detroit-mercy wrote:CSKA wrote:Mislim da Seselj otplacuje grijehe SRS(tako i ove dvojice),i da ce se na tome zavrsiti.
Da je BiH jedinstvena zemlja,svakako bi se moglo nesto uciniti,pa makar to bilo cimanje i zadrzavanje na nekom aerodromu kao u slucajevima Divjaka i Ganica.
Medjutim kada Hrvatska nece nista da radi po tom pitanju,koja je i jedinstvena i clanica EU znam koliko je sati.Ipak ostaje nada da jednog dana kada se zavrsi saga oko Kosova da bi mogli da odgovaraju.
A zasto bi Hrvatska ista cinila po tom pitanju. Eto usporedi Gotovinu i Orica, obojica bili u Hagu i Hag ih oslobodio. Srbiji ne pada na pamet da dize optuznicu protiv Gotovine ali zato dize protiv Orica

, sto mislis zasto?
U mom komsiluku bi ovo sublimiralin jednostavnom narodnom filozofijom; " Na slaba insana i zec karinu ostri."

Pa zasto ne bi Hrvatska nesto uradila,pogotovo jer je ovaj dvojac krenuo bas iz Hrvatske u ratnu avanturu,a i sam Nikolic se vec sumnjicio za ratni zlocin u Hrvatskoj.
Cudi me takvo ponasanje od hrvata iskreno,ili je na sceni onaj tajni pakt o nekocenju evropskim integracijama.
Sto se tice Gotovine,Orica,pa sta je to cudno.Kada je proglasena nezavisnot Kosova,nisu tjerali amere,njemce,francuze,vec koga ono makedonskog i crnogorskog ambasadora...jednostavno Srbiji se ne isplati ulaziti u bilo kakav sukob sa Hrvatskom,a sa Bosnom se moze uvijek zezati.