Turska počela propadati ekonomski, politički....
- amoninan
#76 Re: Turska počela propadati ekonomski, politički....
CNNTurk: Erdogan says there is no risk to Turkish economy, reports are poitics-driven, we will cut ties with Moody's & Fitch if neccessary.
-
racionalista
#77 Re: Turska počela propadati ekonomski, politički....
ko jugoslavija u vakat 
-
ambienta
#78 Re: Turska počela propadati ekonomski, politički....
Domaće Švabe sve više kupuju u Turski robnim i trežnim centrima u samoj Njemačkoj (lično sam vidio kada sam bio u Berlinu) , a Njemačka izgubila ogroman novac podržavajući Američke sankcije protiv Rusije , a Turska im uletila u uzela večinu Ruskog tržišta. Njemačka pod velikim pritiskom jer ona jedina je faktički pozitivna u EU , a umjesto da uživaju u lovi , zbog nakaradne EU pate Njemački gradjani .
Tako da bih ja sve što Švabe pišu o Turcima najmanje pola bacio u vodu
-
Hafis
#79 Re: Turska počela propadati ekonomski, politički....
Još samo da se nekim fantastičnim scenarijem dogodi da Njemci masovnije počnu ići u Tursku na arbajt, umjesto obratno, onda više neće biti sintagma Zapadna Njemačka već Turska.ambienta wrote:Domaće Švabe sve više kupuju u Turski robnim i trežnim centrima u samoj Njemačkoj (lično sam vidio kada sam bio u Berlinu) , a Njemačka izgubila ogroman novac podržavajući Američke sankcije protiv Rusije , a Turska im uletila u uzela večinu Ruskog tržišta. Njemačka pod velikim pritiskom jer ona jedina je faktički pozitivna u EU , a umjesto da uživaju u lovi , zbog nakaradne EU pate Njemački gradjani .
A i to nije daleko kako je krenulo.
-
ambienta
#80 Re: Turska počela propadati ekonomski, politički....
Dobro sad , taj film neces gledati , Njemacka je vrh i uvjek ce bit vrh sto se tice tehnike makar , njih sad stvarno sve vise gusi EU i ova svjetska politika Amerike kojoj se mora prikloniti EU samim tim i Njemacka , od te vanjske politike jedino pilav ubire VB i Francuska , a Njemacka drzi skoro cijelu privredu EU na svojim ledjima . Njemacku guse ove nove clanice najvise i njihova nekvlaitenija roba i jeftinija radna snaga , tipa Poljska, Balticke zemlje bugari , rumunii sl. kao i ove dubioza zemlje Grcka , Portugal , Irska, Spanija ....Hafis wrote:Još samo da se nekim fantastičnim scenarijem dogodi da Njemci masovnije počnu ići u Tursku na arbajt, umjesto obratno, onda više neće biti sintagma Zapadna Njemačka već Turska.ambienta wrote:Domaće Švabe sve više kupuju u Turski robnim i trežnim centrima u samoj Njemačkoj (lično sam vidio kada sam bio u Berlinu) , a Njemačka izgubila ogroman novac podržavajući Američke sankcije protiv Rusije , a Turska im uletila u uzela večinu Ruskog tržišta. Njemačka pod velikim pritiskom jer ona jedina je faktički pozitivna u EU , a umjesto da uživaju u lovi , zbog nakaradne EU pate Njemački gradjani .
A i to nije daleko kako je krenulo.
Turska trba spomenik dici Njemackoj , Turci su vrijedan narod ,a Njamacka im je dozvolila da zarade.
Tursku najvise izvlaci HRANA, a to je slijdeci planetatni cilj , bila je NAFTA , sad ce biti Hrana i Voda !
-
jastuk1
#81 Re: Turska počela propadati ekonomski, politički....
TheOrigin wrote:Turci trebaju vise u vojsku i ekonomiju a manje u dzamije.
E sad će i žitelji Evropskog dijela Istambula (čak i oni u poslovnim tornjevima) imati priliku da odmaraju pogled gledajući na Ćamlidža džamiju, koja se upravo gradi na vrhu istoimenog najvećeg brda Azijskog dijela Istambula.
Mjesto gdje će biti džamija:

Radnici na džamiji:
-
lasta2
#82 Re: Turska počela propadati ekonomski, politički....
propadoše evo, glava im se ne vidi.Acerovac wrote:Turska počela propadati ekonomski, politički....