Tuzla, Pogledajte kako će izgledati luksuzno naselje u Tuzli vrijedno 50 miliona maraka!

Tuzla, Bijeljina, Brčko, Gradačac, Živinice, Srebrenik, Lukavac, sve do Gračanice, Kladnja i Zvornika...
Post Reply
User avatar
Bumerang
Posts: 1604
Joined: 27/06/2003 00:00

#1 Tuzla, Pogledajte kako će izgledati luksuzno naselje u Tuzli vrijedno 50 miliona maraka!

Post by Bumerang »

GRADNJA NA JESEN 2021.

Pogledajte kako će izgledati luksuzno naselje u Tuzli vrijedno 50 miliona maraka

A. K.

Na jesen iduće godine u Tuzli će početi izgradnja rezidencijalnog naselja, a vrijednost investicije je okvirno 50 miliona konvertibilnih maraka, potvrđeno je za portal Klix.ba.
TEKST SE NASTAVLJA ISPOD OGLASA

Tuzlanska kompanija Deling invest u jesenjem periodu 2021. godine počet će realizaciju projekta rezidencijalnog naselja koje je predviđeno na predjelu Bukovčić iznad kompleksa panonskih jezera, potvrđeno je za portal Klix.ba.

Image

Kako su za Klix.ba kazali iz Deling investa, vrijednost cjelokupne investicije je okvirno 50 miliona konvertibilnih maraka, a trenutno su u toku administrativne procedure koje su nakon idejnog rješenja prvi korak ka zvaničnoj realizaciji projekta.

Rezidencijalno naselje sačinjavat će stambeno-poslovni sadržaji na površini od 24 hiljade kvadratnih metara prodajnog prostora. Također, predviđena je izgradnja luksuznog hotela sa bazenom na krovu i panoramskim restoranom, kao i sportski tereni, market, apoteka i pekara koji će dodatno upotpuniti ambijent.

Većinu zemljišta investitor je već kupio, a od određenih renti benefite će osjetiti i Gradska uprava Tuzle.

Ovaj projekt izuzetno značajnim smatra i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji je istaknuo da je izgradnja planirana iznad ulice prema Univerzitetskom kliničkom centru, na najvišem vrhu sjeverne padine Tuzle.

On je kazao da zemljište predstavlja jedan od najvažnijih faktora razvoja grada, pod uslovom da se njime pravilno upravlja te da dobro upravljanje podrazumijeva ekspertno znanje i neprekidni rad velikog tima.

"Kontinuirano radimo na urbanističkoj regulativi, rješavanju imovinsko-pravnih problema na zemljištu, stvaranju uslova za privlačenje što više investicija te izdavanju urbanističkih saglasnosti i odobrenja za građenje, što je složen posao. Za jednu zgradu, u toku pripreme za gradnju i u toku gradnje, vezano je oko 50 malih i srednjih preduzeća i mnogo radnika dakle, gradnja je direktno vezana za broj radnih mjesta. Osim toga, investitori u budžet grada uplaćuju rentu, čija je zakonom određena namjena održavanje i gradnja komunalnih objekata", kazao je Imamović.

On je naveo da je od renti koje su u gradski budžet uplatili investitori zgrada dosad izgrađeni drugo slano jezero, slani vodopadi, Trg slobode, stotine kilometara lokalnih puteva i drugi komunalni objekti.

https://www.klix.ba/biznis/investicije/ ... /201103169

babanovac
Posts: 1372
Joined: 26/08/2006 20:54

#2 Re: Tuzla, Pogledajte kako će izgledati luksuzno naselje u Tuzli vrijedno 50 miliona maraka!

Post by babanovac »

S jedne strane, maheraj je prodati brdo. S druge strane, odlučio je iza sebe ne ostaviti niti jedan m2 slobodnog prostora.
manki
Posts: 2075
Joined: 24/12/2003 00:00
Location: Sarajevo

#3 Re: Tuzla, Pogledajte kako će izgledati luksuzno naselje u Tuzli vrijedno 50 miliona maraka!

Post by manki »

Odlican projekat :thumbup:
User avatar
Kiki_Musampa
Posts: 1584
Joined: 11/06/2011 07:36

#4 Re: Tuzla, Pogledajte kako će izgledati luksuzno naselje u Tuzli vrijedno 50 miliona maraka!

Post by Kiki_Musampa »

Baš i ne vjerujem u ovo... tolika težina na brdu,koje iovako tone...
Post Reply