Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post Reply
jefferson

#2176 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

SpecialOffer wrote:Zasto Grci ne prodaju tu vojnu opremu sto su kupili pa ne vrate dio duga? Koji ce im kurac tenk ako ne mogu kupiti municiju za isti.

Amerika babaroga, EU babaroga a zasto onda Grcka ne nadje alternativu u finansiranju na Istoku?
Koliko ja znam Grci se spremaju na obnovu ratnog vazduhoplovstva a u igri je cak i F-35.
jefferson

#2177 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
1. Islandjana je 600,000, manje stanovnika nego Atina.
2. Islandjani rade od jutra do mraka, Grci rade od 8 do 12, pa pauza do 6 zbog "vrucine" pa ond ajos 2 sata.
3. Na Islandu se ne mozes penzionisati sa 55 godina, niti dobiti 14 platu, niti Island trosi 6% svog BDP-a na vojsku.
...ako sam rekao da primjene islandski scenarij onda se podrazumjeva i reset cijelog i ljudi i sistema...inače bankrot nije nista spektakularno strasno ako se ima volje, hrabrosti i naravno znanjna...što misliš da će Grci sada sjesti i plakat...vjerujemda imaju plan B, pa možda i C...
Hajde budi ozbiljan: jel ti fakat ocekujes da ce Grci od sutra okrenuti novu stranicu? Vec sam rekao, moj prijatelj se vratio prije mejsec dana iz Grcke, isto sve: radnje zatvorene zbog "vrucine," i jedino sto su skontali je da od turista naplate sve zivo, a i havu ce uskoro poceti naplacivati. U Grckoj je kila tresanja 4 eura, pa ti kontaj sad sto.
SpecialOffer

#2178 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by SpecialOffer »

Martinez_ wrote:
SpecialOffer wrote:Zasto Grci ne prodaju tu vojnu opremu sto su kupili pa ne vrate dio duga? Koji ce im kurac tenk ako ne mogu kupiti municiju za isti.

Amerika babaroga, EU babaroga a zasto onda Grcka ne nadje alternativu u finansiranju na Istoku?
Pa naći će je, gde ti se žuri toliko? Ne menja se postavljena paradigma preko noći
Ne zuri sw meni vec onim ljudima pred bankomatima :wink:

Ako oni mogu da cekaju ko sam ja da se protivim i meni je lijepi. :wink:

Doduse koliko je puta Tzipras bio kod Putina da je svaki put donosio zlatnu polugu iz Rusije pola duga bi otplatili 8-)
Challenger__

#2179 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Challenger__ »

jefferson wrote:Mozda da pocnu raditi 8 sati dnevno
ioannes wrote:OECD izvjestaj iz 2012 god.
prosjecan broj radnih sati u godini

Image
Grci rade najviše. Ne ulazi u diskusiju ako ništa ne znaš.
jefferson

#2180 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:

Image
To ti bio pa vidio jel?
megaman4

#2181 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by megaman4 »

Challenger__ wrote:

Image
po ovom grafiku, Grci uopšte nisu neradnici kao što neki tvrde, a dok su npr. tate EU Nijemci na samom dnu? Hm, ovdje nešto i ne štima baš. :-)
Radio Sarajevo

#2182 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Radio Sarajevo »

Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
2. Islandjani rade od jutra do mraka, Grci rade od 8 do 12, pa pauza do 6 zbog "vrucine" pa ond ajos 2 sata.
3. Na Islandu se ne mozes penzionisati sa 55 godina, niti dobiti 14 platu, niti Island trosi 6% svog BDP-a na vojsku.
...ako sam rekao da primjene islandski scenarij onda se podrazumjeva i reset cijelog i ljudi i sistema...inače bankrot nije nista spektakularno strasno ako se ima volje, hrabrosti i naravno znanjna...što misliš da će Grci sada sjesti i plakat...vjerujemda imaju plan B, pa možda i C...
Ovo što Džeferson priča je klasični kapitalistički fašizam koji cijelu Evropu ubjeđuje kako su Grci lijeni, kako ništa ne radi, zajebaju se konstantno, ispijaju skupa pića, a nemaju pokrića.

Ja radim u velikoj međunarodnoj kompaniji, i Grci su jednako vrijedni, čak i vredniji od svih zapadnjaka u toj firmi. Nikad nisam upoznao lijenog Grka, a poznam ih stotine, dok sam lijenih Nijemaca i Holanđana viđao na svakom koraku, koji se prijavljuju na sick leave čim malo kahnu.

A Islanđani rade od jutra do mraka jer je stalno mrak i minus 30. Ne kaki, matere ti... Ne možeš dobiti 14 plata ni u Holandiji, ali ti je zato 12 penzija triput više para nego grčkih 14.
Manu

#2183 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Manu »

Challenger__ wrote:

Image
Možeš misliti koji su to glupani, rade najviše na svijetu, a ništa od toga nemaju. Druge nacije upola manje, a misaona imenica su za Zorbe.
SpecialOffer

#2184 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by SpecialOffer »

jefferson wrote:

Koliko ja znam Grci se spremaju na obnovu ratnog vazduhoplovstva a u igri je cak i F-35.
Pa kazem ja nek im otpisu dug da se opet mogu kao ljudi zaduziti red je da se obnovi ta avijacija.
kamen spoticanja

#2185 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by kamen spoticanja »

Manu wrote:
kamen spoticanja wrote:Turci napravili fond kao alternativu trojkaskom finansijskom sistemu...
More bit da ce i njih finansirat...uz malo drugacije zahtjeve :mrgreen:
E dobar si. Eto Grcima prilike, ta komšije su. Ko će kome nego svoj svome (pomoći, naravno) :D
Zaista to im je jedan od alata prema politickom cilju zvanom "2023"
Taman da poravnaju i dio geografije vezan uz lozanski mirovni sporazum
Challenger__

#2186 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Challenger__ »

jefferson wrote:To ti bio pa vidio jel?
Sad ne valja OECD izvještaj.

:lol:

____

Nije ova tema za tebe.
Kaligula I

#2187 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Kaligula I »

p206 wrote:
Kaligula I wrote:
...primjenuti islandski scenarij, dakle ići u svjesni bankrot, a onda lagano u progres...
To bi moglo biti rješenje,ali opet moraju radikalno promijeniti navike,visine penzija i plata,da bi na kraju godine bili u plusu,razliku investirali u nešto korisno i tako ostvarili rast bez uzimanja kredita...znači opet im štednja ne gine.
...slažem se, radikalan zaokret je neminovan...a što se tiče stednje, do sada su stedjeli za tuđu, a od sada za svoju korist...
calculator

#2188 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by calculator »

Povjerioci grčkog zaduženja morali su prije kreditiranja procijeniti njenu kreditnu sposobnost. Grčka nelikvidnost u povratu kredita nije njena odgovornost.
SpecialOffer

#2189 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by SpecialOffer »

Ima li kakav podatak koliko milijardi Grcka potrosi godisnje na administraciju? Penzije? Vojsku? Ostale benifocije?
Šveđanin

#2190 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Šveđanin »

Gdje se moze vidjeti kako je koji region, grad, glasao?
jefferson

#2191 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

Radio Sarajevo wrote:
Kaligula I wrote:
jefferson wrote:
Ovo što Džeferson priča je klasični kapitalistički fašizam koji cijelu Evropu ubjeđuje kako su Grci lijeni, kako ništa ne radi, zajebaju se konstantno, ispijaju skupa pića, a nemaju pokrića.

Ja radim u velikoj međunarodnoj kompaniji, i Grci su jednako vrijedni, čak i vredniji od svih zapadnjaka u toj firmi. Nikad nisam upoznao lijenog Grka, a poznam ih stotine, dok sam lijenih Nijemaca i Holanđana viđao na svakom koraku, koji se prijavljuju na sick leave čim malo kahnu.

A Islanđani rade od jutra do mraka jer je stalno mrak i minus 30. Ne kaki, matere ti... Ne možeš dobiti 14 plata ni u Holandiji, ali ti je zato 12 penzija triput više para nego grčkih 14.
Ti radis u velikoj medjunarodnoj kompaniji i kazes da Grci ne moraju vratiti ono sto su uzeli.
Pa mozel tvoja kompanija dici kredit i onda reci: ko Vas jebe? Mozel dci novi CEO te kompanije i reci: cujte to se moj prethodnik zaduzio, ja nemam nista s tim?
Znam i ja xxx Grka ovdje u SAD, rade ko singerica, placaju poreze, ubise se ljudi, i imaju. Ja sam radio za Grka dok sam studirao. Covjek je sa svojih 10 prstiju kule i gradove napravio. Onda nesto ne stima u Grckoj samoj.
Challenger__

#2192 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Challenger__ »

Radio Sarajevo wrote:Ovo što Džeferson priča je klasični kapitalistički fašizam...
Ne precjenjuj ga. Lik samo nema pojma.
apsidejzi

#2193 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by apsidejzi »

Challenger__ wrote:Grci rade najviše. Ne ulazi u diskusiju ako ništa ne znaš.
Grci su okidac. Sad slijede druge zemlje. Cilj je izbijanje dolara kao nosece svjetske valute i globalna rekalkulacija valuta. Ako imate para sacuvajte ih par mjeseci i ne trosite. Vrlo brzo ce doci doba kada ce kila brasna kostati kao u ratu. Bilo bi dobro kupiti prije poskupljenja.

Ono sto smo imali 2008 je bio pad kompanija, a sada je dosao na red pad drzava. Ko ima mogucnost, nek kupi zlata ili srebra posto niko ne zna kakvog asa iz rukava ce izvuci.

Moglo bi se desiti, kao sto je bilo 1934-e, da nas sve "dobrovoljno" prisile da otvorimo novi bankovni racun u nekoj novoj svjetskoj valuti i da ona trenutne pare mijenjamo u te nove, pa da onda te nove devalviraju kao sto su to uradili 1935-e. Zlato uvijek nosi istu vrijednost i ako za 10 grama mozes kupiti kravu danas, uvijek ces to moci. Valute s druge strane non stop gube na vrijednosti i sve manje mozes za njih kupiti. Valute koje imamo nisu novac. Zlato je novac.
jefferson

#2194 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

Challenger__ wrote:
Sad ne valja OECD izvještaj.

:lol:

____

Nije ova tema za tebe.
Jbg, jos da si cuo za produktivnost sve bi bilo OK.
Ali, ne znam sto se ti nesto tu javljas. Ti samo trebas sjest i cekat da Putin to sankcionise nuklearnim udarima :lol:
Challenger__

#2195 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Challenger__ »

Šveđanin wrote:Gdje se moze vidjeti kako je koji region, grad, glasao?
Svi regioni +12 za OXI.
SpecialOffer

#2196 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by SpecialOffer »

calculator wrote:Povjerioci grčkog zaduženja morali su prije kreditiranja procijeniti njenu kreditnu sposobnost. Grčka nelikvidnost u povratu kredita nije njena odgovornost.
Reci to banci od koje posudis novac :lol:

Sta kaze nije Grcka odgovornost jok eto odgovornost je Zimbabvea.
jefferson

#2197 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by jefferson »

SpecialOffer wrote:Ima li kakav podatak koliko milijardi Grcka potrosi godisnje na administraciju? Penzije? Vojsku? Ostale benifocije?
6-7% BDP-a na vojsku.
Manu

#2198 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Manu »

Challenger__ wrote:
Sad ne valja OECD izvještaj
Ma valja naravno, pogotovo što je radjen na osnovu podataka poslanih od same države. One iste koja lazira financijske izvještaje već 7 godina za redom, koja jedno obeća a uradi drugo. Dakle gola istina i ovo o radnim satima. Dakle o radnim satima ne o produktivnosti istih :run:
Co0l

#2199 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Co0l »

megaman4 wrote:
Challenger__ wrote:

Image
po ovom grafiku, Grci uopšte nisu neradnici kao što neki tvrde, a dok su npr. tate EU Nijemci na samom dnu? Hm, ovdje nešto i ne štima baš. :-)
Vjestacki pisali i nabijali prekovremene sate jer su im i za prekovremeni,imedju oslalog,bonusi bili boli glava.
Šveđanin

#2200 Re: Tsipras učinio više u tri dana, nego Bih u dvadeset godina

Post by Šveđanin »

Challenger__ wrote:
Šveđanin wrote:Gdje se moze vidjeti kako je koji region, grad, glasao?
Svi regioni +12 za OXI.
Ima li kakva mapa. Kakvo je stanje u Solunu?
Post Reply