TUŽBA BiH PROTIV SCG ZA UKIDANJE IMENA RS

senada

Post by senada »

Novi_Nick wrote:Pa neka im ostane RS u glavama ali je najvaznije da je ukinemo kao i Federaciju na papiru u Ustavu BiH.
Nemamo nikakvo zakonito pravo prozivati na odgovornost druge ako smo sami neodgovorni.
gavrilo

Post by gavrilo »

senada ispunjavas sve uslove da budes proglasena za "izdajnika"... dobro dosla u klub :)
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

senada wrote:
Novi_Nick wrote:Pa neka im ostane RS u glavama ali je najvaznije da je ukinemo kao i Federaciju na papiru u Ustavu BiH.
Nemamo nikakvo zakonito pravo prozivati na odgovornost druge ako smo sami neodgovorni.

Ispravno @ Senada :)

Tihic folira i pokusava spasiti RS i Federaciju kroz fol samo mjenjanje imena RS. Znaci da RS i samo promjeni ime ostaje i dalje Entitet i s tim se sustinski nista ne mjenja. Tihic kao i sav proBosanski front u zemlji i dijaspori mora striktno da zahtjeva ukidanje RS i Federacije u isto vrijeme te teritorijalnu podjelu drzave samo na decentralizovane Regije i opstine te identicna prava i obaveze za sve gradjane na cijeloj teritoriji BiH.
senada

Post by senada »

gavrilo wrote:senada ispunjavas sve uslove da budes proglasena za "izdajnika"... dobro dosla u klub :)
oooo....., bolje te/vas nasla hvala, hvala...... al' ipak bih da ne udjem djaba ... platila bih ulaznicu svojom Federacijom.. za pocetak... veleizdaje :).
senada

Post by senada »

Novi_Nick wrote:
senada wrote:

Tihic folira i pokusava spasiti RS i Federaciju kroz fol samo mjenjanje imena RS. Znaci da RS i samo promjeni ime ostaje i dalje Entitet i s tim se sustinski nista ne mjenja. Tihic kao i sav proBosanski front u zemlji i dijaspori mora striktno da zahtjeva ukidanje RS i Federacije u isto vrijeme te teritorijalnu podjelu drzave samo na decentralizovane Regije i opstine te identicna prava i obaveze za sve gradjane na cijeloj teritoriji BiH.
Novi Nik moze li se desiti opet neka nova regionalna podjela "sa ovom il' onom vecinom?"

Sami po sebi izbori, hoce promijeniti dijelimicno ali ne dovoljno i molim te za misljenje, o nasem pridruzivanju poljoprivrednicima,i na drugim instancama,demonstracijama, protestnim skupovima, podnosenju tuzbe od strane gradjana Sudu u Strazburu protiv aktuelnih stranaka na vlasti?
carsija

Post by carsija »

senada wrote:
Hallooo Senada,de malo se procitaj .Po tebi treba zlocinca nagraditi.Ti meni kazes da nemam pravo nekoga ko mi je poubijao clanove familije,prijatelje,komsije prozivati na odgovornost.

Prijedorcanka
gavrilo

Post by gavrilo »

senada wrote:oooo....., bolje te (bez vas :) )nasla hvala, hvala...... al' ipak bih da ne udjem djaba ... platila bih ulaznicu svojom Federacijom.. za pocetak... veleizdaje :).

ti si vec uplatila sa tvojom hrabrosti da ne mislis kao masa i da podjes prvo od svog naroda :)

dobro dosla
senada

Post by senada »

I moji su poubijani ali ni u snu na tu vrstu optuzbe nebi pomislila.
danas

Post by danas »

senada wrote:I moji su poubijani ali ni u snu na tu vrstu optuzbe nebi pomislila.
na koju vrstu optuzbe? mislim da je ovdje srz nesporazuma...
senada

Post by senada »

danas wrote:
senada wrote:I moji su poubijani ali ni u snu na tu vrstu optuzbe nebi pomislila.
jeste, nesporazum, ali Novi Nik zna sta konkretno mislim.
danas

Post by danas »

senada wrote:
danas wrote:
pa ne znamo mi :roll:
senada

Post by senada »

Znamo mi koji zivimo ovdje a saznat cete i vi :).
carsija

Post by carsija »

Nisi ti bila u Prijedoru i okolini 1992g,a da jesi drugacije bi ti ovdje"pjevala".Ja svoje mrtve(ubijene u logorima) ne mogu nikada da zaboravim,a ni sva ponizenja koja smo tada dozivjeli.
danas

Post by danas »

senada wrote:Znamo mi koji zivimo ovdje a saznat cete i vi :).
meni nista nije jasno :-? :?
senada

Post by senada »

Otkud ti znas gdje sam ja bila?? Kako bi bilo da ja kazem da si ti bio/la svo vrijeme s' druge strane Drine?
No svejedno, shvatam.
carsija

Post by carsija »

senada wrote:Otkud ti znas gdje sam ja bila?? Kako bi bilo da ja kazem da si ti bio/la svo vrijeme s' druge strane Drine?
No svejedno, shvatam.
meni se cini da si ti iz rs,tako i ovi u Prijedoru zagovaraju opstanak i odcijepljenje rs.
senada

Post by senada »

carsija wrote:
senada wrote:Otkud ti znas gdje sam ja bila?? Kako bi bilo da ja kazem da si ti bio/la svo vrijeme s' druge strane Drine?
No svejedno, shvatam.
meni se cini da si ti iz rs,tako i ovi u Prijedoru zagovaraju opstanak i odcijepljenje rs.
Ne duso.Ja sam ovdje dala zivote svojih najmilijih da bi mi kojekakvi banditi iznutra i njihovi sateliti izvana umjesto Mladica razvlaciti pamet i cijepati drzavu.
privremeni

Post by privremeni »

danas wrote:
Nisi jedina.
Ja provjeravat necu, sad nek neko drugi nosi kanistere, a ja se odoh dok je vrijeme uclaniti u onaj nas americki kongres. Obecavam svu forumsku podrsku.
senada

Post by senada »

privremeni wrote:
danas wrote:
Nisi jedina.
Ja provjeravat necu, sad nek neko drugi nosi kanistere, a ja se odoh dok je vrijeme uclaniti u onaj nas americki kongres. Obecavam svu forumsku podrsku.
Neki su samo karnistere nosali a neki ni to.

Znam da bi mnogi voljeli opet zamutiti kako bi imali opet dobar ulov, ali nista cudno, kada nam nasi iz Amerike mogu dilat piramide, i kojekakve alternativne historije iz svojih alternativnih domovina, zasto nebi mogli dilati i advokate, a sve samo radi velike ljubavi prema domovini, prema nama.
danas

Post by danas »

senada wrote:
Znam da bi mnogi voljeli opet zamutiti kako bi imali opet dobar ulov, ali nista cudno, kada nam nasi iz Amerike mogu dilat piramide, i kojekakve alternativne historije iz svojih alternativnih domovina, zasto nebi mogli dilati i advokate, a sve samo radi velike ljubavi prema domovini, prema nama.
ma bas tako... sta ce neki americki advokat da lovi u mutnom, sve iz neke satro ljubavi prema nama, jel' tako... ali eto, sad je dosla seada pa nek izbistri ustav i drzavu. znamo da ce njen pozrtvovani rad biti motivisan nicim drugim doli velikom ljubavlju prema domovini...
ha ja...
senada

Post by senada »

Sramotno je da ni poslije deset postedjtonskih godina, federalna vlada nije imala vremena - sama - bez pomoci izvana uciniti bilo sto za ovu zemlju da profunkcionira kao normalna drzava, radi cega treba odgovarati pred Sudom u Strazburu.

Sramotno je da oni koji prezentiraju advokata Bojla umjesto da podignu optuznicu protiv BH rukovodstva,oni tim istim postedjtonskim rusiteljima BH drzavnosti nude usluge advokatske pomoci, ciju cijenu bi platili opet mi, sto znaci da bi mi trebali platiti nasoj vladi njihovu sposobnost da brinu samo o sebi a nama sta ostane pred izbore.
BECHO

Post by BECHO »

RS ce s vremenom ukinuti samu sebe zbog svoje politike. Koliko mi je poznato Srbî nisu htjeli ni zajednicki novac, ni pasose, ni registracijske tablice, ni licne karte...pa onda se ustroji Ministarstvo odbrane na drzavnom nivou, pa odluka Ustavnog suda o ukidanju pridjeva 'srpski' u nazivima gradova, zajednicka vojska, MUP... a da ne govorim o licemjernoj srpskoj ljubavi prema BiH u posljednje vrijeme ('Bosna je i drzava srpskog naroda', 'mi Bosanci' itd.) Nidje Srbije u srcu, Bosne u k***u osim kad se igraju fudbalske utakmice i kad proradi vekovna ljubav prema kolevci svih Srba.

PolaHko, doce i oni tobe!
zlata

Post by zlata »

BECHO wrote:RS ce s vremenom ukinuti samu sebe zbog svoje politike. Koliko mi je poznato Srbî nisu htjeli ni zajednicki novac, ni pasose, ni registracijske tablice, ni licne karte...pa onda se ustroji Ministarstvo odbrane na drzavnom nivou, pa odluka Ustavnog suda o ukidanju pridjeva 'srpski' u nazivima gradova, zajednicka vojska, MUP... a da ne govorim o licemjernoj srpskoj ljubavi prema BiH u posljednje vrijeme ('Bosna je i drzava srpskog naroda', 'mi Bosanci' itd.) Nidje Srbije u srcu, Bosne u k***u osim kad se igraju fudbalske utakmice i kad proradi vekovna ljubav prema kolevci svih Srba.

PolaHko, doce i oni tobe!
:-) Hocemo'l'im spremati i sunetluk! ;-) "kad dojdu tobe"! :razz:
senada

Post by senada »

Problem je trebamo li mi vjecno cekati da nasi da dodju tobe?
Da mijenjamo sebe ili njih?
Beco, jedino sto je trebala Vlada Federacije uciniti jeste ukinuti Federaciju i Kantone, kako bi imali legitimno pravo prozivati i druge da isto ucine.
To je kljucni problem i tuzbe za genocid i za sva druga pitanja.
Novi_Nick

Post by Novi_Nick »

Novi_Nick wrote:
senada wrote:

senada wrote:
danas wrote:
danas wrote:
senada wrote:
danas wrote: na koju vrstu optuzbe? mislim da je ovdje srz nesporazuma...
pa ne znamo mi :roll:
@ Danas ja sam shvatio sta je Senada napisala i sta je mislila sa svojom porukum "Nemamo nikakvo zakonito pravo prozivati na odgovornost druge ako smo sami neodgovorni" Ja i ona diskutovali smo o ukidanju Entiteta RS i Federacije u isto vrijeme i da je najbolje da pocnemo mesti ispred svojih vrata sto se tice teritorijalne podjele drzave BiH. Znaci da mi Bosanci i Hercegovci prozovemo nasu odgovornost i trazimo u isto vrijeme ukidanje i Federacije i RS a ne samo ukidanje RS. @ Senada u svom komentaru nije pisala o odgovornosti za rat, genocid itd nego je momentalno razdvojila pojmove i usmjerila diskusiju u pravcu teme koja je postavljena a to je u ovom momentu zbog promjene Ustava diskusija o promjeni imena RS. Da bi se ukinula RS mora se traziti u isto vrijeme ukidanje Federacije i na to smo kao primjer ja i Senada mislili. Jer samo promjena imena RS koju Tihic trazi nemoze ukinuti taj Entitet a sa tim nije ni rjesen glavni problem svih problema. Ako nije tako neka me @ Senada ispravi. Nadam se @ Danas da je ovaj moj odgovor rjesio nesporazum izmedju @ Senade, tebe i drugih ucesnika ove teme :roll:
Post Reply