Ima - istočni susjedi. Njima ne valja niko (osim još istočnijih nesusjeda).Dilibus wrote: ↑08/08/2024 14:45 Imal nama iko da valja. Cangrizavijeg naroda na planeti nema. Znam da ima scena sa Arapima, al realno vecina nije takva. Ja sto sam ih upoznao ima ih svakakvih od prijatnih i veselih do negativnih i bezobraznih, isto kao i kod naseg naroda. Kad nema turizma sto nema, kad krenu dolazit, sto ce nam je*le ih njihove pare, ne trebaju nam,itd...Strucnjaci za dijagnoze, a niko da ponudi sprovodiva rijesenja problema. Svak zna uprijet prstom i reci sta je problem, to i malo dijete zna. Nama da dodju sa Beckih dvora, mi bi rekli ma pe*deri sta su dosli da nam glume ovde nesta neki nivo. Kad je fukara, sta ce nam fukara. Logicno je kad ti dodje par stotina hiljada turista godisnje da ce biti svakakve mrake, to je svugdje tako.
Čini mi se da nam kod Arapa najviše smeta to što se ponašaju kao i mi (samo nešto ekstremnije, jer što istočnije to gore). Kad se domaćim papcima pridruže dijasporski papci i arapski papci, onda većina normalnih domaćih, dijasporaca i Arapa moraju trpjeti idiotsku manjinu.