Tunjevina
Moderator: anex
-
- Posts: 902
- Joined: 15/07/2005 21:47
#1 Tunjevina
Koju bi tunu u maslinovom ulju mogli preporuciti, a da nije rio mare?
Znaci, priblizan kvalitet uz osjetno manju cijenu .
Znaci, priblizan kvalitet uz osjetno manju cijenu .
-
- Posts: 8025
- Joined: 31/10/2004 16:03
- Location: negdje
#3
meni od rio mare bude muka ( a nisam trudna majke mi)zena21 wrote:joj, ja sam probala razne tunjevine, ali nijedna mi nije ni priblizno dobra kao rio mare, tako da sam se vratila samo trosenju iste
sve druge mi imaju neki smek i ne svidjaju mi se
premasno mi, sta li...
-
- Posts: 3273
- Joined: 30/04/2004 12:33
#5
http://www.tasteofturkey.com/mystore.ph ... ahsulleri)
postoji light verzija i naravno zeleno pakovanje s maslinovim uljem..meni je ok
postoji light verzija i naravno zeleno pakovanje s maslinovim uljem..meni je ok
Last edited by Kwaheri on 12/12/2006 11:51, edited 1 time in total.
-
- Posts: 8025
- Joined: 31/10/2004 16:03
- Location: negdje
#12
imate li kakav pametan recept sta da napravim od tunjevine (a da nije salata i pizza)
sad kontam sta cu za rucak, a imam te tunjevine u kredencu
sad kontam sta cu za rucak, a imam te tunjevine u kredencu
- dalmatinka
- Posts: 2882
- Joined: 31/07/2005 22:30
- Location: Krešimirov Grad
#13
Možda pašta šuta?mamica 31 wrote:imate li kakav pametan recept sta da napravim od tunjevine (a da nije salata i pizza)
sad kontam sta cu za rucak, a imam te tunjevine u kredencu
-
- Posts: 77
- Joined: 10/11/2006 17:52
#14
makarone i uz njih barilla sos onaj maslina što je na njemu,za 10-ak minuta sve gotovo a meni je dobro pravomamica 31 wrote:imate li kakav pametan recept sta da napravim od tunjevine (a da nije salata i pizza)
sad kontam sta cu za rucak, a imam te tunjevine u kredencu
-
- Posts: 1160
- Joined: 05/11/2004 13:13
#16
Na maslinovo ulje baci dvije acuge(usoljene ribice),cesno bijelog luka izrezano sto tanje mozes i na najtisu vatru da se luk i acuga rastope i dodas kasikicu kapara.Ako ti zagori bijeli luk ode sve u PM.Zalij sa malo bijelog vina i na kraju dodaj tunjevinu.Ako volis pikantno dodaj malo peperoncina.Tjestenina, najbolje spagete i to skuhane al dente.Koja maslina se moze uvijek dodati.
Nije lose.
Nije lose.
-
- Posts: 8025
- Joined: 31/10/2004 16:03
- Location: negdje
#17
makarone i uz njih barilla sos onaj maslina što je na njemu,za 10-ak minuta sve gotovo a meni je dobro pravo[/quotelul wrote:mamica 31 wrote:imate li kakav pametan recept sta da napravim od tunjevine (a da nije salata i pizza)
sad kontam sta cu za rucak, a imam te tunjevine u kredencu
barila sos i raio mare sa makaronima. da nije malo pojako
-
- Posts: 3483
- Joined: 14/06/2002 00:00
- Location: Dunaj
- Contact:
#19
najcesci studentski recept svojevremeno:
propasiras malo crvenog luka na maslinovom ulju, dodas tunjevinu (marka je u to vrijeme bila nevazna, mada je rio mare uvijek imo najbolji smek), malkice proprzis, dodas propasirani paradajz (moze i friski oguljeni, a moze i paradajz sos, sve prema sklonostima).. u svo to crvenilo dodas malo friskog bosiljka, a moze i jedna chili papricica..
smijesas sa spagetama i to je to.. mozes naribati malo sira (parmezan ili nesto na taj fazon) i zanji hatka..
propasiras malo crvenog luka na maslinovom ulju, dodas tunjevinu (marka je u to vrijeme bila nevazna, mada je rio mare uvijek imo najbolji smek), malkice proprzis, dodas propasirani paradajz (moze i friski oguljeni, a moze i paradajz sos, sve prema sklonostima).. u svo to crvenilo dodas malo friskog bosiljka, a moze i jedna chili papricica..
smijesas sa spagetama i to je to.. mozes naribati malo sira (parmezan ili nesto na taj fazon) i zanji hatka..
-
- Posts: 8025
- Joined: 31/10/2004 16:03
- Location: negdje
#20
sto bi mi moderne kucenice rekle, dodaj Barilu i tunjevinucar-x wrote:najcesci studentski recept svojevremeno:
propasiras malo crvenog luka na maslinovom ulju, dodas tunjevinu (marka je u to vrijeme bila nevazna, mada je rio mare uvijek imo najbolji smek), malkice proprzis, dodas propasirani paradajz (moze i friski oguljeni, a moze i paradajz sos, sve prema sklonostima).. u svo to crvenilo dodas malo friskog bosiljka, a moze i jedna chili papricica..
smijesas sa spagetama i to je to.. mozes naribati malo sira (parmezan ili nesto na taj fazon) i zanji hatka..
- PipiDugaDevetka
- Posts: 19071
- Joined: 25/12/2003 00:00
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#25
Jaja obogaćena Omegom-3 uz pomoć tunjevine i nekih žitarica. Organski uzgoj. Da li ova jaja tuknu na tunjevinu, ne znam, ali im je cijena dupla u odnosu na obična.
Blender+tunjevina+začini i ostali dodaci=Home made pašteta! Zakon!
Blender+tunjevina+začini i ostali dodaci=Home made pašteta! Zakon!