Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Laplace

#76 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by Laplace »

Dilibus wrote: 08/08/2024 14:45 Imal nama iko da valja. Cangrizavijeg naroda na planeti nema. Znam da ima scena sa Arapima, al realno vecina nije takva. Ja sto sam ih upoznao ima ih svakakvih od prijatnih i veselih do negativnih i bezobraznih, isto kao i kod naseg naroda. Kad nema turizma sto nema, kad krenu dolazit, sto ce nam je*le ih njihove pare, ne trebaju nam,itd...Strucnjaci za dijagnoze, a niko da ponudi sprovodiva rijesenja problema. Svak zna uprijet prstom i reci sta je problem, to i malo dijete zna. Nama da dodju sa Beckih dvora, mi bi rekli ma pe*deri sta su dosli da nam glume ovde nesta neki nivo. Kad je fukara, sta ce nam fukara. Logicno je kad ti dodje par stotina hiljada turista godisnje da ce biti svakakve mrake, to je svugdje tako.
Ima - istočni susjedi. Njima ne valja niko (osim još istočnijih nesusjeda).

Čini mi se da nam kod Arapa najviše smeta to što se ponašaju kao i mi (samo nešto ekstremnije, jer što istočnije to gore). Kad se domaćim papcima pridruže dijasporski papci i arapski papci, onda većina normalnih domaćih, dijasporaca i Arapa moraju trpjeti idiotsku manjinu.
Vjecita_zavrzlama

#77 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by Vjecita_zavrzlama »

Laplace wrote: 11/08/2024 18:28
Dilibus wrote: 08/08/2024 14:45 Imal nama iko da valja. Cangrizavijeg naroda na planeti nema. Znam da ima scena sa Arapima, al realno vecina nije takva. Ja sto sam ih upoznao ima ih svakakvih od prijatnih i veselih do negativnih i bezobraznih, isto kao i kod naseg naroda. Kad nema turizma sto nema, kad krenu dolazit, sto ce nam je*le ih njihove pare, ne trebaju nam,itd...Strucnjaci za dijagnoze, a niko da ponudi sprovodiva rijesenja problema. Svak zna uprijet prstom i reci sta je problem, to i malo dijete zna. Nama da dodju sa Beckih dvora, mi bi rekli ma pe*deri sta su dosli da nam glume ovde nesta neki nivo. Kad je fukara, sta ce nam fukara. Logicno je kad ti dodje par stotina hiljada turista godisnje da ce biti svakakve mrake, to je svugdje tako.

Čini mi se da nam kod Arapa najviše smeta to što se ponašaju kao i mi (samo nešto ekstremnije, jer što istočnije to gore). Kad se domaćim papcima pridruže dijasporski papci i arapski papci, onda većina normalnih domaćih, dijasporaca i Arapa moraju trpjeti idiotsku manjinu.
Pravi izraz je znatno ekstremnije a ne nesto.I istocne komsije su za njih elita ,kao turisti
Laplace

#78 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by Laplace »

So What! wrote: 10/08/2024 20:08
narcisaa wrote: 10/08/2024 17:28Cujjjjjjjjj horde Britanaca?
U cemu je razlika izmedju hordi Britanaca i hordi Bosanaca i Hercegovaca (Bosnjaka, Hrvata i Srba) koji, ovako, svakodnevno po svojim torovima zapisavaju haustore, deru se, bacaju smece kroz prozor u zgradama, kabasti otpad iznesu samo i odloze pored kontejnera (ovo u najboljem slucaju), bace u rijeku, potok, sumu,....

Arapi te pljunu u lice, to im je obicaj, gdje god da su ostave iza sebe uzas.
Bili prosli vikend na Trebevicu, na povratku svratili u SunnyLand,.. :cry: sastavili 3 stola, smece ispod stolova, oko njih, na stolovima, konobari psuju sve po spisku i njima i onom ko ih dovede :D .
Razlika je u tome da Bosanci poslije izlazne noci ne hodaju ulicama i ne pisaju po tudjim zidovima i haustorima, ne hodaju u coporima i ponasaju se kao raskalasena horda. Svako ko je svjedocio i boravio u nekom gradu kojeg su turisti iz Velike Britanije otkrili kao nekakav jeftini turisticki spot, zna kako su takva mjesta nagrabusila. Ako pitas Splicane i Novosadjane, ko je najgori tokom Ultra-e ili EXIT-a, kao iz topa ce ti reci Britanci.

Ja stvarno za ovih deset godina nikada cuo nisam da ga je neki Arapin pljunuo u lice, itekako budu upozoreni da bi mogli dobiti batine u BiH za bilo kakav prelazak granice. S druge strane njihov odnos prema cistoci sigurno nije jedan od najboljih i oni su ozloglaseni po cijelom svijetu kao gosti koji ostavljaju hotelske sobe u uzasnom stanju i slicno, ali to su isto ljudi kojima kada kazes da moraju platiti 100 eura kazne u toj istoj sobi, platit ce i otici.

Iskreno, uz sve manjkavosti koje donose, bez ikakvih problema tvrdim da je Bosna i Hercegovina osvojila na jack potu s takvim turistima i da mnogo vise odgovaraju nasem mentalitetu, koji je u prosjeku veoma konzervativan. Osim toga, u prosjeku trose mnogo novca i kada dodju na odmor, to stvarno ukljucuje variety nekih aktivnosti gdje usput pojedu, popiju i obavezno nesto i kupe.

Ja bih volio da Sarajevo ima u blizini nekakav dobar trodnevni festival sa nekom alternativnom muzikom, stranci takve dogadjaje najvise i posjecuju (u regiji EXIT, Ultra, Sea Star, IN Music) i da vidim kako bi tek nasi ljudi reagovali na takvu omladinu i takve turiste.

Na kraju krajeva, hejt prema turistima iz Golfskih zemalja je drasticno opao nakon 2020. godine kada nisu dolazili zbog Corone. Do prosle godine, broj njihovih turista nije dostigao nivoe iz 2019. godine i to su mnogi osjetili sto statisticki, toliko i finansijski.

Sjecam se kada je Fedja Stukan, covjek koji je profesionalni hejter svega i svacega, ali izmedju ostalog vlasnik zirokopterskog servisa, izjavio u jednom podcastu kako je promjenio misljenje prema takvim ljudima u pozitivno jer su mu dolazili da voze zirokoptere i usput ih bolje upoznao. Tako da, ovdje hejt prosipaju vecinom ksenofobicne osobe koje nemaju realno nikakvu korist od takvih ljudi, cak po slicnoj matrici se bacao hejt i na SFF.
Interesantno, jednom nam je iznajmljivačica smještaja u Crnoj Gori proičala kako su joj najzahvalniji gosti iz Bosne. Niti ostavljaju prljavo niti štetu (mi prljamo samo svoje, ne i tuđe zemlje). Najgori su im bili Rusi, a ni za Britance nisu imali lijepih riječi (mada su im rijetko tamo dolazili).
Vjecita_zavrzlama

#79 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Laplace wrote: 11/08/2024 18:35
So What! wrote: 10/08/2024 20:08
narcisaa wrote: 10/08/2024 17:28Cujjjjjjjjj horde Britanaca?
U cemu je razlika izmedju hordi Britanaca i hordi Bosanaca i Hercegovaca (Bosnjaka, Hrvata i Srba) koji, ovako, svakodnevno po svojim torovima zapisavaju haustore, deru se, bacaju smece kroz prozor u zgradama, kabasti otpad iznesu samo i odloze pored kontejnera (ovo u najboljem slucaju), bace u rijeku, potok, sumu,....

Arapi te pljunu u lice, to im je obicaj, gdje god da su ostave iza sebe uzas.
Bili prosli vikend na Trebevicu, na povratku svratili u SunnyLand,.. :cry: sastavili 3 stola, smece ispod stolova, oko njih, na stolovima, konobari psuju sve po spisku i njima i onom ko ih dovede :D .
Razlika je u tome da Bosanci poslije izlazne noci ne hodaju ulicama i ne pisaju po tudjim zidovima i haustorima, ne hodaju u coporima i ponasaju se kao raskalasena horda. Svako ko je svjedocio i boravio u nekom gradu kojeg su turisti iz Velike Britanije otkrili kao nekakav jeftini turisticki spot, zna kako su takva mjesta nagrabusila. Ako pitas Splicane i Novosadjane, ko je najgori tokom Ultra-e ili EXIT-a, kao iz topa ce ti reci Britanci.

Ja stvarno za ovih deset godina nikada cuo nisam da ga je neki Arapin pljunuo u lice, itekako budu upozoreni da bi mogli dobiti batine u BiH za bilo kakav prelazak granice. S druge strane njihov odnos prema cistoci sigurno nije jedan od najboljih i oni su ozloglaseni po cijelom svijetu kao gosti koji ostavljaju hotelske sobe u uzasnom stanju i slicno, ali to su isto ljudi kojima kada kazes da moraju platiti 100 eura kazne u toj istoj sobi, platit ce i otici.

Iskreno, uz sve manjkavosti koje donose, bez ikakvih problema tvrdim da je Bosna i Hercegovina osvojila na jack potu s takvim turistima i da mnogo vise odgovaraju nasem mentalitetu, koji je u prosjeku veoma konzervativan. Osim toga, u prosjeku trose mnogo novca i kada dodju na odmor, to stvarno ukljucuje variety nekih aktivnosti gdje usput pojedu, popiju i obavezno nesto i kupe.

Ja bih volio da Sarajevo ima u blizini nekakav dobar trodnevni festival sa nekom alternativnom muzikom, stranci takve dogadjaje najvise i posjecuju (u regiji EXIT, Ultra, Sea Star, IN Music) i da vidim kako bi tek nasi ljudi reagovali na takvu omladinu i takve turiste.

Na kraju krajeva, hejt prema turistima iz Golfskih zemalja je drasticno opao nakon 2020. godine kada nisu dolazili zbog Corone. Do prosle godine, broj njihovih turista nije dostigao nivoe iz 2019. godine i to su mnogi osjetili sto statisticki, toliko i finansijski.

Sjecam se kada je Fedja Stukan, covjek koji je profesionalni hejter svega i svacega, ali izmedju ostalog vlasnik zirokopterskog servisa, izjavio u jednom podcastu kako je promjenio misljenje prema takvim ljudima u pozitivno jer su mu dolazili da voze zirokoptere i usput ih bolje upoznao. Tako da, ovdje hejt prosipaju vecinom ksenofobicne osobe koje nemaju realno nikakvu korist od takvih ljudi, cak po slicnoj matrici se bacao hejt i na SFF.
Interesantno, jednom nam je iznajmljivačica smještaja u Crnoj Gori proičala kako su joj najzahvalniji gosti iz Bosne. Niti ostavljaju prljavo niti štetu (mi prljamo samo svoje, ne i tuđe zemlje). Najgori su im bili Rusi, a ni za Britance nisu imali lijepih riječi (mada su im rijetko tamo dolazili).
jer kod nas porodicni ljudi idu na odmore, u engleza dodje 10 20godisnjaka koji su dosli da piju i luduju
Kod nas Mujo sa zenom i djecom

Ali kod arapa isto porodicnp dolaze a opet pesini teski , katastrofi ostave
El_comadante

#80 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by El_comadante »

Nesmeta što dolaze, imaju pravo. Smeta njihovo ponašanje, prljavo iza njih, ako oni voze auto nepoštuju znakove i slično.
sehohari
Grijem se na: Lož ulje
Vozim: Fijaker
Horoskop: Lav

#81 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by sehohari »

Vjecita_zavrzlama wrote: 11/08/2024 18:31

Pravi izraz je znatno ekstremnije a ne nesto.I istocne komsije su za njih elita ,kao turisti
Istočne komšije su fukara, pa i kao turisti.

Od pravljenja ajvara po Grčkoj do jedenja tuđih ostataka po sarajevskim restoranima.
Vjecita_zavrzlama

#82 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

sehohari wrote: 11/08/2024 21:08

Od pravljenja ajvara po Grčkoj do jedenja tuđih ostataka po sarajevskim restoranima.
Ne lupaj bogati :-)
last mohicans

#83 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by last mohicans »

Ne znam ko nam zagađuje rijeke zbog kojih ti arapi dolaze da vide i dive im se. Mora da oni nam duž Bosne i ostalih rijeka onolike kese ostavili. Prošetajte nakon vikenda velikim poljem na Igmanu, pa pogledajte šta super čisti Bosanci ostavljaju, pogledajte i proširenja na našim putevima i magistralama, koliko usranih i ispišanih proširenja koliko ti Bog hoće, ulozaka, i čega sve ne. A pogledajte i naša poznata jebališta u zatamljenim šumarcima i parkinzima, sa ostacima maramica, kesa i kondoma. Na kraju pogledajte i zvake ispred trznih centara koje super FGRovci ili papci došlje (ne znam ko već) pljuju po mramornim i kamenim kockama ispred naših centara prije nego li uđu u iste da se odjenu u "mrskim" zidovskim brendovima kao sto su Zara, Massimo Duty i sl. Pogledajte i parkove u užoj jezgri grada sad tokom SFF, kakvi će biti sa ostacima alkohola i raznh boca. Počistite svoju avliju pa osuđujte druge koji ogroman impact imaju na našu ekonomiju i lični standard ljudi koji u cijelom lancu imaju korist od turista. Neki kao da žive u drugoj dimenziji, pa ne vide dobro, uz to su teško iskompleksirana bića, ovaj pupuljak prva među takvim.
konektovan
Vozim: Francusku kantu

#84 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by konektovan »

last mohicans wrote: 11/08/2024 22:10 Ne znam ko nam zagađuje rijeke zbog kojih ti arapi dolaze da vide i dive im se. Mora da oni nam duž Bosne i ostalih rijeka onolike kese ostavili. Prošetajte nakon vikenda velikim poljem na Igmanu, pa pogledajte šta super čisti Bosanci ostavljaju, pogledajte i proširenja na našim putevima i magistralama, koliko usranih i ispišanih proširenja koliko ti Bog hoće, ulozaka, i čega sve ne. A pogledajte i naša poznata jebališta u zatamljenim šumarcima i parkinzima, sa ostacima maramica, kesa i kondoma. Na kraju pogledajte i zvake ispred trznih centara koje super FGRovci ili papci došlje (ne znam ko već) pljuju po mramornim i kamenim kockama ispred naših centara prije nego li uđu u iste da se odjenu u "mrskim" zidovskim brendovima kao sto su Zara, Massimo Duty i sl. Pogledajte i parkove u užoj jezgri grada sad tokom SFF, kakvi će biti sa ostacima alkohola i raznh boca. Počistite svoju avliju pa osuđujte druge koji ogroman impact imaju na našu ekonomiju i lični standard ljudi koji u cijelom lancu imaju korist od turista. Neki kao da žive u drugoj dimenziji, pa ne vide dobro, uz to su teško iskompleksirana bića, ovaj pupuljak prva među takvim.
:thumbup:
Vjecita_zavrzlama

#85 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

last mohicans wrote: 11/08/2024 22:10 Ne znam ko nam zagađuje rijeke zbog kojih ti arapi dolaze da vide i dive im se. Mora da oni nam duž Bosne i ostalih rijeka onolike kese ostavili. Prošetajte nakon vikenda velikim poljem na Igmanu, pa pogledajte šta super čisti Bosanci ostavljaju, pogledajte i proširenja na našim putevima i magistralama, koliko usranih i ispišanih proširenja koliko ti Bog hoće, ulozaka, i čega sve ne. A pogledajte i naša poznata jebališta u zatamljenim šumarcima i parkinzima, sa ostacima maramica, kesa i kondoma. Na kraju pogledajte i zvake ispred trznih centara koje super FGRovci ili papci došlje (ne znam ko već) pljuju po mramornim i kamenim kockama ispred naših centara prije nego li uđu u iste da se odjenu u "mrskim" zidovskim brendovima kao sto su Zara, Massimo Duty i sl. Pogledajte i parkove u užoj jezgri grada sad tokom SFF, kakvi će biti sa ostacima alkohola i raznh boca. Počistite svoju avliju pa osuđujte druge koji ogroman impact imaju na našu ekonomiju i lični standard ljudi koji u cijelom lancu imaju korist od turista. Neki kao da žive u drugoj dimenziji, pa ne vide dobro, uz to su teško iskompleksirana bića, ovaj pupuljak prva među takvim.
u svojoj Avliji radimo sta hocemo, gosti treba da se ponasaju.Argument 0 bodova
last mohicans

#86 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by last mohicans »

Vjecita_zavrzlama wrote: 11/08/2024 22:34
Hahah, pa da, isto što drugima zamjeramo, mi možemo raditi, jer smo naši. :-) Taj je argument jači, mora se priznati. Kao i svaka nova vlast sto obeća da neće krasti, samo će kraduckati.
Vjecita_zavrzlama

#87 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

last mohicans wrote: 11/08/2024 22:36
Vjecita_zavrzlama wrote: 11/08/2024 22:34
Hahah, pa da, isto što drugima zamjeramo, mi možemo raditi, jer smo naši. :-) Taj je argument jači, mora se priznati. Kao i svaka nova vlast sto obeća da neće krasti, samo će kraduckati.
Bar pesini nismo, znamo osnovnu kulturu.Ali ok priznajem mozda je do kulturoloskih razlika , ali jbg i ja kad odem u saudiju ili dubai prilagodim se pa neka i oni citaju sta je upbicajeno, i da se ovdje npr ne mogu sjeci nokti u taxiju🙄😅😅
sehohari

#88 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by sehohari »

Vjecita_zavrzlama wrote: 11/08/2024 21:51

Tako ti lupaš iz Švecke o arapima u Sarajevu i okolini.

Ja sam makar čitao u novinama o prvom, i uživo vidio dva puta drugo ponašanje
Vjecita_zavrzlama

#89 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

sehohari wrote: 11/08/2024 23:42

Rece lik koji hladi dupe u Njemackoj

I ja sam vidio sve sto tvrdim i uzivo, i sta sad?
sehohari

#90 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by sehohari »

Vjecita_zavrzlama wrote: 12/08/2024 00:00

Gdje? Koliko se dobro sjećam, ti si iz Podrinja, kad si ih vidio?
jeza u ledja

#91 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by jeza u ledja »

Kako znas da nisu Sandzaklije?
canvra888

#92 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by canvra888 »

U centar :thumbup:
Vjecita_zavrzlama

#93 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

sehohari wrote: 12/08/2024 00:03
Vjecita_zavrzlama wrote: 12/08/2024 00:00

Gdje? Koliko se dobro sjećam, ti si iz Podrinja, kad si ih vidio?
U Sarajevu sam kao i ti
iz zadnje klupe

#94 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by iz zadnje klupe »

Ima tome 5-6 godine, predkoronsoko vrijeme, recimo 2018. godina. Vraćamo se s mora, iz Makarske autobusom, i po navici, jer vozač ima džabe porciju, stajemo u " Zdrave vode" Jablanica.

Ispred mene mene jedan stariji par iz Čelića, naizgled nornalni ljudi, pričaju od svojoj bašti, unucima, skroz regulara, rekao bi.

Stajemo u " zdravoj vodi" izlazimo, kada upravo iza nas takođe staje autobus sa arapskim turistima.

onako ih gledan, na prvi pogled, pitome face, jedina razlika u odnosu na nas, što su pokriveni, ali lice otkriveno, ali uniformo, sve žene crna odjeća.

Sad kreće urnebes.

Onaj "fini" par iz Čelića poče ničim izazvanu rampadu arapske turiste, ovi će nas uništiti, oni su 100 puta gori od četnika, itd. sve će nas natjerati da se zamotavamo itd...

Nekako usred te galame, pored njih prolazi jedna prelijepa, po faci vidiš pitoma i fino odgojena, arapske djevojka od jedno 16-17 godina, koja je morala proći pored njih jer je krenula u ženski WC, mada vjerovatno ništa nije razumjela. shvatila je da je ta "rasistička rašomonijada" kojoj su se pridružili i dio ostalih putnika ( da ne griješim dušu, nisi svi) upućena njoj, i onako uhuđena prođe što brže do ženskog wc-a.

Nikad ye više nisam sramio što sam Bosanac.

Imao sam osjećaja da je skoro zaplakala i , došlo mi je da pljunem u facu ono dvoje đubradi iz Čelića. koji tu toliko razvezali jezik da ne prestaju, ili da im barem pljunem u porciju janjetine

Ne kažem da mnogi nisu imali loša iskustva sa Arapima, ali onakav tretman nijedan turista, ničin izazvan, nije zaslužio.

Inače odskora, počele se, jest da je daleko manje ( u odnosu na Ilidzu, Jajce, Mostar its) da turistički vodiči dovode manje grupe i u Tuzlu, i nešto ih posmatram, to je nevjerovatno koliko je svijet globalizovan, mada su cure pokrivene, normalno se ponašaju kao svaka nepokrivena djevojka, u smisli, vidi se da ih interesuje kultura, pomno slušaju o Kašpiji, onilaze spomenik Tvrka i sliaju se, dok muski, isto naši muški, hodaju a ne skidaju pogled sa mobitela, i ako skinemo malo melatonina s njihove kože i pobijelimo ih, aposolutno nikakve razlike između njih i naših mladića nema, savršeno bi se uklopili
Thorgerson

#95 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by Thorgerson »

Najvise problema sa arapima imaju ugostitelji, taxi, ovi sto ih vozaju, te sto izdaju apartmane.

Dakle, svi oni koji imaju neku korist. Jel tako? Hocete neki profit, jbg. Od tolikog broja njih naravno da ce biti svega.

Ja sam isto cuo svega i svacega, ali isto tako neka se svi zahvale tim arapima sto su im digli cijene zemljista u nebesa, cijene najma po nekakvim vukojebinama u koje niko ziv ne bi prismrdio od domacih ili evropskih turista.

Pa lik izdaje vikendicu u dnu Bjelasnice, nigdje nista okolo, suma i potok, staze nisu blizu, prvi granap udaljen 10km. Kome bi to izdao da nije arapa, kome? To ce neki svabo doci? Hrvat? Slovenac? Britanac. Bilo ko? Neko domaci?

Dajte, molim vas.

I jos nesto, te ljude boli ba qrac. Imaju para i ne podilaze bilo kome. Jebe im se. Nije to bosnjo koji cim predje granicu, u radnji trazi kruh. Prelazi ulice preko pjesackog. Fino se ponasa i glumi kulturu. A dodje u bosnu i nastavi po starom.

Pojedini su stoka i tako se i ponasaju. I kuci. I ovdje. I ovako se ponasaju i u engleskoj i u francuskoj i bilo gdje da dodju. I da im prolazi. Do nas je da im fino opalis kaznu, ako krse neke zakone. Ako ti ostave prljav sto, izvinite to nije protuzakonito. Ako ti uniste apartman, imas pravo da ih ganjas za odstetu. Ako ti ga isprljaju, opet to je rizik posla. Pa ne mozes uzimati 5000 KM mjesecno i ne imati nikakav trosak.

Ja sam imao samo par situacija s njima. Ali nista sto nisam imao i sa domacom stokom.
Ironmen

#96 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by Ironmen »

Zakoni svake drzave se moraju postovati, ako arap ili domaci turista predje ulicu na crvenom, baca smece, ne propisno parkira, narusava javni red i mir treba da bude kaznjen zakonom kako to propisuje. mozda na nasim ulicama fali vise reda i zakona i nekoga ko ce to sve provoditi pa bi bilo manje svih ovih stvari koje ste napisali.

Druga strana ako se grad i drzava zele baviti turizmom ne smije biti nacionalizma i rasizma samim tim svi veliki turisticki centri imaju iste problema sto se tice turista nisu samo arapi nekulturni, pogledajte britance sta rade po Splitu, vrse nuzde gdje im se dignem i alkoholizirani su 24h.

Sarajevo polako ali sigurno izrasta u regionalni turistsicki centar samim time grad mora ispratiti rast turizma a to ne radi uspjesno i nema neku strategiju razvoja turizma nego sve ide na hor ruk nazor.
Vjecita_zavrzlama

#97 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Thorgerson wrote: 12/08/2024 09:03 Najvise problema sa arapima imaju ugostitelji, taxi, ovi sto ih vozaju, te sto izdaju apartmane.

Dakle, svi oni koji imaju neku korist. Jel tako? Hocete neki profit, jbg. Od tolikog broja njih naravno da ce biti svega.

Ja sam isto cuo svega i svacega, ali isto tako neka se svi zahvale tim arapima sto su im digli cijene zemljista u nebesa, cijene najma po nekakvim vukojebinama u koje niko ziv ne bi prismrdio od domacih ili evropskih turista.

Pa lik izdaje vikendicu u dnu Bjelasnice, nigdje nista okolo, suma i potok, staze nisu blizu, prvi granap udaljen 10km. Kome bi to izdao da nije arapa, kome? To ce neki svabo doci? Hrvat? Slovenac? Britanac. Bilo ko? Neko domaci?

Dajte, molim vas.

I jos nesto, te ljude boli ba qrac. Imaju para i ne podilaze bilo kome. Jebe im se. Nije to bosnjo koji cim predje granicu, u radnji trazi kruh. Prelazi ulice preko pjesackog. Fino se ponasa i glumi kulturu. A dodje u bosnu i nastavi po starom.

Pojedini su stoka i tako se i ponasaju. I kuci. I ovdje. I ovako se ponasaju i u engleskoj i u francuskoj i bilo gdje da dodju. I da im prolazi. Do nas je da im fino opalis kaznu, ako krse neke zakone. Ako ti ostave prljav sto, izvinite to nije protuzakonito. Ako ti uniste apartman, imas pravo da ih ganjas za odstetu. Ako ti ga isprljaju, opet to je rizik posla. Pa ne mozes uzimati 5000 KM mjesecno i ne imati nikakav trosak.

Ja sam imao samo par situacija s njima. Ali nista sto nisam imao i sa domacom stokom.
Nevjerovatno pravdas njihovu nekulturu? Neko je ovdje napiso da su ih iz Minhena protierali , kad cuju odakle su turisti ne primaju ih hoteli…nisu pare vrijedne svega
Thorgerson

#98 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by Thorgerson »

Ja samo kazem da ne mozes klepati lovu i da bude sve bajno i krasno. Tu i tamo ces naletiti na budalu. Sto stranu. Sto domacu.

Glupost je generalizovati stvari. Ja sam jucer bio u restoranu, preko puta i oko mene sve su bili arapi. Apsolutno nista nisam primjetio. Ova jedna grupa jeste bila glasnija malo, ali bilo ih je 10. Od cega vecina djeca.

Nista neobicno nisam primjetio.

Ja uopste ne negiram da ima stoke koja prevrne restoran i hotel naopako. Ali nisu svi takvi.
Piaty

#99 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by Piaty »

Civilizovani?

Znam da u avionu nisu civilizovani. Bio, gled'o.

Nisu svi takvi. Jest 70%.

Tačka.
sehohari

#100 Re: Turisti iz arapskih zemalja u Bosni i Hercegovini

Post by sehohari »

Piaty wrote: 12/08/2024 13:55 Civilizovani?

Znam da u avionu nisu civilizovani. Bio, gled'o.

Nisu svi takvi. Jest 70%.

Tačka.
Tačka na tvoja subjektivna iskustva.
Locked