Tupperware

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Suzie Q

#26 Re: Tupperware

Post by Suzie Q »

TW proizvodi se dugoročno zaista isplate, moja mama je nakupovala zdjelica još nakon rata kad su se tek pojavile i još ih imamo tj. skroz su ok.
jednako je tako kupila i Zepter šerpe i ostalo par godina prije rata a kuha u njima dan-danas bez problema, niti se na njima vidi da su toliko stare.
sabanss

#27 Re: Tupperware

Post by sabanss »

Nadinka wrote: ne znam kako ti cuvas hranu, ali u cemu drugom da ostavim npr grah u zamrzivac, ili travnicki sir u frizider a da ne usmrdim sve okolo?
To nije do posude vec do frizidera :D
sabanss

#28 Re: Tupperware

Post by sabanss »

Imas frizidere koji ne dozvoljavaju prenos mirisa na drugu hranu. Svi moderniji no frost prakticno...
Nadinka

#29 Re: Tupperware

Post by Nadinka »

sabanss wrote:Imas frizidere koji ne dozvoljavaju prenos mirisa na drugu hranu. Svi moderniji no frost prakticno...
hajd molim te samo objasni kojom to tehnologijom? btw frizider mi je no frost, nov, i vjeruj mi da ne zaustavlja mirise nit to od njega ocekujem
sabanss

#30 Re: Tupperware

Post by sabanss »

Sir smrdi (ili mirise zavisno od ukusa) ali se miris ne prenosi na ostalu hranu kao sto je bio slucaj sa dosadasnjim tehnologijama.

Helem, nevazno za temu.
Nadinka

#31 Re: Tupperware

Post by Nadinka »

sabanss wrote:Sir smrdi (ili mirise zavisno od ukusa) ali se miris ne prenosi na ostalu hranu kao sto je bio slucaj sa dosadasnjim tehnologijama.

Helem, nevazno za temu.
Pa zamolile smo te da nas prosvijetlis objasnjenjem koja tehnologija to omogucava i koji to frizideri? Evo kod mene je gorenje novi no frost frizider i kao sto rekoh, ova tvoj tvrdnja tu ne stoji
kurty

#32 Re: Tupperware

Post by kurty »

sabanss wrote:Imas frizidere koji ne dozvoljavaju prenos mirisa na drugu hranu. Svi moderniji no frost prakticno...
ovo i mene zanima...
kakva je to tehnologija??
na kojem principu radi???

Ja inace tursije, kisele kupuse i sl. ocima ne mogu... Kad se rucak zavrsi, ja sve sklonim sa stola, ali to necu da pipnem... I meni je to smrdilo (hrana jeste, mnogi to vole, ali meni je tako) u starom frizideru, a vala tuki i u ovom novom
sabanss

#33 Re: Tupperware

Post by sabanss »

Nisam rekao da hrana nece smrditi / mirisati samo nece npr. piletina "upiti" miris sira. Radi na principu cirkulacije hladnog zraka i ugradjenog filtera koji odstranjuje neugodne mirise. Koliko znam Samsung, LG i Electrolux imaju modele sa slicnom tehnologijom u ponudi.
wewa

#34 Re: Tupperware

Post by wewa »

sabanss wrote:Nisam rekao da hrana nece smrditi / mirisati samo nece npr. piletina "upiti" miris sira. Radi na principu cirkulacije hladnog zraka i ugradjenog filtera koji odstranjuje neugodne mirise. Koliko znam Samsung, LG i Electrolux imaju modele sa slicnom tehnologijom u ponudi.
imam LG frizider koji funkcionise na tom principu i istina je da su mirisi mnogo blazi nego kod obicnog frizidera. e sad, posto koristim TW nemam priliku saznati da li bi nesto moglo poprimiti "tudji" miris.
AdnaZ

#35 Re: Tupperware

Post by AdnaZ »

Nadinka wrote:
AdnaZ wrote:Izvinjavam se ako zvučim glupo, možda sam nedovoljno informisana. Ali...zar je zdravo oko sebe imati toliko plastike, i svu hranu držati zatvorenu u plastici :? Meni zvuči jezivo :roll:
ne znam kako ti cuvas hranu, ali u cemu drugom da ostavim npr grah u zamrzivac, ili travnicki sir u frizider a da ne usmrdim sve okolo? normalno da sve sto moze se cuva u staklenkama (ajvar,paradjzsos,dzemovi), ali za neke stvari je ipak plastika najpogodnija i naravno da je bolje kao je TW i radi kvaliteta i radi toga tso zaista ocuva hranu bolje vakumiranu
Grah ostavim u šerpi, poklopljen, i nastojim da ga što prije potrošim. Travnički sir stavim u staklenu zdjelu u slanu vodu i ako malo sira viri prekrijem ga čistom gazom. Nisam baš skroz protiv plastike, ali sad sve posude koristiti samo plastične.... :roll: radije tolerišem mirise hrane nego sve plastično, ali et svako sebi... Redovno održavam frižider i uvijek u njemu držim pola findžana sode bik ili komad starog hljeba. Mislim da je 'sve plastično' samo pomama, jeste da te posude lijepo izgledaju ali opet...
Nadinka

#36 Re: Tupperware

Post by Nadinka »

AdnaZ wrote:
Nadinka wrote:
AdnaZ wrote:Izvinjavam se ako zvučim glupo, možda sam nedovoljno informisana. Ali...zar je zdravo oko sebe imati toliko plastike, i svu hranu držati zatvorenu u plastici :? Meni zvuči jezivo :roll:
ne znam kako ti cuvas hranu, ali u cemu drugom da ostavim npr grah u zamrzivac, ili travnicki sir u frizider a da ne usmrdim sve okolo? normalno da sve sto moze se cuva u staklenkama (ajvar,paradjzsos,dzemovi), ali za neke stvari je ipak plastika najpogodnija i naravno da je bolje kao je TW i radi kvaliteta i radi toga tso zaista ocuva hranu bolje vakumiranu
Grah ostavim u šerpi, poklopljen, i nastojim da ga što prije potrošim. Travnički sir stavim u staklenu zdjelu u slanu vodu i ako malo sira viri prekrijem ga čistom gazom. Nisam baš skroz protiv plastike, ali sad sve posude koristiti samo plastične.... :roll: radije tolerišem mirise hrane nego sve plastično, ali et svako sebi... Redovno održavam frižider i uvijek u njemu držim pola findžana sode bik ili komad starog hljeba. Mislim da je 'sve plastično' samo pomama, jeste da te posude lijepo izgledaju ali opet...
ma imam osjecaj da ovdje niko ne cita postove kako treba, ko je rekao da koristi sve od plastike? poenta price je bila da su svakom manje ili vise potrebne plasticne zdjele i kolko u tom slucaju ljudi kupuju TW da bi pokretacica teme vidjela isplati li joj se zapoceti s tim ili ne.
AdnaZ

#37 Re: Tupperware

Post by AdnaZ »

Zaista sam prvo pročitala sve postove, nema ih puno. Stvar je u tome što sam pogledala još neke forume i katalog proizvoda i oni proizvode skoro svo suđe. Kojekakve šerpe, posudice, kašike-viljuške.... Oni koji odaberu ovaj brend onda postepeno kupuju sve više...(a oni koji prodaju zaista nude, skoro, sve)Na to sam mislila kad sam napisala ''sve od plastike''. Pa oni prave posebne linije ljeto-zima, piknik, fantazi.... Što se tiče upita o započinjanju biznisa, pa očito je s ovakvim skupim stvarima samo pitanje reklame, dobar proizvod i duplo bolja reklama i et uspjeha...
Post Reply