Turska - BiH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat utakmice Turska-BiH

Poll ended at 12/10/2008 19:48

Pobjeda Turske
26
23%
Nerijeseno
30
26%
Pobjeda BiH
54
47%
Prekid utakmice(?)
5
4%

Total votes: 115

Troll_Happens

#676 Re: Turska - BiH

Post by Troll_Happens »

colt wrote:Cujem da je turska policija uhapsila nase navijace. Komsic trazi intervenciju od Alkalaja . . .

Dobro sad, ako su nas gadjali flasama, sad su jos i pritvorili. Lijepo gostoprimstvo, nema sta !!!!!!
Sinoć,11.oktobra 2008.godine, poslije završetka nogometne utakmice u Istanbulu između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske turski organi reda priveli su u policijsku stanicu nekoliko navijača Bosne i Hercegovine.

Po saznanju o događanjima ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj je razgovarao sa generalnim konzulom BiH u Istanbulu, gospodinom Branom Pećancem i dao nalog da se poduzmu potrebne mjere u pravcu ustanovljenja činjenica i pružanja potrebne pomoći i podrške građanima Bosne i Hercegovine.

Generalni konzulat BiH u Istanbulu je odmah pokrenuo aktivnosti prema nadležnim službama Republike Turske, a generalni konzul B.Pećanac je otišao lično u obilazak pritvorenih državljana BiH, u cilju dobijanja kompletnih informacija i pronalaženja odgovarajućih rješenja, saopćeno je u Ministarstvu vanjskih poslova naše države.

Pa divljaj kuci ako ti je do divljanja. Sve ovo pozatvarat da se jednom bagra nauci pameti i da shvate da im ovo nije Bosna. :x :skoljka:
Edin H.

#677 Re: Turska - BiH

Post by Edin H. »

Daj ne pricaj, kada ne znas, pola momaka je uhapseno bez-veze, nasumice tokom i poslije utakmice, bez ikakvih video dokaza.

Nije ni cudo da Turci ne smiju ni prismrditi niti jednom engleskom stadionu zbog svog divljastva.

Uhapsili su i Almira Cisica, sudiju Premier lige.

Pa nije valjda on palio baklje.
LSD

#678 Re: Turska - BiH

Post by LSD »

Evo Čiro je brzo našao krivca za poraz od Turske,iako covjek nije ni igrao niti bio u kombinacijama za susret

http://--- NO LINKS ---/tekst.aspx?id=13952
ado-šampion

#679 Re: Turska - BiH

Post by ado-šampion »

Ja ne mogu da vjerujem da niko ne spominje najveći razlog za naš poraz a to je da od tri linije odbrane (napad, veza, odbrana), mi u drugom poluvremenu tu prvu, ili treću, (napad) nismo ni imali. Džeko je već vrhunski napadač ali on je jednostavno igrač koji je indolentan i on nije stvoren ni za kakve odbrambene zadatke. Nema to veze s tim što se "on ponaša kao zvijezda". Zvijezda je i Inzaghi pa pretrči 10+ kilometara ganjajući protivničke odbrambene igrače koji imaju loptu. Kad se branimo u igri s jednim špicem nama treba špic koji ganja a ne onaj koji samo stoji. Kako vidjeh sinoć, Ibričić je taj tip igrača, dosta je borben, ali čini mi se da u napadu nije ni prvo slovo od Džeke. Zato ni ne mogu kudit Ćiru što nije napravio zamjenu Džeko/Ibričić kad smo se branili.
U prvih 20-ak minuta drugog dijela (tj. otprilike dok Turci nisu poveli) mi nismo mogli uzeti ni jedne lopte a naše lopte smo gubili na 40 metara od svog gola. Turska je imala problema u prvom dijelu jer njeni tehnički slabi stoperi nisu uspjevali iznijet loptu sa svoje polovine. Naravno, kako je Terim klasa za Ćiru (što se sinoć vidjelo), on je našao najbolji mogući način da njegova igra proradi, a to je da se svi njegovi kreativni vezni igrači vraćaju na centar po loptu. To što mi nismo imali napadača koji će pritisnut dva turska stopera, ne dozvoljavajući im da lako predaju loptu svojim veznajcima, iako su se ovi vraćali do centra, najviše je doprinjelo tome da izgubimo utakmicu. Isto tako, kad je Terim promijenio taktiku, odnosno povukao svoje kreativne veznjake, vidjelo se koliko loš vezni red mi imamo. Ne mogu im ništa prigovorit što njih trojica-četvrorica bez ičije pomoći nisu uspjeli zaustavit tehnički potkovanu četvroricu-petoricu turaka, zapravo i sedmoricu kad se pridodaju dva beka, ali to da ne mogu odigrati tri pasa da ne izgube loptu ne smije da postoji u reprezentaciji koja pretenduje na drugo mjesto u jakoj grupi kao što je naša.
Ne razumijem neke koji pričaju da ovaj ili onaj nije za reprezentaciju, pa nismo mi Španija ili Italija da imamo 30 klasnih igrača pa da možemo birat.
Ali najgore od svega mi je to što je Ćiro nakon jedne loše utakmice odmah postao prodana duša, a dosad je bio dobar. Tipični naš mentalitet. Ćiro je jednostavno našao boljeg od sebe, na čiju taktiku nije imao odgovor i to je sasvim normalno. Pa Anćeloti je Murinja taktički napravio smiješnim u zadnjem milanskom derbiju, pa to ne znači da Murinjo ne valja. Samo znači da ne može s Anćelotijem, isto kao što i Ćiro ne može s Terimom. Jednostavnon isu ista klasa. I manite se Pjanća, pa momku je 18 godina i u svom timu kad uđe s klupe sretan je. Igrači prvih 11 moraju biti oni koji su standardni u svojim timovima.
Što prije shvatite da je naš prvi cilj da uđemo u treću jakosnu skupinu za sljedeće kvalifikacije, manje ćete se nervirat zbog minimalnog poraza od polufinaliste EP-a i to na njihovom terenu. Ne zaboravite da su Turci isto s drugim sastavom u istom tom polufinalnu namučili pa i nadigrali velike Njemce, koji su ih izbacili uz dosta sreće. Naši ljudi moraju shvatiti da se ništa ne može preko noći. Mi smo nakon formiranja saveza trebali dovesti kvalitetnog stručnjaka, kao što smo tek sad doveli Ćiru, i gradit reprezentaciju. Ali kako da mi gradimo reprezentaciju kad se svako pola godine-godinu mijenja selektor (od kojih je sve i jedan bio u najmanju ruku upitnog kvaliteta), koji radikalno izmijeni ekipu. Pa mi smo za ovih 10 i kusur godina promijenili 3-4 generacije!
Sad konačno imamo kvalitetnog i prije svega provjerenog stručnjaka, koji je dokazao da s pravim "materijalom" može puno. Takođe, sad imamo mladu i kvalitetnu ekipu i ako smo pametni ovo treba da nam bude početak i da polako gradimo ekipu koja će, ne samo igrati na nekom velikom takmičenju, nego igrati i zapaženu ulogu, što igrači tipa Džeke (koji će po mom mišljenju ubrzo biti među 5-10 centarfora u Evropi), Misimovića i sličnih, uz borbenost koji imaju Hrvati i Turci (a što nam Ćiro zajedno s našim mentalitetom mogu donijet), svakako mogu.
stari_sarajevski_gospodin

#680 Re: Turska - BiH

Post by stari_sarajevski_gospodin »

nas najbolji igrac: Kenan Hasagic

A za navijce sto su privedeni, ma to je zalosno. CUj zbog bakljade...ma daj. Pa i njihovi navjiaci su isto tako palili bakljade tako 20 minuta prije kraju kada su zabili drugi gol. Sta je sa njima?
papa

#681 Re: Turska - BiH

Post by papa »

eto vam brace turaka... :x
LSD

#682 Re: Turska - BiH

Post by LSD »

Pola tima ne valja!!! ne valja i gotovo...redom:Radeljic,Damjanovic,Muratovic,Berberovic,Ibricic i Rahimic...ovi nabrojani nisu reprezentativni kvalitet i sa njima u timu nemamo šta očekivati...posebno se to odnosi za prvu dvojicu koji su fakat zalutali u repku...Čiro kad je došao povukao je neke dobre poteze tako što je zatvorio vrata lopatama tipa Krunic,Kerkez,Jakirevic,Bajic,Čustovic i sl.
ali je ostavio opet ovih 5-6 dizelaša koji ne mogu trcati kako treba...možda Rahimic koji ima neke rutine u igri,ali zakasnili smo mi sa njegovim angažmanom,njegova karijera je u padu što je donekle razumljivo za čovjeka od 33 kuke...pa covjek je debitovao u 31 godini života (prije 2 godine kod Muzura) što pokazuje svu neozbiljnost NS...Ćiro misli da može sjediti i uzdati se u svoje veze i prijatelje (te rekao mi Osim za Muratovica,te Sredojevic za onog,Maric za onog... itd) pa ne moze tako jbg....razumijem da covjek ima godina i da ne može landarati po Evropi ko nekad,ali mora obilaziti naše igrace i pratiti forumu.
Ovo je vec viđeno...nakon pobjede od 7-0 nad Estonijom digla se euforija "deremo turke" ...jer je "mudri" bosanac upratio da je Turska jedva izvukla bod protiv Belgije,a Belgija prije toga jedva pobjedila Estoniju 3-2 itd...pocinje kalkulacija bodovna, mitomanija i zaludjivanje da smo neka fudbalska sila i na kraju nas turci pokaraju i to sa B timom.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#683 Re: Turska - BiH

Post by pape »

@papa, ... jos jedna slicna upadica i bit ces banovan.
vjecnobordo

#684 Re: Turska - BiH

Post by vjecnobordo »

papa wrote:eto vam brace turaka... :x
Trebali su ans pustiti da ih dobijemo?

Zaslužena pobjeda Turske, iako bi im ejdna normalna, složena reprezentacija sa pola muka sinoć uvukla 4.
ultras

#685 Re: Turska - BiH

Post by ultras »

Jedan001 wrote:
colt wrote:Cujem da je turska policija uhapsila nase navijace. Komsic trazi intervenciju od Alkalaja . . .

Dobro sad, ako su nas gadjali flasama, sad su jos i pritvorili. Lijepo gostoprimstvo, nema sta !!!!!!
Sinoć,11.oktobra 2008.godine, poslije završetka nogometne utakmice u Istanbulu između reprezentacija Bosne i Hercegovine i Turske turski organi reda priveli su u policijsku stanicu nekoliko navijača Bosne i Hercegovine.

Po saznanju o događanjima ministar vanjskih poslova BiH Sven Alkalaj je razgovarao sa generalnim konzulom BiH u Istanbulu, gospodinom Branom Pećancem i dao nalog da se poduzmu potrebne mjere u pravcu ustanovljenja činjenica i pružanja potrebne pomoći i podrške građanima Bosne i Hercegovine.

Generalni konzulat BiH u Istanbulu je odmah pokrenuo aktivnosti prema nadležnim službama Republike Turske, a generalni konzul B.Pećanac je otišao lično u obilazak pritvorenih državljana BiH, u cilju dobijanja kompletnih informacija i pronalaženja odgovarajućih rješenja, saopćeno je u Ministarstvu vanjskih poslova naše države.

Pa divljaj kuci ako ti je do divljanja. Sve ovo pozatvarat da se jednom bagra nauci pameti i da shvate da im ovo nije Bosna. :x :skoljka:
Samo nam je tvoj komentar falio koga treba pozatvarati i sl. dok ti živiš u EU mi smo još u BiH
samo bih molio sve navijače naše nam države da se suzdrže ovih glupih komentara da smo šljam i sl.Hvala
Vozdra raja :-)

#686 Re: Turska - BiH

Post by Vozdra raja :-) »

Turska je bolje igrala i zasluzeno pobijedila! Ne treba se sada puno sikirati, treba dignuti glavu i pobijediti Armence!

A to se tice nekoliko uhapsenih navijaca, pa nisu sigurno uhapseni jer su bosanci, uhapseni su jer su divljali na stadionu i jer su uradili nesto sto nisu trebali! A oni koji prizeljkuju rat/neprijateljstvo izmedju Turske i Bosne, neka cekaju neki pravi povod, a ne to sto je neki mangupcic bacio neku flasu! Odnosi Turske i Bosne su puno vazniji od jedne flase! Zato prestanite sa zavadjanjem ljudi! :x

Svaka cast nasim momcima! Cestitke Turcima! Glavu gore!

BOG I BOSNA!
ultras

#687 Re: Turska - BiH

Post by ultras »

Daj te ljudi razumite malo i te momke, pa pola ih je nedužno pohapšeno a i ovi što su kao krivi
su to uradili u afektu slavlja, baklja je sastavni dio navijačkog repertoara nije bomba.
Turci su naše gadjali čašama, pa pitam jeli njih trebalo pohapsit? a i baklje su palili.
Uglavnom koliko vidim generalno mišljenje sviju je da nam navijači ne trebaju nego pozorišna
publika. :-D

Igraj Bosno Samo Naprijed
papa

#688 Re: Turska - BiH

Post by papa »

ultras wrote:Daj te ljudi razumite malo i te momke, pa pola ih je nedužno pohapšeno a i ovi što su kao krivi
su to uradili u afektu slavlja, baklja je sastavni dio navijačkog repertoara nije bomba.
Turci su naše gadjali čašama, pa pitam jeli njih trebalo pohapsit? a i baklje su palili.
Uglavnom koliko vidim generalno mišljenje sviju je da nam navijači ne trebaju nego pozorišna
publika. :-D

Igraj Bosno Samo Naprijed
zbog ovog sam i reko eto vam brace turaka...
zatvorise ljude tek tako..
nisam mislio na utakmicu uopste..nije niko ni ocekivo da nas puste..
Vozdra raja :-)

#689 Re: Turska - BiH

Post by Vozdra raja :-) »

papa wrote: eto vam brace turaka...
Pape,
Sta mislis je li pametno i vrijedno ove sitne dogadjaje staviti i istu ravan sa vijekovnim dobrim odnosima dvoju drzava i odmah to okarakterisati da nas Turska(drzava) ne voli!? Ili to treba gledati kao izdvojeni incident!?

Ako se ti pozivas na ovakve incidente, pa sta bi tek rekao za Hrvatsku, Srbiju itd...

Navijaci, svake zemlje, su uvijek pravili belaje gdje god da su su bili, ali to nema vece sa odnosima dvoju drzava i naroda!

A ova tvoja recenica "eto vam brace turaka" je toliko bijedna, jadna i prozirna da je zaista smijesna!
Benighted

#690 Re: Turska - BiH

Post by Benighted »

Vozdra raja wrote:
Pape,
Sta mislis je li pametno i vrijedno ove sitne dogadjaje staviti i istu ravan sa vijekovnim dobrim odnosima dvoju drzava i odmah to okarakterisati da nas Turska(drzava) ne voli!? Ili to treba gledati kao izdvojeni incident!?

Ako se ti pozivas na ovakve incidente, pa sta bi tek rekao za Hrvatsku, Srbiju itd...

Navijaci, svake zemlje, su uvijek pravili belaje gdje god da su su bili, ali to nema vece sa odnosima dvoju drzava i naroda!

A ova tvoja recenica "eto vam brace turaka" je toliko bijedna, jadna i prozirna da je zaista smijesna!
Unaprijed veliko izvinjenje za Off topic... ali moram reci :

ama kojim vjekovnim dobrim odnosima. Bosna je bila kolonija Osmanske imperije. Ja tebe ucinim slugom i ti pricas kako smo u dobrim odnosima. Onda je Osmanska imperija bosnu poklonila drugoj imperiji. Ja tebe kao svog slugu poklonim nekom drugom . I ti pricas kako smo u dobrim odnosima.
Joj sto ne volim ovakvo razmisljanje...
Uostalom sadasnja Republika Turska nema veze sa Osmanskom iperijom... (tj nema veze sa Bosnom ako hoces jer je bosna imala veze sa Osmanlijama)

Uostalom, zasto se javljas na ovu temu kada se ovdje prica o fudbalu,igri,igracima,taktici,greskama,tribinama ,a ne o (srednjo)vjekovnim odnosima...
Last edited by Benighted on 12/10/2008 18:26, edited 1 time in total.
Murat Sabanovic

#691 Re: Turska - BiH

Post by Murat Sabanovic »

ipak moramo biti zadovoljni sa rezultatom,jer zasluzili smo da nas poderu kao mi one "bacuske" sa 7:0

sto se tice hapsenja nasih navijaca ne zelim komentarisati,ali najveci fanatici u europi su upravo turci a i grci.skloni su neredu i treba im izaci na megdan,pa ko koga....
Edin H.

#692 Re: Turska - BiH

Post by Edin H. »

Napraviti bakljadu u sred Istambula je za svako postovanje :thumbup: Treba imati hrabrosti za napraviti tako nesto.

A oni misevi zvizde :lol: :lol: :lol: sta ce krkani i onako nista drugo ne znaju nego da bacaju case, flase i neartikulisano urlaju :oops: Poznat nam je taj scenario iz susjedstva.

Umjesto da kazu mala ste zemlja, al' ste prejaki za nas navijacki

Stoga posaljite nekoliko momaka, platicemo ih, pa neka i nas nauce :oops:
pirmin

#693 Re: Turska - BiH

Post by pirmin »

Benighted wrote:
Vozdra raja wrote:
Pape,

Unaprijed veliko izvinjenje za Off topic... ali moram reci :

ama kojim vjekovnim dobrim odnosima. Bosna je bila kolonija Osmanske imperije. Ja tebe ucinim slugom i ti pricas kako smo u dobrim odnosima. Onda je Osmanska imperija bosnu poklonila drugoj imperiji. Ja tebe kao svog slugu poklonim nekom drugom . I ti pricas kako smo u dobrim odnosima.
Joj sto ne volim ovakvo razmisljanje...
Uostalom sadasnja Republika Turska nema veze sa Osmanskom iperijom... (tj nema veze sa Bosnom ako hoces jer je bosna imala veze sa Osmanlijama)

Uostalom, zasto se javljas na ovu temu kada se ovdje prica o fudbalu,igri,igracima,taktici,greskama,tribinama ,a ne o (srednjo)vjekovnim odnosima...
Haveru, dzaba ti to njemu pricas...to je skolovano po nekakvim turskim medresama i nije ni cudo da prosipa ovakve nebuloze.
Cuvaj zivce i okreni se "najvaznijoj sporednoj stvari na svijetu".
Njega 17 foruma ne moze promijeniti- kasno je.
burek_in_space

#694 Re: Turska - BiH

Post by burek_in_space »

Da i ovdje izjavim da mi se zivo Hebe sa "bratsko-prijateljske odnose" sa Turskom kad god igramo sa njima,u bilo kom sportu! :oops: :D
MokeQc

#695 Re: Turska - BiH

Post by MokeQc »

Ciru ne volim jer je pun price, ali sam rekao da i ta prica moze valjat', rekoh, preci cu preku njegovog licemjerstva i papanluka ako moze sta napraviti.
Manje-vise su se svi slozili da je veliki motivator, imamo kvalitetne igrace, treba nesto da ih objedini da ih pokrene...
Tako da sam ja ocekivao da taj cuveni motivator prodrma igrace (ili u najmanju ruku proba sa Pjanicem malo ranije), ali nikojeg .urca ne bi od svega.
Pjanic, maltene cim je usao, imao je centarsut, a prije toga (u drugom poluvremenu) niko se nije znao satsavit s loptom ili je sacuvati kako treba. Treba mu definitivno vecu minutazu dat', imam utisak da on onako mlad i patriota, zeljan da se da za BiH (onako iskreno, za razliku od Cire), moze biti faktor koji ce izgarati, napraviti razliku i povuci naprijed. Vrijedilo bi pokusati. Puno gore od trenutnog stanja ne moze biti.
Meni je drugo poluvrijeme licilo na ono protiv Spanije, isprepadano nekako.
pape
Location: Od jedne zene te boli jedna glava, ... od dvije zene, dvije glave.

#696 Re: Turska - BiH

Post by pape »

Vozdra raja wrote:
Pape,

:-) @Vozdra raja, ..... sinoc si bio opomenut zbog off topica, ... ne uvazavas opomene.
Evo, ... sad cu te posljednji put zamoliti da prestanes sa tim.
Skuliraj malo, .... koncentrishi se i pokusaj malo citati. Ima li razlike izmedju ovoga, .... pape i papa ???
I za nick @papa, ... posljednja opomena.

I na znanje svima ostalima, ... svaki slijedeci off topic rezultirat ce banovanjem. Naslov teme je jasan, .... govorite o sinocnjoj utakmici.
MokeQc

#697 Re: Turska - BiH

Post by MokeQc »

Halo ba pustite Tursku, nista mi od nje nemamo...OVO JE BOSNA !

A ko je pravio belaj neka odgovara, hoces bit faca i pravit belaj, bujrum, ali i plati sta kosta i nemoj kukat. A ako su drugi isto radili, a nisu fasovali, to je opet tvoj problem, nisi nista manje kriv. Sve se moze dok te ne uhvate... a kad te uhvate...jebaji ga.
vee-jay

#698 Re: Turska - BiH

Post by vee-jay »

HALOOO BA, ljudi pa jel' iko od vas cita ovaj forum, prije nego sto pocne pisat???

Nalazimo se na podforumu nogomet a ne politika, istok ljubavi moja ili bratstvo i jedinstvo 21. stoljeca. Nije ni deset postovo nakon banovanja onog jadnika sit svega proslo radi jedne recenice, a vi memoare pisete o stvarima koje nemaju blage veze sa temom.

Pa zar je tako tesko neku glupost jednostavno NE KOMENTARISATI!?!?!?!?!?!

:? :shock: :x

edit: opet mi je moderator bio brzi.. dobri ste a i brzi -> ali nesto neefikasni

eh da nam je jor repka takva kao vi :D :D
Edin H.

#699 Re: Turska - BiH

Post by Edin H. »

Abacija wrote:Ciro je poceo da se pravda po novinama... :zzzz:
Mislim da je Ciro u pravu u vezi Nadarevica.

Pripreme reprezentacije nisu holiday - pa pokazalo se sinoc koliko smo neuigrani ne znamo ni 2 na 1 odratiti.

Odes kuci cugas, pusis (ne kazem ovo samo za Nadarevica), normalno da je tijelo nespremno za ozbiljne utakmice.

Naravno Cirina reakcija je u njegovom stilu pompezna, zasigurno ne bi smjelo biti govora o kompletnoj zabrani, ali bi Nadarevic morao snositi odredjene sankcije.

Problem je sto Ciro i njegovi saradnici ne rade posao takodje.
Nikoga da prati Dzemu prosle nedjelje kada je odigrao za Litex protiv Ville gdje je bilo ocigledno da je kompletno van forme. I onda ga stavljaju sinoc u prvi tim, rezultat ste vidjeli.

Fudbal je ozbiljna stvar. Nije dovoljno samo biti elokventan i dobro suplju prosipati.
Ako vec Ciro zbog godina ne moze pratiti vecinu utakmica gdje nasi mladici igraju i prati njihovu formu, sta rade saradnici?
Kako ce drugacije regrutovati mlade talente?
Da li moze Ciro i dalje izigravati voditelja po talk-showima u Hrvatskoj i ozbiljno voditi reprezentaciju?
Ako Munib slepa pare sebi, pa im ne dozvoljava saradnicima da putuju, pa nabavite barem kasete.

Znaci naravno ima odgovornosti igraca koji se neprofesionalno ponasaju, ali odgovornost mora snositi Strucni stab kao i Savez ukoliko im ne omogucava da izvrse gore navedene obaveze.

Ono sinoc je nevidjena sramota.

Ipak svaca cast navijacima koji su ponovo potrosili svoj novac da podrze ovu sve vise, besmislenu reprezentaciju.
Dokazali su ponovo da smo jedna od vodecih, ako ne i najbolja reprezentativna navijacka skupina u Evropi (ne govorim samo o BHF-u, nego o Sejtanima, Legiji, Red Army...)

Ja sam se odlucio da ne potujem u Istambul i nazalost bio sam u pravu.
Vision 2020

#700 Re: Turska - BiH

Post by Vision 2020 »

Vozdra raja wrote:
Pape,

Na koje vijekovne dobre odnose mislis? Na okupaciju Bosne kada je bila na vrhuncu moci od strane Otomanskog carstva? Hebes Turke, doduse pokazali su se dobrim prijateljima posljednjih godina, ali sad evo strpali nase navijace u zatvor. Turci su nekad govna, nekad nisu. Toliko.
Locked