Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
mrak wrote:Vjerovatno od kompjutera, Repetitive Strain Injury. Bio sam kod doktora, cekam neke rentgene, Ili trne (kada je ispruzim, recimo rad na misu), ili se krene kociti kada kucam...
Ima li neko neka iskustva, savjet?
Imao sam nekad slicnih problema...
Skontaj sam kako drzis ruke dok koristis misa i tastaturu. Da li ti je lakat naslonjen na podlogu? Kad se covjek zanese onda i ne obraca paznju, a to traje i traje...
U kojoj visini je postavljen monitor, u kojoj sto, a u kojoj stolica?
Ako nesto od ovog nije kako treba mozes imati razlicitih problema...
Mrak,ne brini se, sigurno je razlog u radu na računaru.
Ja sam kao i većina početnika kada nabavi kompjuter, imala sto gde je miš stajao na samoj ivici tako da je ruka "visila" izvan stola. I jedne večeri su počeli ludački bolovi u ruci i ramenu. Nisam mogla da pomeram ruku a nakon par sati su otkazali svi prsti. Otišla sam u urgentni centar,dali mi inekciju diklofena,nije pomogla. Mislila sam da ću poludeti od bola. I bogami,trajalo je nekoliko dana. Mazala sam gel Nimulid i pila te tablete, takođe Nimulid. A onda sam kupila radni sto i lakat mi je na stolu dok koristim miš. Međutim, izgleda da nešto ne štima, valjda pošto mi je monitor na levoj strani stola,sedim ukoso, ne znam da li je to razlog, ali već danima imam jake bolove u leđima između leve plećke i kičme. Veoma mi se sviđa ovaj sto što je patentirao 100ka.
stvarno, ovaj sto je izuzetno funkcionalan evo sutra cu zvati klegu da mi ucini uslugu i slika za ovim stolom pa ce te vidjeti kolika je korist kad su vam obadvije ruke na stolu
100ka, stvarno izgleda sjajno. Ja imam onu fijokicu za tastaturi i baš gledam,evo dok ovo kucam,ruke su mi dignute, sada mi se i vrat ukočio, popila sam flugalin ali boli me pa boli...Moraću da nešto preduzmem....A baš se nešto mislim, za tvoj sto ne može da sedne neki trbonja
Anka wrote:100ka, stvarno izgleda sjajno. Ja imam onu fijokicu za tastaturi i baš gledam,evo dok ovo kucam,ruke su mi dignute, sada mi se i vrat ukočio, popila sam flugalin ali boli me pa boli...Moraću da nešto preduzmem....A baš se nešto mislim, za tvoj sto ne može da sedne neki trbonja
e pa zato je samogradnja majka sama sebi po tvojim dimenzijama sredis polukrug na stolu ili das nacrt majstorima koji ce to uraditi to je mar lako
evo na primjer sirina ovog polukruga na ovom stolu je 450 milimetara a dubina 250 milimetara, to je sasvim dovoljno da mi ruke budu na stolu .
Ja vec vise od mjesec dana imam svakodnevne glavobolje i trnjenje u lijevoj ruci i obisao sam tonu doktora i svi kazu da mi nije nista a meni i dalje trni::((...ove sedmice idem i na CT da i to odradim...a dnevno sam minimalno 8 sati za racunarom i ruke mi vise u zraku...nadam se da je to uzrok i da nije nesto opasnije...
@ibrik i ostali - provjerite stanje vratne kicme.
Trnjenje u jednoj ili obje ruke, glavobolja, vrtoglavica....svi ti simptomi se lako mogu povezati sa vratnom kicmom.
Ne mora biti u pitanju hernija diska (disk koji je ukljesten) vec i spondiloza vrata ili bilo kakva kostana deformacija koja pravi pritisak na vratni splet. Upravo ovaj splet daje inervaciju za ruke i odatle trnjenje.
Uradite bar RTG vratne kicme za pocetak i sretno
Obicno dosta pomogne fizikalna terapija a u bolnoj fazi analgetici i miorelaksansi.
Ja sam isla prvo na snimanje (rendgen)i sve je bilo normalno tako da mi je doktor rekao strain injury,terapije su mi malo pomagale,malo tableta za bolove i nakon par mjeseci kad sam pokusala da se vratim nekim normalnim aktivnostima,stanje se pogorsalo i uradila sam MRI koji je pokazao tatalno ostecenja cetiri diska u ledjima i tri manja ostecenja u vratu.