Pa da je 300 tudjih zastava bilo pa hajd da nesto kazemo ali JEDNA!!!! Neki lik ocito smislio 'provokaciju' uzeo zastavu turske i IZ i hajmo malo mahat slovencima a ovdje se odmah nasli dezurni.... Ja sam 'panislamista' i ne smetaju mi zastave bratskih zemalja (i naroda) TURSKE, SA a pogotovo KATARA. Nije im mjesto na stadionima, pogotovo ne za vrijeme igranja nase reprezentacija ali nasle su se (pazi dvije se nasle a ne sto) i sta je tu je. Meni su drage i normalno je da su bosnjackom narodu drage. A 'kukolja' u zitu ili ti izroda je uvijek bilo i bice...
Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
-
Fordas
#76 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Tema glupa, izlizana, provakativna do bola! Sram vas bilo!
Pa da je 300 tudjih zastava bilo pa hajd da nesto kazemo ali JEDNA!!!! Neki lik ocito smislio 'provokaciju' uzeo zastavu turske i IZ i hajmo malo mahat slovencima a ovdje se odmah nasli dezurni.... Ja sam 'panislamista' i ne smetaju mi zastave bratskih zemalja (i naroda) TURSKE, SA a pogotovo KATARA. Nije im mjesto na stadionima, pogotovo ne za vrijeme igranja nase reprezentacija ali nasle su se (pazi dvije se nasle a ne sto) i sta je tu je. Meni su drage i normalno je da su bosnjackom narodu drage. A 'kukolja' u zitu ili ti izroda je uvijek bilo i bice...
-
belissima
#77 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
[quote="elSaik"][quote="vjecnobordo"][quote="elSaik"]Evo ja, musliman (po rođenju), Bošnjak (po nametanju), pradjed mi bio Turčin i smetaju mi turske zastave na stadionu kada igra BiH repka... De, analizirajte me, vi kvazipsiholozi....[/quote]
Vjerujem mda bi tebi bila draža i zastava sa orlom i četiri C na tribinama, nego ova Turska.
Tebi je isti djavo, pobjedila Turska il Njemačka, jel tako?[/quote]
Ko što bi moja nana rekla, [i]meni ni u džep ni iz džepa[/i]...
I iskreno, volio bih da imamo više Srba koji će ići i stajati sa nama na tribini, pa makar koristili i 4 S kao simbol svoje vjere... kad mogu ovi polumjesec i zvijezdu, mogu i ovi 4 S, U ČEMU JE RAZLIKA?[/quote]
...Ne mogu da vjerujem sta citam...decko poceo si pretjerivati...4 S ti ponesi u Beograd kada budes gledao svoj FK Partizan...jesi cuo...glupane glupi...znas li ti koliko je ljudi ubijeno od ljudi koji su nosili 4 S...debilcino...neka me banuju zauvijek...kako te nije stid???????????????
Vjerujem mda bi tebi bila draža i zastava sa orlom i četiri C na tribinama, nego ova Turska.
Tebi je isti djavo, pobjedila Turska il Njemačka, jel tako?[/quote]
Ko što bi moja nana rekla, [i]meni ni u džep ni iz džepa[/i]...
I iskreno, volio bih da imamo više Srba koji će ići i stajati sa nama na tribini, pa makar koristili i 4 S kao simbol svoje vjere... kad mogu ovi polumjesec i zvijezdu, mogu i ovi 4 S, U ČEMU JE RAZLIKA?[/quote]
...Ne mogu da vjerujem sta citam...decko poceo si pretjerivati...4 S ti ponesi u Beograd kada budes gledao svoj FK Partizan...jesi cuo...glupane glupi...znas li ti koliko je ljudi ubijeno od ljudi koji su nosili 4 S...debilcino...neka me banuju zauvijek...kako te nije stid???????????????
-
Fozgen
#78 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Sve to stoji, ali u vremenu kakvo jeste dovoljan je vidis i jedan lik da pokvari neki dobar dojam.Fordas wrote:Tema glupa, izlizana, provakativna do bola! Sram vas bilo!![]()
Nije ih bilo vise od 2-3 ( ja sam vidio jednu ), bio je i slovenski sal koliko sam primjetio. Ali svejedno treba se i od tog jednog ograditi i to kazem izolirati ga svi u krugu od dva metra, sljedeci put ili nebi ponjeo zastavu tu ili nebi dosao na utakmicu.
Da mi je ta zastava draga i nije bas, ne osjecam radost prema ijednoj drugoj zastavi osim zastavama BiH ( kazem zastavamo mislim na sve koje je BiH u historiji imala ).
Zasto niko ne nosi zastavu Austro-Ugarske ili grb Habsburgovaca?
-
bos
#79 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Blago receno da ovaj saik nije dobar lik. Zbog ovih kulera sto im je sve zajebancija doveli smo se do toga da je Fatima Gunic osoba koja vrijedja povratnike i cestite komsije. Sta kaze gazda, 4S nije problem...i ovaj zivi s nama i medju nama ko i onaj sto rece na drugoj temi da smo se borili za "Bosnjakastan". Pa nek neko kaze da nismo najtolerantniji grad na svijetu... 
-
vjecnobordo
#80 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Pa jel mora uvijek biti po tvom? Ne možeš da shvatiš da nisi uvijek upravu i da nisi najpametniji na svijetu.elSaik wrote:Eto, sad ti i to smeta. Počnu sa šatroargumentima, kad ostanu i bez toga, onda počnu lično vrijeđati, prozivati, pametovati...
Heejjj, on bi nosio 4C na utakmice BiH, jesi li ti normalan?
@dlfo
Većina toga što iznosiš su činjenice, ali ipak napumpane. OK je to i za Husein- kapetana, i ovo za Latasa( iako ons ad nema toliko veze), ali je pretjerano reći da su Turci pravili zločine
O ovome kako nas je 'prodala za siću' neću da pričam, jer je to već nešto drugo, povlači drugu raspravu, ja jednostavno imam drugačije stajalište od toga. Tako da..
Turci nas gotive ko narod sigurno. Itekako. Recimo najočitiji primjeri su Eurovizije, uvijek nam 'turnu' 10 ili 12, iako mi njima godina djelimo sitniš
- U gradu Konyi jedna od glavnih ulica nosi ime po rahmetli prvom predsjedniku BiH (ulica je duga 10 km)
- U gradu Konyi Centralni Park nosi ime SARAYBOSNA
- Turska nacionalna TV (TRT) je povodom 11.jula emitirala osamnaestosatni (18) program posvećen genocidu u Srebrenici
- Samo u jednom dijelu Istanbula ( koji je administrativno nešto kao opština) koji se zove Bayram Paša živi 2 miliona naših ljudi ( ovo su oni pobjegli pred AU )
- Još mnogo ulica u Ankari i Istanbulu naziva: SARAYBOSNA, ALIJA IZETBEGOVIC, TRG PRIJATELJSTVA BOSNE I HERCEGOVINE I TURSKE i sl.
Ovo su sami neki, od mase razloga, zbog kojih je TURSKA meni bratska zemlja.
-
LSD
#81 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
evo sad si me pretekao...upravo sam planirao napisati baš to u vezi naziva ulica i emitovanja programa na TRT-u...ali eto ti si bio brži.vjecnobordo wrote:Pa jel mora uvijek biti po tvom? Ne možeš da shvatiš da nisi uvijek upravu i da nisi najpametniji na svijetu.elSaik wrote:Eto, sad ti i to smeta. Počnu sa šatroargumentima, kad ostanu i bez toga, onda počnu lično vrijeđati, prozivati, pametovati...
Heejjj, on bi nosio 4C na utakmice BiH, jesi li ti normalan?![]()
Nije te bolan stid?
@dlfo
Većina toga što iznosiš su činjenice, ali ipak napumpane. OK je to i za Husein- kapetana, i ovo za Latasa( iako ons ad nema toliko veze), ali je pretjerano reći da su Turci pravili zločineOvo za vrijeme suše i neplodnih godina, mislim da su Turci apsolutno normalno postupili, glednao iz nihovog ugla, jer je to bilo u jeku najvećeg dizanja Huseina za protiv te vlasti. U suštini, Turci su mogli da dođu i d a im budemo kao kolonija, kao što su radili Britanci, Francuzi, Holanđani, ali nisu. Ostavljali su i za ovdje.
O ovome kako nas je 'prodala za siću' neću da pričam, jer je to već nešto drugo, povlači drugu raspravu, ja jednostavno imam drugačije stajalište od toga. Tako da..
Turci nas gotive ko narod sigurno. Itekako. Recimo najočitiji primjeri su Eurovizije, uvijek nam 'turnu' 10 ili 12, iako mi njima godina djelimo sitnišZatim koliko njihovih ulica, trgova nosi nazive po našoj zemlji ili po Aliji Izetbegoviću i sl.
- U gradu Konyi jedna od glavnih ulica nosi ime po rahmetli prvom predsjedniku BiH (ulica je duga 10 km)
- Turska nacionalna TV (TRT) je povodom 11.jula emitirala osamnaestosatni (18) program posvećen genocidu u Srebrenici
- Samo u jednom dijelu Istanbula ( koji je administrativno nešto kao opština) koji se zove Bayram Paša živi 2 miliona naših ljudi ( ovo su oni pobjegli pred AU )
- Još mnogo ulica u Ankari i Istanbulu naziva: SARAYBOSNA, ALIJA IZETBEGOVIC, TRG PRIJATELJSTVA BOSNE I HERCEGOVINE I TURSKE i sl.
@belissima...nemoj ti da vrijedjaš,decko...to što elSaik lupa gluposti to je druga stvar...samo ja njega mogu vrijedjati ovdje na forumu...ti nemaš pravo to raditi.
- Edin H.
#82 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
...Ne mogu da vjerujem sta citam...decko poceo si pretjerivati...4 S ti ponesi u Beograd kada budes gledao svoj FK Partizan...jesi cuo...glupane glupi...znas li ti koliko je ljudi ubijeno od ljudi koji su nosili 4 S...debilcino...neka me banuju zauvijek...kako te nije stid???????????????[/quote]belissima wrote:
Ko što bi moja nana rekla, meni ni u džep ni iz džepa...![]()
I iskreno, volio bih da imamo više Srba koji će ići i stajati sa nama na tribini, pa makar koristili i 4 S kao simbol svoje vjere... kad mogu ovi polumjesec i zvijezdu, mogu i ovi 4 S, U ČEMU JE RAZLIKA?
Zaista ne vidim razloga da vrijedjas covjeka?
Mogu li ja tebi postaviti kontra pitanje - koliko je nasih ljudi ubijeno od Turaka ili nastradalo u borbi za turske interese?
Istina ne za tvoga ili moga vakta, pa pravi zbrku.
Pogledaj malo gore, procitaj post koji je napisao difo, moze valjati.
Sto kazu, covjek se uci dok je ziv.
Hajdemo postaviti hipoteticko pitanje - da li tebe vise vrijedja kada bi vidjela 4S na nasim tribinama nego sto vrijedja Srbe i Hrvate, navijace BiH ili uostalom nase reprezentativce (kojih, cini se na zalost mnogih na ovom forumu jos uvijek ima) kada vide zastavu Turske.
Zaista je vrijeme da pojedinci rasciste sa sobom.
Je li hocete BiH kao drzavu svih njenih ravnopravnih naroda ili se slazete sa Karadzicem koji bi sve podijelio na nacionalne torove?
Ako je ovo drugo onda se sa tim u skladu treba i ponasati, pa i zaboraviti na BiH.
Ali pustite mene koji ipak vjerujem u tu BiH da navijam bez srpskih, ali i bez turskih i vjerskih zastava na tribinama.
Eto hoce RS da osnje svoju reprezentaciju, pa eto osnujte i vi reprezentaciju jednog dijela Federacije sa Sandzakom uz finansijsku podrsku Turske (premda sumnjam da ce te se opariti), pa onda masi koliko te volja cime god zelis.
- Šibicar
#83 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
@dlfo haveru besmisleno se raspravljati sa njima,jer vidis da su zakržljali.Pa vidiš da smo mi jedina država u kojoj ljudi gotive kolonizatoredlfo wrote:Pozdrav,vjecnobordo wrote:Ma kog kurca je više napravila? Što ne mogu toga, pa neće Turčin u 16. vijeku praviti tramvaj.dlfo wrote:Zbog cega nam je Turska bratska zemlja? Zbog toga sto su nas godinama, ne pardon, stoljecima klali??? Zbog toga sto su nas drzali u Osmanskom Carstvu manje od 500 godina? Zbog toga sto su poubijali vecinu nasih glavesina (Gradascevica, Cengica, itd...)? Pa Austrougarska je napravila za 20 godina vise nego Turska za 500. Onda nam je i Austrougarska bratska zemlja???
Neznanje je najgore..
Pobila, ne u smislu kako ti pričaš, jedan Mehmed paša Sokolović bio Veliki vezir. Neki će srati kako su naši išli na ratišta i slično, ali to je sve apsolutno logično.
Austrija ispada bratska nekima, jer je morala da nas pazi ko malo vode na dlanu,d a im Srbi i Hrvati ne otmu štošta.
a Turci su braća jer nas veže IME I VJERA, BRATSTVO I KRV SVETA. Za mene su uvijek braća, za nekoga Austrijanci, možda za nekoga i Slaveni.
@ DaysleepeR
I ove zastave su apsolutno dobrodošle, poželjne na utakmicama Bosne i Hercegovine. Ali..i turska zastava ima historijske veze sa Bonsom i Hercegovinom (ili zastava osmanskog carstva, ali su slične jako).
I ko kaže da na tekmama Turske nema zastava BiH? Budi siguran da ima. Naravno, ove s ljiljanima.
Upravo u smislu u kojem ja pricam. Podsjetit cu te na Gradascevica i njegov otpor, i na cinjenicu da je otrovan u Istanbulu. Podjetit cu te na pokolje Omer pase Latasa. Dozvoli da te podsjetim i na to da je Srbija imala svoju "drzavu u drzavi", naravno sa svojim kraljem. Dozvoli da te podsjetim da je Gradascevicev otpor pokrenula cinjenica da iako je te godine bila velika susa u ovom dijelu O. Carstva, Turci su opet silom uzeli resurse koje su inace godisnje uzimali. Dozvoli da te podsjetim da su nas koristili kao paraziti. I na koncu, dozvoli da te podsjetim da su nas za mizernu cijenu "prodali" AustroUgarskoj. Austrougarska je pravila zeljeznicu, Austrougarska je izgradila M. Dvor i dobar dio Centra.
Jesu Turci donijeli Islam... Jesu ostavili i jako nasljedje, ali kako ce nam biti bratska zemlja ako su takve zlocine pravili?
Ovdje sam se skoncentrisao samo na BiH, dalje ne bih pricao.
Na tekmama Turske ima zastava BiH, ali vjeruj mi njima je vecinom, apsolutno svejedno sta se desava sa BiH i da li BiH pobjedjuje ili gubi. Govorim Turski jezik, bio sam u Istanbulu, znam sta govorim. Uvjeravam te da nije sve tako bajno.
- Charuga
- Globalni moderator
#84 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Od 6000 ljudi koji su bili obojeni ili obucei ili su nosili obiljezja plavo-zute boje neko je vidio jednog sa tudjim zastavama i oko toga se odmah stvorila rasprava. I ja sam apsolutno protiv zastava drugih zemalja na tribinama kad igra BiH ali SAMO JEDAN covjek da unese toliko pometnje, to ne mogu da shvatim. Umjesto da se gleda MASA kod nas se trazi neki pojedinac da se odmah moze reci, eto vidis kakvi su "ovi" ili "oni", oni rade ovo ili ono i oni mrze one druge. Jedan IDIOT u masi od 6000 ljudi nesto znaci?!
@elSaik
Moji su korjeni takodje iz Turske. Moji preci su dosli u BiH u vrijeme osvajanja ove zemlje od Osmanlija i ni ja ne volim zastave Turske kad igra BiH. Pravo navijanja ljudi za druge zemlje, kad ne igra nasa je njihovo i to im niko ne moze uskratiti ali kad igra BiH onda se to sve moze zaboraviti. Barem za one koji vole ovu zemlju.
Spominjes neke ruske zastave koje nose srbi!? Sta mislis hocemo li docekati da vidimo "pokoju" zastavu Srbije i Rusije medju nekoliko hiljada zastava BiH kad reprezentacija bude igrala u Banjaluci??
I onda neko pravi neko poredjenje sa ovima ili onima. Sve je to smjesno.
@elSaik
Moji su korjeni takodje iz Turske. Moji preci su dosli u BiH u vrijeme osvajanja ove zemlje od Osmanlija i ni ja ne volim zastave Turske kad igra BiH. Pravo navijanja ljudi za druge zemlje, kad ne igra nasa je njihovo i to im niko ne moze uskratiti ali kad igra BiH onda se to sve moze zaboraviti. Barem za one koji vole ovu zemlju.
Spominjes neke ruske zastave koje nose srbi!? Sta mislis hocemo li docekati da vidimo "pokoju" zastavu Srbije i Rusije medju nekoliko hiljada zastava BiH kad reprezentacija bude igrala u Banjaluci??
I onda neko pravi neko poredjenje sa ovima ili onima. Sve je to smjesno.
- -LIBERO-
- Čiča Gliša
- Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.
#85 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
@ bellisimo,vjecno-bordo i ovi moji..zasto ne nosite vise Turske zastave na sjeveru naseg koseva????
Je li vam napokon jasno da je nasa domovina samo Bosna i Hercegovina,da je nasa zastava ova sa ljiljanima,i eto ta geometrijska nametnuta ,sta da se radi.
Jel 'vam jasno da u nasoj reprezentaciji ima Srba i Hrvata,jel' vam jasno da nam je kapite u Sloveniji bio Srbin,Misimovic,sta mislite kako se on osjecao kada je na tribini vidio zastave Saudijske Arabije,Turske,i islamske zajednice???
Kada ste na tribinama kada igra Italijanska reprezentacija vidili zastave druge njima prijateljske zemlje.
Kada ste na tribinama gdje igra Engleska reprezentacija vidili bilo sta sem zastava i obiljezja Englske.
Kada ste na tribinama gdje igra Holandija vidjeli bilo sta sem Holandskih zastava i svega moguceg u narandzastom.
Tribina nije mjesto gdje se forsiraju takve politicke igre,tribina je mjesto gdje se daje bezrezervna podrska svojoj zemlji,sa obiljezjima svoje zemlje.
Za prijateljske odnose sa bilo kim imate udruzenja i klubove prijateljstva ,tipa.."udruzenje Bosansko-Turskog prijateljstva",imate vjerske objekte dzamije,blagdane/praznike gdje se sa ponosoma i trebaju isticati zastave vjerskih zajednica.
Vjerskim zastavama,zastavama prijateljskih zemalja nije mjesto na tribini koja podrzava Bosnu i Hercegovinu.
Najvecu krivicu ,po meni,imaju BHF.mora se znati hijararhija,red i nacin ponasanja na tribini.
Je li vam napokon jasno da je nasa domovina samo Bosna i Hercegovina,da je nasa zastava ova sa ljiljanima,i eto ta geometrijska nametnuta ,sta da se radi.
Jel 'vam jasno da u nasoj reprezentaciji ima Srba i Hrvata,jel' vam jasno da nam je kapite u Sloveniji bio Srbin,Misimovic,sta mislite kako se on osjecao kada je na tribini vidio zastave Saudijske Arabije,Turske,i islamske zajednice???
Kada ste na tribinama kada igra Italijanska reprezentacija vidili zastave druge njima prijateljske zemlje.
Kada ste na tribinama gdje igra Engleska reprezentacija vidili bilo sta sem zastava i obiljezja Englske.
Kada ste na tribinama gdje igra Holandija vidjeli bilo sta sem Holandskih zastava i svega moguceg u narandzastom.
Tribina nije mjesto gdje se forsiraju takve politicke igre,tribina je mjesto gdje se daje bezrezervna podrska svojoj zemlji,sa obiljezjima svoje zemlje.
Za prijateljske odnose sa bilo kim imate udruzenja i klubove prijateljstva ,tipa.."udruzenje Bosansko-Turskog prijateljstva",imate vjerske objekte dzamije,blagdane/praznike gdje se sa ponosoma i trebaju isticati zastave vjerskih zajednica.
Vjerskim zastavama,zastavama prijateljskih zemalja nije mjesto na tribini koja podrzava Bosnu i Hercegovinu.
Najvecu krivicu ,po meni,imaju BHF.mora se znati hijararhija,red i nacin ponasanja na tribini.
Last edited by -LIBERO- on 20/11/2008 13:42, edited 1 time in total.
-
Fozgen
#86 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Mozebit ti Srbi nisu nosili ruske nego srpske zastave
- Van Halen
#87 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Sve je rečeno sa ovom slikom. Volim vidjeti ljiljane i "novu" zastavu. Ostalo je nepotrebno, ispadamo jadni kad nosimo turske zastave. Jadni u tuđim očima, a vidim i ovdje ima raje koja pravilno razmišlja. Samo Bosna, ostalo nas ne treba interesovati. Turci su nas okupirali, unazadili 500 godina, odvojili od europe, s kojom smo bili usko povezani. Treba gajit prijateljske odnose s njima, ali isto tako treba imati i svoj bosanski ponos.hali gali halid wrote:
samo Bosna, niko drugi!
- van Basten
#88 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
razlog što se na našim utakmicama daju vidjeti zastave drugih država (srećom, sve manje i manje mora se priznati) jeste što ovaj narod još uvijek debelo luta u traženju svog identiteta.
Lično mislim da smo fulili podforum, ovaj razlog ( i ostali ovdje izneseni) lakše bi se dao elaborirati na politici npr.
Lično mislim da smo fulili podforum, ovaj razlog ( i ostali ovdje izneseni) lakše bi se dao elaborirati na politici npr.
- Charuga
- Globalni moderator
#89 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Sve je to lijepo, i ja volim ljiljane i to je simbol naseg otpora u minuloj agresiji. Ali treba se zapitati smeta li ostalim narodima u BiH ovaj grb i ova zastava sa ljiljanima!? Glupo je porediti ali koliko god nama smeta zastava sa 4 S ili sahovnica toliko i njima smeta ova sa ljiljanima. Tako da kod njih to stvara isti efekat ko kad vide tursku zastavu. Nazalost je to tako!Van Halen wrote:Sve je rečeno sa ovom slikom. Volim vidjeti ljiljane i "novu" zastavu. Ostalo je nepotrebno, ispadamo jadni kad nosimo turske zastave. Jadni u tuđim očima, a vidim i ovdje ima raje koja pravilno razmišlja. Samo Bosna, ostalo nas ne treba interesovati. Turci su nas okupirali, unazadili 500 godina, odvojili od europe, s kojom smo bili usko povezani. Treba gajit prijateljske odnose s njima, ali isto tako treba imati i svoj bosanski ponos.hali gali halid wrote:
samo Bosna, niko drugi!
-
belissima
#90 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Nisam ja za Turske ili neke druge zastave....samo za ljiljane...ali onaj spominje 4 S...e to me vrijedja!!!!!
-
papacja
#91 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Ima li neko sliku da postavi gdje se vidi da je bila turska zastava? Ja sam vidio samo jednu zelenu zastavu s polumjesecom i zvijezdom, a to je zastava IZ, a ne Turske. Ja ovo gore vidim kao i provokaciju slovencima zbog njihovog odnosa prema Ljubljanskoj džamiji (naša posla, koriste sportska dešavanja da pokažu neke svoje stavove, a koji nemaju veze sa sportom).
- Šibicar
#92 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
A gdje da zaboraviš kako "naša" braća Turci,kad se igralo košarkaško prvenstvo kod njih,slave zajedno sa našim istočnim komšijama koji su izvršili agresiju?Ali Bošnjo to zaboravi,neka oni imaju mjesec i zvijezdu na zastavi,a ostalo...jebo ostalo...vjecnobordo wrote:Pa jel mora uvijek biti po tvom? Ne možeš da shvatiš da nisi uvijek upravu i da nisi najpametniji na svijetu.elSaik wrote:Eto, sad ti i to smeta. Počnu sa šatroargumentima, kad ostanu i bez toga, onda počnu lično vrijeđati, prozivati, pametovati...
Nije te bolan stid?
@dlfo
Većina toga što iznosiš su činjenice, ali ipak napumpane. OK je to i za Husein- kapetana, i ovo za Latasa( iako ons ad nema toliko veze), ali je pretjerano reći da su Turci pravili zločineOvo za vrijeme suše i neplodnih godina, mislim da su Turci apsolutno normalno postupili, glednao iz nihovog ugla, jer je to bilo u jeku najvećeg dizanja Huseina za protiv te vlasti. U suštini, Turci su mogli da dođu i d a im budemo kao kolonija, kao što su radili Britanci, Francuzi, Holanđani, ali nisu. Ostavljali su i za ovdje.
Turci nas gotive ko narod sigurno. Itekako. Recimo najočitiji primjeri su Eurovizije, uvijek nam 'turnu' 10 ili 12, iako mi njima godina djelimo sitnišZatim koliko njihovih ulica, trgova nosi nazive po našoj zemlji ili po Aliji Izetbegoviću i sl.
-
poostar
#93 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Mjesec i zvjezda na turskoj zastavi nemaju absolutno nikakve veze sa islamom, po cemu nam je turska zastava bratska?
-
escobar_
#94 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Ooo, vidi, vidi islamofoba, mašala doguralo se do četvrte stranice. Neka, neka, bit' će i više, ne sumnjam ni sekunde u ovaj Forum i njegove forumaše.
Da vas opet zamolim, već jednom jesam, da jednostavno priznate da ste islamofobi i da vam navedene zastave smetaju isključivo jer su zastave islamskih država, pa ćemo onda rahat' nastavit' diskusiju.
PS: Za ovog kralja (:mrgreen:) što nas uči historiji, njeg' bih zamolio da malo prouči i to šta su Bošnjaci proživljavali za vrijeme dragog mu tita i ostalih titića.
Da vas opet zamolim, već jednom jesam, da jednostavno priznate da ste islamofobi i da vam navedene zastave smetaju isključivo jer su zastave islamskih država, pa ćemo onda rahat' nastavit' diskusiju.
PS: Za ovog kralja (:mrgreen:) što nas uči historiji, njeg' bih zamolio da malo prouči i to šta su Bošnjaci proživljavali za vrijeme dragog mu tita i ostalih titića.
-
dlfo
#95 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Drago mi je da se s tobom moze normalno o ovome diskutovati. To su cinjenice, da su napumpane ne bih bas rekao, ali u redu. Drugo su kolonije drugo je Osmansko Carstvo. To dvoje porediti ne mozes. Nisam ja rekao da mi nismo dragi Turcima, ili obrnuto. Ali pazi, zar ne razumijesh da mnogi ciljaju na to da se mi ovdje poistovjecuju sa Turcima? Zar ne razumijesh da su to stavovi ekstrema, s kojima se apsolutno slazu ekstremi drugih naroda. Jer, ako je tako, onda nas s pravom mogu i nazivati 'poturicama' ili bilo kako. u BiH su zivjeli Dobri Bosnjani i meni je Turska takodjer draga, ali mi nije nista draza od Spanije, Hrvatske, Grcke ili Njemacke. Ne volim da pricam o tome, ali kada uzmem za primjer zadnji rat na ovim prostorima, vjerovatno znash i sam koliko su nam pomogle druge zemlje, a posebno Njemacka. Kad kazem 'pomogle' mislim na izbjeglice. Tako da.. lijepo je imati favorite, ali ljudi cesto pretjeruju, a ne znaju sustinu. Bio sam u Turskoj neko vrijeme, i jeste njima Bosna Hersek draga, ali nije to bas toliko. I oni jesu poubijali mnoge nase glavesine, pa cak i Cengica koji se nacelno odlucio da ne podrzi Gradascevica.vjecnobordo wrote:Pa jel mora uvijek biti po tvom? Ne možeš da shvatiš da nisi uvijek upravu i da nisi najpametniji na svijetu.elSaik wrote:Eto, sad ti i to smeta. Počnu sa šatroargumentima, kad ostanu i bez toga, onda počnu lično vrijeđati, prozivati, pametovati...
Nije te bolan stid?
@dlfo
Ako gledash po vjeri, posto mnogi to i rade, u redu, braca smo po vjeri. Ali, zar nije to licemjerno? Mnogi sto se kunu u to bratstvo, locu po kafanama i "bogaraju" na sve strane. Zasto svoje vjerske stavove iznositi na tribine? To je krajnja intima. Da li na utakmicama Italije vidjash Francuske zastave, jer su "braca po vjeri"? Ili na utakmicama Danske - zastave Hrvatske? Ili obrnuto - na utakmicama Hrvatske - Svedske zastave? Naravno da ne.
Pa nakon one pobjede Turske od Hrvatske ja nisam mogao da prepoznam ovaj svoj grad, svoju mahalu.
Last edited by dlfo on 20/11/2008 15:15, edited 2 times in total.
- Baltazar_khan
#96 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Mislim da je ovim postom sve rečeno.-LIBERO- wrote:@ bellisimo,vjecno-bordo i ovi moji..zasto ne nosite vise Turske zastave na sjeveru naseg koseva????
A vama svima je ova priča malo dosadna... Slažem se i ja da je Turska prijateljska zemlja, ali ovo je brate dragi sport, kad igra reprezentacija Bosne i Hercegovine, onda svi treba da budemo u plavo-žutoj varijanti, a ne da nosimo obilježja tuđe zemlje.
Očekujem da će reagovati BHF, kao što to rade moje horde zla, prije svake tekme apelujemo na navijače da ne nose nikakva obilježja stranih klubova, već samo obilježja fudbalskog kluba Sarajevo. Tako bi i BHF trebao da uradi, znači nikakva obilježja stranih zemalja, već samo obilježja Bosne i Hercegovine.
Zapamtite, ovo je Bosna i Hercegovina, a ne Turska i Saudijska Arabija. Mi se uvrijedimo kad nas oni preko drine nazovu poturicama, a vamo na tribinama koristimo Turske zastave. Ironično, zar ne?
- rumenige_brajtner
#97 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
ako islamofobija znaci; mrzim ljude koji pricaju o cjelovitoj bih i koji su za drzavu sva tri konstitutivna naroda, a pri tome se identifikuju sa turskom i arabijom, cisto radi provociranja ovih drugih, onda DA, jesam islamofob! dokaz za ovo sto govorim su utakmice hrvatska-turska i turska-bih. nakon prve je bila totalna sizofrenija, veselje, cika, vriska, dok nakon ove druge nije bilo nista. cak i kad smo poveli protiv turske, nije se desilo nista. nikakve galame po naselju, komsiluku, NISTA! znaci, volimo kad komsiji crkne krava. ali ako je tako, recite brate da je tako, nemojte se sakrivat iza nekog tursko-bosanskog prijateljstva i sl.escobar_ wrote:Ooo, vidi, vidi islamofoba, mašala doguralo se do četvrte stranice. Neka, neka, bit' će i više, ne sumnjam ni sekunde u ovaj Forum i njegove forumaše.
neko je gore napisao; daj se dogovorite sta hocete! jel to drzava sa ravnopravnim narodima, ili drzava sa tri odvojene etnicke skupine gdje svako svoje gura!? ikonografija na stadionima pokazuje ovo drugo, pa ako je i tako, napravite iskorak i izjasnite se jasno i glasno. pun mi je qrac price o turskoj i saudiji kao prijateljima nase zemlje. ok, pomogli su nam (ali pomogla nam je i italija, svedska, njemacka, austrija....), ali do kad mi trebamo nosit tu hipoteku njihove pomoci?! dok svi ne postanemo vehabije i dok nam zene ne postanu ninje? jel to nacin za vracanje "duga" saudiji? ili dok se skroz turcima ne uvucemo u guzicu, a da nas oni jebu i drze nevine ljude u zatvoru po 3 dana nakon tekme?
fuj
- Banksy
#98 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Nije valjda opetbijelo_dugme wrote:Da ne kvarimo ostale teme otvorio sam novu. Meni stvarno smetaju te zastave i mislim da nisam jedini. Sta bi se moglo poduzet da ti seljaci ne nose tudje zastave?
- JThomas
#99 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
bravo-LIBERO- wrote:@ bellisimo,vjecno-bordo i ovi moji..zasto ne nosite vise Turske zastave na sjeveru naseg koseva????
nedostatak identiteta, to je jedino što mogu reći.
gdje i kada ste vi vidjeli tuđu zastavu na utakmici BILO KOJE reprezentacije? NA TRIBINI NIJE MJESTO OBILJEŽJIMA DRUGIH DRŽAVA, "BRATSKE" ILI NE. tu je priči kraj. zašto bratski turci na utakmici ne istaknu zastavu bosne i hercegovine? ili arabije?
na utakmicama turske, vidjet ćete samo zastave turske. i to crvene, sekularne zastave. da li to njih po ovim turbo patriotama čini manjim muslimanima ili šta?
ljudi imaju svoj identitet kojeg se ne stide, ne treba im kićenje tuđim perjem.
pomogli nam...pomogli su i njemačka, švedska, danska, norveška, amerika...pa nešto ne viđam plaho njihove zastave po tekmama...
isto vrijedi i za vjerska obilježja...a znamo svi da je ovo drugo i te kako povezano s ovim prvim.
prvo, otkad je bosna i hercegovina država samo jedne vjere? svi na tribini nisu muslimani, a bogme ni ovi na terenu.
a drugo, čak i da jesu, šta će uopšte koji ku**c vjerska obilježja na tribini? balkanski kompleksi nemaju kraja...viđate li možda krstove na utakmicama italije ili španije, ili vatikanske zastave? ne viđate...a to je opet zato što ljudi nemaju kompleksa, sigurni su u sebe i ne osjećaju potrebu da mašu vjerskim obilježjem na utakmici reprezentacije da bi, eto, svijetu pokazali i dokazali koja je njihova vjera.
u bosni je islam prisutan već više od 500 godina...okanite se više te kompleksaške fiks ideje da ste veći vjernici ako mašete turskom ili arapskom zastavom umjesto bosanskom...pa na kraju krajeva, valjda ste BOSANSKI muslimani, a ne turski ili arapski.
ali ne, nije bitno čemu sve to, bitno je onaj ko ne podržava tuđu zastavu na utakmici bosne i hercegovine islamofob...svaka čast!
- Gandalf
#100 Re: Turske i arapske zastave na utakmicama reprezentacije
Samo BIH ljudi , samo zastava BIH - iako izgleda kao zastava banana republika iz Južne Amerike , ipak je to naša zastava i draža mi je od bilo koje druge zastave - kakva god da je naša je