chuchumbamayumbe wrote:melb26sa wrote:uvijek dobar post wrote:za vasu informaciju, otvara se pizzerija.
zvat ce se primavera.
selver, vlasnik pomodorina, ce iznajmiti nekom drugom liku prostor.
on nije dobio dozvolu za kuhinju, tako da nece biti salatica, paste...
takodjer mislim da nece biti isti sendvici al pizzerija ide 100%.
informacije iz prve ruke.
Ne kontam - ako nije dobio dozvolu za kuhinju kako moze otvoriti pizzeriju? Da li to znaci da pizzerija ne treba da ima mjesto za namirnice, frizider, dio za pranje posudja? Ili mu sve stoji onako na stolu - cese:se:po:glavi:nije:joj:jasno
Ni meni to nije jasno + zar je ono Selverov prostor 1/1???
Ja kont'o da drzava renta ali sam se izgleda prevario?
Cuj moze picerija a ne mogu sendvici i ostala klopa?
E koji smo mi jadovi od grada i drzave, pa to nigdje nema!
btw, ima li sudjenja Selveru ili ce biti "pojeo vuk magarca"?
Evo iz danasnjeg Avaza info (nisam mogla naci na njihovom webu, bice da stavljaju pojedine a ne sve clanke iz novina):
Sljedece sedmice otvara se novi fast-fud
U nekadasnjem fast-fudu "Pomodorino" u ulici Branilaca Sarajeva, koji je vec nekoliko mjeseci zatvoren zbog masovnog trovanja, jucer smo zatekli radnike kako renoviraju objekat. Jedan od njih kratko nam je kazao da ce sljedece sedmice ponovo biti otvoren fast-fud, ali vlasnik nece biti isti.
Kao sto je poznato, vlasnik "Pomodorina" je Selver Aladjuz protiv kojeg je zbog trovanja vise od 500 osoba otvorena istraga. U Tuzilastvu KS jucer nam je potvrdjeno da istraga jos traje.
Aladjuz nam je u telefonskom razgovoru kazao da on ne otvara novi fast-fud u "Pomodorinu".
- O trovanju ce zadnju rijec dati sud. Ja sam se povukao iz ugostiteljskog posla i ne pada mi na pamet da ikad ista vise otvorim u ovom gradu - kazao je Aladjuz.
Medjutim, iz Sluzbe za privredu i finansije Opcine Centar tvrde da Aladjuz ima ugovor o zakupu ovog poslovnog objekta na pet godina. - Opcinsko vijece izdalo je prostor na osnovu odluke o djelatnosti koje se mogu obavljati i pojedinim ulicama na podrucju opcine. Dok traje ugovor, samo isti vlasnik moze koristiti prostor i mijenjati djelatnosti - kazu iz Opcine Centar.
@chuchumbamayumbe - znaci da nije njegovo 1/1 ali se onda postavlja i pitanje kako neko drugi moze otvoriti novi fast-fud (bez kuhinje!?) ako je on ugovorni zakupac 5 godina - na napisase kada istice pet godina?