..hocu li ga ignorisati, necu li?..hocu?...necu?...Nosferatu wrote:Kao prvo, mani se ti emotivne price, gladnom narodu srece i igara. Narod nas nije gladan. Onaj ko ima 30km na dvije utakmice i koji ima za transprent od 20m s nazivom svog sela, taj nije gladan, onaj koji ima za Tursku zastavu, majicu na Turskom - mi i Bosanci - uvijek braca - nije gladan. On je bezobrazan. Ne gladan vec bezobrazan. Na stadionu juce je bilo 20.000 bezobraznika kojima je bitna njihova guzica, da zadovolji svoji ceif - a onda skeptakl, dijr u automobili s trubama dok vise objeseni o prozorima - oooooojjjj sampinjon, a manje vise - izgledaju kao indijanci, pogledaj ovih slika gore npr.buzzer wrote:prvo...savez se nece promijeniti do trenutka ozdravljenja drustva, citaj smjestanja nacionalistickih stranaka na smetljiste (h)istorije. da se na glavu usadimo svi...no way, oni imaju podrsku u daytonskom monstrumu od drzave po kojem na svim drustveno znacajnim mjestima sjede troglave azbahe naustrb talenta, znanja, bilo kakve kompetencije. nikakve baklje, transparenti, niti demonstracije pred zgradom saveza to nemogu promijeniti. sta moze?....izbori pa ma koliko nam ponuda bila prokleto mrsava, mozemo bolje. i ove dvije pobjede govore da to mozemo. nemojmo se zavaravati, jelic ostaje na celu saveza do promjene poiitickog odnosa snaga.stardust3003 wrote:Sa ovim igračima i ovim selektorom nikad nećemo imati pravu reprezentaciju i neku "normalnu" igru...2 x su nas "vile pronosale" i kao što neko reče protivnik se neobjašnjivo spustio na naš nivo igre (ako je ono bila neka igra) i ipak zasluženo izgubio ali ono je antipropaganda nogometa i ekipa koja napravi onoliki broj grešaka sigurno ne može predstavljati respektabilan sastav...
I ovaj put nas je spasila sreća i nekoliko poteza pojedinaca...
A ovi što dižu Muzurovića u zvijezde nemaju pojma šta pričaju...čovjek je totalno involviran u mafijaške radnje u savezu bio on svjestan toga ili ne...daj bože da griješim ali čovjek je puno više sretan nego što je neki dobar strateg...
a bosanski jezik mu je takav kao da ga je počeo učiti prije 2-3 mjeseca...I
NEMA ON (MUZUROVIĆ) PRAVO DA KAŽE DA SU VRATA REPREZENTACIJE ZATVORENA ZA BILO KOJEG POTPISNIKA ONOG PISMA...ako je to zaista rekao onda je on jedan obični bilmez!!!
Još samo da dodam da mi je naravno draga ova pobjeda bez obzira na sve i neće se ovi idioti u savezu učvrstiti sa ovom pobjedom kao što neko reče...njima je svejedno gubimo li ili dobijamo, držaće se svojih fotelja dok ih neka sila ne počisti kao zadnju ološ...
do tada ja cu sa vjerom u najbolje gledati utakmice reprezentacije i nadati se da ce se novootkrivenim potencijalima dzeki, muslimovicu, kapitenu misimovicu i drugima pridruziti i neki od potpisnika peticije i priustiti ovom gladom narodu jos koji trenutak srece, makar se i ne plasirali na ep. mi nikad necemo igrati fudbal na nivou italije ili brazila, ali bi se uz zalaganje nasih najboljih igraca mogli popeti na nivo da nam plasman na neko veliko takmicenje ne bude nedostizan ili slucajni exces, vec koliko toliko redovno desavanje. a kad se jednom dozovemo pameti i oslobodimo jarma odvratnih "zastitnika nacionalnih interesa", mogao bi talenat s kojim nismo u deficitu doci do izrazaja, pa da i nesto vece napravimo...
jebiga mozda je ovo pivski optimizam, ali, priznacete, dobro zvuci.
Izbori nece promjeniti nista. Nama ne treba i ne valja demokratija. Jer 20 budala iz Pudinog Hana su jaci od 10 doktora nauka iz cijele BiH. Shvati to - i neka ti je to jasno. Izbori su nas doveli do ove. Mi smo se ubijali radi demokratije za koju nismo bili sposobni da se izgradimo vec smo od nje napravili najkorupitivniji biznis - drzavu - koja je za nekog zlatna kokoa, za druge je sponzor terorizma koji je clanove familija im pobio, pa onda zakopao negdje daleko od ociju da ih Amor Masovic mora traziti pincetom po bespucima, pa onda jos nema sanse da ikada za te iste se pronadje adekvatna mikro-pravda u vidu kaznjavanja pocinioca, ili makro-pravda u vidu kaznjavanja institucija i drzava koje su kocnice blokirali i udrali po gasu - ne bi li nas unistili da ovdje vise ne zivimo.
Stoga - nece biti vise rahat lokum igara. Bezobraznicima kojima je previse tesko - zahtjevati da normalni ljudi dodju u Savez BiH - nece se ici niz dlaku. Vi ste svi postovaoci mafijasa. Zbog vaseg tolerisanja - svi smo u kurcu, shvatite, Savez je tu - jer takva pasivnost je tu, i jer strah od toga da se nema repka - je veci od toga da se takva ista - unisti. Zna se KAKO. Nema para - za ulaznice. I baklje ce se bacati na strani. Svi su tu - ne radi izbora i politike vec radi para. Kad ne bude - love - nece biti ni mafijasa da nam kuhaju corbu. Ali - to je previse velika matematicka jednacina za emotivno nastrojene sado-mazo patriote, i kojekakve druge, "jebe me se, idem vidjeti par Turskih igraca uzivo". Pa kad je to tako - nastavi bolan, gladan i napacen, gledati zvjezde koje prave milione eura, kako te lafo predstavljaju na travi, dok su oni svoj marketing, platili, a ako nisu oni - ti si, svojom ulaznicom. Samo nemoj - da lazes sebe, i druge oko sebe, da je to - ISPRAVNO. I da je to - rezon i logika. Jer - nije. Radis kontra sebe, shvati to. Na duge staze - radis kontra sebe. Mi necemo imati fudbal kao Brazil, al' nece se ni kroz fudbal - ljudi dijeliti u torove, pare presipati u privatne dzepove a omladinu odvoditi murijaci jer su oni huligani, sto je mnogo gore od mafijasa i kriminalaca, koji sjede - na istaknutim pozicijama, od boga dani i nedodirljivi, nevidljvi cak sto vise - koliko je to placenih ljudi u Savezu koje nikad ne vidite - na utakmici bilo vani bilo kod kuce - uopste! Gdje ima da npr. jedan Jelic dobija platu duplu - od NS BiH - a ne bavi se nicim, nijednim problemom koji taj Savez ima, odkako je aktiviran politicki. Cak nece ni pehar pobjedinka kupa da uruci - jer je Slavija izgubila. Gdje to covjece ima! U Bijafri siguran sam da nema.
Baklje nisu tu - da otjeraju njih. Vec da aktiviraju tebe - da te podsjete s kim imas posla. I da ako si zaboravio - te podsjete kako si se jeftino prodao, za 90 minuta pljacke. Zato su tu baklje, a kazne UEFE - su tu da sto manje ostane u kasi - koja je razgrabljena i koja ne place poreze drzave - jer "ni drzava nas ne finansira". Sta su to oni onda? Autonomni entitet fudbalski? Politicki zaplecak? Kontrolor svih seljackih emocija, od repke Srbije, preko ove Bosne, do svih stela i namjestenih utakmica u sve i jednoj ligi. Shvati - lopata i pendrek mjenjau sistem (rad i red) a ne glasacki listic svako koliko godina, u sistemu u kojem je za 20 godina - sve nenormalno postalo svakodnevnica, do te mjere da se ljudi bore, ne da ne skapaju od gladi, vec da ostanu normalni, i da znaju razdvojiti, razluciti sta je stvarnost, a sta jedna velika iluzija koju namecu da je jedino relana - jer je maksimalno profitabilna za sve tri strane. Tu je i jedina unija troglave azdaje - u profitu. A mladi igraci "izgaraju od zelje" - ne da predstave Bosnu. Vec da svoje dupre prodaju npr. iz nekog Ceskog tima, sa sredine table, u multi-milion evra ugovor, u Europi. Za to se igra i gine - zestoko. A kako bolje - do tog doci nego poraziti Turke, s kojima se pati svaka druga, normalna ekipa u svijetu. Stoga - dosta suplje bol'a, postedi i sebe i mene. jer ako nista drugo - ja i ti medju sobom trrebamo i moramo biti posteni, a ne pricati i prepricavati ono sto bi neko treci - zeljeo da ja i ti vjerujemo - iako sve ono sto smo do sad posvjedocili nalaze nam - da je to samo jedna velika laz.
Zato sto zelis - da te lazem? I da ti govorim, kako je najlakse nista ne dirat i vjerovati onima koji ni u snu ne pomisljaju da napuste fotelje - zaljepljeni sjede u njima - STO! Pa da je iko, ko imalo obraza ima, cak i nevin, rekao bi - evo na, neka sjedne drugi pa da vidim sta ce i kako ce, ako nista na 6 mjeseci ili godinu dana al' ne! Ni u snu. Kod nas je kad si kontra cijele zemlje koju predstavljas - znak karaktera. Kao - dokazace oni sviju nas da smo u krivu i to sa hrpom gladni fudbalera koji vec 10 godina idu trenirati u najgore uslove u Europi sa zeljom da postanu novi Salihamdzici, tim deranima - kad ih odvedes u Radon Hotel - i narucis 5 rucaka, kupio si ih za zivot - sta znaju bolan, prosjecna sekvrad od 20 godina, ponajcesce iz seljackih familija ili iz siromasnih gradskih - sta znaci suplja prica. Njima je svanulo - na dan kad potpisu autograme. Il' onima malo starijim i mudrijim - koji su tu - radi il' placenog angazmana (Rahimic) ili besplatnog marketinga (Muslimovic). Samo - SVI ONI GLEDAJU SEBE, A BOSNU KO..... sisa. Pa kad je tako - onda treba svako da gleda sebe. A svi zajedno da ne gledamo - takvu repku. Kraj price.
slusaj nosferatu,
haj' sto si me prinudio procitati tvoje baljezgarije, al' sto se, balavac, istovaras na veliku vecinu raje, pritom insinuiras, lazes, etiketiras...
...te ti stoga moram odgovoriti koristeci jednu narodnu poslovicu - budali je lakse utjerati metar u guzicu nego centimetar u glavu (admine halali, ovo je narod skont'o, ja samo prenio). negumo vise, gastritis me muci...