Turnir EX-YU u Ljubljani

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Tomahawk11, Charuga

Locked

Koje mijesto če osvojiti reprezentacija Bosne i Hercegovine na turniru EX-YU u košarci u Ljubljani?

1.
12
14%
2.
4
5%
3.
19
22%
4.
27
32%
5.
4
5%
6.
19
22%
 
Total votes: 85

User avatar
fanatic11
Posts: 68
Joined: 05/06/2011 17:41

#1 Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by fanatic11 »

Od 6.8. do 10.8. u Ljubljani biti če održan turnir EX-YU u košarci. Bosna igra u drugoj grupi sa Makedonijom (6.8.) i Srbijom (8.8.) te zadnju utakmicu sa jednom od ekipa iz prve grupe (Slovenija, Hrvatska, Crna Gora).
Kakvo je vaše mišljenje o turniru, o šansama naše reprezentacije i dali čete pratiti taj turnir?

http://www.youtube.com/watch?v=8HI77zN3fYs

Evo vam i snimak, najava utakmice Bosna - Srbija
Last edited by fanatic11 on 26/06/2011 11:59, edited 1 time in total.
bolton93
Posts: 499
Joined: 03/03/2011 13:20

#2 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by bolton93 »

Biće interesantno...na tribinama. :D

Očekujem da dobijemo Slovence u finalu. Nezaboravno polufinale Evropskog prvenstva u Poljskoj 2009. godine, i Teodosićevih 32 poena.



:thumbup:
User avatar
Romanista 101%
Posts: 8479
Joined: 25/05/2010 22:24
Location: Trigoria
Contact:

#3 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by Romanista 101% »

Realno mi smo trenutno najgora reprezentacija iz bivse YU. Cak bi tesko i Kosova pobijedili, ali bilo bi gusto sigurno.
bolton93
Posts: 499
Joined: 03/03/2011 13:20

#4 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by bolton93 »

Ni kod nas nije stanje bajno iako smo aktuelni vicešampioni Evrope i polufinalisti Svetskog prvenstva.



Duda Ivković: Gde nestaju toliki talenti?

Predavanjem stratega Olimpijakosa i selektora Srbije počeo dvodnevni međunarodni trenerski seminar "Basketball Clinic Belgrade" u dvorani Šumice.

Image

Deseta trenerska klinika u Beogradu, ove godine je dovela najbolje i najtrofejnije srpske trenere - Dušana Ivkovića, Željka Obradovića, Svetislava Pešića, Božidara Maljkovića i Duška Vujoševića.

Prethodnih godina su na klinici gostovali i eminentni treneri iz NBA lige i Evrope, ali je odlučeno da jubilarni skup prođe u znaku stručnjaka kojima se ponosi naša zemlja.

Ivkoviću je pripala čast da svojim predavanjem otvori seminar, a tema je bila "Analiza trenutnog stanja u srpskoj košarci i sistem vežbi za unapređenje igre".

Pre nego što je prešao na pokazne vežbe, sa najboljim juniorima beogradskih klubova kao demonstratorima, selektor se osvrnuo na aktuelne probleme "kraljice igara" u Srbiji.

Počeo je konstatacijom da jako malo naših igrača ima ulogu lidera u svojim ekipama - Igor Rakočević, Miloš Teodosić i Duško Savanović.

Novi krilni centar Efesa po mnogo čemu je specifičan u pomenutom triju.

"Savanović nije bio pod pritiskom određenih faktora, već je prošao normalan razvojni put, preko Železnika, Čačka, Rusije i tako dalje. Sada je Efes za njega platio enormno obeštećenje - oko milion i po evra - ne bi li se plasirao na Fajnal for Evrolige, koji se 2012. održava u Istanbulu".

Ivković smatra da veliki košarkaški talenat naše nacije "nije mogao da se izgubi" i da zato moramo da se pozabavimo razlozima "nestajanja" mnogih perspektivnih košarkaša.

"Na Evropskom prvenstvu 2007, naš eminentni trener Boža Maljković, priča mi o centrima kao što su Rađa i Divac i kaže 'svi su oni bili dobri, ali ovaj će sigurno da bude bolji' - Dejan Musli (član Kahe Laboral - prim. aut). Sada se pitamo mi, treneri, šta se dogodilo sa tim momkom, pa on prošle sezone skoro da uopšte nije igrao".

Kao još svežiji primer, Ivković je pomenuo Nenada Miljenovića. Taj plejmejker nedavno je prešao iz FMP Železnika u Partizan, ali je prethodno mesecima bio u nemilosti "pantera", sa kojima nije hteo da potpiše profesionalni ugovor.

Miljenović je na juniorskom Fajnal ejtu Evrolige 2009. proglašen najvećim evropskim talentom, a Ivković je podsetio da je bilo i prognoza po kojima će Miljenović igrati za Srbiju na OI u Londonu 2012, što je trofejni trener još tada odbacio kao besmislicu.

"On sada ima 18 godina i trebalo bi da bude već zreo igrač. Pitam se da li je on u međuvremenu trenirao i normalno se razvijao, ili je više razmišljao da li da potpiše za FMP ili da pređe u neki drugi klub? Da li je pritisak morao da bude baš toliki i šta se tu događa".

Image

Pravi problemi, smatra Ivković, nastaju u kadetskom uzrastu, kada se mladići prvi put okupljaju u reprezentaciji.

"Tada startuje mašinerija, koju čine skauti i menadžeri u sprezi sa roditeljima i samim igračima. Gde su tu treneri, koji bi trebalo da održe kontinuitet rada od 16. do 18. godine? Baš tada, kada igrači moraju najviše da rade, oni očigledno ne prate tu liniju razvoja, dolazi do stravičnog pada, talenti se gube i ne stižu tamo gde se očekuje".

Ivković je svestan da okolnosti nisu onakve kakve su bile pre 35 godina, kada je on trenirao mlade.

"Mlad igrač se po prirodi stvari više vezuje za ličnost trenera, nego za menadžera i neka obećanja. Mislim da smo se mi sa svojim autoritetom tu negde izgubili i da danas nemamo trenere koji će da ubede igrače da rade i da ne budu pod pritiskom menadžera i roditelja".

"Na moje treninge nikada nije ušao nijedan roditelj, pa mislim da ne treba ni na vaše", poručio je Ivković kolegama kojih je bilo iz svih krajeva Srbije, ali i Rusije, Grčke, Hrvatske, Slovenije, Španije, Irana, Kuvajta...

Dušan Ivković pomenuo je juniorsku ligu Srbije kao pozitivnu tekovinu njegovog rada u KSS, pre odlaska u Olimpijakos.

Najviše žali što pre dve godine nije bilo volje da se svi najbolji klubovi okupe u nacionalnoj ligi - koja bi potom postala članica Uleba - već su odlučili da gro sezone i dalje provedu igrajući NLB ligu.

"Ko zna kada će nam se opet pružiti takva šansa".

Seminar je svečano otvorio potpredsednik KSS Dejan Bodiroga, a prisutni su bili i njegov kolega Dejan Tomašević, kao i novi generalni sekretar Saveza Andrija Kleut.


Okupljanje reprezentativaca u sklupu priprema za EP 2011. je 4. jula.

Na sipsku se nalazi 19 igrača:

Miloš Teodosić (Olimpijakos)
Stefan Marković (Valensija)
Milenko Tepić (Panatinaikos)
Aleksandar Rašić (Lijetvos Ritas)

Uroš Tripković (Unikaha)
Dragan Milosavljević (Partizan)
Ivan Paunić (Nižnji Novgorod)

Marko Kešelj (Olimpijakos)
Nemanja Bjelica (Kaha Laboral)
Marko Čakarević (Radnički Kragujevac)

Milan Mačvan (Makabi)
Duško Savanović (Efes Pilsen)
Novica Veličković (Real Madrid)

Milovan Raković (Sijena Montepaski)
Ivan Radenović (Menorka)
Nenad Krstić (CSKA)
Kosta Perović (Barselona)
Miroslav Raduljica (Efes Pilsen)
Boban Marjanović. (CSKA)


Sa spiska su izostavljeni:

Marko Jarić (Sijena Montepaski)

Image

Miloš Vujanić (Panionios)

Image

Aleksandar Pavlović (Boston Seltiks)

Image

Igor Rakočević (Efes Pilsen)

Image

Predrag Stojaković (Dalas)

Image

Zoran Erceg (Olimpijakos)

Image

Vladimir Radmanović (Golden Stejt)

Image

Darko Miličić (Minesosta)

Image
User avatar
fanatic11
Posts: 68
Joined: 05/06/2011 17:41

#5 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by fanatic11 »

Romanista 101% wrote:Realno mi smo trenutno najgora reprezentacija iz bivse YU. Cak bi tesko i Kosova pobijedili, ali bilo bi gusto sigurno.
Pa ne bi se baš složio sa tobom, kad smo kompletni ipak imamo jednu dobru ekipu, mislim da smo trenutno bolji od Makedonaca a i Crnogorci su tu negdje u našem rangu. Treba odigrat hrabro i sa srcem i mislim da če nam uspijet dobar rezultat
User avatar
El Vanjcho
Posts: 235
Joined: 16/06/2011 04:51
Location: sa druge strane jastuka

#6 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by El Vanjcho »

Misolim da su Slovenija, Hrvatska i Srbija najjace na ex yu prostorima, Crna Gora nesto kao obecava i vidjet cemo ih prvi put, Makedonija i BiH tanko.

Zasto je kod nas tanko, ne znam, ali od ekipe koja je nekada mogla igrati i sa najvecim reprezentacijama, danas je BiH pala na niske grane.

Srbija je najjaca na selektorskoj poziciji, Hrvatska ima odlicnu ekipu i nikakvog selektora, Slovenija sa Maljkovicem mozda moze puno a mozda nista... sve mi to izgleda ni tamo ni ovamo, vidjet ce se na prvenstvu. I na ovom turniru, prvo, naravno.

Ovo sto Ivkovic govori o talentima, ima covjek pravo, onog malog Sarica vec u 17-oj godini sponzori zajebavaju, on nosi jedne patike, Hrvatska igra u drugim, i decku sponzor zabranio nastupe za nacionalnu reprezentaciju :-) i kakav on moze sutra biti nego propali talent, mada mislim da ce ovaj mali biti igracina svjetske klase. On je vec gotov igrac, najbolji mladi igrac Evrope, jedino sto ipak postoji sansa da postane novi Rubio :-)
bolton93
Posts: 499
Joined: 03/03/2011 13:20

#7 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by bolton93 »

Mi se uzdamo i Dudu i Teodosića. :-D Nemamo više jaku ekipu kao u periodu 1995-2002, kada smo za samo sedam godina tri puta bili evropski prvaci (1995, 1997, 2001), dva puta svetski prvaci (1998, 2002) jednom olimpijski vicešampioni (1996) i jednom 3. na EP 1999. u Francuskoj. To će retko koja reprezentacija ponoviti.

Tada smo imali moćne individualce (Đorđević, Danilović, Paspalj, Savić, Divac, Gurović, Stojaković, Rebrača, Bodiroga...), danas jak kolektiv i disciplinovanu ekipu koja je uspela da nas u prethodne dve godine opet vrati u sam svetski i evropski košarkaški vrh.


Đorđević i Teo



9/12 za tri poena
2/3 za poena
10/12 slobodna bacanja

41 poen u finalu protiv Litvanije



Antologijska trojka Teodosića prošle godine u 1/4 finalu SP. Nadmašio je Đorđevića. :-D

bolton93
Posts: 499
Joined: 03/03/2011 13:20

#8 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by bolton93 »

Tomašević: Duda, Željko, Dule...su objasnili!

Nekadašnji proslavljeni reprezentativac oduševljen Košarkakom klinikom. "Sad su mlađi treneri mogli da čuju šta znači biti trener", primetio Tomašević.

Image

Dejan Tomašević je imao sreću da radi sa najvećim trenerskim imenima srpske košarke u novijoj istoriji.

Posle više nego uspešne i trofejne karijere, Tomašević je sada tim menadžer u Košarkaškom savezu Srbije (zadužen za mlađe kategorije), a sa dvodnevne košarkaške klinike u Beogradu, odlazi pun utisaka i oduševljenja.

Mlađi treneri su sada mogli da čuju šta je pravi trenerski posao", ocenio je Tomašević u izjavi Sport networku, iznoseći utiske sa klinike na kojoj su predavanja održali Dušan Ivković, Duško Vujošević, Željko Obradović, Svetislav Pešić...

"Ovo je fenomenalno! Prvo takve veličine, o čemu je izlišno govoriti, a onda i njihov pristup. Imao sam priliku da sarađujem i sa Dudom (Ivkovićem), i Duletom (Vujoševićem), i sa Željkom (Obradovićem) i Karijem (Svetislav Pešić) i ono što su ovde rekli nije se razlikovalo od bilo kojeg treninga pred fajnal-for ili neko drugo takmičenje. Ništa nisu želeli da sakriju, podelili su sve što znaju sa ovim mladim ljudima", rekao je Tomašević.

Nekadašnji košarkaš Crvene zvezde, Partizana, Panatinaikosa, PAOK-a, Taukeramike, Valensije...istakao je da je ovo bila prilika za mlađe trenere, koji nemaju dovoljno iskustva i znanja da čuju i dobiju predstavu o tome da je trenerski posao jako težak.

"Nadam se da su shvatili da trenerski posao nije sedenje u kafićima i predlaganje klubova u kojima možeš da budeš trener, već ozbiljan posao, koji podrazumeva si 24 sata u funkciji svoje ekipe", rekao je Tomašević.

Otkrio je nešto i o sebi:

"Prošle godine sam upisao sam Višu trenersku školu, mislio sam da ću biti trener...odustao sam".

Tomašević ne štedi komplmente na račun "velike trenerske petorke" srpske košarke (Ivković, Pešić, Obradović, Maljković, Vujošević).

"I kao igrač uvek sam govorio da je ono što je nas razlikovalo od drugih reprezentacija i zemalja to što smo uvek imali za klasu bolje trenere od ostalih. Ja sam svima njima zahvalan, od svih sam mnogo naučio i imao sam sreću da me treniraju najbolji treneri", rekao je Tomašević.

Kao funkcioner u KSS rekao je da će se potruditi da se slične košarkeške klinike održavaju i u drugim gradovima Srbije i da je zapravo jedna od anomalija u dosadašnjem radu košarkaške organizacije bilo to što relacija "matica - regionalni savezi" nije bila na zadovoljavajućem nivou.

"Ono što sam video u prethodnih par dana to je entuzijazam. Nema bolje škole nego kad dođeš ovde i vidiš i čuješ Željka, Dudu, Duleta, Karija...", primetio je Dejan Tomašević.

(MONDO)
User avatar
lester burnham
Posts: 1608
Joined: 21/03/2011 00:32
Location: ljutice bogdana 1a

#9 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by lester burnham »

bolton93 wrote:Mi se uzdamo i Dudu i Teodosića. :-D Nemamo više jaku ekipu kao u periodu 1995-2002, kada smo za samo sedam godina tri puta bili evropski prvaci (1995, 1997, 2001), dva puta svetski prvaci (1998, 2002) jednom olimpijski vicešampioni (1996) i jednom 3. na EP 1999. u Francuskoj. To će retko koja reprezentacija ponoviti.
... 8-)
User avatar
open the pendzer
Posts: 144
Joined: 23/04/2011 16:13

#10 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by open the pendzer »

http://latvia2011.fiba.com/en

pocelo U-19 svjetsko prvenstvo

Srbija pobijedila Kinu 5 razlike. Najbolji Cvetkovic (C. Zvezda) i Vujosevic (Novi Sad)

Hrvatska veceras deklasirala apsolutnog favorita za zlatnu medalju, Litvaniju (generacija koja jos od U-16 takmicenja nije izgubila nijednu utakmicu, neki dan u pripremnoj razbili USA sa 40 razlike) 88:75, svaka cast.

Kod Litvanije najefikasniji ocekivano njihov najbolji igrac, centar Valanciunas sa 19 poena, ostali zakazali. kod Hrvatske najbolji Boris Barac (mladji brat Stanka, centar kao i brat, opet BiH gubi igrace) sa 22 poena, splicanin Toni Katic sa 23 poena i "mali" (ima 17 godina i igra sa dvije godine starijom generacijom) Dario Saric sa double double ucinkom 22 poena i 11 skokova.
Barac najbolji kod Hrvata do sada, u pripremnim utakmicama plus danas. Igra za Siroki.

(ne znam jel ovo prava tema, ne vidim nista konkretnije na forumu za ovo postaviti, a zanimljivo je)
ivannn
Posts: 923
Joined: 14/06/2008 19:25

#11 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by ivannn »

Religious Fantastic wrote:Osmo mjesto...
a šest reprezentacija učestvuje :mrgreen:
bolton93
Posts: 499
Joined: 03/03/2011 13:20

#12 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by bolton93 »

Josip Vranković je skratio prvobitni spisak od 25 igrača koji konkurišu za nacionalni tim koji će od 31. avgusta do 18. septembra nastupiti na Prvenstvu Evrope u Litvaniji. Joke je otpisao 8 igrača: Marka Banića, Krešimira Lončara, Maria Delaša, Hrvoja Kovačevića, Hrvoja Perića, Gorana Sutona, Zorana Vrkića i Tomislava Zubčića.
Krilni centar Himkija, Lončar, izostaje zbog povrede, dok se Marko Banić ne uklapa u selektorovu viziju tima.

Reprezentacija Hrvatske pripreme počinje 15. jula, a na ptozivci će se naći 17 igrača:

Plejmejkeri: Roko-Leni Ukić, Dontej Drejper, Rok Stipčević

Bekovi: Bojan Bogdanović, Marko Popović, Fran Pilepić, Marko Car, Krunoslav Simon

Krila: Marko Tomas, Damjan Rudež, Marin Rozić

Krilni centri: Luka Žorić, Lukša Andrić, Damir Markota

Centri: Stanko Barać, Ante Tomić, Leon Radošević



Emir Preldžić dobio dozvolu da igra za tursku reprezentaciju.
Arma-Sarma
Posts: 798
Joined: 20/02/2011 19:11

#13 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by Arma-Sarma »

bolton93 wrote: Emir Preldžić dobio dozvolu da igra za tursku reprezentaciju.
Iako se to činilo nemogućim, Emir Preldžić ipak će obući dres reprezentacije BiH. Ovaj neočekivani obrat dogodio se jutros, nakon što je talentovani Žepčak pristao da dres Slovenije zamijeni onim sa bh. grbom.

FIBA Europe je prije dva dana dozvolila igraču Fenera promjenu košarkaškog državljanstva, no prema svim najavama, očekivao se njegov nastup za Tursku. Na opšte zadovoljstvo, Preldžić će na „Eurobasketu 2011“ igrati za selekciju domovine.

„Veoma smo sretni zbog ovakvog epiloga. Ne treba ni govoriti koliko će nam značiti njegovo prisustvo u timu. Na okupljanju, 20. jula, trebao bi se pojaviti i igrač Fenerbahče Ulkera“, kazao je Sabit Hadžić, selektor našeg tima.

Proceduru nam je objasnio Harun Mahmutović, generalni sekretar KS BiH, vjerovatno najzaslužniji za povratak Preldžića pod okrilje bh. Saveza:

„Ostalo je da se riješe stvari administrativne prirode. Obzirom na dozvolu FIBA to neće dugo trajati. Prijavit ćemo ga za EP i očekivati dobre vijesti iz Litvanije“, dodao je Mahmutović.
bolton93
Posts: 499
Joined: 03/03/2011 13:20

#14 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by bolton93 »

izmešao BiH sa Turskom :-)
User avatar
open the pendzer
Posts: 144
Joined: 23/04/2011 16:13

#15 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by open the pendzer »

http://latvia2011.fiba.com/en

Drugo kolo odigrano danas, Srbija tijesno izgubila od USA 78:80, Cvetkovic opet najbolji, Bogadanovic jos ne igra a jedan je od boljih u ovoj generaciji.

Hrvatska tukla Kanadu 88:84, Barac i Saric double double ucinak obojica, ali igrac utakmice 16godisnji Hezonja sa 21 poenom i solo serijom kojom je rijesio utakmicu.
Bijeli bek sa takvim atletskim predispozicijama dugo nije vidjen (procunjati po youtube, sve se da vidjeti) NBA potencijal svakako, uostalom i on i Saric su vec na meti NBA skauta.

Litvanija se raspistoljila na Koreji, 50 razlike, Valanciunas 25 poena i 17 skokova, inace 5 pick NBA drafta, ocito isfrustriran jucerasnjim porazom od Hrvatske.
bolton93
Posts: 499
Joined: 03/03/2011 13:20

#16 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by bolton93 »

Španija 2,00

Litvanija 3,50

Srbija 8,50

Grčka 10,00

Turska 12,00

Francuska 15,00


Izašle kvote, prvih 6 favorita za osvajanje EP u Litvaniji.
User avatar
Mustang1
Posts: 28763
Joined: 29/12/2010 17:31

#17 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by Mustang1 »

Cuj nema nas ..kakva je to kladionica ? Doduse mozda nisu htjeli da stavljaju kvotu 1.01 pa zato 8-)
User avatar
Tvrtko II Kotromanić
Posts: 4859
Joined: 15/03/2009 01:28
Location: Rajvosa

#18 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by Tvrtko II Kotromanić »

Bubalo1 wrote:Cuj nema nas ..kakva je to kladionica ? Doduse mozda nisu htjeli da stavljaju kvotu 1.01 pa zato 8-)
Bosnia & Herzegovina

Odds 750/1

poklon kvota, za mora taman :D
User avatar
Mustang1
Posts: 28763
Joined: 29/12/2010 17:31

#19 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by Mustang1 »

Nego sta :D I to normala ide se na ... :oops:
User avatar
Edin H.
Posts: 47187
Joined: 08/10/2004 22:36
Location: Tirana

#20 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by Edin H. »

Tvrtko II Kotromanić wrote:
Bubalo1 wrote:Cuj nema nas ..kakva je to kladionica ? Doduse mozda nisu htjeli da stavljaju kvotu 1.01 pa zato 8-)
Bosnia & Herzegovina

Odds 750/1

poklon kvota, za mora taman :D
Prosetacemo se kroz ovaj turnir i osvojiti zasluzeno prvo mjesto, mislim rutinski :oops:
User avatar
open the pendzer
Posts: 144
Joined: 23/04/2011 16:13

#21 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by open the pendzer »

http://latvia2011.fiba.com/en

Svasta se izdesavalo, poznati parovi cetvrtfinala

Poljska - Litvanija
Srbija - Australija
Hrvatska - Argentina
Rusija - USA

Hrvatska i Srbija medjusobno, dobila Srbija, ali Hrvatska tukla i Ameriku, pa zavrsili drugi na tablici svoje grupe. Srbija je gubila i od Litvanije i od Amerike, pa imaju tezeg protivnika u 1/4 finalu.

Najboilji igraci ocekivano Valanciunas (LIT), Lamb (USA), Saric, Barac i Katic (CRO), Cvetkovic (SRB), Ponitka (POL), Drmic (AUS) itd.
bolton93
Posts: 499
Joined: 03/03/2011 13:20

#22 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by bolton93 »

četvrtfinala

Poljska - Litvanija 75 - 87
Srbija - Australija 93 - 74
Hrvatska - Argentina 76 - 81
Rusija - USA 79 - 74


POLUFINALE

Srbija - Argentina

Litvanija - Rusija


Reprezentacija Srbije u četvrtfinalu ubedljiva protiv Australije - 93:74. Za finale sa Argentinom.

Image

Najbolji srpski košarkaši uzrasta do 19 godina igraće u polufinalu Svetskog prvenstva u Rigi (Letonija) protiv Argentine.

Izabranici Dejana Mijatovića bili su ubedljivi u četvrfinalu protiv Australije - 93:74 (22:12, 20:26, 27:10, ).

Srbija je zauzela četvrto mesto u Grupi F, a Australija prvo u Grupi E. Međutim, u međusobnom duelu mladi "kenguri" nisu imali šanse.

"Orlići" su već u prvoj četvrtinin stekli zavidnu prednost (22:12), protivnik se u drugoj vratio u igru (26:20), ali je u trećoj deonici odlučen pobednik.

Luka Mitrović i Đorđe Drenovac doprineli su trijumfu sa po 17 poena, Aleksandar Cvetković je dodao 15, uz pet skokova...

SRBIJA: Cvetković 15 (5sk), Vujošević 4, Lambić 12 (6 sk), Krstić, Bogdanović (4 sk), Mitrović 17 (4 sk), Gujančić 10 (7 sk), Silađi 5, Bešović 11, Drenovac 17, Igrutinović, Dangubić 2.

Kod Australije najbolji je bio Hju Grinvud sa 25 poena.

Mijatović je bio presrećan i pohvalio sve igrače.

"Ovi momci su fantastični. Meč protiv Kanade bio je gotovo eliminacioni, a oni su ostvarili pobedu od 30 poena razlike, a onda protiv odlične selekcije Australije slavili su sa 20 poena prednosti", rekao je Mijatović.

On je dodao da je najvažnije što je ekipa svih 40 minuta odigrala kolektivno i što su svi igrači dali svoj doprinos.

"Nećemo se zadovoljiti postignutim. Idemo dalje u borbu za medalje", podvukao je selektor.
bolton93
Posts: 499
Joined: 03/03/2011 13:20

#23 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by bolton93 »

trenutno: Litvanija - Rusija 55 -26 :shock:

http://www.soccertvlive.net/watch/72292 ... [u19].html
bolton93
Posts: 499
Joined: 03/03/2011 13:20

#24 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by bolton93 »

polufinale

Rusija - Litvanija 68 - 85

Srbija - Argentina 76 - 71




meč za bronzanu medalju

Rusija - Argentina



FINALE

Litvanija - Srbija


SP: Srpski juniori u finalu!

Image

Juniorska reprezentacija Srbije plasirala se u finale Svetskog prvenstva u Letoniji posle pobede u meču sa Argentinom 76:71 (16:14, 12:18, 29:22, 19:17).
bolton93
Posts: 499
Joined: 03/03/2011 13:20

#25 Re: Turnir EX-YU u Ljubljani

Post by bolton93 »

Gubimo na poluvremenu 32-39. Teško ćemo ovo dobiti, delujemo kao razbijena banda.
Locked