Trnerka čini čovjeka

Sve o kulinarstvu, o uređenju stana, o modi...

Moderator: anex

chuchumbamayumbe

#51 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by chuchumbamayumbe »

ljubav_aha wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Nije vazno kako garderoba izgleda i sta nosim, vazno je da se ja u tome dobro osjecam i to je to.
mozes se osjecati vrlo ugodno u garderobi koja vrlo dobro izgleda,oktud ideja da je samo los stil odijevanja komforan
A kako dodje do zakljucka da mislim da garderoba koja vrlo dobro izgleda nije i ugodna?!
Procitaj opet sta sam napisao i ne izvodi pogresne zakljucke.
Mislim... :roll:
seba

#52 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by seba »

PipiDugaDevetka wrote:Image
Tr(e)nerka čini čovjeka, a Adidas dimije* sa optičkim učkurom - svitnjakom, njegovu hanumu.

*Izum bh. šerpe Zepterona
O,moj Tariče dobar prijedlog kao i uvijek.Mislim da je optički svitnjak tu radi lakše provodljivosti. :)
ljubav_aha

#53 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by ljubav_aha »

chuchumbamayumbe wrote:
ljubav_aha wrote:
chuchumbamayumbe wrote:Nije vazno kako garderoba izgleda i sta nosim, vazno je da se ja u tome dobro osjecam i to je to.
mozes se osjecati vrlo ugodno u garderobi koja vrlo dobro izgleda,oktud ideja da je samo los stil odijevanja komforan
A kako dodje do zakljucka da mislim da garderoba koja vrlo dobro izgleda nije i ugodna?!
napisao si da nije vazno kako garderoba izgleda,bitno je da se osjecas ugodno,znaci,sa takvom stavkom,automatski usvajas cinjenicu da je i los stil prihavtljiv ,jer je iskljucivo vazna komfornost
ja sam ti samo inidrektno predlozila da obartis paznju na oboje,komfornost i njegovan stil
chuchumbamayumbe

#54 Re: Trnerka čini čovjeka

ljubav_aha wrote:
chuchumbamayumbe wrote:
ljubav_aha wrote: mozes se osjecati vrlo ugodno u garderobi koja vrlo dobro izgleda,oktud ideja da je samo los stil odijevanja komforan
napisao si da nije vazno kako garderoba izgleda,bitno je da se osjecas ugodno,znaci,sa takvom stavkom,automatski usvajas cinjenicu da je i los stil prihavtljiv ,jer je iskljucivo vazna komfornost
ja sam ti samo inidrektno predlozila da obartis paznju na oboje,komfornost i njegovan stil
Recimo da si ovdje u pravu, ali gdje si vidjela da sam napisao da je dobar stil neprihvatljiv?
BTW, nisi ti meni nista predlozila, tek sada mi to predlazes.
Mozda da probas opet da procitas, treca sreca?! :)
ljubav_aha

#55 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by ljubav_aha »

chuchumbamayumbe

vazno je da smo se razumjeli ;-)
debela

#56 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by debela »

trenerka - ko je izmisli ruka mu se pozlatila :thumbup:
d2

#57 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by d2 »

evo sam ja sad iz akvarijusa full onako u trenerci gore dole, tene, sportska majica...

razumijem ja da je to nekome top mjesto, sminka ovo ono ali je meni to usput kad krenem po hljeb i mlijeko...

jesam li ja papak ako sidjem takav na kafu u kafic koji mi je pred kucom ?

nesto cu me cudno gledali pa zato pitam... :lol:
chuchumbamayumbe

#58 Re: Trnerka čini čovjeka

ljubav_aha wrote:chuchumbamayumbe

vazno je da smo se razumjeli ;-)
Vazda u zivotu! :)
chuchumbamayumbe

#59 Re: Trnerka čini čovjeka

debela wrote:trenerka - ko je izmisli ruka mu se pozlatila :thumbup:
Ja bih dodao - I BIKINI!
madner

#60 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by madner »

d2 wrote:evo sam ja sad iz akvarijusa full onako u trenerci gore dole, tene, sportska majica...

razumijem ja da je to nekome top mjesto, sminka ovo ono ali je meni to usput kad krenem po hljeb i mlijeko...

Mozda nisi parkirao auto ispred?

Znas da je to preduslov za kafu. :D
debela

#61 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by debela »

chuchumbamayumbe wrote:
debela wrote:trenerka - ko je izmisli ruka mu se pozlatila :thumbup:
Ja bih dodao - I BIKINI!
imas pravo :thumbup:
d2

#62 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by d2 »

madner wrote:
d2 wrote:evo sam ja sad iz akvarijusa full onako u trenerci gore dole, tene, sportska majica...

Mozda nisi parkirao auto ispred?

Znas da je to preduslov za kafu. :D
a znao sam da sam se negdje zajebao, nisam ostavio auto na sred ceste...

malo mi doduse smijesno bilo, celav ja, celav jaran, prilazi konobar - da ono nije vas BMW na sred ceste...

elem, razumijemo se...
debela

#63 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by debela »

d2 wrote:malo mi doduse smijesno bilo, celav ja, celav jaran, prilazi konobar - da ono nije vas BMW na sred ceste...
je li suskava trenerka? :lol: :lol:
Vozdra_123

#64 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by Vozdra_123 »

striker wrote:Ne znam ko je i kad izmisio ovaj odjevni predmet, ali pretpostavljam da je prvenstveno bio namjenjen za oblačenje prilikom obavljanja sportskih aktivnosti. Danas (bar u našoj zemlji) ovaj komad odjeće postaje nešto kao dio "narodne nošnje".
Kud god da se okrenete na ulici vidjećete nekog u trenerci... kao da svi nešto treniraju :)
Evo baš danas vidim jedan sredovječni par obučen u jeftine "adidas" trenerke i nose nekakve kese i cekere, a čovjek bi rekao da su taman pošli na neku rekreaciju u prirodi. Izgledaju ko dio fudbalske reprezentacije Rumunije, a ne kao obični ljudi koji se vraćaju s pijace. Onda se sjetim svih loših kombinacija trenerki i "sportista" koji je nose:
Lola sa stomačinom ko bojler od 50 litara cuga klipače pored granapa i picnut je u trenerku koja mu je najkomotnija odjeća za to, jer ga ne steže dok se naljeva.
Zidar na skeli sav u malteru... od zaštitne opreme nema ni rukavice, ali od glave do pete je u trenerku obučen.
Mlađa dama (u trenerci naravno) ujutro oko 7 pošla nekud... pomislio bi čovjek sad će na džogiranje, ali kad se malo zagledaš vidiš da ni krmeljine nije umila još, pošla da kupi cigara...
Momčina se spremio... dolje farmerice, gore trenerka. :-) što je najgore nikad nije u dilemi šta da uz to obuje, patike ili cipele? Svejedno. :D
Da ne spominjem stereotipe - švercere devizama, zlatom, certikatima, dionicama, razne šanere, sitne lopove itd... kojima je trenerka postala zvanična uniforma za posao kojim se bave.
Trenerka zna biti cool za večernji izlazak(bijela obično), za obući u školu kad se pođe, dobra je da zamjeni i duge gaće zimi... ma trenerka je čudo, fenomen, izum stoljeća.
Trenirate li vi šta? :D
naucio sam svoju hanumu kako da prepozna raju sa naseg "kontinenta"

kozna jakna + trenerka + adidaske

:lol: :lol: :lol: :lol:
d2

#65 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by d2 »

debela wrote:
d2 wrote:malo mi doduse smijesno bilo, celav ja, celav jaran, prilazi konobar - da ono nije vas BMW na sred ceste...
jok vala, siva majica, tamno plava trenerka sa istim takvim duksom, urbano brate :)
Last edited by d2 on 14/06/2008 18:38, edited 1 time in total.
ljubav_aha

#66 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by ljubav_aha »

Vozdra_123 wrote:
striker wrote:Ne znam ko je i kad izmisio ovaj odjevni predmet, ali pretpostavljam da je prvenstveno bio namjenjen za oblačenje prilikom obavljanja sportskih aktivnosti. Danas (bar u našoj zemlji) ovaj komad odjeće postaje nešto kao dio "narodne nošnje".
Kud god da se okrenete na ulici vidjećete nekog u trenerci... kao da svi nešto treniraju :)
Evo baš danas vidim jedan sredovječni par obučen u jeftine "adidas" trenerke i nose nekakve kese i cekere, a čovjek bi rekao da su taman pošli na neku rekreaciju u prirodi. Izgledaju ko dio fudbalske reprezentacije Rumunije, a ne kao obični ljudi koji se vraćaju s pijace. Onda se sjetim svih loših kombinacija trenerki i "sportista" koji je nose:
Lola sa stomačinom ko bojler od 50 litara cuga klipače pored granapa i picnut je u trenerku koja mu je najkomotnija odjeća za to, jer ga ne steže dok se naljeva.
Zidar na skeli sav u malteru... od zaštitne opreme nema ni rukavice, ali od glave do pete je u trenerku obučen.
Mlađa dama (u trenerci naravno) ujutro oko 7 pošla nekud... pomislio bi čovjek sad će na džogiranje, ali kad se malo zagledaš vidiš da ni krmeljine nije umila još, pošla da kupi cigara...
Momčina se spremio... dolje farmerice, gore trenerka. :-) što je najgore nikad nije u dilemi šta da uz to obuje, patike ili cipele? Svejedno. :D
Da ne spominjem stereotipe - švercere devizama, zlatom, certikatima, dionicama, razne šanere, sitne lopove itd... kojima je trenerka postala zvanična uniforma za posao kojim se bave.
Trenerka zna biti cool za večernji izlazak(bijela obično), za obući u školu kad se pođe, dobra je da zamjeni i duge gaće zimi... ma trenerka je čudo, fenomen, izum stoljeća.
naucio sam svoju hanumu kako da prepozna raju sa naseg "kontinenta"

kozna jakna + trenerka + adidaske

:lol: :lol: :lol: :lol:
u pravu si,podsjetio si me na takvu raju koju sam vidjela u avionu :lol:
chuchumbamayumbe

#67 Re: Trnerka čini čovjeka

d2 wrote:
debela wrote:
jok vala, siva majica, tamno plava trenerka sa istim takvim duksom, urbano brate :)
Do jaja, keve mi!
:D
black

#68 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by black »

pa nisi imao debeli zlatni lanac i bijele chOrape :mrgreen:
d2

#69 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by d2 »

black wrote:

pa nisi imao debeli zlatni lanac i bijele chOrape :mrgreen:
nisam zato i ne kontam sto me pitase za BMW :lol:
roki

#70 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by roki »

ja pokuci nosim trenerku,i kad idem do granapa,a kad treniram ne pada mi napamet oblaciti je.Imaju lastexi i suskavci.Nisam citao sve odgovore na temu,lai me bash zanima sta ti nosic umjesto trenerke,posto je uopste ne nosis
flora.sa

#71 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by flora.sa »

od kako sam "otkrila" trenerku i upoznala njene čari :-) , koristim svaki svoj slobodan trenutak da se što više družim sa njom. :)
nikad se "slobodnije" nisam osjećala u nekom komadu odjeće...
PipiDugaDevetka
Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.

#72 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by PipiDugaDevetka »

seba wrote:
PipiDugaDevetka wrote:Image
Tr(e)nerka čini čovjeka, a Adidas dimije* sa optičkim učkurom - svitnjakom, njegovu hanumu.

*Izum bh. šerpe Zepterona
O,moj Tariče dobar prijedlog kao i uvijek.Mislim da je optički svitnjak tu radi lakše provodljivosti. :)
Čitaj pažljivo, ovo tipkam samo još jednom: Izumitelj Adidas dimija® je Bh. šerpa, Zepteron. Patent sadrži i opis. Evo kratkog izvoda iz patentne dokumentacije:
Zepteron wrote:Pazljivo birane nijanse infra - crvene i ultra - ljubicaste boje vec na prvi pogled odaju svu super - sonicnost ovog proizvoda. Sama tkanina je izradjena super preciznom mikronskom tehnologijom na 64 - bitnom razboju, sa sabirnicom od 1,2 Ghz. Sva podesavanja i kontrole se obavljaju na dobro pozicioniranom plazma touch screen-u visoke rezolucije.

Opticki uckur (svitnjak), sa drajverima za struk od 80 do 150 MB, je laserskom tehnikom hapliciran oko poruba i posjeduje senzor za detekciju plinova i automatski aktivira sistemski kuler za regulaciju CO2 i ostalih plinova koji probijaju ozonski omotac, te ih neutralise. Dok vezice na malim nogavicama detektuju prosirenje vena i daju nalog za uplatu zdravstvenog osiguranja i pruzaju mogucnost ovjeravanja zdravstvene knjizice.
Guglati, guglati i samo guglati!
dushmanka_sa

#73 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by dushmanka_sa »

A gdje nam je pobjegao autor ove značajne teme? :)
*mima*

#74 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by *mima* »

dushmanka_sa wrote:A gdje nam je pobjegao autor ove značajne teme? :)

Vratio se kuci ....u Novi Pazar...naravno sa dobrom trenerkom...
Maraschino

#75 Re: Trnerka čini čovjeka

Post by Maraschino »

ja predlazem da se kod nas napravi spomenik '' trenerka'' :D

a da je zasluzila, JESTE. Nema gdje je nema, na ulici, u frizerskom, na pijaci, u kaficima :D restoranima pa i hotelima, na njivi, oko kuce...pa cak i na terenima za sport
Post Reply