Kome se obraćaš?kolog97 wrote: Pomirite se sa tim da je to akt podrske BiH i da ste previse mali da tako nesto spriejcite. Cak i da u ustavu BiH pise da je zabranjen uplovljavanje u Neum je steti skoljkama; opet nebi mogli to sprijeciti. Jednostavno ste suvise mali; interes u Neumu je za Bosnjake suvise velik a Hrvatska je suvise slaba. Get over it.
Turski vojni brodovi u moru Neuma
- homega
#476 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
- mO k3
#477 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Turkiye , turkiye
dobro došli braćo Turci 
-
Fljamurtari
#478 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Koliko ja znam, broj Bosnjaka u Neumu je simbolican pa nije jasno o kakvom interesu pricas?kolog97 wrote:interes u Neumu je za Bosnjake suvise velik a Hrvatska je suvise slaba. Get over it.
-
Fljamurtari
#479 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Daleko je Turska, kopnom bi morala proci i Grcku i Bugarsku i Srbiju. Kad prijedju te tri zemlje onda ih ceka "mighty" Croatia koju nisu uspjeli pregazit za 500 godina ratovanjamO k3 wrote:Turkiye , turkiyedobro došli braćo Turci
- agent_zero
#480 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Ti si dečko mnogo nešto opterećen Turskom i Turcima, jer vidim ne prestaješ tušiti na ovoj temi protiv jedne prijateljske zemlje.
Kompleksi neki u pitanju ili šta već?
-
Fljamurtari
#481 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
agent_zero wrote:Ti si dečko mnogo nešto opterećen Turskom i Turcima, jer vidim ne prestaješ tušiti na ovoj temi protiv jedne prijateljske zemlje.
Meni govoriš?
Prijateljska... Ne zaboravi i da je Milošević govorio da je prijatelj BiH...
Prijatelj je - ali čini mi se samo jednom narodu.
-
Hafis
#482 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Razvalili bi ih Bušići i dan danas jednom rukomFljamurtari wrote:Daleko je Turska, kopnom bi morala proci i Grcku i Bugarsku i Srbiju. Kad prijedju te tri zemlje onda ih ceka "mighty" Croatia koju nisu uspjeli pregazit za 500 godina ratovanjamO k3 wrote:Turkiye , turkiyedobro došli braćo Turci
-
energy star
#483 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
agent_zero wrote:Ti si dečko mnogo nešto opterećen Turskom i Turcima, jer vidim ne prestaješ tušiti na ovoj temi protiv jedne prijateljske zemlje.
Sunce je visoko, Turska daleko, a Srbija i Hrvatska tako blizu!
- agent_zero
#484 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Kakav "dream team" opterećenih kompleksaša

-
Fljamurtari
#485 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
koiutyur wrote:Kakvog kopna?
Prvi korak su savladali - crtanje. Dok dođe do realizacije to će se ptrvoriti kao i u ostale visokotehnološke proizvode domaće prouizvodnje - negdje će iščupat 100 metara ceste da bi je nasadili na kakav ribarski brod.
-
Hafis
#486 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Ja ne znam tko ima kompleks siročeta: Ovi što su svjesni stvarnosti i odnosa koja vladaju u današnjoj real politici ili ovi što se nadaju da su nekome jako bitni (valjda zbog nekakve davne ljubavi ili vjere) i da se posebno brinu o njima, doslovce satraše se od brige.agent_zero wrote:Kakav "dream team" opterećenih kompleksaša![]()
- BHCluster
#487 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
To ona ista Hrvatska sto je u vojnom savezu sa Turskom i Srbija sto su je Turci milovali 500-tinjak godina, izgleda da je Turska blize nego sto ti mislis.energy star wrote:agent_zero wrote:Ti si dečko mnogo nešto opterećen Turskom i Turcima, jer vidim ne prestaješ tušiti na ovoj temi protiv jedne prijateljske zemlje.
Sunce je visoko, Turska daleko, a Srbija i Hrvatska tako blizu!
![]()
- BHCluster
#488 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Jasta...Hafis wrote:Ja ne znam tko ima kompleks siročeta: Ovi što su svjesni stvarnosti i odnosa koja vladaju u današnjoj real politici ili ovi što se nadaju da su nekome jako bitni (valjda zbog nekakve davne ljubavi ili vjere) i da se posebno brinu o njima, doslovce satraše se od brige.agent_zero wrote:Kakav "dream team" opterećenih kompleksaša![]()

Bracha po Hristu nek je sasrecom.
-
Hafis
#489 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Mene su učili da su to zle brkate čike, koji su isprašeni iz ovih krajeva prije nekih cca 130-140 godina.
Doduše, viđao sam ih po Njemačkoj. Nisu me baš impresionirali.
Last edited by Hafis on 23/06/2014 15:53, edited 1 time in total.
- BHCluster
#490 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Pa kako odoste u krevet zvani NATO sa istima? Valjda postoje neki principi?Hafis wrote:Mene su učili da su to zle brkate čike, koji su isprašeni iz ovih krajeva prije nekih cca 130-140 godina.
-
Fljamurtari
#491 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Kako ti znas da bi dobili gorivo u Albaniji i Kosovu? Po religijskom osnovu?koiutyur wrote: Podrazumijeva se da Turski avioni mogu sletiti u Albaniju, Kosovo i BiH gdje bi dobili gorivo itd.
-
Fljamurtari
#492 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Šta bi se desilo to ne znamo ni ti ni ja. Sve te zemlje imaju povijest borbe protiv Turaka i opjevane narodne junake koji su ih istjerivali. Nemoj misliti da su Albanci i Makedonci budale.koiutyur wrote:100%. BiH, Albanija, Kosovo i Makedonija je za Turke jedan veliki nosac aviona.Fljamurtari wrote: Kako ti znas da bi dobili gorivo u Albaniji i Kosovu? Po religijskom osnovu?
- BHCluster
#493 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Mislish Osmanilijene ne Turke?Fljamurtari wrote: Šta bi se desilo to ne znamo ni ti ni ja. Sve te zemlje imaju povijest borbe protiv Turaka i opjevane narodne junake koji su ih istjerivali. Nemoj misliti da su Albanci i Makedonci budale.
Last edited by BHCluster on 23/06/2014 16:04, edited 1 time in total.
-
Hafis
#494 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Kakve to veze ima? Rekoh ti real politika ne poznaje emocije. Pa i Grci su u NATO a ne mogu smisliti Turke.BHCluster wrote:Pa kako odoste u krevet zvani NATO sa istima? Valjda postoje neki principi?Hafis wrote:Mene su učili da su to zle brkate čike, koji su isprašeni iz ovih krajeva prije nekih cca 130-140 godina.
Turci su ugurani u NATO još u doba hladnog rata, prvenstveno zbog zaštite južnog krila, a ne zato što se Amerima sviDŽaju njihove serije.
- BHCluster
#495 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Zato su serije veoma popularne u HrvatskojHafis wrote:Kakve to veze ima? Rekoh ti real politika ne poznaje emocije. Pa i Grci su u NATO a ne mogu smisliti Turke.BHCluster wrote:Pa kako odoste u krevet zvani NATO sa istima? Valjda postoje neki principi?Hafis wrote:Mene su učili da su to zle brkate čike, koji su isprašeni iz ovih krajeva prije nekih cca 130-140 godina.
Turci su ugurani u NATO još u doba hladnog rata, prvenstveno zbog zaštite južnog krila, a ne zato što se Amerima sviDŽaju njihove serije.
- homega
#496 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
@koiutyur, kako u vezu dovodiš svoje postove sa ovom temom? Zašto trolaš temu?
-
Hafis
#497 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Ne smiju Turci mrdnuti sjeverno i zapadno bez dopuštenja, osim kao emigranti.
A i za jug nisam siguran.
Izrael im je pobio ljude na brodu a nije se ni izvinuo. Čak štoviše, opet bi isto uradili.
Nešto ne vidjeh taj nosač i tu silnu flotu ispred izraelskih voda?
Izrael im je pobio ljude na brodu a nije se ni izvinuo. Čak štoviše, opet bi isto uradili.
-
Fljamurtari
#498 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Da recimo Grcka napadne Makedoniju onda - da. Za sve ostale situacije - nemoj misliti da bi se teritorij zemlje tek tako ustupio. Samo ustupanje terena te cini stranom u sukobu i samim tim otvorenim da ako napadnuta zemlja odbije napad da sasvim legalno zauzme tvoj teritorij jer si ustupio resurse za napad. Pa ti sad razmisli da li bi se Makedioniji isplatilo da radi nejasne turske avanture riskira da im Srbi ili neka druga vojska izme teritorij. Osim toga to bi vrlo lako prouzrocilo i sukob sirih razmjera. Grckoj niko ne moze nista jer ih drze i UK i Rusija.koiutyur wrote:
To povijesne borbe i gluposti je iz vremena nacionalnog romantizma. Kada bi bilo "stani pani" u slucaju nekog rata ili zategnutih situacija; Turci bi dobili aerodrome u tim zemljama sutra.
Koji Albanci? Možda na nekakvom pripitom prigodnicarskom susretu...Nisuli Albanci na Kosovu pljeskali Erdoganu kada je rekao nedavno:"Kosovo je Turska!".
Link za ovu tvrdnju?Isto tako; Albanska vojska je za 25% finansirana direktno iz Ankare:
Ma ne sumnjam ja u to i tvoju pamet.Sta mogu napraviti lovci bez potpore AWACS-a, radarskih sistema, navodjenja sa tla... Sa kim bi se lovci borili?vojni avioni sa nekim proti zracnim uredjejima, sredstvima komunikacije ili oklopnim vozilima krenuli za Tuzlu; dobili bi zeleno svijetlo za sletanje. Jos bi ih docekali otvorenih ruku. Isto vrijede za njihove lovce.
U to netrebate sumnjati.
Da si reko bombarderi - ajde de, ali lovci
Last edited by Fljamurtari on 23/06/2014 16:21, edited 1 time in total.
- BHCluster
#499 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
Kao i uvijek upravu siHafis wrote:Ne smiju Turci mrdnuti sjeverno i zapadno bez dopuštenja, osim kao emigranti.
Netanyahu se izvinuo turskom premijeru zbog napada na flotu
Izraelski premijer Benjamin Netanyahu danas se izvinio turskom kolegi za smrt devet Turaka koji su poginuli u napadu na humanitarnu flotilu 2010. godine, izjavio je visoki zvaničnik SAD
"U ime Izraelaca, on se izvinio za pogibije uzrokovane operativnim greškama", rekao je zvaničnik, dodajući da se to desilo u telefonskom razgovoru.
Turski premijer Recep Tayyip Erdogan prihvatio je izvinjenje u ime Turske, kazao je on, javlja AFP.
-
Fljamurtari
#500 Re: Turski vojni brodovi u moru Neuma
S obzirom da su poslali skolske brodove jedina vjezba koju mogu izvesti je izvlacenje covjeka u moru. Ja se iskreno nadam da ce im ta vjezba visestruko puta zatrebati i to u varijanti - "izvlacenje covjeka u moru na - splav".koiutyur wrote: Sada odrzavaju i vojne vjezbe u Neumu. Zlu netrebalo.
Turski dio Cipra je malo zesca vukojebina. A osim toga i manji je od grckog.Mozda da isprobate to kurcenje. I Grci su isprobali Turke na kipru. I oni su govorili kako oni nesmiju mrdnuti od Rusije.