E sad mi se svidjas!
Trudnjače i porodilje online
Moderator: anex
-
Itakoto
#7201 Re: Trudnjače i porodilje online
E sad mi se svidjas!
-
DaCo_sa
#7202 Re: Trudnjače i porodilje online
Meni nije jos niko rekao da radim amnio ali jeste da radim triple zbog tog zbira godina ali ja sam triple odbila iz vec navedenih razloga pa se odlucih samoinicijativno na amnio ( ako vec treba da radim neki test zbog zbira god )samo iz razloga sto je pouzdaniji . Do 4-og mj. mi je trudnocu vodio Vernes Begovic privatno i sto se tice ultrazvucnih pregleda bilo je sve u najboljem redu ali ipak mi je za 16-tu sed rekao da mi napravi triple koji kod njega kosta 250 KM a kao poslije ide amnio po potrebi mada mislim da bi mi i to predlozio bilo potrebe ili ne .julisiz es grant wrote:Da mi je znati ko su ovi ginekolozi koji vam za dobre pare zbir vaših godina i godina muža računaju kao rizik, da ih kolegijalno zatjeram u pičku materinu lopovsku (i nestručnu).Sunculish wrote:Ihh, mm i ja davno prevalili taj zbir ali nam niko nije rekao da radimo amniocintezuja_neplivacica wrote:ja sam radila amnio na jezeru proslog ljeta iz potpuno istih razloga, 34 godine, zbir godina 70doduše meni je bilo 31 godinu kada sam zatrudnila.
-
blondina
#7203 Re: Trudnjače i porodilje online
julisiz es grant wrote:Vjerovatno je krvarenje iz polipa, posebno ako si imala odnos prije toga. Ipak, nasatvi piti Dabroston, on neće škoditi, i ja bih uradio sve kao i taj doktor što te pregledao. Polip na grliću nije nikakva opasnost za trudnoću i porod, ne misli više na to i mirno spavaj.blondina wrote:Molim za pomoć ovog našeg doktora sa foruma.
Naime,ja sam 15 nedjelja trudnoce,i preksinoc sam prokrvarila i to obilno,odam sam otišla na hitnu,sa hitne na GAK.Doktor koji me primio mislio je na prvu da je pobačaj,ali kad je uradio UZ vidio je da je sve ok ali je ginekološkim pregledom otkrio mi polip.Ostala sam na posmatranju kod njih,danas izašla i dobila da pijem Dabroston 3x1.Ne krvariv vise nikako od te noći,nista me nije bolilo niti me sad ista boli.Ali ne znam sta ce mi dalje raditi,kod ginekologa koji mi vodi trudnocu cu za koji dan dok mi bude gorova otpusnica,ali me zanima da ji je to sta opasno,i sat se radi sa tim polipom.
Hvala puno na odgovoru,ako mi možete reci da li je opasno to što mi se sad pojavio smeđi iscjedak onako malo.Imali mjesta za uzbunu opet ili je to ok.
-
kakavdanakneiskustvu
#7204 Re: Trudnjače i porodilje online
bizet wrote:@manekenka, prodjoh jako slicno iskustvo kao sto je i zena od kakvogdanaka a i iz istog smo grada i dijelimo istu sudbinu kad je upitanju nasa bolnica, mislim da tebi dalje ne trebam objasnjavati svoje razloge javljanja njemu
ono sto mi je zasmetalo kod tebe je nacin dozivljavanja okoline, svaka zena, imala ili ne zdravstveno osiguranje, treba da ima, i vecinom i ima, jednak tretman u bolnicama, bas zbog tog "luksuza" ti, kao i ja, placamo radovno zdravstveno, a sutra kad odemo u penziju za nas, i sve one koji nemaju nacina da ga plate, placace zene i muskarci poput tebe, danka i mene...to je bila moja poenta kad si ti u pitanju...a ako zelis mak na konac procitaj ponovo moj cijeli komentar danku i sta sam to prvo predlozila da poduzme
nego, da zavrsim dan u dobrom duhu,
manekenka, kakavdanak, vi ste upravu, ja nisam, zelim vam da sve prodje najbolje moguce i imate moju podrsku da istrajete do kraja uspjesno
ja nisam rekao da nisi u pravu,nego ne mogu da vjerujem da trudnice spavaju po dvije na krevetu,ne svaka i ne svaki dan ali se i to dešava,eto to mi neshvatljivo,malo sam izrevoltiran bio juče odnosom doktora prema mojoj supruzi,probaću možda ono za sarajevo
pozz
- vanad
#7205 Re: Trudnjače i porodilje online
kod mene (inostranstvo) se amnio preporucava ako je zena starija 35 godina ili ako kod double testa izadje visok rizik ili ako postoji porodicno visi rizik...Od mog muza bratu se rodio mali sa Downom i ja sam bila bas ono isprepadana kod prve trudnoce. I odem na NT kad tamo viri nosonja, vrti se, plese + rezultat rizik manji od 1:11 000, nije mi ni naumpalo da idem na amnio. Kod drugog djeteta rizik manji od 1: 19 000, ponovo mi mase nosonja... Evo ih hvala bogu obadvoje zdravi, pravi...
- manekenka u penziji
#7206 Re: Odg: Trudnjače i porodilje online
I kod nas se trudnice iz istih razloga salju na testiranje, ali ima i slučajeva, kao sto sam ja (imam manje i od 30g.) pa me doktor iz predostrožnosti šalje na te pretrage. Kod mene je izgubljeni blizanac razlog testiranja.vanad wrote:kod mene (inostranstvo) se amnio preporucava ako je zena starija 35 godina ili ako kod double testa izadje visok rizik ili ako postoji porodicno visi rizik...Od mog muza bratu se rodio mali sa Downom i ja sam bila bas ono isprepadana kod prve trudnoce. I odem na NT kad tamo viri nosonja, vrti se, plese + rezultat rizik manji od 1:11 000, nije mi ni naumpalo da idem na amnio. Kod drugog djeteta rizik manji od 1: 19 000, ponovo mi mase nosonja... Evo ih hvala bogu obadvoje zdravi, pravi...
Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
Last edited by manekenka u penziji on 28/11/2013 20:49, edited 1 time in total.
-
julisiz es grant
#7207 Re: Trudnjače i porodilje online
E, ali naši veliki stručnjaci kada sve to urade i kada pokaže nizak rizik, opet pošalju ženu na amniocentezu.vanad wrote:kod mene (inostranstvo) se amnio preporucava ako je zena starija 35 godina ili ako kod double testa izadje visok rizik ili ako postoji porodicno visi rizik...Od mog muza bratu se rodio mali sa Downom i ja sam bila bas ono isprepadana kod prve trudnoce. I odem na NT kad tamo viri nosonja, vrti se, plese + rezultat rizik manji od 1:11 000, nije mi ni naumpalo da idem na amnio. Kod drugog djeteta rizik manji od 1: 19 000, ponovo mi mase nosonja... Evo ih hvala bogu obadvoje zdravi, pravi...
- putujucidzindas
#7208 Re: Trudnjače i porodilje online
ja sam ostala trudna u 33. godini. Muz i ja presli zajedno 70. Moj ginekolog, kod kojeg sam privatno isla, nije uopste obracao paznju na to, dok nisam otisla u Opcu bolnicu, pa mi tamo sefica izricito zapovjednickim tonom rekla da moram raditi amniocentezu
, iskljucivo zbog mojih i zbira nasih godina. Opet sam otisla kod svog ginekologa, trazila i njegovo misljenje - amniocenteza mi se nikako nije radila, nakon sto sam procitala sve o rizicima i mogucim posljedicama. Elem, moj me doktor smirio, dogovorili se da cemo uraditi triple, pa cemo vidjeti sta dalje. Triple bio OK, amnicentezu smo preskocili.
- max07
#7209 Re: Trudnjače i porodilje online
Svaka cast julisizjulisiz es grant wrote:Da mi je znati ko su ovi ginekolozi koji vam za dobre pare zbir vaših godina i godina muža računaju kao rizik, da ih kolegijalno zatjeram u pičku materinu lopovsku (i nestručnu).Sunculish wrote:Ihh, mm i ja davno prevalili taj zbir ali nam niko nije rekao da radimo amniocintezuja_neplivacica wrote:ja sam radila amnio na jezeru proslog ljeta iz potpuno istih razloga, 34 godine, zbir godina 70doduše meni je bilo 31 godinu kada sam zatrudnila.
Meni je dr. Slakovic odmah rekla da je ta prica totalni nonsens, a onda su me neki drugi uvjeravali da ona nije u pravu
-
affidavit
#7210 Re: Trudnjače i porodilje online
Iz perspektive porodilje, double/triple testovi mi izgledaju kao nepotrebno stavljanje pod stres, ma ne ni stres nego jednostavno razmišljanje o nečemu što i nije baš ugodno. Razumijem da postoji i medicinsko opravdanje za takvo što. Uvijek sam bila stava da ma kakav rezultat bio ne planiram ništa poduzeti nego pokušati iznijeti trudnoću do kraja, pa šta Bog da. Postoji rizik i da me auto udari na ulici, pa šta sad.
Ako nekada ponovo budem trudna ne planiram ih raditi, pa koliko god godina imala.
Ako nekada ponovo budem trudna ne planiram ih raditi, pa koliko god godina imala.
-
DaCo_sa
#7211 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa jel te sefica Opce pregledava ? Ne moze tebi niko zapovjedati sta ces raditi tj koje testove obavljati a koje ne , tvoj zivot tvoja trudnoca , na kraju krajeva i da nedaj Boze ne bude uredan neki od tih testova sta onda ? abortirati ? Hiljadu slucajeva je bilo da takvi testovi pokazu rizik a na kraju zena rodi zdravo dijete a isto tako se znalo desiti da svi testovi budu ok a na kraju problem , tako da ...putujucidzindas wrote:ja sam ostala trudna u 33. godini. Muz i ja presli zajedno 70. Moj ginekolog, kod kojeg sam privatno isla, nije uopste obracao paznju na to, dok nisam otisla u Opcu bolnicu, pa mi tamo sefica izricito zapovjednickim tonom rekla da moram raditi amniocentezu, iskljucivo zbog mojih i zbira nasih godina. Opet sam otisla kod svog ginekologa, trazila i njegovo misljenje - amniocenteza mi se nikako nije radila, nakon sto sam procitala sve o rizicima i mogucim posljedicama. Elem, moj me doktor smirio, dogovorili se da cemo uraditi triple, pa cemo vidjeti sta dalje. Triple bio OK, amnicentezu smo preskocili.
- putujucidzindas
#7212 Re: Trudnjače i porodilje online
Pa da, poslije pregleda je savjetovala amniocentezu. Na pregledu je sve bilo OK i tad, kao i svaki drugi put. U razgovoru nako npregleda me pitala za moje i suprugove godine i onda je fakat rekla da obavezno moramo raditi amniocentezu. Naravno da mi ne moze "narediti" niko, ali me je prilicno uzdrmala
U svakom slucaju, ja sam nekako bila ubijedjena da je sve u redu, pa mi je dodatno bilo drago sto imam svog doktora sa dosta drugacijim pristupom 
- JanuaryJones
- manekenka u penziji
- JanuaryJones
#7215 Re: Trudnjače i porodilje online
AS ima divne modele, kvalitet ali nemaju brojeva za nas 'nadarene' (pogotovo sad u trudnoći).
Sent from my iPad using Tapatalk
-
kakavdanakneiskustvu
#7216 Re: Trudnjače i porodilje online
zna li ko može li se ležati u bolnici a biti na godišnjem odmoru,ne na bolovanju?
- manekenka u penziji
#7217 Re: Trudnjače i porodilje online
JanuaryJones wrote:AS ima divne modele, kvalitet ali nemaju brojeva za nas 'nadarene' (pogotovo sad u trudnoći).
ja mislim da za to nema nikakve prepreke, mada je bolje da postavis pitanje na temi pravo, ukoliko je to zakon drugacije regulisao. mada, realno, sta ako se neko povrijedi na godisnjem i mora na operaciju? nece uzimati bolovanje...kakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko može li se ležati u bolnici a biti na godišnjem odmoru,ne na bolovanju?
-
julisiz es grant
#7218 Re: Trudnjače i porodilje online
Može. Žena ti svakako mora godišnji iskoristiti, da joj ne propadnekakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko može li se ležati u bolnici a biti na godišnjem odmoru,ne na bolovanju?
- JanuaryJones
#7219 Re: Trudnjače i porodilje online
@manekenka
Ja ne bih nijednoj ženi poželjela probleme sa kičmom, vratom, osipom ispod grudi, znojenjem...zarad bujnog poprsja. Sutra bih potpisala srednju trojku nego ovu probujalu peticu, koja će za mjesec dana biti sedmica.
Ja ne bih nijednoj ženi poželjela probleme sa kičmom, vratom, osipom ispod grudi, znojenjem...zarad bujnog poprsja. Sutra bih potpisala srednju trojku nego ovu probujalu peticu, koja će za mjesec dana biti sedmica.
- manekenka u penziji
#7220 Re: Trudnjače i porodilje online
JanuaryJones wrote:@manekenka
ma malo sale nije na odmet.
kod mene u porodici sve zene imaju taj problem, ali ni jedna sada nije dojilja tako da osim alme ras mi nista ne pada na pamet.
- JanuaryJones
#7221 Re: Trudnjače i porodilje online
Ma znam da se šališ...i mm je zabremedet ali meni je patnjamanekenka u penziji wrote:JanuaryJones wrote:@manekenka
ma malo sale nije na odmet.![]()
kod mene u porodici sve zene imaju taj problem, ali ni jedna sada nije dojilja tako da osim alme ras mi nista ne pada na pamet.
- manekenka u penziji
#7222 Re: Trudnjače i porodilje online
kod mene su standardne velicine pa i sad kad su nabujale, zaista nije velika razlika ali znam da je moja mama bila rahat tek kad je dobila od sestre (inostranstvo) grudnjake koji imaju siroke ramenice sa podstavom (mislim da to ima sad lisca) i ujedno prave grudi manjim (minimizer, tako stoji na pakovanju).
evo sad nadjoh ovo http://shop.lisca.com/hr/rublje/grudnjaci/za-dojilje
ide do velicine E 90
edit: vjerovatno ima i kod nas u radnjama
evo sad nadjoh ovo http://shop.lisca.com/hr/rublje/grudnjaci/za-dojilje
ide do velicine E 90
edit: vjerovatno ima i kod nas u radnjama
-
kakavdanakneiskustvu
#7223 Re: Trudnjače i porodilje online
manekenka u penziji wrote:JanuaryJones wrote:AS ima divne modele, kvalitet ali nemaju brojeva za nas 'nadarene' (pogotovo sad u trudnoći).
e to je problem sto bi mnoge zene htjele da imaju
![]()
ja mislim da za to nema nikakve prepreke, mada je bolje da postavis pitanje na temi pravo, ukoliko je to zakon drugacije regulisao. mada, realno, sta ako se neko povrijedi na godisnjem i mora na operaciju? nece uzimati bolovanje...kakavdanakneiskustvu wrote:zna li ko može li se ležati u bolnici a biti na godišnjem odmoru,ne na bolovanju?
hvala
@julisiz es grant,hvala
- vanad
#7224 Re: Trudnjače i porodilje online
JanuaryJones wrote: Ma znam da se šališ...i mm je zabremedet ali meni je patnja![]()
poslije svakog djeteta su mi sve manje i manje...
a prvi mjesec dana poslije poroda su bile baaas ono povelike, petice minimalno, kad prestanes dojit ispusu ko baloni
-
safran
#7225 Re: Trudnjače i porodilje online
Hear you sister!JanuaryJones wrote:@manekenka
Što se tiče tog osipa - vlaga + toplota = raj za kandidu - nisatatin mast bi to trebala brzo riješiti. Ako preferiraš prirodne proizvode - pomaže ulje čajevca. Međutim, u ovom slučaju bih se ja opredjelila za nistatin - farmakološki učinak znatno bolje ispitan. Konačno, savjetujte se sa svojim ginekologom ili farmaceutom.
EDIT: sad vidjeh ovaj manekenkin post za Liscine grudnjake - vidim da se mogu naručiti online. Super izgledaju ali manekenka očito nije dojilja pa to imaj na umu. Problem je ovaj obrub koji vrši pritisak na kanale i može dovesti do začepljenja. Savjetujem ti da se ipak naoružaš sa nekoliko komada onih sa Sirana. Izgledaju bezveze ali će te spasiti prvih mjesec-dva dok se opet ne vrate na razumnu mjeru.