Turska-BIH

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

buzzer

Post by buzzer »

Nosferatu wrote:
buzzer wrote:
stardust3003 wrote:Sa ovim igračima i ovim selektorom nikad nećemo imati pravu reprezentaciju i neku "normalnu" igru...2 x su nas "vile pronosale" i kao što neko reče protivnik se neobjašnjivo spustio na naš nivo igre (ako je ono bila neka igra) i ipak zasluženo izgubio ali ono je antipropaganda nogometa i ekipa koja napravi onoliki broj grešaka sigurno ne može predstavljati respektabilan sastav...
I ovaj put nas je spasila sreća i nekoliko poteza pojedinaca...
A ovi što dižu Muzurovića u zvijezde nemaju pojma šta pričaju...čovjek je totalno involviran u mafijaške radnje u savezu bio on svjestan toga ili ne...daj bože da griješim ali čovjek je puno više sretan nego što je neki dobar strateg...
a bosanski jezik mu je takav kao da ga je počeo učiti prije 2-3 mjeseca...I
NEMA ON (MUZUROVIĆ) PRAVO DA KAŽE DA SU VRATA REPREZENTACIJE ZATVORENA ZA BILO KOJEG POTPISNIKA ONOG PISMA...ako je to zaista rekao onda je on jedan obični bilmez!!!

Još samo da dodam da mi je naravno draga ova pobjeda bez obzira na sve i neće se ovi idioti u savezu učvrstiti sa ovom pobjedom kao što neko reče...njima je svejedno gubimo li ili dobijamo, držaće se svojih fotelja dok ih neka sila ne počisti kao zadnju ološ...
prvo...savez se nece promijeniti do trenutka ozdravljenja drustva, citaj smjestanja nacionalistickih stranaka na smetljiste (h)istorije. da se na glavu usadimo svi...no way, oni imaju podrsku u daytonskom monstrumu od drzave po kojem na svim drustveno znacajnim mjestima sjede troglave azbahe naustrb talenta, znanja, bilo kakve kompetencije. nikakve baklje, transparenti, niti demonstracije pred zgradom saveza to nemogu promijeniti. sta moze?....izbori pa ma koliko nam ponuda bila prokleto mrsava, mozemo bolje. i ove dvije pobjede govore da to mozemo. nemojmo se zavaravati, jelic ostaje na celu saveza do promjene poiitickog odnosa snaga.

do tada ja cu sa vjerom u najbolje gledati utakmice reprezentacije i nadati se da ce se novootkrivenim potencijalima dzeki, muslimovicu, kapitenu misimovicu i drugima pridruziti i neki od potpisnika peticije i priustiti ovom gladom narodu jos koji trenutak srece, makar se i ne plasirali na ep. mi nikad necemo igrati fudbal na nivou italije ili brazila, ali bi se uz zalaganje nasih najboljih igraca mogli popeti na nivo da nam plasman na neko veliko takmicenje ne bude nedostizan ili slucajni exces, vec koliko toliko redovno desavanje. a kad se jednom dozovemo pameti i oslobodimo jarma odvratnih "zastitnika nacionalnih interesa", mogao bi talenat s kojim nismo u deficitu doci do izrazaja, pa da i nesto vece napravimo...

jebiga mozda je ovo pivski optimizam, ali, priznacete, dobro zvuci.
Kao prvo, mani se ti emotivne price, gladnom narodu srece i igara. Narod nas nije gladan. Onaj ko ima 30km na dvije utakmice i koji ima za transprent od 20m s nazivom svog sela, taj nije gladan, onaj koji ima za Tursku zastavu, majicu na Turskom - mi i Bosanci - uvijek braca - nije gladan. On je bezobrazan. Ne gladan vec bezobrazan. Na stadionu juce je bilo 20.000 bezobraznika kojima je bitna njihova guzica, da zadovolji svoji ceif - a onda skeptakl, dijr u automobili s trubama dok vise objeseni o prozorima - oooooojjjj sampinjon, a manje vise - izgledaju kao indijanci, pogledaj ovih slika gore npr.

Izbori nece promjeniti nista. Nama ne treba i ne valja demokratija. Jer 20 budala iz Pudinog Hana su jaci od 10 doktora nauka iz cijele BiH. Shvati to - i neka ti je to jasno. Izbori su nas doveli do ove. Mi smo se ubijali radi demokratije za koju nismo bili sposobni da se izgradimo vec smo od nje napravili najkorupitivniji biznis - drzavu - koja je za nekog zlatna kokoa, za druge je sponzor terorizma koji je clanove familija im pobio, pa onda zakopao negdje daleko od ociju da ih Amor Masovic mora traziti pincetom po bespucima, pa onda jos nema sanse da ikada za te iste se pronadje adekvatna mikro-pravda u vidu kaznjavanja pocinioca, ili makro-pravda u vidu kaznjavanja institucija i drzava koje su kocnice blokirali i udrali po gasu - ne bi li nas unistili da ovdje vise ne zivimo.

Stoga - nece biti vise rahat lokum igara. Bezobraznicima kojima je previse tesko - zahtjevati da normalni ljudi dodju u Savez BiH - nece se ici niz dlaku. Vi ste svi postovaoci mafijasa. Zbog vaseg tolerisanja - svi smo u kurcu, shvatite, Savez je tu - jer takva pasivnost je tu, i jer strah od toga da se nema repka - je veci od toga da se takva ista - unisti. Zna se KAKO. Nema para - za ulaznice. I baklje ce se bacati na strani. Svi su tu - ne radi izbora i politike vec radi para. Kad ne bude - love - nece biti ni mafijasa da nam kuhaju corbu. Ali - to je previse velika matematicka jednacina za emotivno nastrojene sado-mazo patriote, i kojekakve druge, "jebe me se, idem vidjeti par Turskih igraca uzivo". Pa kad je to tako - nastavi bolan, gladan i napacen, gledati zvjezde koje prave milione eura, kako te lafo predstavljaju na travi, dok su oni svoj marketing, platili, a ako nisu oni - ti si, svojom ulaznicom. Samo nemoj - da lazes sebe, i druge oko sebe, da je to - ISPRAVNO. I da je to - rezon i logika. Jer - nije. Radis kontra sebe, shvati to. Na duge staze - radis kontra sebe. Mi necemo imati fudbal kao Brazil, al' nece se ni kroz fudbal - ljudi dijeliti u torove, pare presipati u privatne dzepove a omladinu odvoditi murijaci jer su oni huligani, sto je mnogo gore od mafijasa i kriminalaca, koji sjede - na istaknutim pozicijama, od boga dani i nedodirljivi, nevidljvi cak sto vise - koliko je to placenih ljudi u Savezu koje nikad ne vidite - na utakmici bilo vani bilo kod kuce - uopste! Gdje ima da npr. jedan Jelic dobija platu duplu - od NS BiH - a ne bavi se nicim, nijednim problemom koji taj Savez ima, odkako je aktiviran politicki. Cak nece ni pehar pobjedinka kupa da uruci - jer je Slavija izgubila. Gdje to covjece ima! U Bijafri siguran sam da nema.

Baklje nisu tu - da otjeraju njih. Vec da aktiviraju tebe - da te podsjete s kim imas posla. I da ako si zaboravio - te podsjete kako si se jeftino prodao, za 90 minuta pljacke. Zato su tu baklje, a kazne UEFE - su tu da sto manje ostane u kasi - koja je razgrabljena i koja ne place poreze drzave - jer "ni drzava nas ne finansira". Sta su to oni onda? Autonomni entitet fudbalski? Politicki zaplecak? Kontrolor svih seljackih emocija, od repke Srbije, preko ove Bosne, do svih stela i namjestenih utakmica u sve i jednoj ligi. Shvati - lopata i pendrek mjenjau sistem (rad i red) a ne glasacki listic svako koliko godina, u sistemu u kojem je za 20 godina - sve nenormalno postalo svakodnevnica, do te mjere da se ljudi bore, ne da ne skapaju od gladi, vec da ostanu normalni, i da znaju razdvojiti, razluciti sta je stvarnost, a sta jedna velika iluzija koju namecu da je jedino relana - jer je maksimalno profitabilna za sve tri strane. Tu je i jedina unija troglave azdaje - u profitu. A mladi igraci "izgaraju od zelje" - ne da predstave Bosnu. Vec da svoje dupre prodaju npr. iz nekog Ceskog tima, sa sredine table, u multi-milion evra ugovor, u Europi. Za to se igra i gine - zestoko. A kako bolje - do tog doci nego poraziti Turke, s kojima se pati svaka druga, normalna ekipa u svijetu. Stoga - dosta suplje bol'a, postedi i sebe i mene. jer ako nista drugo - ja i ti medju sobom trrebamo i moramo biti posteni, a ne pricati i prepricavati ono sto bi neko treci - zeljeo da ja i ti vjerujemo - iako sve ono sto smo do sad posvjedocili nalaze nam - da je to samo jedna velika laz.

Zato sto zelis - da te lazem? I da ti govorim, kako je najlakse nista ne dirat i vjerovati onima koji ni u snu ne pomisljaju da napuste fotelje - zaljepljeni sjede u njima - STO! Pa da je iko, ko imalo obraza ima, cak i nevin, rekao bi - evo na, neka sjedne drugi pa da vidim sta ce i kako ce, ako nista na 6 mjeseci ili godinu dana al' ne! Ni u snu. Kod nas je kad si kontra cijele zemlje koju predstavljas - znak karaktera. Kao - dokazace oni sviju nas da smo u krivu i to sa hrpom gladni fudbalera koji vec 10 godina idu trenirati u najgore uslove u Europi sa zeljom da postanu novi Salihamdzici, tim deranima - kad ih odvedes u Radon Hotel - i narucis 5 rucaka, kupio si ih za zivot - sta znaju bolan, prosjecna sekvrad od 20 godina, ponajcesce iz seljackih familija ili iz siromasnih gradskih - sta znaci suplja prica. Njima je svanulo - na dan kad potpisu autograme. Il' onima malo starijim i mudrijim - koji su tu - radi il' placenog angazmana (Rahimic) ili besplatnog marketinga (Muslimovic). Samo - SVI ONI GLEDAJU SEBE, A BOSNU KO..... sisa. Pa kad je tako - onda treba svako da gleda sebe. A svi zajedno da ne gledamo - takvu repku. Kraj price.
..hocu li ga ignorisati, necu li?..hocu?...necu?...
slusaj nosferatu,
haj' sto si me prinudio procitati tvoje baljezgarije, al' sto se, balavac, istovaras na veliku vecinu raje, pritom insinuiras, lazes, etiketiras...
...te ti stoga moram odgovoriti koristeci jednu narodnu poslovicu - budali je lakse utjerati metar u guzicu nego centimetar u glavu (admine halali, ovo je narod skont'o, ja samo prenio). negumo vise, gastritis me muci...
haris ubleha

Post by haris ubleha »

sl@ven wrote:neka se vocari bore u svom rejonu, medicinari u svom, kriminalci u svom, pijacari u svom... to valjda tako ide...

ili hoces da kazes da treba cekati na politicare prvo?
Ako mene pitas...
Prvo, jedina snaga koju imaju obicni gradjani je njihovo glasacko pravo da izaberu politicku opciju. Znaci, gradjani na direktnim izborima ne smjenjuju ili biraju rukovodstvo NSBiH, pcelarskog saveza, drustva ribolovaca, udruzenja kriminalca Kantona Sarajevo... vec na izborima direktno biraju samo politicku opciju! A do politicara je hoce li ukazano povjerenje opravdati sredjivanjem stanja u svim oblastima drustva.
Drugo slijedi iz prvog: Riba smrdi od glave. Korumpirani politicari kreiraju pravila igre, oni drze u saci korumpirano pravosudje, korumpirano pravosudje je u talu sa korumpiranom policijom, korumpirana policija ide ruku pod ruku sa kriminalcima, dalje ide korumpirano zdravstvo, a korumpirano zdravstvo znaci da je normalno da 15 beba mjesecno umire u Sarajevu...
I u cijelom tom korumpiranom i kriminalizovanom lancu najbezbolnija karika je korumpirani NSBIH u kojem neki trecerazredni igraci placaju Ahmetu Pasalicu da zaigraju u reprezentaciji. Ali po obicaju, kod nas su prioriteti pogresno poredani. :sad:
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

"Ciko" dragi, ako procitas svoj i moj post, jasno ce ti biti ko prima metar u guzicu a ko je skontao cenat u glavi. Samo - izivini ti sto ja tebe, uzeh za komentar. Nisi mi bio ti - interesanatn per se, vec tvoja prica o glasanju i promjenama nekim, s pretpostavkom da je ovo "normalan" sistem. Nije, ovo je Bijafra i Palestina sistem, u kojem politicari nisu mogli, dozovliti pa da svoje igre ne prenesu i u svaki sport, igre s kojima zabavljaju i tebe i mene, a koje u sustini - ne vode nikud, osim stotine ljudi do plate, desetak do medijske eksponiranosti i hiljade drugih okrecu jedne na druge, da se ja s tobom svadjam - u vezi njih. Eto ti ih - glasaj za "malo bolje". To je onaj dah slobode, za koji se ginulo da osjetis, a onda uhvati dah i cekaj da prodju godine guzenja, da bi ti opet mogao, svojim glasom pobjediti sam samog sebe, bez da to ikada shvatis.
ketronsd1

Post by ketronsd1 »

hrasno38 wrote:
B-Baller wrote:
zzzzz wrote: Dosta vise o tim ekskluzivnim pravima ko ima a ko nema pravo biti patriota. Mnogi momci iz te dijaspore, koju ti redovno prozivas, su zavaljeni zajedno sa njihovim porodicama od naseg Sarajeva, pa nam to ne nabijaju na nos. Ta prica vam je stvarno degutantna.
Nisam htio o ovome jel ovo nije politika al se slazem sa ovim.
hrasno38 ponekad precesto se pozivas na patriotizam, svcaka cast i tebi i svima koji su branili BiH al ja sam morao da pobjegnem iz mog rodnog mjesta u istocnoj Bosni inace ne bih danas ovdje sjedio. Nisam ja mogao sa 8 godina uzet pusku u ruke, takodje mogao sam ostati vani al sam se vratio u BiH i kad bi se ponovo zaratilo sigurno ne bih pobjegao opet. Isto tako oni momci iz BHF koji su sad vani ne znaci da se ne bi vratili da brane BiH. Uz veliko postovanje tebi al ti sigurno ne volis BiH vise od mene!!! I ja se ne slazem sa akcijama BHF u zadnje vrijeme i kritikovati njihovo ponasanje je ok, al ih prozivati da nisu patrioti nije u redu. Otsilo je ovo u pogrijesnom smjeru samo treba raspravljati o nacinu i odnosu prema savezu svih nas bez da se odmah spominje patriotizam
Ja apsolutno ne sumnjam u niciji patriotizam ali kada mi neko pocne pametovati sta treba i kako treba a ne zivi ovdje e onda mi to smeta. Znam ja prijatelju koliko je ljudi moralo otici iz BiH ali isto tako znam koliko i nije moralo. U upravo zato sam i rekao da vas je vecina 92 godine bila u pelenama a sada bi da pametuje i uci sta treba i kako treba. Neke stvari treba zanti razdovojiti a u ovom slucaju to je savez i reprezentacija, igraci, trener. Sto se mene tice dabogda se savez sa sve jednim cinovnikom pretvorio u prah i pepeo ali opet nista necemo dobiti jer u BiH za svako mjesto postoje klonovi i dok se sistemski stvari ne rijese na nivou drzave sve je uzalud. najgore od svega je sto se nakon svakog poraza u svim kvalifikacijama reprezentacija odmah otpise i tako bi prosle a bez podrske je zaista tesko igrati. Grijeh je zaista ne podrzati ovako maldu i perspektivnu reprezentaciju u kojoj naravno treba jos stvari promjeniti ali sada je to reprezentacija koja igra napadacki i koja je jednoj Turskoj zavalila tri gola. Ja cu uvijek biti uz njih a za ostale me bas briga ali budi siguran ako neko pored mene baci baklju na utakmici radi Pasalica i Usanovica a ne radi postignutog gola letit ce za tom bakljom.
Sta ti palimudis tu bolan.Drzi se ovog boldiranog gore,ovo ti je najpametnije dosad sto si reko.BHF barem pokusava nesto uraditi( a u mnogo toga je uspio) a nepari muda ko ti.Tipicno ono nase seljastvo.Kritikuj sve pa makar to i dobro bbilo.Kako vas samo nije sramota sumnjati u patriotizam tih momaka i djevojaka.Vecina njih kad su otisli bili su nista vise nego nevina djeca i dosta ih je sigurno bilo i bez roditelja.Sad da se pojedinci na ovom forumu usudjuju nazivati ih dijasporskim pizdama.

SRAM DA VAS BUDE! :x

BHF :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Hantraga

Post by Hantraga »

Upravo nam i jeste stanje u zemlji zato sto ovako razmisljamo...

Zadovoljavaju nas sitnice, a da nesto promjenimo za bolje sutra to i ne razmisljamo...

Ko ovce idemo u jednom pravcu pa se onda pogubimo...

Kad smo ispusili od Grka i Madjara svi ste se podrzavali BHF...

Priotisak BHF-a i novinara i jeste doveo do ovog da je Muzurovic sad selektor i da igra skroz druga ekipa...

Da nije bilo protesta BHF-a i sad bi Sliskovic vodio one homosapiense po terenu...

Medjutim, Savez vam je bacio neoglabanu kost i dobili smo dvije utakmice...

Odmah smo svi skocili na BHF sto nastavlja sa onim sto mu je cilj, da rusi Savez...bez obzira pobjedjivali ili ne...

BHF, a i svako pametan, ne treba da se zadovolji sa par pobjeda i zaboravi ustavari veliki problem BH nogometa...

Nedaj boze da ovi odu na EP, pa osramotili bi se ko Srbija na Svjetskom...

Nesmijete dozvoliti da vam dvije pobjede zamazu oci, i da odustajete od glavnog cilja.,...Rusenja saveza...

Onaj savez je kesirao lovu za ove dvije utakmice zahvaljujuci Vama koji ste platili karte i otisli da gledate utakmicu "UZIVO"...Wow...

Eh sad pojedinci govore gdje treba da se protestuje protiv saveza...

Ne protestuje se protiv saveza pred Savezom, vec na stadionu, kad te gleda pola Evrope...

Jel ti protestujes u svojon Avliji kad ti komsija uvede rumenku u njivu, il odjes u opstinu pa se tamo razbacas ko dzubre u proljece...

Prestanite biti ovce i nedozovlite da vam zamagljuju oci sa par pobjeda....

Treba istrajati do kraja, bacatiu baklje, prekidati utakmnice, nekih nas i dikvalifikuju.......Jebo EP sa ovakvim Savezom i ovakvom reprezentacijom...
cyprus

Post by cyprus »

Hantraga wrote:Kad smo ispusili od Grka i Madjara svi ste se podrzavali BHF...
Podržavo sam BHF sve dok nisam vidio onu bakljadu u Oslu, a pogotovo onaj transparent "KO IGRA ZA OVAJ SAVEZ JE PIČKA IZDAJNIČKA".

A sad nešto razmišljam: zašto niko nije bojkotiro utakmice kad nam je malo falilo da se dočepamo evropskog prvenstva? I tad je savez bio isti (ili bar sličan, nisam siguran).
Hantraga

Post by Hantraga »

Isti razlog...Zato sto smo mi ovce koje se zadovoljavamo dok god imamo imalo sanse da negdje odemo, a kad nam se vrata zalupe za stalno, onda pocnemo da seremo i da se bunimo...

Jasta su neg picke izdajnicke...

Uhvatili su pojedinci sansu da zaigraju, jel niakd ne bi ni zaigrali da je normalan savez i da igraju nase prave zvijezda...

Pola ovih igraca nikad nebi ni privirilo rezervnoj klupi, a kamo li da igraju za porvi tim...

Ali su jedba docekali bojkot, da oni ulete...nebi li se prodali sto bolje za neki veci evropski klub...

Vi morate da shvatite da igranje za reprezentaciju je odlican marketing za fudbalera...

Sta mislis da je Ibisevic dao desetak hiljada Pasalicu, da bi uso Custovic u igru...

Ne bi, vec bi Muzur uveo njega, a pitanje je bil on dao gol...
Nosferatu
Location: Give me your tired, your poor, Your huddled masses yearning to breathe free

Post by Nosferatu »

hrasno38 wrote:
boki071 wrote:Sad im niko ne brani da se vrate...
Ama ja zaista nemam nista protiv nikoga tko se nalazi u BH dijaspori. Neko je morao otici ili u prevodu bio otjeran, neko je pobjegao iz razumljivog straha a neko je pobjegao iz ovog ili onog razloga. Svako ima svoju srecu i nesrecu. I naravno ni sada ja ne zamjeram sto se vecina tih ljudi ne vraca jer je okusilo sta znaci zivjeti u normalnim drzavama, zivjeti od svoga rada, zivjeti u sigurnosti. Ali zaista mi smeta kada ti isti pocnu da me uce kako cu ja zivjeti u BiH i sta mi trebamo da radimo i kako trebamo da otjeramo NS BiH.
I to je ono sto od njih 50% mozes uvijek ocekivati. Ja sam izasao prvi put napolje poslije rata 96 godine, sluzbeno na 10-tak dana i nadjem se tamo sa nekim nasim ljudima i dzivim nesto sto nisam mogao vjerovati. Dozivim to da mi kazu u stilu "dobra vam je ona varijanta sa zatvorenim Sarajevom, to pali. Ja pitam kakva varijanta a oni u stilu ma znamo mi da je to samo zato sto je glavni grad. I onda im ja ispricam tako te neke pojedinosti i dozivim potpuni sok jer mi ljudi jednostavno kazu da nemam pojma sta je bilo u Sarajevu".
@ Boki, tebe ne vrijedi komentarisati jerbo si dijete. Ja znam da je tebi blogger koji pises o reprezentaciji, glavna zanimacija kako je pauza u skolskom sistemu ali shvati samo ovo. Onu bakljadu koji su vidjeo, tj. one dvije - su rezultat rada ljudi koji zive u BiH. To je sve sto cu ti reci. To nije unjeo dijasporac, nije kupio dijasporac. Dakle - nemoj da pretendiras da nesto znas, o stvarima o kojima nemas blage.

@hrasno - ti moras shvatiti da kao gradjanin Sarajeva - si potplacen - da ti rezim koji je u njemu - valja. Jer ako ne valja tebi - kako je nekom ko zivi 200km od metropole u selu u kojem nije dosao jos ni put ni povratka ima ili kako je ljudima u dijaspori - od kojih se zahtjeva da postuju Bosnu a Bosna onaj aparat ih samo siluje, uzima im, nista ne daje i ni o kome se ne brine, dok po svijetu ljudi lutaju kao ovce i asimiliraju se jer shvataju da je to izgubljena bitka, koju ne vrijedi voditi jer je zaborav i utapanje - neminovnost koja ce se dogoditi prije ili kasnije. Ti to - ne osjetis, kad ti ljudi govore, da imas vecu platu, bolji standrad, vise sadrzaja, bolje skolostvo, zdravstvo, i dolazi 90% dijaspore - da obidje "gumu koja gori a ne smrdi". Koliko samo ljudi u Sarajevu rade u administrativnog sektoru i da nisu u pretstolnicu NIKADA nebi imali priliku da imaju uopste taj posao, niti da budu toliko placeni za njega? Cak i kad izadjes iz tog Sarajeva, ti opet imas bolji tretman - jer u svijetu gdje god da odes, vise ljudi zna za Sarajevo nego za Bosnu, cak imas tretman kao da Sarajevu nije u Bosni, kao sto i jednom nogom - nije. U stvari - ja nisam zivjeci u Sarajevu znao ko su Bosanci, jer nisam imao - uvid u tu stvar jer je slika u opstini Centar - iskrivljena do zla boga. Zbog toga - i zbog svih tih stecenih "olaksica" normalno je tebe ljudi poistovjecuju s rezimom u kojem zive, koji se ne mjenja, i koji ne tjera - glavni grad u kojem zivi skoro svaki 8 covjek u BiH. I u pravu su i oni donekle. To prihvatiti moras. Kao i to da Sarajevo jest odbranilo sebe, al' kao prestolnica je imalo - zadatak da ucini i malo vise od toga ne za Sarajlije - vec za cijelu Bosnu i Hercegovinu - da sloboda dodje na vrata seljanima iz grada - jer da se je desilo to - mi danas nebi bili ovdje gdje jesmo. Desilo se je suprotno - da su seljani oslobodili ili odbranili grad, i da je ovo njihova drzava, i da je Sarajevo njihova metropola i da je ona reprezentacija - njihova. E, sad price pojedinih uhljupa - su sasvim druga stvar koja ni ne zavreduje da se spominje i da se o njoj diskutuje - jednostavno postoji masa ljudi - koja uopste i sa istinom koju im prezentiras ne zna sta ce, to je jednostavno van njihovih kapaciteta, dimenzija i mogucnosti - da shvate, da razumiju ono sto se je odigralo.

Nadalje. Postedi me price da ti radis nesto protiv NS BiH. Jer - sta je iko uradio - osim BHF-a protiv Saveza? Ne treba da ulazimo u ispravnost pocnimo prvo s ovim pitanjem? Sta je iko uradio? Nista. Pa odakle ikome onda kredibilitet - ikakav - da komentarise ista? Na dan - kad BHF baci baklje - na tribinu na kojoj je - i izgori 20 Bosanaca - tad ces im moci i nesto reci. Do tada - gledaj bolan tribine samo na Kosevu. Pogledaj tuge i jada. Svaki grad - ima svoj tim, za koji navija. Repka - seljacima. To je konzenzus koji postoji. Ko god navija i kome je stalo za repku, mislim iznad pseudo patriotizma, i dalje od lokal politike je papak, ubleha, "loser", manijak ako je iz urbane sredine. Npr. sto se vi Bosanci u Bosni ne potrudite da reprezentacija zaigra u Zapadnom Mostaru ili Banjaluci - npr. sto taj zahtjevi - ti il' vi - koji ste toliko upoznati, toliko tu na terenu i toliko shvatete pravni i legalni sistem, kao i finansijsku policiju koja ne prima mito, i okrenuce se bas, protiv drzave, koja je nastelila ove "operativce" u Savez, sto taj zahtjev - ne ispunis? Sto gradjani Sarajeva se ne dignu i ne kazu - dok se ne smijeni Savez - nece niko moci doci na Kosevo jer ovo je nas grad - a Sabanijada koja dolazi autobusima ce biti presretnuta na sve i jednoj petlji - ako treba blokirati saobracaj 24 sata - da ne moze uci ni izaci niko iz Sarajeva - kad je moglo 4 godine, moze i jedan dan, da se zna koje valjda - gazda u ovom gradu. Sto ne ide repka igrati u Doboj, idi u Siroki Brijeg. Ili u Prijedor. Ili u Bjeljinu - pa neka igraju tamo. TO JE I RAZLOG - STO DRZAVA NE PLACA NS BiH - jer kako ce 49% RS, i jos fantomski "treci entitet" - kako bi oni mogli sponzorirati nesto - sto nosi ime "Be-Ha". Sto to ne promjenite? Sto se ne promjeni - da drzava - mora od poreze - sponzorirati i svaki entitet, pa neka gledaju onda Srbiju ili Hrvatsku na tv-u, nije problem. Ako ti zelis dobro drzavi BiH - de covjece! Prihvati se necega, umjesto sto s makazama kreses svima pupcane vrpce - jer su u dijaspori. Kakvi su ovi - sto su s tobom - u toj BiH? Zapitas li se to ikada? Ovo je sve - mimo Saveza, ali i dio - Saveznog masla, ali NECE NIKO - da na ovo vrijeme trosi i gubi zivce, investira pare, sutra da ima posla s nekim "zastrasivacima" koji za 200-300km ce svakog presresti u mracnoj aleji da ti malo kazu, sta trebas razmisljati i kako ces se ponasati. Ja to znam. Zbog toga - kad se osmisli bolji nacin sprovodjenja plana, a to je - stavljana na pozicije ljudi koji su barem pismeni po prirodi posla koju trebaju obavljati - ja cu se pridruziti kako god od mene bude trazeno - tim ljudima. Do tada - postoji mnogo ljepih zelja, dobrih teoretskih planova i slicno - al' u principu to ne fercera ne jer ne moze, vec jer nema dovoljnu podrsku, medju gradjanima. Al' ljepse je o tricama i kucinama - raspravljati - meni je sve jasno covjece - kad vidim s koliko malo ste sretni, i koliko mnogo ne vidite, jer zelite biti sljepi, sve ove probleme - koje imas, svom dijetetu u krilo da prenes i doneses. Jer cekace ga, svi ovi problemi - ako ih ne rijesimo danas, cekace sutra, pa 10 godina, pa 20. Nije problem. Mi nemamo nicega. Ali imamo - vremena na pretek izgleda.
domi

Post by domi »

Sto ti ne odes u PD i zivis medju cetnicima i gledas one sto su pljackali, palili, skoro svakodnevno na ulici, a ne mos mu nista jerbo ga zakon stiti.
Isti onaj zakon sto ga potpisase bosnjacke kuge od predstavnka, koji u taj grad dodju samo kad je neka veca dzenaza onima sto su pobijeni ni krivi ni duzni '92.

I Holbruk se sam, po njegovim vlastitim navodima, pitao zasto Alija ne htjede uzeti PD i Novi, a kamoli mi obicni gradjani.

Nesto kontam, mora da mu je falilo jos par cuka " okolo " Sarajeva, da mu capitol bude jos veci.

Sprcim ti patriotizam.
Bosanski_kralj

Post by Bosanski_kralj »

Nemojte molim vas upoređivati stanje u državi i stanje u sportu. Ako bi išli to logikom naša košarkaška reprezentacija nikad nebi igrala na EP a Liga 6 ovako uzbudljiva a ni u rukometu RK Bosna nebi došla do polufinala EHF-a. takođe i Hrvatska je 98 bila bronzana a zna se kakvo im je stanje u državi bilo.
Većina vs napada sada BHF koji samo bacaju baklje i imaju razlog zašto to čine, a šta čine Poljski, Njemački navijači bez razloga. Sjetite se što su Hrvatski navijači uradili na Malti i u Italiji, pa ih niko nije pljuvao i vrijeđao već su ih samo primjerno osudili
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

Post by hrasno38 »

sl@ven wrote:evo da se i ja malo javim... nisam citao tamo negdje od 17 stranice i pocetka posta od hrasno(neki broj)... od njegovog posta sam skonto da bi on nekog vukao do saveza za uho da nesto zavrsavam za njega i da mene napada sto sam rekao 10000 klosara... dalje nisam jer da budem iskren, plaho me i ne interesuje...

kao prvo izvinjavam se sto sam 10000 ljudi nazvo klosarima jer su ono na stadionu bila garant sve gospoda sa kucnim prihodima od po 2000 kmova... u ovoj zemlji svi kukaju a niko klosar nije... ja brate jesam a imam primanja veca od bar 40% ljudi na tom stadionu te noci.............. znaci, izvinite bogatumi...

kao drugo. ja ovde ne iznosim stav bhfa nego svoj licno....... spominjete nesto ko ce doc mjesto ovih, ovo ono... georg orwell je fino reko "ko hoce nesto da uradi, naci ce nacin, ko nece naci ce razlog" (procito u ASu danas:D)... buraz doce neko ko nece mene odvest na Marakanu razularenoj grupi ljudi punih mrznje nego ce se pobrinut da malo radi svoj poso, a ako ne dodje takav, bit ce opet bacanja baklji u terenu.... gotova stvar......... marakanu (da ne nabrajam sad druge njihove gluposti) im nikad oprostiti necemo, pa makar brazilu po 5 zabijali... to neka je svima jasno.....

u tome one momke u subotu nije sprijecila sipa, biga i ostale picke materine pa neces ni ti.... momcima svaka cast za uradjeni poso, organizaciju i iskazani revolt. armija ste do jaja i volim vas sve jer ste ljudine cista obraza i duse.....

dabogda vi meni svi milioneri bili.................. a ne klosari :lol:

PS. gospodine hrasno, nisam ja neki balavac... a posto si ti mozda stariji za dvije tri godine, da te pitam AKO si proso isti problem kao ja... imal kakvo dobro sredstvo protiv jebene celavosti.. :? al ozbiljno...
Drago mi je sto u tebi cuci i poeta, pjesnik pa sve to pises kao jednu lijepu poemu. Pojam "klosar" iz tvojih usta nije izasao aludirajuci na mjesecna primanja tih ljudi na kosevu nego na to da kako ih nije sram da su dosli bodriti svoju reprezentaciju dok sjede neki Pasalici i Usanovici u njoj. Naravno sve to jer su to rekli "najveci navijaci Bosne i Hercegovine BHF" koji uzgred receno vise manje prave svoje prve navijacke korake na sportskim scenama. I da se oni ne pojavise niko ne bi znao da je u ovoj drzavi leglo kriminala na svim mogucim tackama i pozicijama. I krenuse u ljuti boj i bacaju bacaju baklje od kojih samo izgori trava i to je sve. Tacno je lupi se po dzepu NS BiH i na tome zavrsi. I bas lijepo od 20.000 gledalaca na Kosevu imamo koju hiljadicu revolucionara i 10000 klosara koje treba da isfrustrirani maloumnici uce za koga i kako treba da navijaju.
Vjeruj mi da ja nisam jedinka koja je imala izuzetne simpatije prema BHF-u a sada je sve to kontra i samo je pitanje vremena kada ce to kurcenje BHF-a zavrsiti neslavno. Sve ima svoje granice a kada se nekome seres u cejf onda se gube svi pojmovi o tim granicama.
Na moju veliku zalost bio sam ispred saveza kada je BHF pozvao na demonstracije protiv istih i vidio njihove (vase) krajnje domete sa razapetim transparentom i nicim vise. A za divno cudo tu je jezgro onoga protiv cega se protestvuje. Naravno, najlakse je iz gomile bacati baklje i vikati "savez napolje" a zatim se nazvatio revolucionarom. Da se tako radilo ispred Holideja 92 plato ispred bi licio na Kosovo polje. Cudi me samo da jedan ozbiljan covjeka kao sto si ti (gledajuci tvoje spomenute godine) razmislja kao uspaljeni pubertetlija a siguran sam da isto tako kao i ja odlicno poznajes kompletnu situaciju u BiH.
Sto se tice celavosti na tvoju zalost jos uvijek izgledam kao mladic i nemam tvojih problema jer se znam boriti sa njima na pravi nacin a ne adrenalnskim sokovima.
hrasno38

Post by hrasno38 »

ketronsd1 wrote:
hrasno38 wrote:
B-Baller wrote: Nisam htio o ovome jel ovo nije politika al se slazem sa ovim.
hrasno38 ponekad precesto se pozivas na patriotizam, svcaka cast i tebi i svima koji su branili BiH al ja sam morao da pobjegnem iz mog rodnog mjesta u istocnoj Bosni inace ne bih danas ovdje sjedio. Nisam ja mogao sa 8 godina uzet pusku u ruke, takodje mogao sam ostati vani al sam se vratio u BiH i kad bi se ponovo zaratilo sigurno ne bih pobjegao opet. Isto tako oni momci iz BHF koji su sad vani ne znaci da se ne bi vratili da brane BiH. Uz veliko postovanje tebi al ti sigurno ne volis BiH vise od mene!!! I ja se ne slazem sa akcijama BHF u zadnje vrijeme i kritikovati njihovo ponasanje je ok, al ih prozivati da nisu patrioti nije u redu. Otsilo je ovo u pogrijesnom smjeru samo treba raspravljati o nacinu i odnosu prema savezu svih nas bez da se odmah spominje patriotizam
Ja apsolutno ne sumnjam u niciji patriotizam ali kada mi neko pocne pametovati sta treba i kako treba a ne zivi ovdje e onda mi to smeta. Znam ja prijatelju koliko je ljudi moralo otici iz BiH ali isto tako znam koliko i nije moralo. U upravo zato sam i rekao da vas je vecina 92 godine bila u pelenama a sada bi da pametuje i uci sta treba i kako treba. Neke stvari treba zanti razdovojiti a u ovom slucaju to je savez i reprezentacija, igraci, trener. Sto se mene tice dabogda se savez sa sve jednim cinovnikom pretvorio u prah i pepeo ali opet nista necemo dobiti jer u BiH za svako mjesto postoje klonovi i dok se sistemski stvari ne rijese na nivou drzave sve je uzalud. najgore od svega je sto se nakon svakog poraza u svim kvalifikacijama reprezentacija odmah otpise i tako bi prosle a bez podrske je zaista tesko igrati. Grijeh je zaista ne podrzati ovako maldu i perspektivnu reprezentaciju u kojoj naravno treba jos stvari promjeniti ali sada je to reprezentacija koja igra napadacki i koja je jednoj Turskoj zavalila tri gola. Ja cu uvijek biti uz njih a za ostale me bas briga ali budi siguran ako neko pored mene baci baklju na utakmici radi Pasalica i Usanovica a ne radi postignutog gola letit ce za tom bakljom.
Sta ti palimudis tu bolan.Drzi se ovog boldiranog gore,ovo ti je najpametnije dosad sto si reko.BHF barem pokusava nesto uraditi( a u mnogo toga je uspio) a nepari muda ko ti.Tipicno ono nase seljastvo.Kritikuj sve pa makar to i dobro bbilo.Kako vas samo nije sramota sumnjati u patriotizam tih momaka i djevojaka.Vecina njih kad su otisli bili su nista vise nego nevina djeca i dosta ih je sigurno bilo i bez roditelja.Sad da se pojedinci na ovom forumu usudjuju nazivati ih dijasporskim pizdama.

SRAM DA VAS BUDE! :x

BHF :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
Jel se to po zadatku jedan po jedan BHF-ovac registrujete na ovaj forum da bi nas naucili svojim vjestinama pretvaranja necega u nista ili da bi nas naucili "kako postati navijac". Kada nekome kazes da "palamudi" automatski dajes za pravo da te druga strana ne smatra ozbiljnim sagovornikom i mozda bi bilo lijepo da procitas malo postove od tvojih istomisljenika @Slavena ili @Nosferatua pa da se malo ucis vjestinama komunikacije. Dotle "palamudi" svojoj kuci a nemoj meni zivota ti.

P.S. I nikada niti jednom rijecju nikoga nisam nazvao "dijasporskom pizdom" niti sam ikada ikoga iz dijaspore na slican nacin uvrijedio ili bilo koga nevezano na ovom forumu. Ali to je za tebe visa matematika.
buzzer

Post by buzzer »

Bosanski_kralj wrote:Nemojte molim vas upoređivati stanje u državi i stanje u sportu. Ako bi išli to logikom naša košarkaška reprezentacija nikad nebi igrala na EP a Liga 6 ovako uzbudljiva a ni u rukometu RK Bosna nebi došla do polufinala EHF-a. takođe i Hrvatska je 98 bila bronzana a zna se kakvo im je stanje u državi bilo.
Većina vs napada sada BHF koji samo bacaju baklje i imaju razlog zašto to čine, a šta čine Poljski, Njemački navijači bez razloga. Sjetite se što su Hrvatski navijači uradili na Malti i u Italiji, pa ih niko nije pljuvao i vrijeđao već su ih samo primjerno osudili
super ti je post...dobronamjeran, sve ok.
ipak, skontaj da je bogdo stanje u drzavi zdravo, da u sportskim savezima sjede bivsi uspjesni sportisti i moderni menadzeri, da li bi nasi kosarkasi na ep-u napravili vise i borili se za medalje? da li bi rk bosna dobacio i do finala? sudeci po uspjesima koje su postigli unatoc nikakvim uslovima, za vjerovati je da u optimalnim uslovima mogu mnogo vise. o tome se radi. a takva se promjena sigurno ne postize divljanjem na tribinama ili naprdjivanjem na forumu nadobudnih junosha.

poredjenje s hrvatskom takodjer ne stoji, oni nisu imali makar tu nesrecu da im je nacionalni kljuc glavi kriterij, a, makar koliko sam povrsno o tome informiran listajuci novine na plazi, cini mi se da je u njihovim sportskim savezima bilo i kompetentnih ljudi, a ne samo politicara i tajkuna.

a klasicno, nicim izazvano huliganstvo bilo cijih navijaca, nevezano za bhf i nasu situaciju, ne bih komentirao. u to se ne razumijem.
hrasno38

Post by hrasno38 »

Nosferatu wrote:
hrasno38 wrote:
Ama ja zaista nemam nista protiv nikoga tko se nalazi u BH dijaspori. Neko je morao otici ili u prevodu bio otjeran, neko je pobjegao iz razumljivog straha a neko je pobjegao iz ovog ili onog razloga. Svako ima svoju srecu i nesrecu. I naravno ni sada ja ne zamjeram sto se vecina tih ljudi ne vraca jer je okusilo sta znaci zivjeti u normalnim drzavama, zivjeti od svoga rada, zivjeti u sigurnosti. Ali zaista mi smeta kada ti isti pocnu da me uce kako cu ja zivjeti u BiH i sta mi trebamo da radimo i kako trebamo da otjeramo NS BiH.
I to je ono sto od njih 50% mozes uvijek ocekivati. Ja sam izasao prvi put napolje poslije rata 96 godine, sluzbeno na 10-tak dana i nadjem se tamo sa nekim nasim ljudima i dzivim nesto sto nisam mogao vjerovati. Dozivim to da mi kazu u stilu "dobra vam je ona varijanta sa zatvorenim Sarajevom, to pali. Ja pitam kakva varijanta a oni u stilu ma znamo mi da je to samo zato sto je glavni grad. I onda im ja ispricam tako te neke pojedinosti i dozivim potpuni sok jer mi ljudi jednostavno kazu da nemam pojma sta je bilo u Sarajevu".
@ Boki, tebe ne vrijedi komentarisati jerbo si dijete. Ja znam da je tebi blogger koji pises o reprezentaciji, glavna zanimacija kako je pauza u skolskom sistemu ali shvati samo ovo. Onu bakljadu koji su vidjeo, tj. one dvije - su rezultat rada ljudi koji zive u BiH. To je sve sto cu ti reci. To nije unjeo dijasporac, nije kupio dijasporac. Dakle - nemoj da pretendiras da nesto znas, o stvarima o kojima nemas blage.

@hrasno - ti moras shvatiti da kao gradjanin Sarajeva - si potplacen - da ti rezim koji je u njemu - valja. Jer ako ne valja tebi - kako je nekom ko zivi 200km od metropole u selu u kojem nije dosao jos ni put ni povratka ima ili kako je ljudima u dijaspori - od kojih se zahtjeva da postuju Bosnu a Bosna onaj aparat ih samo siluje, uzima im, nista ne daje i ni o kome se ne brine, dok po svijetu ljudi lutaju kao ovce i asimiliraju se jer shvataju da je to izgubljena bitka, koju ne vrijedi voditi jer je zaborav i utapanje - neminovnost koja ce se dogoditi prije ili kasnije. Ti to - ne osjetis, kad ti ljudi govore, da imas vecu platu, bolji standrad, vise sadrzaja, bolje skolostvo, zdravstvo, i dolazi 90% dijaspore - da obidje "gumu koja gori a ne smrdi". Koliko samo ljudi u Sarajevu rade u administrativnog sektoru i da nisu u pretstolnicu NIKADA nebi imali priliku da imaju uopste taj posao, niti da budu toliko placeni za njega? Cak i kad izadjes iz tog Sarajeva, ti opet imas bolji tretman - jer u svijetu gdje god da odes, vise ljudi zna za Sarajevo nego za Bosnu, cak imas tretman kao da Sarajevu nije u Bosni, kao sto i jednom nogom - nije. U stvari - ja nisam zivjeci u Sarajevu znao ko su Bosanci, jer nisam imao - uvid u tu stvar jer je slika u opstini Centar - iskrivljena do zla boga. Zbog toga - i zbog svih tih stecenih "olaksica" normalno je tebe ljudi poistovjecuju s rezimom u kojem zive, koji se ne mjenja, i koji ne tjera - glavni grad u kojem zivi skoro svaki 8 covjek u BiH. I u pravu su i oni donekle. To prihvatiti moras. Kao i to da Sarajevo jest odbranilo sebe, al' kao prestolnica je imalo - zadatak da ucini i malo vise od toga ne za Sarajlije - vec za cijelu Bosnu i Hercegovinu - da sloboda dodje na vrata seljanima iz grada - jer da se je desilo to - mi danas nebi bili ovdje gdje jesmo. Desilo se je suprotno - da su seljani oslobodili ili odbranili grad, i da je ovo njihova drzava, i da je Sarajevo njihova metropola i da je ona reprezentacija - njihova. E, sad price pojedinih uhljupa - su sasvim druga stvar koja ni ne zavreduje da se spominje i da se o njoj diskutuje - jednostavno postoji masa ljudi - koja uopste i sa istinom koju im prezentiras ne zna sta ce, to je jednostavno van njihovih kapaciteta, dimenzija i mogucnosti - da shvate, da razumiju ono sto se je odigralo.

Nadalje. Postedi me price da ti radis nesto protiv NS BiH. Jer - sta je iko uradio - osim BHF-a protiv Saveza? Ne treba da ulazimo u ispravnost pocnimo prvo s ovim pitanjem? Sta je iko uradio? Nista. Pa odakle ikome onda kredibilitet - ikakav - da komentarise ista? Na dan - kad BHF baci baklje - na tribinu na kojoj je - i izgori 20 Bosanaca - tad ces im moci i nesto reci. Do tada - gledaj bolan tribine samo na Kosevu. Pogledaj tuge i jada. Svaki grad - ima svoj tim, za koji navija. Repka - seljacima. To je konzenzus koji postoji. Ko god navija i kome je stalo za repku, mislim iznad pseudo patriotizma, i dalje od lokal politike je papak, ubleha, "loser", manijak ako je iz urbane sredine. Npr. sto se vi Bosanci u Bosni ne potrudite da reprezentacija zaigra u Zapadnom Mostaru ili Banjaluci - npr. sto taj zahtjevi - ti il' vi - koji ste toliko upoznati, toliko tu na terenu i toliko shvatete pravni i legalni sistem, kao i finansijsku policiju koja ne prima mito, i okrenuce se bas, protiv drzave, koja je nastelila ove "operativce" u Savez, sto taj zahtjev - ne ispunis? Sto gradjani Sarajeva se ne dignu i ne kazu - dok se ne smijeni Savez - nece niko moci doci na Kosevo jer ovo je nas grad - a Sabanijada koja dolazi autobusima ce biti presretnuta na sve i jednoj petlji - ako treba blokirati saobracaj 24 sata - da ne moze uci ni izaci niko iz Sarajeva - kad je moglo 4 godine, moze i jedan dan, da se zna koje valjda - gazda u ovom gradu. Sto ne ide repka igrati u Doboj, idi u Siroki Brijeg. Ili u Prijedor. Ili u Bjeljinu - pa neka igraju tamo. TO JE I RAZLOG - STO DRZAVA NE PLACA NS BiH - jer kako ce 49% RS, i jos fantomski "treci entitet" - kako bi oni mogli sponzorirati nesto - sto nosi ime "Be-Ha". Sto to ne promjenite? Sto se ne promjeni - da drzava - mora od poreze - sponzorirati i svaki entitet, pa neka gledaju onda Srbiju ili Hrvatsku na tv-u, nije problem. Ako ti zelis dobro drzavi BiH - de covjece! Prihvati se necega, umjesto sto s makazama kreses svima pupcane vrpce - jer su u dijaspori. Kakvi su ovi - sto su s tobom - u toj BiH? Zapitas li se to ikada? Ovo je sve - mimo Saveza, ali i dio - Saveznog masla, ali NECE NIKO - da na ovo vrijeme trosi i gubi zivce, investira pare, sutra da ima posla s nekim "zastrasivacima" koji za 200-300km ce svakog presresti u mracnoj aleji da ti malo kazu, sta trebas razmisljati i kako ces se ponasati. Ja to znam. Zbog toga - kad se osmisli bolji nacin sprovodjenja plana, a to je - stavljana na pozicije ljudi koji su barem pismeni po prirodi posla koju trebaju obavljati - ja cu se pridruziti kako god od mene bude trazeno - tim ljudima. Do tada - postoji mnogo ljepih zelja, dobrih teoretskih planova i slicno - al' u principu to ne fercera ne jer ne moze, vec jer nema dovoljnu podrsku, medju gradjanima. Al' ljepse je o tricama i kucinama - raspravljati - meni je sve jasno covjece - kad vidim s koliko malo ste sretni, i koliko mnogo ne vidite, jer zelite biti sljepi, sve ove probleme - koje imas, svom dijetetu u krilo da prenes i doneses. Jer cekace ga, svi ovi problemi - ako ih ne rijesimo danas, cekace sutra, pa 10 godina, pa 20. Nije problem. Mi nemamo nicega. Ali imamo - vremena na pretek izgleda.
Samo ukratko cu ti reci da ti stvarno ili si slusao necije pogresne price ili neznam jednostavno sta da ti kazem ali Sarajevo je odbranjeno sa onim ljudima koji su ostali 92 godine u njemu. A koje si ti filmove gledao i koje si knjige citao ja stvarno ne znam.
A sto se tice BHF-a sve sam rekao sto sam imao a ako ti mislis da su oni nesto do sada uradili onda se zaista grdno varas a vrijeme ce ti pokazati ko je u pravu i stavrno vise nema smisla da ikome objasnjavam da su Pasalici i Usanovici produkti politickih stranaka koje se vrte u vlasti vec 15-tak i vise godina i da bi njih smijenio moras prvo promjeniti kompletno politicko okruzenje u BiH a to se ne radi bacanjem baklji na utakmicama i dizanjem transparenata. Ali zato da se opet zakuha u BiH opet ce u njoj ostati oni koji su i ostali a oni koji su otisli jednostavno ce naci 101 razlog da kazu korisniji smo mi napolju. A vjeruj mi da situaciji u BiH nije ni malo ruzicasta i BiH fudbal je na zadnjoj stepenici prioriteta i vaznosti.
zzzzz

Post by zzzzz »

I krenuse u ljuti boj i bacaju bacaju baklje od kojih samo izgori trava i to je sve. Tacno je lupi se po dzepu NS BiH i na tome zavrsi.
Mislim da nisi u pravu hrasno38, pomaka ima svakako, mali jesu ali su ipak pomaci. Moje misljenje je da su tome najvise pridonijeli igraci potpisnici pisma a uz njih i navijacke grupe BHF, BB itd.

Na jednom drugom forumu bilo je komentara kako se nekad neizbjezni Pasalic vise ne pojavljuje na svakoj preskonferenciji, kako ga nema vise na klupi pored selektora, vjerovatno je manje i uz reprezentativce, sto je takodje pozitivno (kad znamo da se zamjerio polovici sadasnje reprezentacije).

Pozitivno je i to sto su turske novine objavile na dvije stranice intervju sa Bolicem u kojem on govori samo o korupciji u FSBiH i covjeku koji stoji iza svega toga.

Pozitivno je i to sto su norveski mediji, nakon sto su prvobitno kritikovali nase navijace, kasnije poceli pisati o srzi problema tj. o korupciji u FSBiH.

Pozitivno je sto su objavili intervju sa nasim golmanom Ramovicem, koji inace brani u Norveskoj, gdje je on dao izjavu da mu je Pasalic trazio pare za poziv u reprezentaciju.

Pozitivno je i sto su celnici norveskog saveza otvoreno ismijavali naseg predstavnika Muniba Usanovica, pitajuci se kakav je to sluzbenik saveza, koji trazi da policija izdegeneci navijace njegove reprezentacije.

Pozitivno je sto ce makar mnogi drugi znati nasu bruku (pretpostavljam da je Madjarska slijedeca) kad mi necemo da znamo za nju.

btw...nije Madjarska sljedeca, pukla je vec prva bruka na Malti, njihovu reprezentaciju na aerodromu nije docekao niko ispred FSBiH
Majjah

Post by Majjah »

zzzzz wrote:
I krenuse u ljuti boj i bacaju bacaju baklje od kojih samo izgori trava i to je sve. Tacno je lupi se po dzepu NS BiH i na tome zavrsi.
Mislim da nisi u pravu hrasno38, pomaka ima svakako, mali jesu ali su ipak pomaci. Moje misljenje je da su tome najvise pridonijeli igraci potpisnici pisma a uz njih i navijacke grupe BHF, BB itd.

Na jednom drugom forumu bilo je komentara kako se nekad neizbjezni Pasalic vise ne pojavljuje na svakoj preskonferenciji, kako ga nema vise na klupi pored selektora, vjerovatno je manje i uz reprezentativce, sto je takodje pozitivno (kad znamo da se zamjerio polovici sadasnje reprezentacije).

Pozitivno je i to sto su turske novine objavile na dvije stranice intervju sa Bolicem u kojem on govori samo o korupciji u FSBiH i covjeku koji stoji iza svega toga.

Pozitivno je i to sto su norveski mediji, nakon sto su prvobitno kritikovali nase navijace, kasnije poceli pisati o srzi problema tj. o korupciji u FSBiH.

Pozitivno je sto su objavili intervju sa nasim golmanom Ramovicem, koji inace brani u Norveskoj, gdje je on dao izjavu da mu je Pasalic trazio pare za poziv u reprezentaciju.

Pozitivno je i sto su celnici norveskog saveza otvoreno ismijavali naseg predstavnika Muniba Usanovica, pitajuci se kakav je to sluzbenik saveza, koji trazi da policija izdegeneci navijace njegove reprezentacije.

Pozitivno je sto ce makar mnogi drugi znati nasu bruku (pretpostavljam da je Madjarska slijedeca) kad mi necemo da znamo za nju.

btw...nije Madjarska slijedeca, pukla je vec prva bruka na Malti, njihovu reprezentaciju na aerodromu nije docekao niko ispred FSBiH
UPRAVO TAKO!!

Neki ovdje kao da im je memorija u glavi 1MB pa je non-stop moraju brisati tako da se sad ne sjecaju sta se desavalo jesenas?? Kazem jesenas, jer je od tad konacno pocelo na vidjelo da izlazi sta se sve desavalo od 1995 pa do danas!! Zaboravili su ko su pravi krivci, zaborvili kako se Usanovic kod Hadzifejzovica u facu prakticno smijao cijelom bosanskom auditoriju, samo sto jos nije rekao, mi mozemo sta hocemo i nikada necemo otici!!! :x
I sad se neko prakticno okrenuo protiv fanaticosa od trenutka (citiram): ,,kad su bacili one baklje u Oslu i izvisili transparent''??? Ma dajte molim vas!
Nisu ni Fanaticosi toliko organizovana skupina pa da su se svi dogovorili ,,hajmo gadjat Gusu bakljom'', a to su im mnogi zamjerili, zaborvili su sta se to desilo pa da je ikome na pamet palo da baci tu nesretnu baklju!
Ne moze se u masi od 300-400 ljudi kontrolisati svaki pojedinac!
Dalje, pitanje za ove sto ne simpatiziraju BHF, sta VI cinite da se stanje u vasoj mahali, opstini, drzavi ili eto tom savezu i reprezentaciji promjeni na bolje??? STA???
Vecina-NISTA! Sve sami letargicni tipovi, produkti postratne BIH zbog kojih i tapkamo u mjestu 15 godina, koji nisu spremni da za vise ciljeve nekad i modricu kuci donesu!!!
Sjetite se Zenice i batinanja BHF-a od strane policije koju su poslali da uklone onaj transparent!!!
Kad se prica o ovim i slicnim problemima vas gest je uglavnom odmahivanje rukom i ona za nas Bosnje tipicna; ,,jebaji ga, sta ja tu mogu'' ili ona jos licemjernija ,,meni ni u dzep ni iz dzepa''!!

Nisam clan BHF-a, ali podrzavam momke jer su se oni barem ,,trznuli'' i nije im svejedno sto ih neko jebe u zdrav mozak!!
A vi sto vam smeta bakljada, skandiranje.....ne krivim vas, uce nas a blejimo za vodjama, klimamo glavom i govorimo ,,jest gazda, tako je'', niste vi krivi sto ne spadate u kriticnu masu! Za to u ovoj Bosni treba ipak malo muda! ;-)
Barbarez

Post by Barbarez »

Posto sam ja Hercegovac i samim tim sam rodjen kao najpametniji na svijetu da vam ja u kratkim crtama objasnim neke stvari ;)

Nisam procitao sve postove jer su mi tablete protiv cira na izmaku pa me strah citati sve u detalje. Zato cu samo neke stvari napisati:

1)
Hrasno je na zalost u pravu da se stanje u BH-fudbalu vjerovatno nece nikada popraviti dok se ne popravi stanje u zemlju tj.dok narod ne dodje sebi i pocne se buniti na ulicama na ne na kahvi kod nene Husrete (ovdje mislim na narod koji smatra BiH kao svoju domovinu. Ne ocekujem da sa Sirokoga Brijega krenu hiljade ljudi na proteste protiv Saveza i podijele BiH valjda!?)

2)
Batalite te price ko je sta odbranio u ratu i te price gdje je ko bio od 1992- do 1995. Prvo to je zamorno citati jer nema nikakve logike recimo optuzivati nekoga ko je tada imao 5 ili 10 godina sto nije bio u rovu na Trebevicu ili sto nije oslobodio Prijedor.

3)
BHF je napravio dosta, dosta propusta ALI momci ako nista barem pokusavaju nesto uraditi. Oni koji misle da je BHF samo grupaljudi u inostranstvu su vjerovatno slijepi ili to pokusavaju biti. U subotu vece je bilo 200 momaka (ako ne i vise) iz BiH koji su u BHF-u na onoj tribini odakle su letile baklje. Da je srece 50.000 ljudi pi pritestvovalo i ispred saveza i na tekmi jer je taj protest u mome svijetu i protest protiv danasnjega uredjenja BiH gdje se sve sredjuje na "ja tebi-ti meni".

4)
Sta je rijesenje? Rijesenje je da oni koji zele dobro BH-fudbalu skontaju da nije vazno da li je BHF, Horde Zla ili moji RA poveo neku akciju i inicijativu. Vazno je da raja skonta da samo akcijama na svakoj tekmi i repke i klubova do nekih promijena moze doci.

5)
Ova sadasnja repka je budimo to relni jedan loto kupon. U prva dva izvlacenja se pokazalo da ima dobitak na tome loto kuponu ali slucajan dobitak i kvalitet nisu jedno te isto. Da se razumijemo, recimo Dzeko i Custovic su stvarno momci od kojih se nesto moze ocekivati (ne samo zato sto su hercegovci ;) ) ali vidljivo je svakome ko imalo zna nesto o fudbalu da je ona repka od sinoc velika promaja. Nas najbolji igrac sinoc je bio turski golman Rustu.

6)
Koje je godine Meletic sazno da je BiH nezavisna drzava?

Zivjeli!
hrasno38

Post by hrasno38 »

zzzzz wrote:

btw...nije Madjarska sljedeca, pukla je vec prva bruka na Malti, njihovu reprezentaciju na aerodromu nije docekao niko ispred FSBiH
Ja to ne bih nikako mogao nazvati pomacima ali opet kazem svako gleda na stvari svojim ocima:

* Ti potpisnici pisma nisu nista konkretno uspjeli uraditi osim sto su prestali igrati za reprezentaciju sa kojom su izgubili dva susreta u Zenici i ustupili mjesto nekim drugim momcima koji su izvojevali dvije strasne pobjede. Na kraju krajeva negdje procitah naravno ako je tacno da je sam Spahic izjavio "ovaj bojkot vise nema smisla". Pasalic i Usanovic i ostali svi u svojim stolicama.

* Pasalica nema na pres konferencijama ali i dalje je najjaca siva eminnecija u reprezentaciji.

* Turske novine objavile intervju sa Bolicevom pricom koju ne moze da potkrijepi niti jednim cvrstim dokazom. Dakle to se moze smatrati samo pricom. Pasalic i Usanovic i ostali svi u svojim stolicama.

* Pisali Norveski mediji o nasoj korupciji i opet se vracamo na to da je to samo pisanje potaknuto protestom navijaca i nikakva fajda od pisanja jer opet nema dokaza. Pasalic i Usanovic i ostali svi u svojim stolicama.

* Ramovic rekao da mu je Pasalic trazio pare i sta? Opet se vracam na pricu ja rekao da si ti @zzzz kriminalac a nigdje dokaza. Jesi li ti kriminalac?

* Opet rekao Usanovic ovo ili ono, napisalo se jednom u nekim novinama i pojeo vuk magarca. To sto je rekao Usanovic za Oslo budi siguran da je pomislilo i vise od polovine BH gradjana jer svako ko je svjestan zna dobro da to nije nacin na koji se mogu otjerati oni sa liste BHF-a.

Dakle srz svake nase price je da je Pasalic trazio pare, da nas Usanovic bruka, da Jelic i Dominikovic ne navijaju za nasu reprezentaciju itd. Tako je i ja se slazem sa svim tim ali tko je dao ikakav cvrst dokaz za Pasalica???? Niko!!!!! Dakle sve dok nema dokaza niko nije kriv. Usanovic nas bruka!!! Slazem se ali mislim da je on jedna obicna pijanica koja pravi najmanje stete nasem fudbalu jer je on "samo" sekretar tog saveza. Ali sta cemo sa onima najvaznijima????????? Jelic, Dodikova desna ruka koju ne mogu da otkinu ni malo vece baje nego sto su BHF-ovci. Dominikovic, hrvatski kadar, ako ga pipnes ugrozeni Hrvati. I tako dalje i tako duze.
Dakle morate shvatiti da sutra odu sve ove kabadahije doci ce opet drugi iz istih politickih dvorista i budite sigurni da kao sto moze biti bolje moze biti i puno gore. Ako vec hocete nesto da mijenjate pocnite od stabla a onda ce grane same otpadati jer ce se osusiti. Sve dok se u ovoj drzavi ne promjeni totalno politicki ambijent i na njeno celo ne dodju ljudi koji zele dobro cijeloj drzavi imacemo Pasalica i Usanovica za izvoz. Jedan se otegne drugi se protegne i tako do kraja svijeta i vijeka.
Mahalac

Post by Mahalac »

Onaj ko misli da nas je konacno krenulo sa reprezentacijom GRDNO SE VARA! Scenarij je jednostavno kako samo Usanovic i kompanija pozeliti moze.
Najgore od svega a sto ide na ruku mafijasima u savezu je sto su podjelili podrsku repki i odvojili tj "izolovali" NAJBOLJI DIO BH javnosti a to su nasi BH FANATICOSI koji su jedini pokrenuli nesto konkretno protiv ovoga jada i cemera u nasem nogometu...i sad nam oni eto pa ne valjaju.

Pa sta smo to mi (ukljucujuci i mene) ucinili a savez nam je pod nosom. Da je bar neko Usketa kamenom pogodio :( niko nista samo se vaaazi i kafe ispijaju) :shock:

A sto se igre tice nase repr. ja ne znam jesmo li jadnije igrali ikada...nikakvog sistema ni kordinacije...pa to se iz aviona vidi...vidjecemo samo dokle ce nas ova luda sreca nositi...i onda opet...sta onda?

Zato puna podrska BHF i svemu sto cine. Oni jedino imaju pravi pristup i postupaju onako kako bi svi trebali.

pozdrav svim patriotima!
Troll_Happens

Post by Troll_Happens »

DiplomataSaSela wrote:
Jedan001 wrote:
Šandor wrote:Treba pripazit s ovim bakljama. Ako nastavimo niz a u septembru se počnu poklapat rezultati mogla bi nam ga UEFA zabit do jaja. :(

Ne može se onako skinut savez ali može se dati povod da nas UEFA opali po glavi kao što su to učinili nekoliko puta dosad. Dakle, slijedeći put nek i gaće na ulazu u stadion skidaju ako treba.
Nije mi jasno kako kada su ti Fanaticosi bili u Srbiji na gostovanju kako nisu unijeli ni jedan sharaf a kamoli baklju valjda su ih istresli iz gaca... a ocito ovi zastitari iz drugih zemalja nemaju iskustva kako treba sa bagrom pa sve do gola skinuti pa nece biti problema trebaju se ugledati na komshije.
Ko sto neko vec rece na forumu sve su to sminkeri i pic.. izdajnicke.. :x
Malo je "sminkera i pic..izdajnickih" bilo u srbiji na gostovanju...
A koliko je meni poznato u Beograd je vecina navijaca iz BiH isla da prati tekmu sumnjam i ako jeste to je bilo minimalno da je neko od ovih dijasporskih herojcica smijo otic u BGD.
Zasto stvarno Rahimic igra. Ako je to sto BHF pricaju ko da su mu trazili pare trazili bi mu i sad, znaci prije nije bio ovca da placa a sad ko placa ma daj.. to sve rekla kazala nema nikakvog ni osnova ni argumenta.
BHF da nisu picke bacali bi baklje ispred predsjednistva a ne bi glumili mangupe na stadionu. Kad su protestovali pred fudbalskim savezom saka jada dosla, ma nisu ni kamenicu bacili, toliko o hrabrosti. Ti dijasporci kad ih vidis pa ko djevojcice su majke mi ovde u svojim zemljama a kad je kod nas paliti nesto i unistavati tu dolaze prvi fuuj :x. A sutra bi opet pobjegli da se desi sta i srali bi i dalje iz svojih smrdljivih soba i stanova o nekom patriotizmu i ljubavi prema zemlji.
@hrasno38 svaka ti dala
sl@ven

Post by sl@ven »

stvarno je djaba pricat 100%...

da sutra upuca neko sve lopove iz nsfbih, nasli bi razlog za ovo ili ono (lako je njemu to kad ima para za municiju, sto je donio pistolj iz odavde, a ne odande itd)... to je tako izgleda kod nas izgleda i tako ce ostat...

bhf je uradio sve... ali bas sve sto je legalno i polulegalno :D....

pravile se pjesme, spotovi i video klipovi, plakati, saopstenja za stampu, dobijali se pendreci od policije zbog transova...

napadali su nas u zenici izrevoltirani tim sto mi kao pametujemo u njihovom gradu (ja licno popio stoc :D)... islo se na tv duele, protest se pravio ispred saveza, pisalo se bezbroj peticija UEFI i FIFI, nadmudrivalo se sa usanovicem (kada je kao fol prekinut rat savezu, sto je bila cjena tog puta) kako bi pripadnici svih navijackih skupina mogli u BG, animirali se reprezentativci da konacno kazu sta misle (jer se znalo sta misle), evo sad se bojkot potegao, puco se savez po djepu (san marino npr. 120 baklji, norveska itd...), pricalo se sa muzurovicem, sliskovicem, osimom, hadjibegicem, bazdarevicem da se oni pokrenu (njihov stav? "imate nasu podrsku, zavrsite vi to pa cemo mi onda preuzet", cast RIJETKIM izuzetcima)....

hodalo se cijelom evropom od spanije do moldavije, litvanije sa jednom porukom "znamo da ste lopovi i jebace vam mame"... odbijas sponzore jer neces da iko ima uticaja na tebe (odbijas da stavis jebeni mali baner neke firme na web stranicu radi toga)...

i na kraju sta se desi? znate sta... kazu ti da si dijasporas... kazu ti da je tako stanje u drzavi, kazu ti "sto nisi ovo, sto nisi ono", kazu ti da si placenik, da si picka, kazu ti da sramotis drzavu (meni najdraza), kazu ti da volis kad repka izgubi (ova je u konkurenciju za najsmjesniju), kazu ti da gadjas svoje igrace bakljama, padas iz euforije u ocaj, iz ocaja u euforiju kad pomislis napokon gotovo je...

kazu ti to ljudi koje kurcem nece da mrdnu, koji u svojim npr. klubovima kukaju kako im ne pomaze grad, opstina, kanton, kurac palac, ljudi koji sve hoce na guzove...

i uvjek ce govorit, s tim se definitivno treba pomirit.... meni je zao kada to kazu neki ljudi npr. ovde na forumu za koje vidim da su slifovani i pametni (ove savezove igrace bas uvjek lako prepoznas pa ti drago kad te oni blate)....

i nakraju kad u sebi kontas "ma gonite se svi u pm, sta meni ovo treba", skontas da nikad, ama bas nikad neces odustat i da ces jos duplo vise uradit ako treba, osjecas da si jaci... pregrupises se, ocistis svoje redove od sminkera koji se uvjek nataloze kad te mediji hvale, a nestanu kad procitaju dva texta protiv BHFa i kad popiju dva pendreka i krenes ponovo, i ponovo i ponovo i PONOVO... sa bracom, sa sestrama koji su kao i ti i sa kojim te veze tribina i osjecaj da se MORA nesto uradit ne radi nekog vec radi sebe...

džentlmeni se do kraja bore i za izgubljenu stvar...

na ovu temu stvarno necu vise svracat, uvjek pomislim samo cu procitat nesto pa se nasekiram i onda serem :lol:

pozdrav i imate mahanje...
Last edited by sl@ven on 05/06/2007 11:32, edited 1 time in total.
helo

Post by helo »

Mahalac wrote:Onaj ko misli da nas je konacno krenulo sa reprezentacijom GRDNO SE VARA! Scenarij je jednostavno kako samo Usanovic i kompanija pozeliti moze.
Najgore od svega a sto ide na ruku mafijasima u savezu je sto su podjelili podrsku repki i odvojili tj "izolovali" NAJBOLJI DIO BH javnosti a to su nasi BH FANATICOSI koji su jedini pokrenuli nesto konkretno protiv ovoga jada i cemera u nasem nogometu...i sad nam oni eto pa ne valjaju.

Pa sta smo to mi (ukljucujuci i mene) ucinili a savez nam je pod nosom. Da je bar neko Usketa kamenom pogodio :( niko nista samo se vaaazi i kafe ispijaju) :shock:

A sto se igre tice nase repr. ja ne znam jesmo li jadnije igrali ikada...nikakvog sistema ni kordinacije...pa to se iz aviona vidi...vidjecemo samo dokle ce nas ova luda sreca nositi...i onda opet...sta onda?

Zato puna podrska BHF i svemu sto cine. Oni jedino imaju pravi pristup i postupaju onako kako bi svi trebali.

pozdrav svim patriotima!
Slažem se u potpunosti sa tobom sve što si napisao, jer neke stvari trebaju da se razjasne i da budu jasne, niko ne protestuje i nepali baklje kako bi štetilo fudbalu i ugodžaju, nogometu na terenu koji se igra, vec ljudima koji su korumpirani i koji su tu prvenstveno radi interesa svoji a ne cjelokupne javnosti. Potpuno podržavam sve što BHFanatikosi rade, jer jedino oni imaju snage da kažu u ovom momentu "pa dosta više!" i nemojte molim vas sada da gluposti pricate, te baklje plaše djecu koja su došla da gledaju utakmicu i šta vec još ... Ima mnogo nacina da se protestvuje i da se iskaze nezadovolstvo kao i u ovom momentu vecine BiH javnosti šta se dešava u FBiH savezu. Nacin na koji BHFanatikosi protestuju je najbolji nacin, prvo što cjelokupna javnost može da vidi nezadovoljstvo šire mase (navijaca). I još moram nešto reci nevezano za reprezentaciju BiH vezano za premijer ligu BiH a tice se jednog clana iz nogometnog saveza Muniba Usanovica, koji je na finalu kupa BiH izmedžu Širokog i Slavije izašao sa cigarom u ruci i tako djelio medalje igracima (to je naš savez BiH, nema dalje ... fuj!) Dabogda otišli na evropsko prvenstvo, i tamo isto iskazivali nezadovoljstvo prvenstveno, radi ljudi koji su se zakovali za svoje stolice i masne pare koje uzimaju tek onako.

Ja bi volio ako ima iko od BHFanatikosa da prati ovaj forum, da nam pomognu i pozovu da im se prikljucimo, na bilo koji nacin da nas bude sve više koji bi javo iznosili nezadovoljstvo i manipulisanjem nogometnog saveza BiH.
zzzzz

Post by zzzzz »

Dakle srz svake nase price je da je Pasalic trazio pare, da nas Usanovic bruka, da Jelic i Dominikovic ne navijaju za nasu reprezentaciju itd. Tako je i ja se slazem sa svim tim ali tko je dao ikakav cvrst dokaz za Pasalica???? Niko!!!!! Dakle sve dok nema dokaza niko nije kriv. Usanovic nas bruka!!! Slazem se ali mislim da je on jedna obicna pijanica koja pravi najmanje stete nasem fudbalu jer je on "samo" sekretar tog saveza. Ali sta cemo sa onima najvaznijima????????? Jelic, Dodikova desna ruka koju ne mogu da otkinu ni malo vece baje nego sto su BHF-ovci. Dominikovic, hrvatski kadar, ako ga pipnes ugrozeni Hrvati. I tako dalje i tako duze.
hrasno, da krenemo redom, do sad su Rahimic, Muslimovic, Ramovic i jos neki izjavili da im je Pasalic trazio pare. Svakoj normalnoj naciji (da se ne krijemo iza drzave i institucija, kod nas nema onog najvaznijeg a to je javno mijenje) to bi bilo dovoljno da ga smijene sa funkcije na kojoj se nalazi. Bolic je pred kamerama izjavio da ga je vidio u Iranu kako preuzima torbu dolara za ugovorenu prijateljsku utakmicu. Ja ne znam kakvi vise dokazi trebaju, da ga Bolic uslika mobitelom??? Vjerujem da nama ni to ne bi bilo dovoljno, nasli bi mi razloga da nista ne napravimo.

Ja ne bih trubio o Jelicu i Dominikovicu, mi u ovakvoj drzavi njih ne mozemo smijeniti zbog nacionalnog kljuca ali oni na zalost nisu nas najveci problem. Kako se da zakljuciti iz izjava reprezentativaca njihov neprijatelj No1 je Pasalic, dakle jedan Bosnjak. Hajde da se pogledamo u ogledalo i shvatimo da se ne mozemo uvijek kriti iza "neprijatelja BiH" Srba i Hrvata, hajde da pocistimo u svojoj avliji, hajde da dovedemo kadrove iz bosnjackog naroda koji ce misliti dobro ovoj reprezentaciji.

Mi smo dozvolili sebi da nam hrvatski clanovi IO izaberu Colakovica u troclano predsjednistvo FSBiH (vecina bosnjackih delegata glasala je za kandidata iz sarajevskog kantonalnog saveza, dok je Colakovic dobio sve hrvatske glasove i pokoji bosnjacki), normalno je onda da ce se lola poklopiti usima i raditi sta mu se kaze, jer je duzan Dominikovicu i co.

Po meni, najveci problem u savezu nisu Jelic i Dominikovic, vec su to bosnjacki poltroni i minderasi, ljudi kojima je licni interes ispred svega ostalog.

Hajde da krenemo od Bosnjaka, pa neka se oni borhaju sa Jelicem i Dominikovicem.
hrasno38

Post by hrasno38 »

zzzzz wrote:
hrasno, da krenemo redom, do sad su Rahimic, Muslimovic, Ramovic i jos neki izjavili da im je Pasalic trazio pare. Svakoj normalnoj naciji (da se ne krijemo iza drzave i institucija, kod nas nema onog najvaznijeg a to je javno mijenje) to bi bilo dovoljno da ga smijene sa funkcije na kojoj se nalazi. Bolic je pred kamerama izjavio da ga je vidio u Iranu kako preuzima torbu dolara za ugovorenu prijateljsku utakmicu. Ja ne znam kakvi vise dokazi trebaju, da ga Bolic uslika mobitelom??? Vjerujem da nama ni to ne bi bilo dovoljno, nasli bi mi razloga da nista ne napravimo.

Ja ne bih trubio o Jelicu i Dominikovicu, mi u ovakvoj drzavi njih ne mozemo smijeniti zbog nacionalnog kljuca ali oni na zalost nisu nas najveci problem. Kako se da zakljuciti iz izjava reprezentativaca njihov neprijatelj No1 je Pasalic, dakle jedan Bosnjak. Hajde da se pogledamo u ogledalo i shvatimo da se ne mozemo uvijek kriti iza "neprijatelja BiH" Srba i Hrvata, hajde da pocistimo u svojoj avliji, hajde da dovedemo kadrove iz bosnjackog naroda koji ce misliti dobro ovoj reprezentaciji.

Mi smo dozvolili sebi da nam hrvatski clanovi IO izaberu Colakovica u troclano predsjednistvo FSBiH (vecina bosnjackih delegata glasala je za kandidata iz sarajevskog kantonalnog saveza, dok je Colakovic dobio sve hrvatske glasove i pokoji bosnjacki), normalno je onda da ce se lola poklopiti usima i raditi sta mu se kaze, jer je duzan Dominikovicu i co.

Po meni, najveci problem u savezu nisu Jelic i Dominikovic, vec su to bosnjacki poltroni i minderasi, ljudi kojima je licni interes ispred svega ostalog.

Hajde da krenemo od Bosnjaka, pa neka se oni borhaju sa Jelicem i Dominikovicem.
Ako hoces moj iskren odgovor on glasi: Boli me kurac i za Bosnjake, Srbe i Hrvate jer ovo je sport a sport je za sportiste i sportke radnike. Ja ti opet kazem to sto je neko rekao to se ne smatra dokazom i mozemo mi ovako razglabati danima ali nikada niko nece moci niti ima pravo nekoga optuziti isli smijeniti bez cvrstih dokaza. To je po svim mogucim pravima u svijetu. Nismo se malo puta uvjerili da rekla-kazala na kraju ne bude istina naravno i da bude ali to nije relevantno. Koliko znam finansijska inspekcija i sudski organi su u savezu i eto prilike da se nesto dokaze. Ako oni nista ne nadju onda za mene je sve ovo suplja prica. Onoga trenutka kada prvi reprezentativac dodje sa cvrstim dokazom (papirom, snimljenim razgovorom, slikom ili bilo cim opipljivim) onda ce sve ovo imati i te kakvog smisla. Citava nasa liga iz nasih tacaka gledista je namjestena ali niko nema dokaza za to i molim lijepo, sve je regularno. Talijani su fino naparvili zvrcku, sve lijepo snimili i dokumentovali i sve je bilo jasno ko dan. Kaznjen ko je trebao da bude kaznjen bez obizra na velicinu i to je jedini pravi nacin. Ovo ovdje je borba sa vjetrenjacama a vrijeme ce pokazati da li sam u pravu ili ne.
I jos jednu stvar moram da ti kazem ova reprezentacija sada mi se puno vise svidja nego prosla jedino sto bih u njoj jos uvijek volio da vidim Barbareza. Nikada mladja a ubojitija:)))
cyprus

Post by cyprus »

Joj prestanite pisat tolike postove, mrsko m čitat. :roll:
Post Reply