trzni centar kod Vrtova riverine?

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
MrShadow

#1 trzni centar kod Vrtova riverine?

Post by MrShadow »

Jel zna neko da li ce ozivjeti i gdje je zapelo.? Zgrada brutalno izgleda, steta da propada, bilo bi to veliko osvjezenje za taj dio grada.
strong69

#2 Re: trzni centar kod Vrtova riverine?

Post by strong69 »

Ono stoji onako jako dugo vremena. Cini mi se da ima nekih 10 godina.
problemnatravunu

#3 Re: trzni centar kod Vrtova riverine?

Post by problemnatravunu »

Da, sigurno je tu 10 godina, još iz vremena kad je počela gradnja tzv Vrtova riverine, a i to mi nije jasno zasto je to stalo, ili barem nenormalno usporeno...
Slučajno sam tada nekada bio poslom u prvoj zgradi gdje je bilo i sjediste firme koja sve to gradi, pa sam vidio planove, i plan je bio zgrada po zgrada, kako se koja rasprodaje, da se ide dalje, i naravno dosta jos tih pratecih objekata tipa soping centara (barem), medjutim iako je prva, pa i druga zgrada reletivno brzo useljena, to je de fakto stalo, koliko vidim sad se gradi treca....
Čudi me da Bingo nije tu uletio, prvo nema ga na Ilidzi, boja mu odgovara (skoro) :lol: , jedino , možda jeste malo prometno zavučeno....uglavnom, i ja se uvijek kada prodjem cestom k Blažuju zapitam o tome svemu :?:
radiša

#4 Re: trzni centar kod Vrtova riverine?

Post by radiša »

Preko puta petar dokic skole na cvili isto godinama stoji izgrađen objekat,nista da se otvori u njemu,ima i jedan na ap kolko se sjecam tamo negdje kod pijace.Isto i kod hece ona ko stambena zgrada stoji godinama kako stoji.
mayab

#5 Re: trzni centar kod Vrtova riverine?

Post by mayab »

Ima tih objekata, i koliko mene sjećanje služi, svi su oni grohnuli kad je počela ona svjetska recesija 2008.!
Dotle, sve islo glat, i onda samo stop
Haris.ba

#6 Re: trzni centar kod Vrtova riverine?

Post by Haris.ba »

MrShadow wrote:Jel zna neko da li ce ozivjeti i gdje je zapelo.? Zgrada brutalno izgleda, steta da propada, bilo bi to veliko osvjezenje za taj dio grada.
Pisao je neko na drugoj temi o tome.

Uglavnom. Zgrada ne propada. Izvođači je "čuvaju" dok ne naplate dugovanja. Možda je kupe Arapi. Svakako im treba tržni centar na Ilidži.
VladaFBiH

#7 Re: trzni centar kod Vrtova riverine?

Post by VladaFBiH »

problemnatravunu wrote:Da, sigurno je tu 10 godina, još iz vremena kad je počela gradnja tzv Vrtova riverine, a i to mi nije jasno zasto je to stalo, ili barem nenormalno usporeno...
Slučajno sam tada nekada bio poslom u prvoj zgradi gdje je bilo i sjediste firme koja sve to gradi, pa sam vidio planove, i plan je bio zgrada po zgrada, kako se koja rasprodaje, da se ide dalje, i naravno dosta jos tih pratecih objekata tipa soping centara (barem), medjutim iako je prva, pa i druga zgrada reletivno brzo useljena, to je de fakto stalo, koliko vidim sad se gradi treca....
Čudi me da Bingo nije tu uletio, prvo nema ga na Ilidzi, boja mu odgovara (skoro) :lol: , jedino , možda jeste malo prometno zavučeno....uglavnom, i ja se uvijek kada prodjem cestom k Blažuju zapitam o tome svemu :?:
zašto je stalo? pitaj vlasnika "Ahydron Građenja" koji ih je reketirao pa su završili na sudu (ovaj je čak na čudan način stavio zabranu na raspolaganje imovinom iako nema na to pravo) a kako izgleda da će zbog toga i ključ u bravu staviti jer malezijac sad njega tuži - izgleda da i sud nekad radi na pravi način
Post Reply