Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post Reply
Lug

#651 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Lug »

sreten75 wrote:
Aspekt wrote:Ne slazem se sa njegovim brojevima ali u Bosni je bilo 90 te 2 miliona bosnjaka . Okruglo 2 miliona . 1 987 000 hiljada plus jugoslaveni koji su bili mahom bih muslimani .
znam da je po popisu bilo milion i 987 hiljada zato sam i napisao da nije ni bilo 2 miliona,,a covjek napisa da je protjerano 2 miliona,,da sse razumijemo ne branim ja srbiju,i mozda je protjerano mnogo ljudi,ali kad covjek drmne toliku glupost i ti ljudi koji su stvarno protjerani gube na znacaju..
raselili/rastjerali 2 mil. ljudi a ne Bosnji.. hebemu patka, zar se mora sve objasnjavati, valjda smo ljudi.. a to sve je uradio rezim iz bg. koga treba opet tuziti.
Lug

#652 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by Lug »

imati jedan ovakav adut u rukama protiv rezima iz bg. koji i dalje djeli BiH, a ne iskoristiti ga u normalizaciji BiH je to sto iritira.. recimo predCednik manjeg entiteta uvijek trazi vise da bi dobio ono sto zacrta bg. tj. ko fol malo popusti, taman toliko da dobije ono sto su trazili na pocetku.. cudi me da sarajevo pada na te jeftine trikove iz bg. evo vec dvije decenije.. evo najnoviji primjer, sad trazi ko fol da entiteti potpisu sejdic-finci (zna da je nemoguce) i sarajevo progutalo mamac, dali namjerno ili ne za raspravu je.. i sad svi uglas te to ne moze, te to nesmije..a u sustini trazi se da federacija pristane na asimetricno biranje u presjednistvo.. i u sutini dobice jer ce ga sarajevo prikazati kao nekoga ko je popustio te odustao od entitetskog potpisivanja sedic-finci.. ili nesto slicno. Boze sacuvaj ..
sreten75

#653 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by sreten75 »

Lug wrote:
sreten75 wrote:
Aspekt wrote:Ne slazem se sa njegovim brojevima ali u Bosni je bilo 90 te 2 miliona bosnjaka . Okruglo 2 miliona . 1 987 000 hiljada plus jugoslaveni koji su bili mahom bih muslimani .
znam da je po popisu bilo milion i 987 hiljada zato sam i napisao da nije ni bilo 2 miliona,,a covjek napisa da je protjerano 2 miliona,,da sse razumijemo ne branim ja srbiju,i mozda je protjerano mnogo ljudi,ali kad covjek drmne toliku glupost i ti ljudi koji su stvarno protjerani gube na znacaju..
raselili/rastjerali 2 mil. ljudi a ne Bosnji.. hebemu patka, zar se mora sve objasnjavati, valjda smo ljudi.. a to sve je uradio rezim iz bg. koga treba opet tuziti.
znaci u bosni sad zivi nesto preko 2 miliona ljudi,,i srbija rastjerala i srbe iz bosne,srbija kriva sto su ratovali bosnjaci i hrvati srbija kriva sto su ratovali bosnjaci i oni babini,,ma srbija je kriva sto nema ni snijega u januaru za sve je srbija kriva,,
dert

#654 Re: Tuziti ponovno Srbiju za genocid

Post by dert »

Potpuno se slazem s tobom :razz:
Post Reply