu teme da pise na koje se NVO odnosi tema i koga se poziva na ucesce u diskusiji. Ja nisam napisao nikakav licni komentar o pomenutim nevladinim organizacijama (Aktivna islamska omladina i Mladi muslimani). Spomenuo sam njihovo postojanje i ko ih finansira. Dakle nista kontra za razliku od tebe koji itekako pises ostrascene kontraske komentare. Uglavnom, buduci da tema nije otvorena da bi se kroz dijalog nesto naucilo nego da bi grupa istomisljenika pljuvala po onima koje smatra neprijateljima, te buduci da kao Jugosloven i nemusliman nisam pozeljan povlacim se iz dalje rasprave i zelim vam ugodan nastavak forumanja.
palermo

#124 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by palermo »

Nebitan32 wrote:

ZABRANJENI FORUM LICE I NALIČJE NVO U BIH

12000 NVO u BIH
Sanja Vlasiavljević kao argument :D :D

Super :thumbup:
Nebitan32

#125 Re: Tzv. NVO - Ko stoji iza i s kojim namjerama

Post by Nebitan32 »

Ova Vlaisavljevica i Enver Kazaz su rekli par rijeci o tome i na donjem snimku.

Pogledati od 16min20

Enver Kazaz kaze da te SDP NVO filijale kao ACIPS vrse pritiske i uticu na izbor rekotora Univerziteta.

Locked