Tunjevina

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

Celicna_saka
Posts: 902
Joined: 15/07/2005 21:47

#1 Tunjevina

Post by Celicna_saka »

Koju bi tunu u maslinovom ulju mogli preporuciti, a da nije rio mare?
Znaci, priblizan kvalitet uz osjetno manju cijenu :-D .
User avatar
zena21
Posts: 7092
Joined: 07/04/2006 11:02

#2

Post by zena21 »

joj, ja sam probala razne tunjevine, ali nijedna mi nije ni priblizno dobra kao rio mare, tako da sam se vratila samo trosenju iste :D

sve druge mi imaju neki smek i ne svidjaju mi se :roll: :D
mamica papucarka
Posts: 8025
Joined: 31/10/2004 16:03
Location: negdje

#3

Post by mamica papucarka »

zena21 wrote:joj, ja sam probala razne tunjevine, ali nijedna mi nije ni priblizno dobra kao rio mare, tako da sam se vratila samo trosenju iste :D

sve druge mi imaju neki smek i ne svidjaju mi se :roll: :D
meni od rio mare bude muka :D ( a nisam trudna majke mi) :D
premasno mi, sta li...
ztluhcs
Posts: 3356
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

#4

Post by ztluhcs »

Bitno je da ima luka, da ubije taj smrad i ukus tune :D
Kwaheri
Posts: 3273
Joined: 30/04/2004 12:33

#5

Post by Kwaheri »

http://www.tasteofturkey.com/mystore.ph ... ahsulleri)

postoji light verzija i naravno zeleno pakovanje s maslinovim uljem..meni je ok
Last edited by Kwaheri on 12/12/2006 11:51, edited 1 time in total.
User avatar
zena21
Posts: 7092
Joined: 07/04/2006 11:02

#6

Post by zena21 »

ma svi volimo razlicito, ali eto meni ta najvise odgovara... Kupovala sam neku u plavoj konzervi u Mercatoru, nisam sigurna za ime, i meni je od nje bila muka... :-x

Ja volim i rio mare sa onim dodacima, kukuruz ili grah... njam, njam :-)
shin
Posts: 7092
Joined: 19/09/2005 10:52

#7

Post by shin »

Ima rio mare u zelenoj konzervi ta je u maslinovom ulju. Ove obicne su blanja, al je zelenka oko 4km.
User avatar
zena21
Posts: 7092
Joined: 07/04/2006 11:02

#8

Post by zena21 »

ztluhcs wrote:Bitno je da ima luka, da ubije taj smrad i ukus tune :D
Bijelog :oops: :D
ztluhcs
Posts: 3356
Joined: 28/04/2006 09:17
Location: Life isn't fair. It's just fairer than death, that's all.
Contact:

#9

Post by ztluhcs »

@zena e dobar ti ovaj link... Scroller mi se pojavi do kraja kancelarije da skrolam :D
Kwaheri
Posts: 3273
Joined: 30/04/2004 12:33

#10

Post by Kwaheri »

:roll: covjek rece a da nije rio mare :D
Kwaheri
Posts: 3273
Joined: 30/04/2004 12:33

#11

Post by Kwaheri »

ztluhcs wrote:@zena e dobar ti ovaj link... Scroller mi se pojavi do kraja kancelarije da skrolam :D
:D

eno, skratih ga :D
mamica papucarka
Posts: 8025
Joined: 31/10/2004 16:03
Location: negdje

#12

Post by mamica papucarka »

imate li kakav pametan recept sta da napravim od tunjevine (a da nije salata i pizza) :?
sad kontam sta cu za rucak, a imam te tunjevine u kredencu :D
User avatar
dalmatinka
Posts: 2882
Joined: 31/07/2005 22:30
Location: Krešimirov Grad

#13

Post by dalmatinka »

mamica 31 wrote:imate li kakav pametan recept sta da napravim od tunjevine (a da nije salata i pizza) :?
sad kontam sta cu za rucak, a imam te tunjevine u kredencu :D
Možda pašta šuta? :-)
lul
Posts: 77
Joined: 10/11/2006 17:52

#14

Post by lul »

mamica 31 wrote:imate li kakav pametan recept sta da napravim od tunjevine (a da nije salata i pizza) :?
sad kontam sta cu za rucak, a imam te tunjevine u kredencu :D
makarone i uz njih barilla sos onaj maslina što je na njemu,za 10-ak minuta sve gotovo a meni je dobro pravo
simon13
Posts: 75
Joined: 06/12/2006 15:08

#15

Post by simon13 »

Ima nekakva Turska, mogu ti reci da mi je bolja od rio mare, zaboravio sam kako se zove al ne mozes fulit.
furlan
Posts: 1160
Joined: 05/11/2004 13:13

#16

Post by furlan »

Na maslinovo ulje baci dvije acuge(usoljene ribice),cesno bijelog luka izrezano sto tanje mozes i na najtisu vatru da se luk i acuga rastope i dodas kasikicu kapara.Ako ti zagori bijeli luk ode sve u PM.Zalij sa malo bijelog vina i na kraju dodaj tunjevinu.Ako volis pikantno dodaj malo peperoncina.Tjestenina, najbolje spagete i to skuhane al dente.Koja maslina se moze uvijek dodati.
Nije lose.
mamica papucarka
Posts: 8025
Joined: 31/10/2004 16:03
Location: negdje

#17

Post by mamica papucarka »

lul wrote:
mamica 31 wrote:imate li kakav pametan recept sta da napravim od tunjevine (a da nije salata i pizza) :?
sad kontam sta cu za rucak, a imam te tunjevine u kredencu :D
makarone i uz njih barilla sos onaj maslina što je na njemu,za 10-ak minuta sve gotovo a meni je dobro pravo[/quote

barila sos i raio mare sa makaronima. da nije malo pojako :?
User avatar
Qler
Posts: 23622
Joined: 18/10/2004 14:49
Location: Sarajevo

#18

Post by Qler »

ima neka 1.25KM u plavoj konzervi kupujem je cesto nije losa.. pravo slican rio mare :D ja prezadovoljan :D
car-x
Posts: 3483
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Dunaj
Contact:

#19

Post by car-x »

najcesci studentski recept svojevremeno:
propasiras malo crvenog luka na maslinovom ulju, dodas tunjevinu (marka je u to vrijeme bila nevazna, mada je rio mare uvijek imo najbolji smek), malkice proprzis, dodas propasirani paradajz (moze i friski oguljeni, a moze i paradajz sos, sve prema sklonostima).. u svo to crvenilo dodas malo friskog bosiljka, a moze i jedna chili papricica..

smijesas sa spagetama i to je to.. mozes naribati malo sira (parmezan ili nesto na taj fazon) i zanji hatka..
mamica papucarka
Posts: 8025
Joined: 31/10/2004 16:03
Location: negdje

#20

Post by mamica papucarka »

car-x wrote:najcesci studentski recept svojevremeno:
propasiras malo crvenog luka na maslinovom ulju, dodas tunjevinu (marka je u to vrijeme bila nevazna, mada je rio mare uvijek imo najbolji smek), malkice proprzis, dodas propasirani paradajz (moze i friski oguljeni, a moze i paradajz sos, sve prema sklonostima).. u svo to crvenilo dodas malo friskog bosiljka, a moze i jedna chili papricica..

smijesas sa spagetama i to je to.. mozes naribati malo sira (parmezan ili nesto na taj fazon) i zanji hatka..
sto bi mi moderne kucenice rekle, dodaj Barilu i tunjevinu :D
car-x
Posts: 3483
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Dunaj
Contact:

#21

Post by car-x »

mamica 31 wrote:sto bi mi moderne kucenice rekle, dodaj Barilu i tunjevinu :D
otprilike, ona moja ti..
mamica papucarka
Posts: 8025
Joined: 31/10/2004 16:03
Location: negdje

#22

Post by mamica papucarka »

on voli da se sprzi :D
car-x
Posts: 3483
Joined: 14/06/2002 00:00
Location: Dunaj
Contact:

#23

Post by car-x »

mamica 31 wrote:on voli da se sprzi :D
ma jok.. gastriticni zeludac i ne podnosi bas ljutinu..
User avatar
flora.sa
Posts: 3954
Joined: 07/05/2005 23:44
Location: sarajevo-x.com

#24

Post by flora.sa »

ja ne volim rio mare, ja volim dardanel :-)

a i onu najjeftiniju, neku tunafisch u plavom pakiranju kosta oko 1KM...ta mi je mrak :)
User avatar
PipiDugaDevetka
Posts: 19071
Joined: 25/12/2003 00:00
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#25

Post by PipiDugaDevetka »

Jaja obogaćena Omegom-3 uz pomoć tunjevine i nekih žitarica. Organski uzgoj. Da li ova jaja tuknu na tunjevinu, ne znam, ali im je cijena dupla u odnosu na obična.
Image

Blender+tunjevina+začini i ostali dodaci=Home made pašteta! Zakon!
Post Reply