TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Moderator: anex
- luckylaka
#76 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Sta je ovo danas niko ne gleda Travnik a cura rasplaka pjesmom Vehida Gunica.Hasan i Mirsada svaka cast 
- navedeni
#77 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Dobro pjevaju sto jest jestluckylaka wrote:Sta je ovo danas niko ne gleda Travnik a cura rasplaka pjesmom Vehida Gunica.Hasan i Mirsada svaka cast
- luckylaka
#78 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
-
frida_kahlo25
#79 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Mirsada je primjer kako se pjeva sevdah...svaka čast! 
- luckylaka
#80 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
A ko mi je izbisao Sumeju

- luckylaka
#81 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Nemoj da mi ko brise mog favorita
- MOSALJOZE
#82 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Ih lucky.Prvo što zna pjevat,a onda iz Krajine pa nema daljeluckylaka wrote:Nemoj da mi ko brise mog favorita![]()
![]()
- luckylaka
#84 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
MOSALJOZE wrote:Ih lucky.Prvo što zna pjevat,a onda iz Krajine pa nema daljeluckylaka wrote:Nemoj da mi ko brise mog favorita![]()
![]()
- luckylaka
#85 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
,,Znas kad meni na um padne draga,,
dobar,dobar
-
frida_kahlo25
#86 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Bila sam na audiciji u Sarajevu, sa prijateljicom...
Žiri je bio strog, ali realan! Ne može svako da pjeva, a posebno ne sevdah koji zahtjeva mnogo više od glasovnih mogućnosti. Za sevdah treba imati dušu
Žiri je bio strog, ali realan! Ne može svako da pjeva, a posebno ne sevdah koji zahtjeva mnogo više od glasovnih mogućnosti. Za sevdah treba imati dušu
- MOSALJOZE
#87 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Joj razmišljanja,trebo sam te ženitfrida_kahlo25 wrote:Bila sam na audiciji u Sarajevu, sa prijateljicom...
-
Nero Histrion
#88 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Jutros je jedan clan foruma zapoceo temu, vjerovatno ne znajuci da vec postoji ovaj pdf, o Prvom glasu sevdaha. Sve skupa vrlo los komentar, ... no, svako ima pravo na svoje misljenje. Tema je, izgleda, uklonjeno.
Zasto? Zar se o ovom projektu ne smiju pisati negativni komentari?
-
suncica35
#89 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Je li bila i Hankica u žiriju u Sa? Kakva je, je li stroga? Šta ste vi radile tamo, gledale ili ti je prijateljica nastupala? Trebala sam i ja doci da ih cujem uzivo.frida_kahlo25 wrote:Bila sam na audiciji u Sarajevu, sa prijateljicom...
Gledala sam skoro redovno show, ima ekstra dobrih kandidata, ali i onih koji su loši. Sreca pa im odmah kažu.A to je audicija, svako ima pravo da se prijavi, i super je sto daju sansu svima koji vole sevdah, jer jedino tako ce se doci do pravih pjevaca...Šećer dolazi na kraju... ovog vikenda je audicija iz Sarajeva.
-
Nero Histrion
#90 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Haj pogodi sto ona ovako razmislja?MOSALJOZE wrote:Joj razmišljanja,trebo sam te ženitfrida_kahlo25 wrote:Bila sam na audiciji u Sarajevu, sa prijateljicom...
Sada ce nama TV1 otkriti sta je sevdah i sta treba za sevdah imati ...
A Nikolinu Veljovic, koja istina nema veze sa ovim projektom, volim i gledat' i slusat', da ne mislite da mi se na toj TV ama bas nista ne svidja.
- So What!
#91 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Tražio sam stvarno temu, ali nisam mogao da je pronađem, pa sam započeo novu.
Ponovit ću, ideja za reality je odlična i originalna. Kandidata će naravno uvijek biti svakakvih, o tome neću da sudim.
Otiša sam neki dan u posjetu nani i djedu i oni gledaju upraov audiciju iz mog Tešnja i moji utisci su da je ZMBT u odnosu na ovaj show kao X Factor. Realizacija jedne originalne ideje je pravo loša, neprofesionalna, amataerska ma sve najlošija.
Ne mogu o žiriju suditi i dovoditi u pitanje njihov autoritet, ali ti ljudi stvarno su užasan žiri. Nemaju jednostavno karizmu niti ikakvog stila da rade jedna profesionalni show. Eldin, frajer je k'o žensko (ne želim da ga vrijeđam na ličnoj osnovi, ovo govorim kao o članu žirija), kud se samo smješka i ne dolazi do izražaja pored ona dva ostala člana koji su moram reći neuljudni i neprofesionalni. Kao što kažem amaterizam teški.
I ponavljam, kandidata dobrih sigurno ima na pretek, njhi izuzimam iz ove priče. U principu i nsiam fan ove muzike, ali ovako kritikujem ovaj show kao još jedan u nizu debakla naše televizijske produkcije. Mislim da je vakat da ovdje uleti pored Aljazeere i N1 kao informativnih kanala i neki strani komercijalni kanal, da psotavi neke standarde kao što su to u Hrvatskoj uradili RTL i NovaTV pa je ovakvi nakaradni programi su kod njih poprilično iskorijenjen.
Ponovit ću, ideja za reality je odlična i originalna. Kandidata će naravno uvijek biti svakakvih, o tome neću da sudim.
Otiša sam neki dan u posjetu nani i djedu i oni gledaju upraov audiciju iz mog Tešnja i moji utisci su da je ZMBT u odnosu na ovaj show kao X Factor. Realizacija jedne originalne ideje je pravo loša, neprofesionalna, amataerska ma sve najlošija.
Ne mogu o žiriju suditi i dovoditi u pitanje njihov autoritet, ali ti ljudi stvarno su užasan žiri. Nemaju jednostavno karizmu niti ikakvog stila da rade jedna profesionalni show. Eldin, frajer je k'o žensko (ne želim da ga vrijeđam na ličnoj osnovi, ovo govorim kao o članu žirija), kud se samo smješka i ne dolazi do izražaja pored ona dva ostala člana koji su moram reći neuljudni i neprofesionalni. Kao što kažem amaterizam teški.
I ponavljam, kandidata dobrih sigurno ima na pretek, njhi izuzimam iz ove priče. U principu i nsiam fan ove muzike, ali ovako kritikujem ovaj show kao još jedan u nizu debakla naše televizijske produkcije. Mislim da je vakat da ovdje uleti pored Aljazeere i N1 kao informativnih kanala i neki strani komercijalni kanal, da psotavi neke standarde kao što su to u Hrvatskoj uradili RTL i NovaTV pa je ovakvi nakaradni programi su kod njih poprilično iskorijenjen.
-
suncica35
#92 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Hahha, joj jesmo se zadale da vama hejterima objasnimo šta je sevdah. Evo osobno imama štelu na TV1 da se i Nikolina ubaci u program Sevdaha, samo da nam ti popraviš mišljenje o showu. Može???Nero Histrion wrote:Haj pogodi sto ona ovako razmislja?MOSALJOZE wrote:Joj razmišljanja,trebo sam te ženitfrida_kahlo25 wrote:Bila sam na audiciji u Sarajevu, sa prijateljicom...
Žiri je bio strog, ali realan! Ne može svako da pjeva, a posebno ne sevdah koji zahtjeva mnogo više od glasovnih mogućnosti. Za sevdah treba imati dušuI ona i jos jedna ...
![]()
Sada ce nama TV1 otkriti sta je sevdah i sta treba za sevdah imati ....
A Nikolinu Veljovic, koja istina nema veze sa ovim projektom, volim i gledat' i slusat', da ne mislite da mi se na toj TV ama bas nista ne svidja.
-
Nero Histrion
#93 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Slusaj @ suncice, nisam "hejter" nicega, ali mi simpa bas vidjeti vas dvije ili vas dvojicu, jer nikad se ne zna ko se iza nick namesuncica35 wrote:
Hahha, joj jesmo se zadale da vama hejterima objasnimo šta je sevdah. Evo osobno imama štelu na TV1 da se i Nikolina ubaci u program Sevdaha, samo da nam ti popraviš mišljenje o showu. Može???
99,99% je da radis na TV1 i lagano, k'o biva izokola i kao
U ovom projektu nema ama bas nista originalno, nista od onog sto je pompezno najavljivano, osim sto je sve blijeda kopija ZMBT, X Factora i slicnih zabava za siroke mase. Originalna je jedino ideja da to bude posveceno sevdahu, ako se to moze nazvati originalnoscu.
Dakle, nema mjesta nervozi, ovo je samo Forum, zar ne?! Sevdah volim, TV1 ne mrzim nego samo nisam
Siguran sam da ce Prvi glas sevdaha izbaciti na kraju nekoliko dobrih interpretatora sevdalinke, sto je
- luckylaka
#94 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
kakav zmbt,kakav grand ovo je merak.svaka cast ucesnicima.gledam pa opet reprizu gleda.ah merak
a
-
suncica35
#95 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Stvarno jesu kvalifikacije dobre.luckylaka wrote:kakav zmbt,kakav grand ovo je merak.svaka cast ucesnicima.gledam pa opet reprizu gleda.ah merak![]()
a
I jeste merak sjesti i slusati ove sto super pjevaju, vidjeti omladinu da to stvarno vole.. Čak sam i iznenađena da nije sve zamrlo sto valja.. Da konacno i neka televizija vrednuje ono sto ima stvarnu vrijednost, a ne samo komercijalu.
Ukusi su različiti, ali bitno je znati razliku između ukusa i neukusa.
-
Nero Histrion
#96 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Ma ZMBT i Grand su doistaluckylaka wrote:kakav zmbt,kakav grand ovo je merak.svaka cast ucesnicima.gledam pa opet reprizu gleda.ah merak![]()
a
- navedeni
#97 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Sad ce Pink FestivalNero Histrion wrote:Ma ZMBT i Grand su doistaluckylaka wrote:kakav zmbt,kakav grand ovo je merak.svaka cast ucesnicima.gledam pa opet reprizu gleda.ah merak![]()
a
vrhunac neukusa.
- luckylaka
#98 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Zaista uzivam slusati sevdah .Moj favorit naravno sunce nase Krajisko Sumeja 
-
suncica35
#99 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Dobra je i Sumeja...luckylaka wrote:Zaista uzivam slusati sevdah .Moj favorit naravno sunce nase Krajisko Sumeja
- luckylaka
#100 Re: TV1 - PRVI GLAS SEVDAHA
Hvala Bogu pa jos traju tako da bar suboom i nedeljom uzivam ova dva sata.Danas kraj kvalifikacijama.Stari odpjeva za 10